Oldal: 1 / 3 123 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (22) összesen

Téma: eforce.hu tapasztalatok

 1. #1
  Mentor
  Csatlakozott
  13-06-13
  Hely
  Pécs
  Hozzászólás
  434
  Begyűjtött 98 köszönetet
  79 hozzászólásával

  Alapbeállítás eforce.hu tapasztalatok

  Sziasztok!

  Érdeklődnék, hogy van-e már valakinek esetleg tapasztalata az eforce.hu által kínált "ingyenes" tárhellyel kapcsolatban? Elmondásuk szerint ingyen adják a következőket:

  3000 MB dinamikus tárhely
  30 GB havi sávszélesség
  Korlátlan domain név
  Korlátlan névszerver rekord
  3 db email postafiók
  3 db email átirányítás
  3 db FTP hozzáférés
  3 db adatbázis hozzáférés
  Korlátlan ütemezett feladat 2. #2
  'Say Hello To My Little Friend'
  Csatlakozott
  10-04-13
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  2.784
  Begyűjtött 863 köszönetet
  659 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: eforce.hu tapasztalatok

  Én megkérdezném az ügyfélszolgálatot, hogy mennyi időre. Van egy olyan tippem, hogy 30 napos kipróbálás ingyenes. 3. #3
  Mentor
  Csatlakozott
  13-06-13
  Hely
  Pécs
  Hozzászólás
  434
  Begyűjtött 98 köszönetet
  79 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: eforce.hu tapasztalatok

  Már érdeklődtem, azt mondták, hogy akármeddig lehet ingyen használni. Szal ezért kérdeztem, mert kicsit nehéz elhinnem. 4. #4
  Bölcs
  Csatlakozott
  09-12-19
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  697
  Begyűjtött 102 köszönetet
  64 hozzászólásával

  Szuper re: eforce.hu tapasztalatok

  Szia!

  Szerintem teljes mértékben hihető a dolog! Magyarországon irreálisan túl van árazva a tárhely piac, ráadásul a szolgáltatók a külföldi szolgáltatókhoz képest nagysárgrendekkel több ügyfelet pakolnak egy szerverre, ami magában kódolja azt, hogy minden oldal lassú lesz. Egyszerűen hihetetlen, hogy mi kerül havi szinten ezer forintba egy szolgáltatáson, ami épphogy csak 99,99%-ban érhető el egy évben és a support sem teljesen 24 órás! A mai árakon egyébként ennyi pénzért már egy dedikált szervert lehet bérelni, nem csak egy egyszerű tárhelyet! 3GByte tárhely a mai winchester méretek esetén teljességgel viccesnek tekinthető, hiszen 20 ezer forintért már 2TByte-os winchestert lehet venni, tehát a szolgáltatónak a 3GByte alíg 29Ft-ba kerül, ezért pedig képesek több ezer forintot is elkérni, hihetetlen! Nem tudom, hogy mi kerül ennyibe ezen a szolgáltatáson, de hihetetlen nagy haszonnal dolgozik minden cég, miközben panaszkodnak, hogy mennyi kiadásuk van, milyen sok az adó, milyen sokba kerül a supportot fenntartani! Ha a szolgáltatók letennének arról a vágyukról, hogy a legdrágább autókkal járjanak és az aktuális szupertelefonokat már a megjelenés előtt fél évvel megvegyék, akkor jóval olcsóbbak lehetnének a tárhelyek és még ügyfelük is több lenne! A szolgáltatóknak egyébként semmi köze ahhoz, hogy egy oldal mennyi nyereséget termel, egyszerűen foglalkozzanak azzal, hogy működjön a szerver és gyors legyen, mert a mai viágban nem engedhető meg, hogy a pénztermelő oldalak percekig elérhetetlenek legyenek, mert ennyi idő alatt könnyen annyi veszteséget termelhetnek, amit még az sem fedez, ha visszafizetik a teljes éves tárhely díját!

  A jó hír az, hogy vannak már korrekt szolgáltatók, akik rájöttek arra, hogy lehet normális áron is szolgáltatni és jóval olcsóbban dolgoznak, mit az irreális piaci árak, szomorú viszont, hogy ezeket a szolgáltatókat állandóan ekézik a haszonvadász tárhelyesek, nem véletlen, hogy a korrekt áron szolgáltatók általában hamar tönkremennek, mert valószínűleg állandóan támadás alatt vannak!
  Elnézést a kicsit irónikus hangvételért, remélem mindenki értette a viccet, ha esetleg valaki mégis a fentiekkel ért egyet, azoknak érdemes körbenézni a piacon hátha találnak számukra megfelelő szolgáltaót! Senkit sem szerettem volna megbántani, egyszerűen tényleg vicc, ami a tárhely piacon kezd kialakulni.


  Idézet Petyyy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Már érdeklődtem, azt mondták, hogy akármeddig lehet ingyen használni. Szal ezért kérdeztem, mert kicsit nehéz elhinnem.
 5. The Following 2 Users Say Thank You to viacomkft For This Useful Post:

  H55 (2013-07-01), PT989 (2014-08-18)

 6. #5
  SzG
  Vendég

  Alapbeállítás re: eforce.hu tapasztalatok

  Inkább fizess valahol havonta egy ezrest. Tudom nem kis összeg, de ennyit ki kell bírnia annak aki ilyesmivel akar foglalkozni. Ami ingyenes arra soha nincs garancia és felelősség, még arra sem, hogy holnap is létezni fog. 7. #6
  Bölcs rendszergazda logója
  Csatlakozott
  09-07-25
  Hozzászólás
  565
  Begyűjtött 108 köszönetet
  65 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: eforce.hu tapasztalatok

  Idézet Petyyy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Már érdeklődtem, azt mondták, hogy akármeddig lehet ingyen használni. Szal ezért kérdeztem, mert kicsit nehéz elhinnem.
  Nem használtam még a nevezett cég szolgáltatását, így gyakorlati tapasztalatom nincs, de átolvastam a honlapjukat. A weboldaluk szerintem letisztult, átlátható, a GYIK rész jól kidolgozott, érthető. A honlapon lévő információk alapján CloudLinux alapú rendszert használnak, melynek egyik lehetősége az LVE-nek rövidített erőforrás korlátozási lehetőség, melyet a honlap GYIK-ben Virtuális környezet ill. Virtuális erőforrás néven említ. Ez lehetőséget ad arra, hogy egy felhasználó által felhasználható erőforrásokat hatékonyan lehessen szabályozni. Megadható pl. hogy egy felhasználóhoz tartozó weboldalak hány egyidejű kapcsolatot kezelhetnek, összesen hány folyamat futhat a felhasználó nevében (pl. php), hogy mennyi fizikai ill. virtuális memóriát használhat el a felhasználó, de akár a diszk használat (I/O) is korlátozható.

  A fentiek miatt szerintem gond nélkül létrehozható egy olyan ingyenes tárhelycsomag, melyen elfut bármilyen alacsony látogatottságú oldal, pl. személyes blog vagy portfólió oldal, esetleg egy iskolai osztály webes iskolaújságja de akár még egy kisebb vállalkozás honlapja is. A nagyobb látogatottságú weboldalak azonban már beleütközhetnek a jól beállított LVE korlátokba, így - ha egyébként elégedett az ügyfél - valószínűleg a szolgáltató egyik fizetős csomagjára vált majd. Vagy egy már jelenleg is létező, más szolgáltatónál üzemelő weboldal, webshop számára is jó lehet ez az ingyenes csomag, így kipróbálható, hogyan működne ennél a szolgáltatónál, és ha elégedett a teljesítménnyel a felhasználó, megrendelhet egy nagyobb, fizetős csomagot, melyen már üzemben is tud működni a weboldala. Számos üzleti stratégia mögé simán beilleszthető szerintem egy ingyenes "belépő szintű" csomag, lehet itt is erről van szó.

  Az is elképzelhető, hogy a domain regisztrációból várnak bevételt, bár ha jól látom, az ingyenes csomag igénybevételének nem feltétele a náluk regisztrált domain név, de ha a felhasználó elégedett a tárhely szolgáltatással, lehet a későbbi domain neveit már itt rendeli meg, esetleg a meglévő domain neveit is átregisztrálja, ami szintén bevételi forrás lehet az ingyenes tárhely mellé.

  Nem szabad megfeledkezni a marketing ill. reklámértékéről sem az ingyenes tárhelynek, hisz pl. én is épp most írok erről, született erről egy fórum téma, beszélünk a cégről. A tárhely piac elég telített, egy új szereplőnek nem könnyű piacot szereznie a már 8-10 éve a piacon lévő "nagy öregek" mellett, akiknek már elegendő nagy az ügyfélbázisa, hogy csupán az ügyfelek új megrendelései és ajánlásai is bőven hoznak új megrendeléseket. Ha megnézitek, a tárhely szóra elég sok hirdetést láthattok a Google-ben, ez meglátszik a CPC-ben is. Elképzelhetőnek tartom, hogy egy új felhasználót megszerezni, csúnya szóval "konverziót" elérni költségesebb fizetett hirdetés által, mint ingyen tárhely segítségével. Nehéz piacot szerezni egy telített piacon, és lehet, hogy egy jól megtervezett ingyenes tárhely csomag erre jó módszer.

  Röviden, ki kell próbálni a szolgáltatást, ingyen van, nem kerül semmibe, ha pedig sz@r, nem kell tovább használni, de ha jó, akkor sikerült megismerni egy minőségi szolgáltatást, és esetleg nagyobb "fizetős" oldalakhoz is igénybe lehet majd venni. A CloudLinux-ot sok nemzetközi szolgáltató is használja, kifejezetten tárhely szolgáltatáshoz testre szabott, pénzért megvehető Redhat/Centos disztribúció, melynek egyik erőssége pont a fentebb vázolt LVE megoldás. Jó alap egy professzionális szolgáltatáshoz, én adnék nekik egy esélyt. Az, hogy CloudLinux-ot használnak, és hogy bejegyzett .hu regisztrátorok is, bizalmat kelt bennem a cég iránt, ha lesz időm majd regisztrálok az ingyenes csomagjukra és leírom a mélyebb tapasztalataimat is a szolgáltatásról.


  Utoljára módosítva: rendszergazda által : 2013-07-01 09:38 Oka: typo
  x

 8. The Following 2 Users Say Thank You to rendszergazda For This Useful Post:

  hatasu (2013-07-01), Petyyy (2013-07-01)

 9. #7
  Mentor
  Csatlakozott
  13-06-13
  Hely
  Pécs
  Hozzászólás
  434
  Begyűjtött 98 köszönetet
  79 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: eforce.hu tapasztalatok

  Idézet SzG eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Inkább fizess valahol havonta egy ezrest. Tudom nem kis összeg, de ennyit ki kell bírnia annak aki ilyesmivel akar foglalkozni. Ami ingyenes arra soha nincs garancia és felelősség, még arra sem, hogy holnap is létezni fog.
  Én magam már fizetős tárhelyen vagyok, csak időnként körbe szoktam nézni, hogy milyen ajánlatok vannak még a piacon. Magát a kérdést is inkább csak azért tettem fel, mert kíváncsi voltam, hogy a nálam tapasztaltabb emberek szerint mégis milyen üzleti modell lehet emögött. 10. #8
  Mentor
  Csatlakozott
  13-06-13
  Hely
  Pécs
  Hozzászólás
  434
  Begyűjtött 98 köszönetet
  79 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: eforce.hu tapasztalatok

  Köszönöm szépen, ezzel szertintem választ is kaptam a kíváncsiságomra miszerint miért érheti meg ennek a cégnek ingyen adni egy ilyen tárhely csomagot. Úgy gondolom, hogy valószínűleg igazad lehet és ténylegesen így próbálhatnak meg új később fizető ügyfelekhez jutni. Köszi! 11. #9
  SzG
  Vendég

  Alapbeállítás re: eforce.hu tapasztalatok

  Idézet Petyyy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Én magam már fizetős tárhelyen vagyok, csak időnként körbe szoktam nézni, hogy milyen ajánlatok vannak még a piacon. Magát a kérdést is inkább csak azért tettem fel, mert kíváncsi voltam, hogy a nálam tapasztaltabb emberek szerint mégis milyen üzleti modell lehet emögött.
  Akkor elbeszéltünk egymás mellett. Számomra nem derült ki, hogy valójában nem a szolgáltatás, hanem az üzleti modell iránt érdeklődsz 12. #10
  Új tag
  Csatlakozott
  13-06-10
  Hozzászólás
  10
  Thanked 1 Time in 1 Post

  Alapbeállítás re: eforce.hu tapasztalatok

  kb 3 hónapja próbáltam ki őket, szintén az ingyenes csomag keltette fel az érdeklődésemet. azóta vettem nálunk 2 domaint, és lehet a többi oldalamat is átviszem hozzájuk - bár több oldalra már azt kell hogy mondjam karcsú az ingyenes tárhelyük... valószínűleg direkt így van kitalálva! :-D

  egyébként ahhoz képest, hogy én is egy "ingyenélő" vagyok, már költöttem náluk pénzt, és most gondolkodom a nagyobb csomagjukon, mivel tényleg jó a szolgáltatásuk. - és ezzel szerintem nem csak én vagyok így... megjegyezném még, hogy ugyanazt kapod, mint a fizetős csomagoknál, csak kisebb korlátokkal.

  szerintem aki belefér a korlátokba, annak mindenképpen érdemes kipróbálnia! :-) 13. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  Petyyy (2013-07-02)

Oldal: 1 / 3 123 UtolsóUtolsó

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •