Oldal: 1 / 10 123 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (94) összesen

Téma: A legjobb és egyben legolcsóbb tárhely (amit ismerek)

  1. #1
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    09-05-30
    Hozzászólás
    167
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás A legjobb és egyben legolcsóbb tárhely (amit ismerek)

    Az utóbbi időben több tárhelyet is ki kellett próbálnom (sajnos), mivel vagy túl drágának tartottam (az itthoni tárhelyeket általában) vagy valamilyen funkció nem működött rajtuk.

    Most találtam rá arra, ami véleményem szerint a legjobb és legolcsóbb: arvixe.com

    Előnyök:

    - Havonta lehet fizetni a díjat! (ez szerintem baromi fontos, mert minek fizetnék 1 évre, ha egyszer kiderül, hogy valami nem működik?)
    - Akár havi 4 dollártól!
    - KORLÁTLAN tárhely
    - KORLÁTLAN adatforgalom
    - Korlátlan MySQL
    - Korlátlan email fiók
    - 1 darab ingyenes domain, amit "életed végéig" ők fizetnek (amíg a tárhelyre előfizetsz)
    - 0-24 support
    - 60 nap pénzvisszafizetési garancia



  2. #2
    SzG
    Vendég

    Alapbeállítás re: A legjobb és egyben legolcsóbb tárhely (amit ismerek)

    Ez így ebben a formában egy jónak tűnő ajánlat (habár manapság külföldiéknél ez már mindenhol alap), nagyjából ugyanezt kínálja a hostgator, valamivel drágábban, ott van több accountom is, azt az árához képest nagyjából jónak tartom. Mondjuk 1-2 dollár miatt szerintem nem érdemes költözni.

    Az igazsághoz persze hozzá tartozik, hogy nincs korlátlan adatforgalom sehol, még akkor se, ha azt írják. Éppen ezért érdemes átolvasni fórumokban, hogy akik használ -ják/ -ták miket írnak róla.

    A részletekben rejtőzködik az ördög, hogy csak egy példát említsek nem mindegy hogy a 0-24 support azt jelenti, hogy egy napon belül küldenek egy semmitmondó email-t, hogy biztos te csináltál rosszul valamit (közben megcsinálják, később letagadják a hibát - ez meg Magyarországon alap egyes helyeken), vagy egy online chat, ahol tényleg segítenek, még akkor is, ha tényleg te rontottál el valamit... ... és van még egy csomó hasonló kisebb-nagyobb dolog, ami következtében végül elégedett leszel - vagy nem.

    Egyszer befizettem én is egy általam nem ismert amerikai helyen hostingra, akkor azzal megszívtam, így most már jobbára a nagyobb, ismert szolgáltatókat választom.

    Írom ezeket úgy, hogy ezt a szolgáltatót nem ismerem.



  3. #3
    webzsonglőr mulidesign logója
    Csatlakozott
    08-01-11
    Hely
    Budapest XIII.ker.
    Hozzászólás
    197
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: A legjobb és egyben legolcsóbb tárhely (amit ismerek)

    Ezt az ajánlatot szinte minden külföldi tárhelynél megkapod, ahogy SzG is leírta. Én azt ajánlom, hogy először mindíg az adott szolgáltató fórumán olvassgass (ha van), mert a lényeg mindíg az "apróbetűs " részekben van eldugva, amire lehet, hogy csak később találsz rá. A "korlátlan" sokszor egyáltalán nem az például. Én sokkal inkább előnyben részesítem a nagyobb szolgáltatókat, mert sok infót tud szerezni az ember róluk és álltalában a support sem rossz. 1-2 dollár meg nem a világ, viszont lehet, hogy sok fejfájástól megkíméled magad ha nem a legolcsóbbat választod. Legelőször azt kell eldönteni, hogy mire kell a tárhely, mert lehet, hogy egy sima wp futtatására tökéletes a legolcsóbb is viszont valami nagyobb, erőforrásigényesebb cucchoz már kevés...



  4. #4
    Bölcs
    Csatlakozott
    09-08-20
    Hozzászólás
    524
    Begyűjtött 47 köszönetet
    39 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: A legjobb és egyben legolcsóbb tárhely (amit ismerek)

    Évi 10e Ft-ból itthon is találhatsz olyan webtárhely csomagot, ahol fizetnek egy domaint Neked. A korlátlan szó teljesen átverés minden esetben. Logikusan gondold át:
    Kinek éri meg szolgáltatni havi 4 dollárért mondjuk egy napi 2millió oldalletöltéses rendszert? Mert szerintem ez a korlátlan szóban benne van, de gyakorlatilag senki sem csinálja, mert nem éri meg. Miből fizetné ki az alkalmazottakat, és egyéb költségeket?


    Utoljára módosítva: gzoli által : 2009-12-20 13:53 Oka: elírás

  5. #5
    Bölcs
    Csatlakozott
    09-12-19
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    697
    Begyűjtött 102 köszönetet
    64 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: A legjobb és egyben legolcsóbb tárhely (amit ismerek)

    Sziasztok!

    Ha megengeditek én is hozza szólnék a témához, mint szolgáltató. Sajnos a magyarországi szolgáltatokról egyre inkább az a tévhit terjed el, hogy egytől-egyig csaló, ami ebben a formában szerintem nem igaz. Az amerikai versenytársaknak egy tucat előnyük van, csak az adókat és a kiadásokat tekintve is. Ugyanakkor mivel nekik sokkal több ügyfelük van, hiszen képesek a nemzetközi piacra is kilépni nem feltétlenül lesz jó ez az átlag felhasználóknak, egyszerűen azért, mert sokkal terheltebb szerverekkel -igaz jobb minőségűekkel, hiszen meg tudják venni akár negyed áron, mint Magyarországon - fognak dolgozni.

    Nekem az amerikai szolgáltatásokkal az a tapasztalatom, hogy bár minden esetben segítőkészek, az egyedi igényeket nem tudják kielégíteni és a háttérben nem is törekszenek rá, hiszen egy $4-os hosztingért nem éri meg nekik egy perc plusz munkát sem végezni, érthető, hiszen ha Te nagy bosszankodással ott is hagyod őket jön helyetted másik tíz. Magyarországon a piac sokkal kisebb, a szolgáltatók rá vannak szorulva, hogy az egyedi igényeknek is megfeleljenek, aki nem így tesz, az nem akar komolyan szolgáltatni vagy hozzáértés hiányában nem is tud.

    Igen felmerült a szolgáltatónak a hozzáértése is, biztosíthatok mindenkit arról, hogy nem csak Magyarországon kezdenek bele a szolgáltatásba olyanok, akik igazából nem tudnának még egy apache vhost-ot sem hozzáadni a rendszerhez kézzel. Amióta a cpanel és hasonló csodatevő eszközök megjelentek már régen nincs is szükség szakmai hozzáértésre.
    Hogyan indul egy ilyen szolgáltató? Vesz egy szervert, esetleg készen egy középkategóriást (~500e Ft) feltelepíti a centos-t, enter-enter telepítéssel, vesz egy cpanel licenszt (80e Ft/év) esetleg a magyarítást rátelepíti az is hasonló összeg, valamint vesz egy whmcs-nek nevezett programot (100e Ft), amivel még a számlázási rendszerét is letudta mitöbb teljesen automata a rendszere, gyakorlatilag beavatkozás nélkül várja a pénzt. A probléma akkor kezd előjönni, amikor egy közepesebb terhelés alatt a cpanel elhajlik esetleg a szerver megbetegszik és ki kellene javítani a hibát. Sajnos ez nem csak Magyar szindróma. A cpanellel semmi baj, a baj avval van, hogy nagyon könnyű lett így szolgáltatóvá válni (kell egy kezdő kb 700e Ft-os tőke és pár nap szabadidő), még akkor is, ha valaki nem is tudja, hogy milyen felelősséget vesz a nyakába.

    A 0-24 órás támogatás már nem újdonság Magyarországon sem, igaz még nagyon ritka, hogy tényleg diplomás emberek válaszolják meg a kérdéseket, hiszen nagyon nehéz őket rávenni, hogy sokszor olyan kérdésekre is válaszoljanak, ami nem az ő szintjüknek felel meg. Sajnos mi is "elfogyasztottunk" pár kollégát, hiszen aki diplomáig küzdötte magát szeretne picit nagyobb kihívásokkal küzdeni... Az átlag operátor viszont sokszor csak arra jó, hogy lelkileg lenyugtassa az ügyfelet, de érdemi választ nem ad és nem is tud! Természetesen fontos, hogy az ügyféllel beszéljen valaki, még akkor is, ha nem ért hozzá, mert akkor az ügyfél már nyugodtabb egy szinttel.

    A korlátlanságról annyit, hogy nincs korlátlan tárhely, mert a szerverek kapacitása sem korlátlan, könnyen kiszámolható, hogy egy bizonyos szerverre körülbelül hány domain telepíthető annélkül, hogy az a minőség rovására menne, nos egy nagy forgalmú oldal sokszor egy-egy átlagos oldal többszörösének az erőforrásait is elviheti, könnyű belegondolni, hogy ha tehetik akkor inkább beszednek 5x$4-árt, mint egyszer $4-et.

    A korlátok egyébként nem azért vannak, mert a szolgáltatók nem tudnának többet adni, mert lehet itt arra hivatkozni, hogy manapság egy 1TByte-os winchester mennyibe kerül, persze evvel nincs is gond, de minél több tárhelyet és domaint adsz valakinek annál több a látogatottságod, márpedig az a winchester, ami normál esetben tud szekvenciális 60-70MByte/s-os írást/olvasást véletlenszerű használatnál már elég hamar lekonyul teljesítmény ügyileg. A RAID pedig nem arra van kitalálva, amire mindenki hiszi, hogy jó, a sebességed nem lesz számottevően gyorsabb tőle, de az adataid egy-egy hiba után is jó eséllyel megmaradnak. A RAID külön biztonsági mentés nélkül viszont egyenlő a késleltetett elhasalással, nem csodaeszköz, de sokat segít. Hamar rá fog jönni az ember, hogy nem lehet szolgáltatni olcsó alkatrészekkel, hanem inkább több és jobb minőségűvel, innentől pedig nagyon hamar előjön a limit. (Gondoljunk csak bele egy 147GByte-os SAS winchester mennyibe is kerül...)

    A korlátok nem mások, mint játékszabályok, amit nem azért hoznak jó esetben, mert meg akarják keseríteni a felhasználók életét hanem, azért, mert a többi felhasználó érdekét is meg kell védeni egy-egy notóriusan önző felhasználótól. Egyszóval a korlátozások jobb esetben a minőséget biztosítják!
    Nem akarok konkrét példákat mondani, de elég a magyarországi internet piacra gondolni, nem azért dugul be egy szolgáltató sávszélessége, mert mindenki sokat tölt le, hanem páran sokat, így a normál felhasználásra pedig már nem jut. Tetszik-nem tetszik a mostani technológia, illetve azoknak az ára nem jár ott, hogy mindenkihez dedikálva kihúzzák a 100MBit/s-os kapcsolatot és garantálják, hogy egymást ezen a sebességen el is érik. A telefonközpontok sem tudnák ellátni az összes ügyfelet, ha egyszerre kezdenének el telefonálni, körülbelül 10%-kal lehet számolni, ez teszi lehetővé, hogy az árak ne szaladjanak el a csillagos égig.

    Azt kell mondanom, hogy $4-ért már Magyarországon is találsz hosztingot, ha keresel, sőt akár jót is és domaint is kaphatsz hozzá. Viccesen van reklámozva, hogy domaint egész életedre...., ameddig fizeted a szolgáltatást, miért ez máshol másként van? Ameddig fizeted, addig a Tied, egyszerű, csak épp megint egy marketing eszköz, amivel lehet naggyá tenni a mindennapit.

    Összességében szerintem nem kell külföldre menni a jó megoldásért csak jobban körül kell nézni esetleg kérdezni a szolgáltatótól előtte...
    Az ár és tárhely mértéke nem felel meg az ár/érték aránnyal, ki lehetne
    találni erre valami mérőszámot sok-sok összetevőből.



  6. #6
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    09-05-30
    Hozzászólás
    167
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: A legjobb és egyben legolcsóbb tárhely (amit ismerek)

    itthon találsz 10 ezer Ftért tárhelycsomagot domainnel, csak nem örökre ingyenes, hanem csak 2 évre regisztrálják. és nem kapsz korlátlan tárhelyet, korlátlan forgalommal, hanem (a külföldi tárhelyekhez képest) nevetségesen kicsi tárhelyet és adatforgalmat.

    Igen én is tudom, hogy nem full korlátlan, de egy közösségi oldalt például simán el lehet indítani ezeken, én próbáltam a Godaddy-t, byethostot + meg mág jó pár küldöldi tárhelyet, 1-2 magyart, és MINDEGYIKKEL volt valami hiba! például nem futottak a scriptek, vagy a php mail nem működik, sorolhatnám. Ez az első tárhely ahol minden működik rendesen, és olcsó és korlátlan.



  7. #7
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    09-05-30
    Hozzászólás
    167
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: A legjobb és egyben legolcsóbb tárhely (amit ismerek)

    viacomkft: "A 0-24 órás támogatás már nem újdonság Magyarországon sem, igaz még nagyon ritka" - ez a mondat kicsit ellentmondásos, nem gondolod?

    Senki nem mondta hogy csalók lennének a magyar szolgáltatók, a miértek meg szerintem (elnézést a kifejezésért) senkit nem érdekel. Ha nekem egy nagy, és olcsó tárhely kell akkor oda megyek ahol ezt megkapom, nem fogok magyar tárhelyen lenni az általad felsorolt kifogások miatt (ismét elnézést a kifejezésért, de ez a legjobb szó rá)

    Tehát hogy szegény magyaroknak milyen adójuk van, milyen körülményeik. ok. De az nem az én dolgom.



  8. #8
    Bölcs
    Csatlakozott
    09-12-19
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    697
    Begyűjtött 102 köszönetet
    64 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: A legjobb és egyben legolcsóbb tárhely (amit ismerek)

    Szia,

    Akkor átfogalmazom, mindenkit felhívhatsz a nap 24 órájában, Magyarországon is, sőt írhatsz e-mail-t is, fognak rá válaszolni, kérdés hogy leugatnak-e vagy segítenek.

    Félreértettél én nem azt mondom, hogy mindenféleképpen magyar hosztingot vegyél igénybe, főleg ha úgy ítéled, hogy nem versenyképes, csak annyit mondtam el, hogy mi ennek az oka. Akit érdekel elolvassa, akit nem az nem.
    Nem csak a hosztingnál van így az országban, hanem a szőlővel, dinnyével bármivel, nem vesszük meg, mert drágább, mint a külföldi, az okát meg senki sem nézi.

    Kérlek ne az ellentmondást keresd a mondataim között mert nem vagyok egy irodalmár, sokszor nem egyértelmű, amit írok, de a jó szándékot szerintem idővel észre lehet venni...



  9. #9
    Bölcs tibi1987 logója
    Csatlakozott
    09-06-08
    Hely
    Aba
    Hozzászólás
    1.113
    Begyűjtött 17 köszönetet
    7 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: A legjobb és egyben legolcsóbb tárhely (amit ismerek)

    én havi 1.99$-t fizetek a tárhelyemért és az égvilágon semmi baj nincs vele domaint adnak de ahogy a legtöbb affiliate webtárhellyel értekeztem ezek nagyrésze 1 vagy 2 év privacy nélkül.Ilyenkor érdemes felkeresni a live chatet és átdumálni a dolgokat mielött döntenél.A tárhelyemnél akármikor ráírtam a supportra általában 2-3 óra után válaszoltak.Eddig mindig megkaptam a választ minden kérdésemre.
    Minden vásárlás elött azon kell elgondolkodni,hogy mekkora honlapot szeretnél hány embernek.Ha ezekkel tisztában vagy utánna már az ár részletkérdés.Ugye ha sok embernek lesz a tárhely inkáb b adrágább és jobb.De ha egy honlapnak ami üzleti honlap akkor elég egy olcsó tárhely is.



  10. #10
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    09-05-30
    Hozzászólás
    167
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: A legjobb és egyben legolcsóbb tárhely (amit ismerek)

    Idézet viacomkft eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szia,

    Akkor átfogalmazom, mindenkit felhívhatsz a nap 24 órájában, Magyarországon is, sőt írhatsz e-mail-t is, fognak rá válaszolni, kérdés hogy leugatnak-e vagy segítenek.

    Félreértettél én nem azt mondom, hogy mindenféleképpen magyar hosztingot vegyél igénybe, főleg ha úgy ítéled, hogy nem versenyképes, csak annyit mondtam el, hogy mi ennek az oka. Akit érdekel elolvassa, akit nem az nem.
    Nem csak a hosztingnál van így az országban, hanem a szőlővel, dinnyével bármivel, nem vesszük meg, mert drágább, mint a külföldi, az okát meg senki sem nézi.

    Kérlek ne az ellentmondást keresd a mondataim között mert nem vagyok egy irodalmár, sokszor nem egyértelmű, amit írok, de a jó szándékot szerintem idővel észre lehet venni...
    értem én, nem is kételkedtem a jószándékban, én is csak objektíven reagáltam, no meg persze a saját tapasztalataimat írtam kizárólag, hogy vééégre találtam egy jó tárhelyszolgáltatót, és gondoltam jól jöhet másnak is, akinek hasonlóan sok baja volt a tárhelyekkel mint nekem.



Oldal: 1 / 10 123 ... UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •