Eredmény: 1 - 3 (3) összesen

Téma: .hu domain hostgator szerverén

  1. #1
    Yes
    Yes nem elérhető
    'Say Hello To My Little Friend'
    Csatlakozott
    11-01-28
    Hozzászólás
    18
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás .hu domain hostgator szerverén

    Sziasztok, röviden leírom, hogy hogyan lehet .hu domaint a hostgator-nál hosztolni.

    Első lépésben, ha van már .com domain a hostgatornál, akkor Cpanel: balra lent látni a 2db nameservert. Ezt az adatot kell majd megadni a magyarországi domain regisztrátornak. Viszont előtte kell írni a hostgatornak a ticket rendszerrel. Nyugi itt egy megfelelő angol leírás amiben csak a domain nevet kell megadnod. Figyelj oda mert nem illeszthetek be linket!!! Ezzel az angol üzenettel létrehoznak egy postmaster kukac valami . hu - t.

    Cpanel: jobbra fent ticket system - email és jelszóval lépj be (ha elfelejtetted a külön jelszót, kérj újat az email címre) -

    Dear Madam/Sir,

    the .hu TLD registry has special requirements for domains before nameservers can be changed. Please set up the e-mail address postmaster valami . hu or remove all MX records from the domain valami . hu as long as the nameservers are being changed.

    You may verify the settings using this site: http . www . domain . hu/domain/English/regcheck/

    Thank you for your time

    A hostgator munkatársa válaszolni fog a mail címedre, hogy ismételd meg a kérést az email címedről is. Simán az emailben egy válasz gomb megnyomással a fenti angol leírást kell visszaküldened.

    Most kell majd felvenned a magyarországi domain regisztrátorral a kapcsolatot, hogy állítsa be a . hu - s domainnek a nameservereit, melyet a Cpanel: bal oldalán az elsődleges . com domain alatt látni.

    Ha ez kész, akkor Cpanel: Addon domains - New Domain Name: valami.hu - Subdomain/FTP Username: felhasználónév - Document Root: public_html/valami.hu (automatikusan megjelenik és a total commanderrel a public_html mappában lesz egy új mappa melybe dobálhatod az index.html stb fájlokat) - Password és Password - Add domain gomb

    Nem kell izgulni, ha nem érhető el a domain mert beletelik ez kb. 1 vagy 2 órába is, ha a hostgatorosok és a magyar regisztrátor is elvégezte a feladatát.


    Utoljára módosítva: Yes által : 2011-02-13 17:36

  2. #2
    ɯopǝǝɹɟ Freedom logója
    Csatlakozott
    09-11-02
    Hozzászólás
    5.974
    Begyűjtött 2.174 köszönetet
    1.396 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: .hu domain hostgator szerverén

    És simán megírtam a magyar szolgáltatónak, melyik IP-re irányítsák, és kész (én meg felvettem a Cpanel-ben a domain nevét) - nem kellett levelezni.



  3. #3
    Bölcs Nero logója
    Csatlakozott
    08-10-16
    Hely
    határ
    Hozzászólás
    837
    Begyűjtött 33 köszönetet
    24 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: .hu domain hostgator szerverén

    Sokkal egyszerubb Freedom kollega modszere es nalam is mukodott. Igaz eloszor en is a levelezes modszerrel probalkoztam, de azt irtak vissza oldajak meg a domain regisztratornal, naluk minden mas domain mukodik problema nelkul. Akinek van DNS hozzaferese az egyszeruen az A recordhoz allitsa be a host IP cimet es megy minden gond nelkul.


    aláírás

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •