Eredmény: 1 - 10 (10) összesen

Téma: saját design

 1. #1
  Szerkesztő Tyborrex logója
  Csatlakozott
  08-07-16
  Hozzászólás
  265
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Mosoly saját design

  Sziasztok!
  Aki olvasta a bemutatkozásom tudja, hogy új vagyok itt, egyenlőre még csak ide pakolnám ki kicsiny oldalam, melyet rövid idő alatt, de sok munkával építettem ki a semmiből.
  seedservers.extra.hu
  Az oldal ez és várnám a véleményeket designről, meg úgy mindenről, de persze ebben a topicban főleg arról : )
  Üdv
  Tyborrex
  UI.: ez a 15hsz limit 2. #2
  Operálandusz
  Csatlakozott
  07-11-04
  Hozzászólás
  138
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: saját design

  Üdv, Tyborrex.

  Kicsit kíméletlen leszek, de csupán jó szándékból, hogy általános képet kapj arról, hogy mit nem szeretnek látni az átlagfelhasználók.

  128 kbites netem van, elég messze van a szélessávtól, tehát joggal nézhetek ilyen seedszeró után. A listád éppen kapóra is jön (noha a tartalomról egyelőre nem nyilatkozok).
  Viszont az első oldalbetöltés ilyen sebesség mellett is eltartott egy kerek percig! Azt hittem, megkapom az első DivX-es filmet is hozzá, amit visszatölthetek valamelyik szolgáltatásban.

  Az oldalad nagyon sok minimális kritériumnak nem felel meg. Egyrészt, fesztelenül pocsékolod az extrás fiúk területét és mindenki adatforgalmát a tömörítetlen képekkel! Sürgősen szabd át valami erőforráskímélőre a grafikákat. A formátumokat meg sem merem nézni, őszintén tartok tőle, hogy bitképekkel találnám szemben magam.

  Enyhén szólva a színvilág sincs köszönőviszonyban a harmóniával. Nem találok szigorúan követett koncepciót. Találok ellenben szemfájdalmat, vagy a túl magas, vagy a túl alacsony kontraszt nyillal a retinámba.

  A különböző, teljesen jelentéktelen widgetek bőkezű szórása pedig arra vall, hogy nem tudod, mit akarsz a honlapoddal egyáltalán kezdeni.

  Javallom, böngészd át tüzetesen ezt a fórumot, aprólékos figyelmet szentelve a web designhoz fűződő témáknak.

  Bizonyára rengeteg energiát feccöltél bele a honlapod külön bejáratú kinézetébe. Ha ez az első szárnypróbálgatásod, büszke lehetsz magadra, mindenkinek ilyen kátyús volt az út eleje. Viszont habzsolnod kell a „webkettes trendet”, ha résen akarsz maradni. 3. #3
  Szerkesztő Szikar logója
  Csatlakozott
  07-12-31
  Hely
  Kemenesszentmárton
  Hozzászólás
  213
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: saját design

  A szemem nekem is megfájdul a színezéstől, erősen bámulnom kellett, amikor olvastam egy-egy írásodat. A friss híreknél jobb oldalon a "NEWS" felirat, pedig beletakar a beírt szövegbe, találgatni kell a folytatást. 4. #4
  Szerkesztő Efrud logója
  Csatlakozott
  08-05-09
  Hely
  Vác
  Hozzászólás
  224
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: saját design

  Én fognám és átdobnám wp-re az egészet és mondjuk egy k2-es sablon kicsit módosítanék saját tárhelyen, mert szerintem egy ilyen tárhelyen senki nem fog üzletet kötni veled. A k2-es sablonz azért mondtam, mert nekem valahogy így ebben a formában nem tetszik a dolog. Az meg letisztult stb. 5. #5
  vámpírok virága kisvirag logója
  Csatlakozott
  08-04-29
  Hely
  Göd
  Hozzászólás
  391
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: saját design

  hát, a designt leginkább kaotikusnak nevezném
  az alapkoncepció egyébként nem lenne rossz, csak kicsit egységesíteni kéne pl a betűszín, betűtípus, betűméretet.
  szerintem ne használ dőlt és kövér betűket hosszabb szövegekre: egyrészt baromi nehéz így olvasni őket, másrészt a dőlt és kövér betűk funkciója a kiemelés, ennek megfelelően kellene őket használni. (nézd meg pl én hogyan használom a kövér-dőlt betűket)
  Pl az a szövegháttér megoldás illetve szövegszín, ami a főoldalon van, az egész kényelmesen olvasható, a többi valóban szörnyű, mivel ott nem adsz meg külön szöveghátteret, és a háttér színátmenetes, ami miatt az a betűszín, ami még a sor elején olvasható, a sor végén már nem és fordítva.
  A főoldalon pl jobb oldalt van a névnap, összes többin balon. ne dobáld az ilyeneket, meg a menüt se (és ha egyszer rendes felsorolásban van, ne tedd át másik oldalon legördülő menübe), illetve a menü attól menü hogy mindenütt ott van, nem csak a főoldalon meg a szerveres résznél.
  Az alap infók róladról(mármint a látogatóról) pedig vagy keríts magyart, vagy ne tedd be, mert ez egy magyar oldal, németnek helye nincs.
  Ha a főoldalon kattintok a játékokra, 404-es errort dob, a szerveres részről bejön. (mondjuk szerintem tökéletesen felesleges dolog flash játékokat betenni, de ez már másik kérdés)
  blogos menüponttal dettó, főoldalról 404
  a blogon ne dugd így el az oldalra visszavezető linket, hanem valahol jól látható helyen, vagy legalább nagyobb betűkkel ott legyen (pl a felirat: vissza a seedserver oldalára)
  most nézem, a főoldalon balodalt lévő menü nekem mindenre 404-et dob...

  Szóval összegezve:
  A főoldal már egészen pofás, a linkeket pofozd helyre
  az aloldalak a főoldal designjét kapják meg, v ahhoz nagyon hasonlót, a lényeg, hogy minden oldal egységes legyen
  minden aloldalon legyen ott a menü, hogy könnyen átjárható legyen az oldal, ne csak a főoldalra, szerveres oldalra mászkálással juthassak el pl a bloghoz v a játékokhoz.
  Képekről már elmondták, az első betöltődés nálam is baromi lassú volt.

  a meta keywordsben fölösleges a seed szerver különböző változatait sorolgatnod, többet árt, mint használ, és írj egy egymondatos frappáns meta descriptiont


  Utoljára módosítva: kisvirag által : 2008-07-18 17:00

 6. #6
  Szerkesztő Tyborrex logója
  Csatlakozott
  08-07-16
  Hozzászólás
  265
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: saját design

  Köszi mindenkinek a hszeket, még írjatok nyugodtan, mert ehhez mérten alakítok, hisz ez az első oldalam és ezért kérdeztem.
  Én nem vagyok szerver tulaj, szóval komolyabb üzleti céljaim nincsenek : )

  Egyébként mindent az első oldal (index ) mintájára készülök megcsinálni, csak egyenlőre még csak az van kész : ), de persze dolgozok az egységesítésen, ezért van az, hogy a fele már jó, a fele meg kusza összevisszaság.
  Előre is köszönöm a további segítséget!
  UI.: meta, majd megnézem itt az oldalon h mit ildomos beleírni. 7. #7
  Szerkesztő Tyborrex logója
  Csatlakozott
  08-07-16
  Hozzászólás
  265
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: saját design

  Na a design átalakítását kb befejeztem, még egy kis META van hátra, meg egy két menü pontosítás és elkészülök, remélem mostmár nem bántja annyira a szemeteket
  még mindig itt: seedservers.extra.hu
  köszi a válaszokat 8. #8
  TravianMaster hatasu logója
  Csatlakozott
  08-05-07
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  627
  Begyűjtött 94 köszönetet
  61 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: saját design

  csak félszemmel, és hunyorítva mertem ismét bemásolni a webcímet, de kellemes meglepetés ért ha lesz időm, bővebben kifejtem a véleményemet (ami az előzőhöz képes pozitívabb) de gyorsan leírnék egy észrevételt a seedszervereknél okos dolog, hogy egy gombbal lehet előhozni az adatokat. minden szé és jó, de amikor vissza szeretném rejteni őket, akkor sajnos a gomb már nem csinál semmit. szvsz nem csak megmutatni kéne az adatokat, hanem elrejtenie is... és majd ha kell, énis tudok a kipróbált seed szerverekhez írni egy cikket :P 9. #9
  Törzsvendég MKarcsi logója
  Csatlakozott
  08-04-04
  Hely
  Budakeszi || Szolnok
  Hozzászólás
  103
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: saját design

  Kicsit elemzem én is minden rossz szándék nélkül

  - A favicon elmosódott, pixeles. Azt kapásból lecserélném. Én favicongenerálásra ezt használom: hxxp://tools.dynamicdrive.com/favicon/

  - A valid ikonokat ne tedd ki ha nem valid az oldal. Inkább ne legyen kint, mint ott legyen és aki megnézi kismillió hibát kidobjon rá (xhtml-re).

  - Hírek dobozra én tennék paddingot, jobra pedig többet is, hogy ne lógjon bele a news feliratba.

  - "Az oldal 9.9E-5 mp. alatt töltodött be." Ezt megformáznám

  - CSS, JS mehetne külön fájlba. A kód többi részét inkább nem minősítem, mert írtad, hogy kezdő vagy.

  - A jobb menüt inkább include-dal töltsd be, mert így elég fura, hogy hol van szavazás hol nincs, hol egységes a dátum+névnap, hol csak időt mutat, stb. Így ha változás van nem kell minden egyes php-ban átírkálnod.

  Így elsőre nekem ennyi a véleményem. Amúgy hasznos lap, örülök, hogy van ilyen és sok sikert hozzá 10. #10
  Szerkesztő Tyborrex logója
  Csatlakozott
  08-07-16
  Hozzászólás
  265
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Mosoly re: saját design

  Na, szokásos kis finomítások, favicon stb amit mondtatok módosítgattam, kezd alakulni sztem, bér a js meg css nincs mindenhol külön fájlba de majd az is jön.
  Metaval püsszögtem, ez a freect kb semmire se jó...include php-t egyelőre nem raktam bele.
  Ezzel kapcs lenne a kérdés, hogy hogy is lehet pontosan azt megcsiánlni hogy ha rányomnak egy menügömbra akkor includeoljon, valamint a meta adatokat így akkor nem is lehet megadni oldalanként?(mmint includdal) és aki úgy gondolta h ír referenciát annak levelét várom.
  Üdv
  Tyborrex
  seedservers.extra.huA téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •