Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (12) összesen

Téma: NameCheap Positive SSL

  1. #1
    Tag
    Csatlakozott
    11-08-28
    Hozzászólás
    73
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás NameCheap Positive SSL

    Sziasztok!

    Remélem jó helyre nyitottam a topikot (ha ne, elnézést). Nézzétek el nekem, ha hülyeséget kérdezek, nem értek a témához, sajnos..

    A Facebook szigorítása kapcsán (Okt 1 kötelező SSL) aprócska, nonprofit hobbilap révén valami nagyon-nagyon barátságos árú megoldást kerestem, hiszen tényleg csak apróságról van szó esetemben, nem is erőltetném a dolgot, ha nem épp most szeretnék rendezni egy FB-s nyereményjátékot.

    Szóval némi nézelődés után a Namecheapen kötöttem ki, ami domain alapú Comodo féle Positive SSL-t kínál barátságos árért. A Namecheaptől van egyébként egy domain nevem is, ami semmi mást nem csinál, csak forwardol az igazi, .hu-s lapomra.

    Annyit szeretnék elérni, hogy a Namecheapen megvett domain alapú SSL-t a hazai szolgáltatómnál levő (tárhely+domain) .hu-s domainemre szeretném ráereszteni.

    Elvileg erre van is lehetőségem, legalábbis remélem, kissé elbizonytalanodtam.. A namecheap vonatkozó aminfelülete a CSR kódom megadását kéri, amit a leírásuk szerint a tárhelyszolgáltatómtól kell elkérnem.

    A kérdésem az lenne, hogy ez működhet így? Csak írjak a szolgáltatómnak ,kérjem el a CSR akármit, másoljam be és a többi menni fog mint a karikacsapás? vagy benéztem a dolgot, és a domain alapú SSL-t úgy kellett volna értelmeznem, hogy állandó IP -is- kell hozzá?

    Tudom, hogy egy kicsit zavaros..remélem a szakik ki tudnak rajta igazodni,a segítségetekért előre is nagy köszönet!



  2. #2
    Bölcs tlsoft logója
    Csatlakozott
    08-04-26
    Hely
    Nagyszénás
    Hozzászólás
    520
    Begyűjtött 4 köszönetet
    3 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: NameCheap Positive SSL

    Sajnos kell hozzá fix ip. CPaneles bütyköléseim során derítettem ez ki (én is bizonytalan voltam, mert nem tudtam, hogy kell-e az ssl-hez dedikált ip, de kiderült, hogy kell...). Cpanelben ugyanis addig nem adhatsz hozzá egy oldalhoz SSL-t, amíg az nem dedikált ip-n van.



  3. #3
    Bölcs
    Csatlakozott
    07-08-28
    Hozzászólás
    1.030
    Begyűjtött 150 köszönetet
    109 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: NameCheap Positive SSL

    Két fajta ssl van. van amelyik 100%-osan müködik minden böngészőben ezt ssl v3.0 -nak hivjuk mostanában min 2048 bites kulcsot használ, és dedikált ip cimet követel.

    Van a tls 1.0 (lánykori nevén ssl v3.1) ami müködne úgy is, hogy egy ip cim, több domain, azonban valahogy nem akaródzik elterjednie, pedig a 2.2 -es apache-ban már müködik a támogatása, de kliens oldalról vannak vele problémák.



  4. #4
    Bölcs
    Csatlakozott
    09-12-19
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    697
    Begyűjtött 102 köszönetet
    64 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: NameCheap Positive SSL

    Sziasztok,

    Csatlakozván az előttem szóló TLOF kollégához sajnos azt kell mondani, hogy a TLS bár technikailag működőképes, mindennapi használatra még nem alkalmas. Nem valószínű, hogy a facebook miatt kapna szárnyra a TLS alapú certificate kezelés a weben, hiszen a legnagyobb érv amellett, hogy ne pazaroljuk az IP címeket az IPv4-es címek elfogyása lenne. Az apache2 már nagyon régóta támogatja a TLS-t viszont a firefoxhoz és más böngészőkhöz jelenleg külső modult kell telepíteni ahhoz, hogy valóban használjál is ezt a lehetőséget. A böngészőben már benne van a lehetőség, csak jelenleg még passzív állapotban, ezt hivatott bekapcsolni az említett modul.

    Addig viszont sajnos a certificate-hez dedikált IP cím fog kelleni (nem a tárhelyszolgáltatók kapzsisága miatt, hanem technikai okból). Sajnos a dedikált IP cím, mivel idén elfogyott az összes, nagy kincs lett annak, akinek van belőle, tehát nem fogja olcsón adni, sokszor drágább lehet, mint maga a tárhely.

    Azt javaslom, hogy mindenféleképpen egyeztess a szolgáltatóddal, különben csak kidobott pénz lesz az SSL!



  5. #5
    Tag
    Csatlakozott
    11-08-28
    Hozzászólás
    73
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás re: NameCheap Positive SSL

    Köszönöm a válaszokat! Akkor sajnos alaposan beszoptam ezt a domain alapúnak hirdetett cuccot. Szerencsére nem volt drága, de azért felveszem a kapcsolatot az ügyfélszolgálatukkal, mert akárhogy nézem, nem igazán említik, hogy dedikált IP cím is kell hozzá, viszont 15 napos visszafizetési gart többször is említik..

    A magamfajta hobbi/kis oldalaknak igazi szívás az új FB szabály, egy dedikált ip cím 20 ezer ft környékén mozog/év, ennyit egyszerűen nekem most nem ér meg (többe kerül, mint a nyereményjáték nyereményei..).

    Még egy megoldás van, a shared SSL, de ehhez vásárolni kellene csak ezért egy webtárhely csomagot pl. a Hostgatortól, ami éves szinten szintén 18ezer forint környékén mozog. Igaz, ezért kap az ember egy tárhelyet is.

    Ha páran hozzám hasonló helyzetben vannak a Facebookos "probléma" szempontjából, esetleg összeállhatnánk, s közösen bérelhetnénk egy SSL-re alkalmas tárhelyet.

    Illetve (bár tudom, hogy erre kevés az esély), ha bárki tudna nekem segíteni valamilyen formában, azt nagyon megköszönném (akár reklámozással, bár az oldalam forgalma sajnos jelenleg még moderált, akár úgy, hogy a megvett Comodo SSL-t az ő IP címe kapja meg, s ezáltal a tulaj is kihasználhatná nekem csak pár Facebook oldal miatt kel ez az egész)



  6. #6
    Bölcs rendszergazda logója
    Csatlakozott
    09-07-25
    Hozzászólás
    565
    Begyűjtött 108 köszönetet
    65 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: NameCheap Positive SSL

    A Positive SSL esetében a domain alapú az a hitelesítésre vonatkozik, azaz nem az igénylő szervezetet, céget hitelesítik, csupán azt kell igazolnod, hogy az a domain név (pl. cégnév.hu ) az a te kezelésedben van, ezt pedig úgy fogod tudni igazolni, hogy küldeni fog egy levelet az adott domain egy technikai email címére (root@, admin@, webmaster@, stb. választható melyikre), az abban lévő linkre kattintva tudod bizonyítani, hogy megkaptad ezt a levelet, ezzel bizonyítva hogy tudod fogadni ezen leveleket, így valószínűleg tiéd a domain név.

    Ne keverd az az SSL/TLS kérdéssel ill. a dedikált IP cím dologgal. Mint már leírták neked a korábbi hozzászólásokban, ha tuti működő megoldást szeretnél, akkor szükséged lesz dedikált IP címre az oldaladhoz. Ezt a szolgáltatódtól kell kérned, ill. szükséged lesz még egy CSR állományra, amit a tanúsító aláír, ezáltal előállítva a hiteles tanúsítványt. Ezt a CSR állományt vagy a szolgáltatód admin felülete segítségével tudod előállítani (pl. cPanel), vagy a szolgáltatód "kézi2 segítségével. Ha megvan a tanúsítványod, akkor ezt szintén vagy admin felületre feltöltve, vagy a szolgáltatód segítségével tudod a webszerver alá betenni.

    A dedikált IP cím ára elég nagy szórást mutat, itthon láttam már 5e Ft/hó áron is, külföldön meg akár $1/hó áron is odaadják. Próbálj meg a térhely szolgáltatóddal egyeztetni ez ügyben, hátha van pár "elfekvő" szabad IP címe jó áron

    A Hostgator féle shared ssl nem biztos hogy jó lesz neked, mivel itt a térhelyedet https-en keresztül az alábbi címen érheted el:
    hxxps://secure###.hostgator.com/~felhasznaloneved/
    Tehát nem a saját domain neveden, hanem a hostgator szerverének a nevén és a te cpanel login neveddel mint alkönyvtár érhető el kódoltan a weboldalad tartalma, ami így lehet hogy már nem lesz jó az FB-nak.

    Esetleg megoldás lehet még valami olcsó VPS-t keríteni (pl. lowendbox.com-ról), és vagy oda feltenni az oldalt. De inkább próbálj meg a fórumon is fent lévő szolgáltatókkal egyezkedni, pl. viacomkft-nek saját IP tartománya van, így pl. vele lehet tudnál egyezkedni valamit, neki biztos van pár szabad IP-je

    A Positive SSL-t meg jó hogy megvetted, nem kell visszaadnod, a tanúsítvány nem IP címre, hanem domain névre vonatkozik, a dedikált IP cím technikai okok miatt kell csupán, az SSL protokoll ill. a név alapú virtual host kezelés sajátosságai miatt.


    x

  7. #7
    Tag
    Csatlakozott
    11-08-28
    Hozzászólás
    73
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás re: NameCheap Positive SSL

    Kösz az összefoglalóért, hasznos volt! Sajnos nem tudnám most kigazdálkodni a dedikált IP-hez kapcsolódó költségeket, de valami megoldást igyekszem majd találni.

    Valójában csak 2-3 saját Facebook oldal futtatásához (ráadásul statikus oldalakról van szó, egyedül a nyereményjáték oldal php-s, de ez is csak annyiból áll, hogy like kapuként működve a likeolás után behív egy Google formot a nyereményjátékra való feliratkozáshoz -hogy megfeleljen mindenféle FB-s előírásnak-) kellene nekem az SSL, másra nem.

    Jó, hogy írtad a Hostgatoros példát, eddig talán az tűnt a legjobb ár/érték arányú megoldásnak, remélem lesz tapasztalat a shared SSL-ükkel kapcsolatban (valószínűleg sokan fognak okt 1-én rácsodálkozni, hogy miért lett elérhetetlen az egyedi oldaluk, biztos beindul a téma idővel).

    Megpróbálok "kalapozni", mindenféle megoldást örömmel fogadnék ("feltörekvő" jelenleg PR4es oldal, reklám, plusz köszönöm szépen alap, hogy lenne a segítő kéz felé ), az eddigi válaszokat pedig ezúton is köszönöm!



  8. #8
    Bölcs
    Csatlakozott
    07-08-28
    Hozzászólás
    1.030
    Begyűjtött 150 köszönetet
    109 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: NameCheap Positive SSL

    Ami megoldás lehet ebben az esetben, hogy többen összeálltok, vesztek egy 90$ -os wildcard ssl certet, vesztek hozzá egy ip címet, és a ffantasy.seoforumssl.com -on elérhető lesz az oldalad.

    Ha van 4-5 jelentkező erre, akkor tárhellyel együtt össze tudok rakni egy ilyen csomagot, úgy hogy én adom az ip címet, és az ssl -t.



  9. #9
    Tag
    Csatlakozott
    11-08-28
    Hozzászólás
    73
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás re: NameCheap Positive SSL

    Igen, az összeállás mindenképpen jó gondolat, remélhetőleg lesznek jelentkezők..



  10. #10
    Hekker 0xFF logója
    Csatlakozott
    09-08-21
    Hozzászólás
    1.079
    Begyűjtött 168 köszönetet
    118 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: NameCheap Positive SSL

    Nem vagyok benne 100% ban biztos de ha jól tudom az igaz, hogy kell egy "dedikált" ip cím de az azt jelenti, hogy 1 ip címen csak 1 https oldal lehet.

    Vagyis ha FFantasy-nek az oldala egy shared hostingon van és mondjuk ugyanazon az IP-n van még 40 oldal és egyik sem használ SSL-t akkor ő használhatja az SSL-t, tehát nem kell dedikált ip olyan szempontból, hogy 1 ip = 1 domain hanem 1 ip = 1 SSL / Https oldal, nekem legalábbis így működik.



Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •