Oldal: 10 / 10 ElsőElső ... 8910
Eredmény: 91 - 94 (94) összesen

Téma: Webtárhely probléma, kérdés.

  1. #91
    Mentor
    Csatlakozott
    13-06-13
    Hely
    Pécs
    Hozzászólás
    438
    Begyűjtött 98 köszönetet
    79 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Webtárhely probléma, kérdés.

    Idézet Atthys eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    ...meg nem is zargatnám olyan dologgal, amit én is meg tudok csinálni.)
    Már bocsi, de ez nem a legjobb felfogás. Fizetsz egy szolgáltatásért, ezért elvárható, hogy segítsen az ügyfélszolgálat. Ha ingyenes csomag lenne, akkor valóban igazad van, de nem arról van szó.



  2. #92
    Bölcs DomainFlotta logója
    Csatlakozott
    12-05-20
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    2.859
    Begyűjtött 1.167 köszönetet
    673 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Webtárhely probléma, kérdés.

    Idézet Atthys eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Igazából a weboldal átköltöztetése nem okoz gondot, egyedül a feltett kérdés tárgya nem tiszta.
    Azért is tettem itt fel a kérdést, mert így tanulok is valamit, ha kapok válaszokat a problémára.

    (Kis kiegészítés: azért is inkább ide írok, mert a MegaCP-től legutóbbi ügyfelem kérdésére 2 hétre jött válasz.
    Teljesen meg vagyok elégedve a szolgáltatásukkal jelzem, de mint mások is írták már itt, a support nem a leggyorsabb,
    meg nem is zargatnám olyan dologgal, amit én is meg tudok csinálni.)
    Lehet nem a megacp tehet róla, hanem az aki ott dolgozik.

    Hogyan lehetne fejleszteni egy céget, szolgáltatást, visszajelzések nélkül?
    Igen is szólj, hogy 2 hét alatt válaszolnak. Igen is, követeled meg a gyors supportot.

    Ez a Te érdekes is. Mert hiába gyors a szerverük, ha a többi ügyfél elpártol... akkor is lekapocsláják, ha Te meg vagy elégedve.


    Stabil növekedési pályára állítanád a vállalkozásod?
    Tartalommarketing a Gyakorlatban Könyv

  3. #93
    Tag Atthys logója
    Csatlakozott
    10-02-18
    Hely
    Fuengirola (Spanyolország, Malaga)
    Hozzászólás
    84
    Begyűjtött 26 köszönetet
    10 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Webtárhely probléma, kérdés.

    Jócskán szét offoltuk a témát. Elméletileg igen, igazatok van, valóban a supportra kellene bíznom, és sírnom a gyors válaszért. Gyakorlatilag az oldal költöztetése 10 percbe telt, egyedül a feltett kérdés maradt nyitott. Ezzel szemben a supportnak írni, napokat várni a válaszra, majd sírni a miértekért, és reménykedni hogy időben lezajlik a költözés... őszintén melyik a logikusabb lépés?
    Másrészről nem hinném, hogy az én hozzáállásommal lenne baj. Csak itt a fórumon legalább 10+ panaszt láttam ezzel kapcsolatban, gondolom panasz levelet is kaptak nem egyet. Ha mégsem változik semmi, egy újabb levél nem fog segíteni, egy olyan alapvető dolgon, amivel szerintem maga a szolgáltató is teljesen tisztában van, és nem kellene összevárni mondjuk 100+ visszajelzést hogy változtasson. Ez nem fejlődés, ez alapvető elem a sikeres működéshez. De ez a cég ügye, és szerintem nem egy usert kellene szapulni a hozzáállása miatt, hogy miért nem tölti panaszkodással és sírással az idejét egy olyan alapvető dologért, amivel mind a user, mind a szolgáltató teljesen tisztában van. Ez a szolgáltató felelőssége, és ha emiatt egyszer be kell zárja a boltot, az nem nekem lesz baj leginkább. Szóval kérnék mindenkit, ha nem tud a kérdésre válaszolni, ne a hozzáállásomat ecsetelgessük egy szolgáltatói malőr miatt... Ez egy webmester fórum, gondoltam ilyen jellegű kérdésekre hivatott válaszolni, ezért bátorkodtam kérdezni.



  4. #94
    Bölcs
    Csatlakozott
    09-08-20
    Hozzászólás
    524
    Begyűjtött 47 köszönetet
    39 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Webtárhely probléma, kérdés.

    Az eredeti kérdésedre csak pár válasz érkezett, de több lehetőséged is van kis, vagy nulla kieséssel átköltöztetni. A megoldások függnek a weboldaladtól és a szolgáltató által biztosított lehetőségtől.
    A, Ha a weboldalad közel statikus, vagyis nincs felhasználói interakció
    0. Töltsd át a tartalmat tesztelés céljából, ellenőrizd le annak működését úgy, hogy a lokális host fájlban beírod a domain és új IP cím párost. Ha a weboldal rendben működik, és tényleg az új szerverről töltődik, akkor nagy valószínűséggel jól működik. Érdemes megnézni a forrást, hogy pl. Te csak a www rekordra állítottad be az új címet, míg a képeket a www nélküli címről szedi. Érdemes a PHP verziót, stb. egyes funkciókat ellenőrizni az új tárhelyen, hogy ugyanúgy van-e beállítva. Ha mindent rendben találsz, akkor töröld a hosts fájlból a bejegyzést. Figyelj arra, hogy ha fixen be van égetve valamilyen tmp vagy egyéb könyvtár elérés, és esetleg ez nem egyezik meg az új szerveren, akkor azt a költöztetéskor megfelelően módosítani kell. Ugyanez vonatkozik az adatbázisra is, érdemes az adatbázis felhasználó jogosultságát ellenőrizni, hogy milyen host-ról jelentkezhet be.
    1. DNS TTL érték csökkentése 5 percre, vagy amilyen kicsire van lehetőséged. Arra ügyelj, hogy a korábbi TTL értéket figyelembe véve a TTL csökkentés időpontja + régi TTL érték után legyen csak költöztetve a weboldal, hogy minden DNS cache gyorsan tudjon frissülni.
    2. A weboldalhoz hozzáférőkkel meg kell beszélned, hogy ne módosítsanak az átállási időszakban az oldaladon
    3. Töltsd át a tartalmat újra, ha a 0-ás pont óta változott
    4. Figyelj arra, hogy ha fixen be van égetve valamilyen tmp vagy egyéb könyvtár elérés, és esetleg ez nem egyezik meg az új szerveren, akkor azt a költöztetéskor megfelelően módosítani kell. Ugyanez vonatkozik az adatbázisra is, érdemes az adatbázis felhasználó jogosultságát ellenőrizni, hogy milyen host-ról jelentkezhet be.
    5. DNS állítás nélkül hosts fájlba beírva teszteld le, hogy rendben működik-e.
    6. Ha rendben működik, akkor állítsd át a DNS-t.
    7. Ha átállt az oldal, és nincs semmilyen probléma, akkor a DNS TTL értékét állítsd vissza.

    B. Ha a weboldalad dinamikusan változik, akkor mindenképp le kell zárni a régi webtárhelyen az oldalt, és utána elkezdeni a költöztetést. A lezárás az A pont 2. pontjánál célszerű.

    C. Ha dedikált adatbázis szerver szolgálja ki, akkor csak fájlokat kell átmásolni, a beállításokat ellenőrizni, és átirányítani.

    D. Ha a szolgáltató biztosít valamilyen cache szervert, vagy proxy szervert, akkor nem kell DNS módosítás, csak elég ott a megfelelő kiszolgálóra irányítani. A mögötte lévő szerver(ek) közötti költöztetés pedig a kialakítástól függ. Ha dedikált adatbázis, akkor a C-pont megfelelő hozzá.

    E. Ha közös fájlszerver van, akkor csak meg kell adni valamilyen felületen, hogy mostantól a másik szerver szolgálja ki. Általában itt már szokott lenni valamilyen terheléselosztó, vagy proxy, így itt sem lenne szükség DNS módosításra. Közös fájlszerver esetén nem lenne szükség fájlok másolására, dedikált adatbázis szerver esetén annak másolására sem lenne szükség.

    Tárhely megszüntetésnél érdemes odafigyelni a domain alatti levelezésre is. Ha az is standalone-ként ugyanazon a szerveren volt kiszolgálva, akkor azt is költöztetni kell. A leveleket és a weboldalt lehet külön, két fázisban is költöztetni, csak a DNS módosításnál a megfelelő A rekordokat módosítsd. Ha IMAP-pal volt korábban használva, akkor IMAPsync-el, vagy esetleg simán átmásolással, vagy két fiók között Outlook-ban vagy Thunderbird-ben áthúzással lehet a leveleket könnyen és gyorsan áttölteni.



  5. The Following 2 Users Say Thank You to gzoli For This Useful Post:

    Atthys (2015-09-30), DomainFlotta (2015-09-29)

Oldal: 10 / 10 ElsőElső ... 8910

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •