Oldal: 10 / 10 ElsőElső ... 8910
Eredmény: 91 - 94 (94) összesen

Téma: Tarhelyem.net messze kerüld el és segíts

  1. #91
    Bölcs
    Csatlakozott
    09-12-19
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    697
    Begyűjtött 102 köszönetet
    64 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Tarhelyem.net messze kerüld el és segíts

    Sziasztok,

    Véleményem szerint ezt a vitát nem érdemes tovább folytatni, legalábbis nem a fórumra tartozik, szerintem érdemes lenne a két érintettnek valamilyen szinten egyeztetni a problémáról és békés úton megegyeznie! Az emberek hibáznak, nincs hibátlan ember, de nagyon sokat számít az, hogy ezt a hibát hajlandó-e elismerni és bűnét megbánva megpróbálni megegyezni a másik féllel. Visszatámadással semmit sem érnek el, mindkettőjük számára káros lesz a további vita, viszont így 24órával a történtek után érdemes lenne újra átbeszélniük a dolgot, a nyilvánosság kizárásával, elkerülendő a vita további olyan részleteinek kiszivárogtatását, ami személyességi jogoktól kezdve sok más dolgot is tartalmazhat.

    A történtek alapján érdemes a hibákból tanulni:

    Manóbolt: keserű elfogadni, de ilyen olcsón nem lehet olyan szolgáltatást nyújtani, ami olyan minőséget nyújt, mint egy jóval drágább más szolgáltatás. Ha spórolni szeretnél, akkor el kell fogadni, hogy egyes dolgokat nem lehet megoldani, vagy kénytelen vagy saját magad gondoskodni róla, hogy ne legyen probléma. Ezzel tehát nem azt mondom, hogy az említett szolgáltatás nem használható, de ez a csavarhúzó és a csavarozó gép esete, a csavarhúzó olcsóbb, de kisebb teljesítményt nyújt, hétvégi barkácsoláshoz viszont bőven elég, ipari körülmények között viszont már nem hatékony, sőt nem elegendő.

    Az említett szolgáltató számára pedig érdemes pár dolgot megszívlelni: mivel külön gondot nem jelent, ráadásul terhelést sem igazán jelent, javasolt a cpanel backup-ot bekapcsolni, nem kér kenyeret. Mielőtt egy hozzáférést törölnétek érdemes elgondolkozni azon, hogy biztos megfelel-e a döntés, ha kis kétség merül fel előbb tedd suspendbe, vagy tegyél egy .htaccess filet deny from all tartalommal a webrootba. Ezután, ha a hibát elhárítottátok már ki lehet értékelni a történteket és dönthettek rajta, hogy hogy tovább. Érdemes az ügyfél kommunikációt átgondolni kicsit, megértem, hogy idegesek vagytok meg minden, de fogadjátok el, hogy a hibát így nem szabad kezelni! Továbbá érdemes a jogszabály szerint megfelelően kiírni a cégadatokat, illetve a jelen szabályozás szerint egyértelműen meg kell jelölni a bruttó árakat az oldalakon a nettó ár és a +ÁFA megoldások nem megfelelőek, ha nem szeretnétek több százezer forintos büntetést fizetni, akkor ezt javítsátok ki!

    A fenti tanácsokat próbáljátok meg megszívlelni és ne támadni, hiszen mindenki okulására válhatnak.

    Nem tudom, hogy mennyire bölcs gondolat ezt a témát áthelyezni a titokszobába, de lehet érdemes elgondolkozni rajta az esetleges jogi problémák elkerülésének érdekében...



  2. #92
    scs
    Vendég

    Alapbeállítás re: Tarhelyem.net messze kerüld el és segíts

    Idézet Freedom eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A tarhelyen.net szolgáltatónak álcázva próbál pénzt kérni és fogadni. Ez nem fogyasztóvédelmi ügy.
    Erre van bizonyítékod is, vagy csak vádaskodsz?
    Az, hogy nincs kint a cégadat az oldalán, még nem jelenti azt, hogy nincs is olyan neki. Max. hanyagságból nem tette közzé - ami biza fogyasztóvédelmi ügy. Vagy ezer más oka is lehet, hogy nincs kint. De ezek szerint te biztosan tudod, bizonyítékokkal alátámasztva, hogy a tárhelyem.net kamu cég. Vagy mégsem?
    Csak azért, mert innentől kezdve két eset lehetséges:
    1. Jelented a rendőrségen, mert ez állampolgári kötelességed, hiszen bűncselekményre van bizonyítékod. (Ha nem teszed, úgy bűnpártolásért vesznek elő téged.)
    2. B verzióban pedig csak arról van szó, hogy alaptalanul vádaskodsz bizonyíték nélkül, amit úgy hívnak, hogy rágalmazás - ezért pedig a tárhelyem.net perelhet be téged.
    Nos, melyik tetszik jobban?

    Idézet Freedom eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Az SMS-t fogadó cég teljesítette a rábízott feladatot: adott a pénzért cserébe egy ügyfélkódot. Neki ennyi volt a feladata, és ezzel a ő része le is van tudva.
    Voltál már kapcsolatban SMS szolgáltatóval? Használtál már ilyet?
    Ha nem, akkor megsúgom, hogy ahhoz, hogy a tárhelyem.net megkapja a pénzt amit mano a mobiljával elküldött, számlát kell kiállítani a mobilszolgáltató felé. Aminek meg ugye nyoma van. A mobilszolgáltató meg csak azután fizet, hogy a számlát megkapta. Namármost akkor van egy számlánk erről a mobilszolgáltatónál. Amin ugye szerepel valamilyen cégadat, mert számla csak azzal együtt számla. Hogy most az valós számla-e vagy nem, azt nem az én tisztem eldönteni - vannak erre hivatott hivatalok meg mifene.

    Idézet Freedom eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    De a tarhelyen.net-et nem lehet a fogyasztóvédelmi hatóságnak bejelenteni, mert nekik meg a cég névre van szükségük, hogy lépni tudjanak. Itt viszont olyan nincs.
    Csak szerényen jegyzem meg, hogy a fogyasztóvédelemnél be lehet jelenteni ilyet még akkor is, ha nincs cégnév a kezedben. Hiszen itt épp olyan eset van, hogy nem látszik cégadat, és mégis szolgáltatást nyújt valaki. Ha egy boltban nincs kint cégadat, akkor sem tudod feljelenteni az illetőt szerinted? mert ha ez igaz lenne, akkor egy boltos sem rakná ki a cégadatos papírját, nehogy feljelentse őt valaki.
    A fogyivédelemnek a dolga, hogy kiderítse, ki is van mögötte - ezzel védve a többi fogyasztót a további félrevezetéstől. Ezért kapják egyébként a fizetésüket. Szóval éppen a fogyivédelem lesz az első, aki ráharaphat a cégadatok hiányára, és kiszabhat érte bírságot pár tízezer/százezer Ft érétkben.


    Utoljára módosítva: scs által : 2011-04-07 21:15 Oka: helyesírás

  3. #93
    scs
    Vendég

    Alapbeállítás re: Tarhelyem.net messze kerüld el és segíts

    Idézet viacomkft eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    szerintem érdemes lenne a két érintettnek valamilyen szinten egyeztetni a problémáról és békés úton megegyeznie!
    Teljes mértékben egyetértek. Ez a legjárhatóbb út. Venni mély levegőket, nyelni nagyokat (kétéltű brekegő élőlényeket is), majd megbeszélni a dolgokat egymással. Biztos van megoldás rá, csak keresni kell.
    (A pereskedés csak az ügyvédeknek jó egyébként is. Bánom is már egyébként, hogy nem mentem annak...)



  4. #94
    kgc
    kgc nem elérhető
    kgc for president kgc logója
    Csatlakozott
    07-05-01
    Hely
    Ouagadougou...
    Hozzászólás
    2.597
    Begyűjtött 32 köszönetet
    9 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Tarhelyem.net messze kerüld el és segíts

    Ez itt már elég erősen a ló túloldala ezért a topikot lezártam.



Oldal: 10 / 10 ElsőElső ... 8910

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •