Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (18) összesen

Téma: ArbersHosting.com - a "fapados" tárhelyszolgáltató

 1. #1
  Bölcs rendszergazda logója
  Csatlakozott
  09-07-25
  Hozzászólás
  565
  Begyűjtött 108 köszönetet
  65 hozzászólásával

  Nyíl ArbersHosting.com - a "fapados" tárhelyszolgáltató

  Az interneten kóborolva akadtam rá az ArbersHosting tárhely szolgáltatására. Ami szemet szúrt, azok az árai: 10GB tárhely, 100GB adatforgalom csak $1,99/hó, 25GB tárhely, 250GB adatforgalommal is mindössze havi $2,99? Mindehhez korlátlan domain, adatbázis, ftp user, email, semmi korlátozás, csak a tárhely és az adatforgalom?

  Ingyen domain nincs az árban, de ez még így is olcsó, gyanúsan olcsó, rögtön kerestem is a "Terms of service"-t, hogy mik az "apró betűs" részek, de szerintem ez is eléggé rendben van:

  Kód:
  Added 11/11/09 - WE DO NOT ALLOW WAREZ HOSTING OR THE HOSTING OF ANY COPYRIGHT MATERIAL ON OUR SERVERS. ANY ACCOUNT FOUND WITH SUCH FILES WILL BE TERMINATED WITHOUT NOTICE.
  
  ALLOWED (OFFSHORE):
  Adult web sites (within US law requirements)
  Private Proxy Hosting
  Private Rapidleech (no warez)
  
  NOT ALLOWED (all severs)
  Child **** of ANY kind
  Warez files of ANY kind
  Illegal or copyrighted material
  Open Proxys
  Open Rapid Leech (auto suspend)
  Ez szerintem sokkal megengedőbb, mint sok más tárhelyszolgáltató ToS-e, pl. az "offshore" azaz a Hollandiai szervereiken még adult weboldalakat, meg letöltögetős privát oldalakat is enged a ToS, warez, illegális dolgok persze itt sem mehetnek.

  Kód:
  Any account found using more than %20 of the entire server CPU for over a 6 minute period will be auto suspended by the server, If this happens to your account please contact support.
  Erőforrás korlátozás, szerintem ez is rendben van, mivel a szervereikben Dual Quad Core Xeon E5520 procik vannak, így ha egy oldal hat percen keresztül elhasználja ennek több mint a 20%-át, azt szerintem bármelyik shared hosting cég kidobná, ott valami nagy gond lehet, ezért szerintem ez is rendben van.

  Kód:
  Back ups
  Arbers Hosting does not make backups of your web site. As we are a budget service provider we are able to keep costs low by not providing a 3rd party backup solution.
  you are responsible for backing up your own web site and files. Arbers hosting will not be held responsible for any kind of data loss caused by data loss either by fault of our own or of yours. We will however provide emergency hosting if this happens....
  Röviden és tömören, központilag mentés nincs, ezt oldd meg magad, ezért adtam a topic címéhez a "fapados" jelzőt, ez egy ilyen "budget service" ez már "nem fér bele a keretbe", de cpanel van, ott meg lehet mentéseket készíteni, szóval ezt is meg lehet oldani.

  Nem akarom bevágni ide az egész Tos-t, a hxxp://arbershosting.com/tos megtalálhatóm ami még fontos lehet, az a file méret korlátozás, a max. megengedett file méret 50M, ha ennél nagyobb állományt kellene mindenképp feltölteni, akkor azt a support-al előtte egyeztetni kell.

  Meg persze a szokásos erőforrás korlátozásos dolog, hogy bár "korlátlan" sok minden, de ez csak azt jelenti, hogy nem állítanak be fix korlátot, de ha valaki a többiek kárára terjeszkedik, akkor morcosak lesznek.

  Én befizettem egy $1,99-es csomagra a Holland szerverükre, mivel Hollnadiából még soha nem hostingoltam , meg $2-t megér nekem akkor is ha vacak, legalább kipróbáltam.

  A megrendelés elég simán ment, PayPal-al fizettem, havi fizetéssel (ha valaki negyed/fél vagy éves fizetést választ, akkor még ebből a fapados árból is kap kedvezményt!), ami szimpatikus, hogy nem kellett automatikusan megújuló fizetési módot választani (azért így ismeretlenül nem igazán szeretek ilyen automatikus terhelési engedélyeket adni cégeknek a PP számlámon, még limittel sem), lehet simán minden hónapban (vagy negyed/fél/egész évente) mindig a felületükön keresztül kifizetni az aktuális számlát.

  Hozzáférés is azonnal elkészült, számlázás/support felület WHMCompleteSolution (whmcs.com) alapú, admin felület cPanel X (x11.25.0), és fura de tényleg $1.99 volt és így első ránézésre működik.

  A cPanel Server Status-át megnézve így elsőre nincs nagyon leterhelve a szerver:

  Kód:
  Service 				Details
  syslogd 				up 	
  mysql (5.0.90-community) 		up 	
  imap 					up 	
  exim (exim-4.69-23.1_cpanel_maildir) 	up 	
  spamd 					up 	
  httpd (2.2.14 (Unix)) 			up 	
  named 					up 	
  ftpd 					up 	
  cpsrvd 					up 	
  sshd 					up 	
  Server Load 				0.62 (8 cpus) 	
  Memory Used 				41.7 % 	
  Swap Used 				0 % 	
  Disk /dev/simfs (/) 			51 %
  De azért persze így negyed óra távlatából még felelőtlenség lenne részemről bármit írni a szerver sebességéről. A ToS szerint 99,9% rendelkezésre állást vállalnak, majd meglátjuk mi teljesül ebből, mert ha tudják ezt is, meg a szerver sebességét is tartani, akkor tényleg nem értem, hogy tudják mindezt ennyi pénzből kihozni?!

  Ahogy van egy kis időm, majd tesztelgetem az ArbersHosting-ot, és megírom majd a tapasztalataimat, esetleg ha valaki nem sajnál $2-t, és van egy szabad domain neve is amit fel tud erre használni, segíthetne tesztelni az USA szerverüket, vagy akár "beköltözhetne" mellém a Hollandokhoz, mert ezt nem hiszem el, hogy $2-ból ki lehessen hozni gazdaságosan "Dual Quad Core Xeon E5520, 8GB DDR3 RAM, 8 1TB HD on RAID-10, 1GBPS Connection, Cpanel/WHM" szervereken hostingot + support költségeket még Amerikában sem. Ha mégis, költözök Amerikába 2. #2
  Bölcs rendszergazda logója
  Csatlakozott
  09-07-25
  Hozzászólás
  565
  Begyűjtött 108 köszönetet
  65 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: ArbersHosting.com - a "fapados" tárhelyszolgáltató

  Alakulnak a dolgok, sikerült plusz domain-t betenni a tárhely alá, és ismét kihullott jó pár hajszálam a cPanel miatt, vannak idegesítő dolgai, amiket már egész jól elfeledtem, de most ismét szembesülnöm kellett ezekkel.

  Nevezetesen csak úgy lehet felvenni plusz domain-t, ha a DNS szervereknek az ArbersHosting DNS szervereire vannak hozzá beállítva. Ez éles weblapok költöztetésénél mókás tud lenni, mert amíg nem írom át a DNS szervereket a megadottakra, addig nem is veszi fel a domain-t a tárhelyhez, utána már fel lehet venni a domain-t, csak amíg konfigolom a cPanel-t, beállítgatom a DNS beállításokat (amiket szintén nem szeretek cPanel-ből csinálni, nekem nem esik kézre, hogy nem lehet egy helyről minden DNS módosítást megcsinálni, pl. az MX rekordokat a levelezésnél lehet megadni, DNS zóna szerkesztőben nem), addig meg ha épp valaki pont akkor nézné a weboldalt, az csalódni fog.

  Meg érdekes az is, hogy a hollandiai szerverközpontban lévő szerverüket választottam, időzónában a Hollandok meg kb. úgy lehetnek mint mi, a szerver órája mégis amerikai UTC-6 (PST talán) időzónában jár, ez nem nagy gond mert internetes alkalmazások kezelik az időzónákat, csak pl. a logoknál lehet érdekes, hogy szerveren most reggel 9 óra van, ezt kicsit szokni kell, de ezzel együtt tudok élni.

  Beállítottam még időzítve egy "uptime" parancsot percenkénti futásra, hogy loggolja folyamatosan nekem a szerver terheltségét, meg ráuszítottam a pingdom.com-ot is, hogy percenként ellenőrizze a szerver elérhetőségét, kíváncsi vagyok a rendelkezésre állására a szervernek,
  az uptime parancs most ezt mondja:

  Kód:
  08:59:01 up 4 days, 6:38, 0 users, load average: 2.25, 2.18, 1.93
  Ebből a "4 days 6:38" azt jelenti hogy ennyi ideje megy a szerver, tehát volt négy napja valószínűleg egy újraindítás ottani szerveridő szerint hajnali 2:30-kor, pech hogy ez itthoni idő szerint délelőtt fél 10, ez a hátránya az amerikai (meg ezek szerint a hollandiában lévő amerikai) szervereknek, hogy hiába próbálják éjjelre ütemezni a tervezett karbantartásokat, az itthon az időeltolódás miatt pont "csúcsidőre" esik. De ezt már megszokhattuk a Google-től is, ők is PST idő szerint szokták megírni a tervezett karbantartásaikat.

  Ja, és sikerült uninstallálnom a cPanel segítségével a "Frontpage Extensions"-t a halom alkönyvtárával, és még a .htaccess állományt sem tette tönkre, pedig cPanel azt ígérte hogy azokat bizony törölni fogja, de nem, szóval sikerélmény is volt azért.

  Ezenfelül sikerült összefutnom a "Fantastico" automata telepítgető valamivel, ez az alábbi listában szereplő programokat tudná ígérete szerint egy kattintással felpakolni a webhelyemre:

  Kód:
   Blogs
  	 	b2evolution
  	 	Nucleus
  	 	WordPress
   	 	 
   	 	Classifieds
  	 	Noahs Classifieds
   	 	 
   	 	Content Management
  	 	Drupal
  	 	Geeklog
  	 	Joomla 1.5
  	 	Joomla
  	 	Mambo
  	 	PHP-Nuke
  	 	phpWCMS
  	 	phpWebSite
  	 	Siteframe
  	 	TYPO3
  	 	Xoops
  	 	Zikula
   	 	 
   	 	Customer Relationship
  	 	Crafty Syntax Live Help
  	 	Help Center Live
  	 	osTicket
  	 	PerlDesk
  	 	PHP Support Tickets
  	 	Support Logic Helpdesk
  	 	Support Services Manager
   	 	 
   	 	Discussion Boards
  	 	phpBB
  	 	SMF
   	 	 
   	 	E-Commerce
  	 	CubeCart
  	 	OS Commerce
  	 	Zen Cart
   	 	 
   	 	F.A.Q.
  	 	FAQMasterFlex
   	 	 
   	 	Hosting Billing
  	 	AccountLab Plus
  	 	phpCOIN
   	 	 
   	 	Image Galleries
  	 	4Images Gallery
  	 	Coppermine Photo Gallery
  	 	Gallery
   	 	 
   	 	Mailing Lists
  	 	PHPlist
   	 	 
   	 	Polls and Surveys
  	 	Advanced Poll
  	 	LimeSurvey
  	 	phpESP
   	 	 
   	 	Project Management
  	 	dotProject
  	 	PHProjekt
   	 	 
   	 	Site Builders
  	 	Soholaunch Pro Edition
  	 	Templates Express
   	 	 
   	 	Wiki
  	 	TikiWiki CMS/Groupware
  	 	PhpWiki
   	 	 
   	 	Other Scripts
  	 	Dew-NewPHPLinks
  	 	Moodle
  	 	Open-Realty
  	 	OpenX
  	 	PHPauction
  	 	phpFormGenerator
  	 	WebCalendar
   	 	 
   	 	Extras
  	 	Language
  	 	Side menu appearance
  	 	Email notifications
  	 	Installations overview
  Ezek közül sokról nem is hallottam még, majd ha lesz egy kis időm, azt hiszem letesztelem ezt a "Fantastico"-t, hogy mit is tud, de egyelőre még nem adtam neki munkát.

  Ezen felül véletlenül sikerült készítenem egy Ruby on Rails Applikációt, törölni meg nem sikerült, ez lesz a jövő hét egyik nagy feladata, megkeresni cPanel-ben, hol lehet törölni RoR applikációt

  Ami furcsa, hogy fél nap távlatából nézve még akár működhet is ez a fapados hosting dolog, bár azért a hogyan még mindig rejtély számomra.

  Ja igen, van ajánlói rendszerük is, lehet ajánlani őket, és az "alád" beregisztráltak költéseinek 10%-át jóváírják neked, szóval $2 csomagnál ~20 centet , de még ez is belefér a keretbe, tényleg nem értem, hogyan csinálják, vasat meg kell venni, hostingot (net, villany, klíma) fizetni kell, support-os emberke sem ingyen dolgozik, valami rejtélyes dolog van a háttérben, de rájövök majd mi a titkuk... 3. #3
  Rubyist Geri logója
  Csatlakozott
  07-12-15
  Hely
  \x90
  Hozzászólás
  5.610
  Begyűjtött 1.336 köszönetet
  831 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: ArbersHosting.com - a "fapados" tárhelyszolgáltató

  Idézet rendszergazda eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Nevezetesen csak úgy lehet felvenni plusz domain-t, ha a DNS szervereknek az ArbersHosting DNS szervereire vannak hozzá beállítva.
  ezt a WHM-ben lehet be/kikapcsolni és ők valószinűleg idióta módon bekapcsolták. 4. #4
  Mentor Feriman logója
  Csatlakozott
  09-10-11
  Hely
  Magyarország
  Hozzászólás
  450
  Begyűjtött 3 köszönetet
  3 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: ArbersHosting.com - a "fapados" tárhelyszolgáltató

  Lehet, hogy még csak bevezető ár ez a 2$. Aztán ha majd lesz több ügyfelük, emelik az árat.

  Az is lehet, hogy még most veszteséges. 5. #5
  SzG
  Vendég

  Alapbeállítás re: ArbersHosting.com - a "fapados" tárhelyszolgáltató

  Ezt a fantastico -t nagyon meg lehet szeretni, én a hostgatornál sokat használom.

  1 perc bármelyik cucc telepítése, automatice megcsinálja az adatbázist is hozzá, mindent, mivel nem kell felmásolni a file -okat, így akkor is meg tudom csinálni, ha épp csak a mobilinternetem van kéznél.

  Ráadásul frissítést is lehet vele, pillanatok alatt csinál biztonsági mentést az előzőről és már fent is van a legfrissebb. 6. #6
  Bölcs sYska logója
  Csatlakozott
  09-03-09
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  647
  Begyűjtött 8 köszönetet
  6 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: ArbersHosting.com - a "fapados" tárhelyszolgáltató

  Kíváncsian várom a fejleményeket, hogy a szerverük mennyit bír. Én egy amcsison gondolkodok.
  Nem tudom, lehet rendelek 1 hónapot és próbálom, hogy mennyire gyorsan jönnek be az oldalak.

  Apropó: Csak nekem gyanús, hogy a domain-eket ingyen átregisztrálják? Nem félő, hogy a saját nevükre? 7. #7
  Bölcs sYska logója
  Csatlakozott
  09-03-09
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  647
  Begyűjtött 8 köszönetet
  6 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: ArbersHosting.com - a "fapados" tárhelyszolgáltató

  Hát.. fizettem 3 hónapot, domain-el együtt több mint 1 napja és eddig csak a pénzt vették le....
  Mi lehet? Live chat ofline mindig, az üzenetekre meg nem válaszolnak... 8. #8
  Mentor
  Csatlakozott
  08-03-01
  Hely
  Kisvárda
  Hozzászólás
  464
  Begyűjtött 16 köszönetet
  14 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: ArbersHosting.com - a "fapados" tárhelyszolgáltató

  akkor mégsem olyan jó?
  kíváncsi vagyok a fejleményekre.... 9. #9
  Bölcs rendszergazda logója
  Csatlakozott
  09-07-25
  Hozzászólás
  565
  Begyűjtött 108 köszönetet
  65 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: ArbersHosting.com - a "fapados" tárhelyszolgáltató

  Én havonta fizetem, most fizettem ki a második hónapot, de nekem amint fizettem annó, azonnal jött az automata levél hogy hol érem el a cpanelt, szerver ip címe, hogy állítsam be a dns-t, minden le volt írva korrektül. Én domain-t mondjuk nem vettem hozzá, egy már létezőt használtam, hisz csak tesztnek szántam ezt a holland hosting-ot, mert azért gyanús volt, hogy mehet ez $2/hó áron korlátlanul. Ezek szerint pl. support-ra nem nagyon telik, próbáld meg a client felületen hinajegybe leírni a gondod, ill. nézd meg a számlázásnál hogy rendesen fizetettnek (Paid) jelzi-e a számládat. 10. #10
  Bölcs rendszergazda logója
  Csatlakozott
  09-07-25
  Hozzászólás
  565
  Begyűjtött 108 köszönetet
  65 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: ArbersHosting.com - a "fapados" tárhelyszolgáltató

  A Holland szerverük (NL1 - 94.228.215.131) uptime-jának a figyelését beállítottam annó a Pingdom szolgáltatás segítségével, percenként ránéz, publikussá tettem az uptime riportot, itt lehet nézegetni a fenti szerver rendelkezésre állásának alakulását:

  http://www.pingdom.com/reports/u3ija...ing+NL+server1Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •