Oldal: 5 / 5 ElsőElső ... 345
Eredmény: 41 - 49 (49) összesen

Téma: Mi az a pénz, ami ... ;)

  1. #41
    Bölcs
    Csatlakozott
    09-12-19
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    697
    Begyűjtött 102 köszönetet
    64 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mi az a pénz, ami ... ;)

    Szia,

    sajnálattal hallom, hogy gondod van velük, sajnos az elmúlt években, sok szolgáltató alakult, van olyan, amelyik ügyesen csinálja és tényleg mindent belead, de vannak akik csak a gyors haszon reményével kezdik, majd amikor rájönnek, hogy itt a haszon jó esetben is években mérhető, addig pedig maximum a munka és a kiadás van igencsak alábbhagy a segítőkészség. Továbbá van olyan szolgáltató is, ahol ez az egész dolog csak úgy van elindítva, hogy a szerverüket, amit egész más célból üzemeltettek be "így legalább tudják fedezni valamiből"...

    Mindenesetre azt mondom, itt nem feltétlenül (csak) arról beszélhetünk, hogy az olcsó húsnak híg a leve, hanem arról is, hogy talán az olcsó szolgáltatóknál, ezen a kis piacon sokkal hamarabb elszakad a cérna, gondoljatok bele szerintem Ti sem szívesen dolgoznátok havi 5-10e forintért, hiszen ha valóban jó szolgáltatást szeretnél nyújtani akkor a költségeid sem lesznek alacsonyak, a "beteszem a pc-met a legolcsóbb co-location-be hozzáállás itt nem működik (jól)".

    Ha segíthetünk, akkor kérdéseidre szívesen válaszolunk, ha gondolod, illetve azért kíváncsi lennék, hogy kivel gyűlt meg a gondod?

    Azért hogy legyen jó hír is a dologban, szerencsére a magyar piacon nagyon sok olyan tárhely szolgáltató van, vagy kezd kialakulni, akik korrekten állnak a munkához és az ügyfelekhez, végeredményben ez mindenkinek jót tesz!


    Idézet sitebuilder eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Egy hónapja szívok egy tárhelyszolgáltatóval. Support gagyi, le se tojnak, ha kell valami akkor meg várhatok rá egy hetet (1 perces melóért). Szervercsere egy hónapig tartott, és most is szerencsétlenkedés.

    Rendelkezésre állás... Hetente kiesik 1 nap kb...

    Olcsó húsnak, híg a leve... szerintem ezzel mindenki befürdik. Utána átértékeli az ember a szempontokat, és máshogy néz körül a szolgáltatók között.

    Ha tudnátok igérni korrekt rendelkezésre állást (éjszakai frissítések nem lenne probléma, de ne reggel 6tól másnap délután 4-ig tartson...), és korrekt supportot (nekem 1 napos válaszidő is csoda lenne), akkor meggondolnám én is a dolgot.




  2. #42
    Bölcs
    Csatlakozott
    09-12-19
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    697
    Begyűjtött 102 köszönetet
    64 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mi az a pénz, ami ... ;)

    Szia,

    az FTP userek valóban nem okoznak terhelést, ugyanakkor a levelezéssel az a gond, hogy ahogy nő az e-mail címek száma, úgy nő a potenciális kiszűrendő spammek száma is, de értelem szerint a levélforgalom is. Jelenleg két levelező szervert használunk erre a célra, a nagy terhelést egyébként a vírus és spam szűrés okozza. Természetesen nem mindegy, hogy ez a spamszűrés mennyire hatékony, mert kis hatékonysággal értelem szerint kis terheléssel is megússza az ember, de ha már csinálunk valamit, akkor ne csak maszatoljunk, hanem csináljuk jól

    A domain fenntartási díjat nem fizeted külön, legalábbis nem a technikai fenntartását, az amit domain regisztrációként valamint meghosszabbításként fizetsz azt a nyilvántartónak fizeted, tehát a valóságban az nem jelent (különösebben) hasznot a tárhely szolgáltatónak, csak kényelmesebbé teszi az életed, hogy nem kell több helyre papíroznod. A domain általányt két dolog miatt találtuk ki az egyik az az, hogy a cpu használatnál mi csak azt írtuk, hogy az átlagon felüli használatért kellene fizetni, tehát azt fedezné az általány, a másik pedig az hogy tapasztalat szerint, minél több domaint kezel egy ügyfél annál több az adminisztrációs költség is vele, ami alapvetően nem gond, de érthető, hogy ha megnő az adminisztráció mennyisége, míg a tárhelyek mérete jelentéktelenül nem lesz miből az új munkatársat megfizetni, ugyanakkor mindenki elvárja, hogy lehetőség szerint 24 órán belül, de inkább pár órán belül érdemi választ kapjon kérdéseire

    1. külön mail szerver, természetesen külön mail szervert használunk, kettőt is, ráadásul van egy harmadik, ami a nagy forgalmú (hírlevelek) ügyfeleket kiszolgálja. A munkatársam szerintem csak óvatosságból mondta, hogy inkább nem, mert sajnos már találkozunk olyan emberrel, aki hírlevelet akart küldeni, becsattogot, szolgáltatást kért aztán pár napra rá ki akart küldeni 2 millió levelet. Azon kívül, hogy 2 millió levél kiküldése technikailag is gondot jelent, mondanom sem kell, hogy messze hihetetlen, hogy korrekt címlistával dolgozott volna, természetesen a kiküldést azonnal megszakítottuk. Fontos azt kihangsúlyoznom, hogy nagyon nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy ne csak be ne jöjjön spam, de ki se jusson, szóval mi a kimenő leveleket is spam szűrjük, ami 20e levél esetében például már jó kis CPU izommunka

    2. no ez az a dolog, ami már nem a mi hatáskörünk, mert ezt a nyilvántartó határozza meg, az anonimitás pedig nem véletlenül nem alakult ki Magyarországon, ami egyébként a tárhely szolgáltatónak sem érdeke, sőt jobban jár, ha vigyáz is vele, ugyanis ha bármi gond van, akkor a hatóságok a tárhely szolgáltatót fogják elkaszálni. Sajnos a magyar jogban a tárhely szolgáltatás egy érdekes dolog, ugyanis a jog leképezése alapján van az oldal megtekintője (kliens) valamint az átviteli közeg (internet szolgáltató) valamint az adott információt rendelkezésre bocsátó (tárhely szolgáltató). Egy esetleges jogsérelem esetén, először a tárhely szolgáltatót veszik perbe, legalábbis, ha kő keményen a jog szavát tartanák be, majd a szolgáltatónak kell bizonyítania azt, hogy az adott tartalmat ő csak rendelkezésre bocsátotta nem pedig létrehozta, tehát bizonyítania kell, hogy ki a tartalom szolgáltató. Értelem szerint egy anonim domain/tárhely esetén a felelősség a tárhely szolgáltatót terheli, így akár komoly anyagi büntetésekre is számíthat, az elzárásról nem is beszélve. Evvel pedig megmagyaráztam az adminisztrációs költség egyik indokát, nevezetesen a tárhely szolgáltatónak törekednie kell csak olyan domaineket befogadnia és üzemeltetnie, amit vélhetően nem használnak jogsértésre, ez az érdeke neki is és az ügyfeleinek is. Ma Magyarországon egy szerver lefoglalásához elegendő egy vélt gyanú, a jogszabály szerint a hatóságnak, ha mód van rá másolatot kellene készítenie, de a gyakorlat az az, hogy inkább bizonyítékként lefoglalják a szerver. A lefoglalás hatásait pedig inkább ne ecseteljem. Persze ezek, amiket írtam azért szélsőséges dolgok, de mi úgy vagyunk vele, hogy jobb félni, mint ráfázni és szeretnénk úgy tisztességes céget üzemeltetni, hogy tisztességes munkát adunk érte.


    3. Szerverünk van bőven, igaz az IP címek nem a szerverek mennyiségétől függenek, jelenleg 3*250 IP címmel tudunk "garázdálkodni", de ezt bármikor tudjuk bővíteni.


    Idézet scs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ez az ötlet piszok jó lenne. Egyetlen dolog zavarna csak engem el azonnal:
    "átlagos domainszám * 300ft"
    Ezért külön nem kérnék pénzt. Pláne, hogy a domain fenntartási díjat külön meg kell fizetnem egyébként is (több szolgáltatótól különben a domainek magas fenntartási költsége rettent el engem).
    Meg az FTP és a mailcím sem az a pénzes dolog. Bár lehet, hogy butaságot mondok, de egy VPS-en annyi domaint rakok be, amennyi jól esik, és nem terhel semmit igazából. Az FTP userek száma sem terhel semmit. Ezért én nem kérnék pénzt.
    Viszont roppant jó ötlet lenne az, ha a havi átlag tárhelyfoglaltság, az átlag CPU és memóriahasználat, valamint a használt sávszél alapján számláznál. És esetleg ezt az adminfelületen lehetne mindig nyomon követni, akár pénzesítve is, hogy a jóember hónap végén ne kapjon szívrohamot, mikor meglátja, hogy mennyit kell fizetnie - kiegészülve egy "elsó hónap ingyen" dologgal, ahol ki lehetne tapasztalni, hogy mennyibe fog kerülni neki. Ez nagyon korrekt lenne. Ilyet még sehol sem láttam, de nyilván ha az árak megfelelőek, máris menne feléd pár domainem, később oldalam is.

    Ami jól jöhet még, az a már említett backup hely.
    Illetve én még csinálnék a helyetekben:

    1. E-mail szervert. Asszem egy kollégádtól chaten kérdezgettem már, hogy ha egy tárhelyeteket emailszerverként használnám, az hogyan valósulhatna meg. Volt rá megoldás, de drága volt nekem.
    Ha lenne külön IP-n futó szerveretek, ami csak mailek küldözgetése céljából van fenntartva (mármint levelező szerver bérlés céljából), az pofás lenne.
    2. Lenne lehetőség minél alacsonyabb áron úgy használni a domaineket, hogy a whois-ben ne látszódjon a felhasználó adata. (.hu esetében asszem ez necces, de a többinél tudomásom szerint van ilyen, csak a pontos megnevezése most nem jut eszembe ) Ezért már lehetne domainenként havi/éves díjat fizetni.
    3. Ha veszek több tárhelycsomagot, (nem tudom, mennyi szerveretek van), lenne lehetőség a két vagy több csomagot más-más IP cím alatt futtatni.

    Ha a fentiek megvalósulnak, és eléggé alacsony áron, a fél domain-mennyiségemet raknám is hozzád át. (Feltéve ugye itt is, hogy a fenntartási díj nem túl magas.)




  3. #43
    MAG
    MAG nem elérhető
    Bölcs MAG logója
    Csatlakozott
    08-08-15
    Hozzászólás
    578
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás re: Mi az a pénz, ami ... ;)

    Idézet viacomkft eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A munkatársam szerintem csak óvatosságból mondta, hogy inkább nem, mert sajnos már találkozunk olyan emberrel, aki hírlevelet akart küldeni, becsattogot, szolgáltatást kért aztán pár napra rá ki akart küldeni 2 millió levelet.
    Úgy már jártatok, hogy feketelistára került az e-mail szerver ilyesmi miatt?



  4. #44
    Bölcs
    Csatlakozott
    09-12-19
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    697
    Begyűjtött 102 köszönetet
    64 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mi az a pénz, ami ... ;)

    Szia,

    sajnos igen, ráadásul, mint később kiderült egy olyan "feliratkozó" jelentette az egyik ügyfelünk hírlevelét, aki elfelejtette, hogy feliratkozott viszont egyértelmű bizonyítékként Ő is és az Ügyfelünk is megtalálta a feliratkozás tényét bizonyító leveleket.

    Lehet ezt rossz indulatnak is mondani, de simán feledékenységnek is, ugyanakkor érthető, hogy az a cél, hogy a feketelistákat elkerüljük. De ha gondoljátok tudok mesélni arról is, hogy bizonyos fizetés ellenében lekerülést ígérő oldal hogyan húzza csőbe a szolgáltatókat. Nevezzük úgy, hogy ő küld egy üzenetet ahonnan tudja, hogy a ü.f.-től vagy egy vakációs üzenetet kapni fog és máris megvan az ok, hogy miért teszi ki az IP-t a listára. Igaz bizonyítani ezt nem lehet, de érdekes, hogy az ő adataik alapján is nyáron jelennek meg a listázások tömegesen, épp amikor az emberek vakációs üzeneteket állitanak be... érdekes... de ez már egy külön téma, mert az üzleti alapokon működő spam feketelisták nem működőképesek szerintem.


    Idézet MAG eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Úgy már jártatok, hogy feketelistára került az e-mail szerver ilyesmi miatt?




  5. #45
    Bölcs
    Csatlakozott
    09-12-19
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    697
    Begyűjtött 102 köszönetet
    64 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mi az a pénz, ami ... ;)

    Idézet MAG eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Úgy már jártatok, hogy feketelistára került az e-mail szerver ilyesmi miatt?
    Helyesbítek, két millió levél miatt még nem jártunk így, mert NEM engedtünk ki annyi levelet soha, ellenben feketelistára kerültünk már a fentebb említett 700 címzettet tartalmazó hírlevél miatt is, még ha tévesen is...



  6. #46
    scs
    Vendég

    Alapbeállítás re: Mi az a pénz, ami ... ;)

    Köszönöm a reagálást.

    1. A mailcímes dolgot értem, valóban lehet terheléstöbblet, ha több a mailcím.
    2. A CPU használatnál ezesetben pontosan meg kellene határozni, hogy mi is az "átlagos haszálat", és mi az, amiért már fizetni kell. Ugyanis ha ez nincs megfelelően leírva, akkor az gáz (én legalábbis már ezért az egy dolgért is otthagynám a szolgáltatót - szeretem az egyértelmű dolgokat).
    3. Több domain valóban többlet adminisztráció. Bár azért csak nem okoz 10-20 domain olyan temérdek munkát, pláne, hogy egy átköltözés valszeg minden domain esetében egyszerre történik, így mindig egyszerre kell velük foglalkozni. Ugyanakkor jogos, hogy ne 850 domaint tartson azonos áron az egyik ember, míg a másik hasonló öszegért csak 2-t. De azért egy 10-20 db-ig én ingyenessé tenném a helyetekben.
    4. A külön mail szervert úgy értettem, ahogy írtad. Egy külön szerver, ami csak levélküldésre van. A kérdés itt már csak az, hogy mi a megengedett maximális mennyiség adott idő alatt.
    5. Anonimitás: Igazából azért vetődött fel bennem, mert az egyik szolgáltatónál, ahol vagyok, a külföldi domainjeim anoniman futnak. És ez nagyon szimpatikus nekem. Ez nem jelenti azt, hogy hatósági megkeresésre ne adnák ki az adataimat. De a guglinál azért jó, nem nem ismeri az összes domainemet és nem tudja kapcsolatba hozni őket egymással.



  7. #47
    work. don't play. HAL9000 logója
    Csatlakozott
    09-05-31
    Hely
    Debrecen
    Hozzászólás
    1.205
    Begyűjtött 44 köszönetet
    19 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mi az a pénz, ami ... ;)

    + 1 szolgáltatás (csak egy hirtelen gondolat):

    sms értesítés szerverkarbantartás - vagy bármilyen tervezett leállás - előtt (mondjuk legalább egy nappal), és után. Így tudnám hogy mikor érdemes itthon maradni webet szervizelnem.

    ... ja, és a világbéke



  8. #48
    Bölcs Xefande logója
    Csatlakozott
    08-09-30
    Hozzászólás
    1.625
    Begyűjtött 6 köszönetet
    6 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mi az a pénz, ami ... ;)

    -Én nagyon szeretnék egy olyan szolgáltatást ahol egyszerre két külön szerveren vannak fenn a honlapjaim, tehát folyamatosan menti át egy másik szerverre is az adatokat és ha bármi történik az egyikkel azonnal aktiválódik egy bomba a rendszergazda fejében ami felrobban ha 2 percen belül nem irányítja át a honlapjaimat a tartaléktárhelyre.

    -0-24 órás telefonos ügyfélszolgálat, ünnepnapokon is

    -Az sem lenne egy rossz szolgáltatás, ha külön DNS-eket és IP-ket lehetne megadni a domain-ekhez. Meg ha esetleg lehetne olyat csinálni, hogy valahogy megoldanátok, valamilyen úton azt hogy ne lehessen lekérdezni a domain tulajdonosát a whois-ban, vagy álnéven lehetne regelni nálatok, de a szájenszfiksönbe ne menjünk bele

    -Jah és legyen felhasználóbarát az adminfelület és magyar. Legyen benne súgó, valami tooltippes megoldás... ha valami nem egyértelmű és ráviszem az egeret írja ki mi is az.

    -Korlátlan aldomain és emailcím létrehozás.

    -Hasznos tutoriálok, tippek INGYÉ! ... pl népszerű email kliensek beállításához pop,imap stb.

    -Webprogramozásban segítségnyújtás "önköltségi áron". Itt arra gondolok, hogy ha egy felhasználó nem tud valamit megoldani akkor adjatok neki segítséget és ne akarjatok belőle keresni, hanem úgy számoljátok ki, hogy a programozótok órabérét fussa ki, de a haszon az elégedett ügyfél legyen.

    -tárhelyhez rendelhető domain-ek számát nem értem minek kell korlátozni. Veszek egy 1GB-os tárheléyet, felteszek rá egy honlapot ami elfoglal 100 MB-ot oszt jónapot, kell fizetnem, ha akarok még egy honlapot működtetni



  9. #49
    Szerkesztő
    Csatlakozott
    09-05-09
    Hozzászólás
    205
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mi az a pénz, ami ... ;)

    Xefande mennyit vagy hajlandó fizetni ezekért a plusz szolgáltatásokért?



Oldal: 5 / 5 ElsőElső ... 345

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •