Eredmény: 1 - 4 (4) összesen

Téma: Tiltsuk vagy inkább ösztönözzünk a közösségi hálózatok használatát?

 1. #1
  Bölcs princess logója
  Csatlakozott
  08-07-10
  Hozzászólás
  793
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás Tiltsuk vagy inkább ösztönözzünk a közösségi hálózatok használatát?

  Nagyon érdekes információt olvastam a mai napon, miszerint az olyan közösségi hálózatok használata, mint pl. a Twitter 1,38 milliárd font értékű veszteséget okoz a brit vállalkozások számára évente. Munkáltatatói oldalról ez nem túl szerencsés. Vajon kell-e tiltani az ilyen közösségi oldalak használatát? Avagy csak monitorozni és korlátozni kell az extrém használatot. 2. #2
  Szerkesztő House logója
  Csatlakozott
  09-05-15
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  290
  Thanked 1 Time in 1 Post

  Alapbeállítás re: Tiltsuk vagy inkább ösztönözzünk a közösségi hálózatok használatát?

  Idézet princess eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Nagyon érdekes információt olvastam a mai napon, miszerint az olyan közösségi hálózatok használata, mint pl. a Twitter 1,38 milliárd font értékű veszteséget okoz a brit vállalkozások számára évente. Munkáltatatói oldalról ez nem túl szerencsés. Vajon kell-e tiltani az ilyen közösségi oldalak használatát? Avagy csak monitorozni és korlátozni kell az extrém használatot.
  Lassan elkoptatja a számat, annyiszor mondom ki mostanában: arany középút

  Ha kifejezetten tiltod az ilyen és ehhez hasonló kvalitású kapcsolattartási csatornákat (Twitter, MSN, IWIW stb.), akkor borítékolom, hogy rövid időn belül komplett projectek alakulnak ki cégen belül arra, hogy hogyan lehet kibújni a szabály alól, hogy lehet rászedni a főnököt, jelen esetben Téged.

  Ha nem teszel semmi, akkor meg a jó szerencsére bízod, hogy mi lesz. Ez sem jó megoldás, de nem talán az előbbitől még ez is jobb.

  A harmadik lehetőség, hogy szabályokat hozol ki a használatukra, felügyeled, korlátozod, viszont valahogy "kárpótolod" is az alkalmazottad.
  Mondjuk azt mondod, hogy kapnak egy 10-15 perces szünetet az eddigieken kívül, amikor mindenki kötelezően feláll a gép elől és nyújtózik egyet, rágyújt, kv-zik stb. Valamint ugyanúgy belefoglalható egy eredményességi tabló-szerűbe is pl. szabálytisztelet vagy ilyesmi címszóval és igenis megéri jutalmazni (jó sansz van rá, hogy az előző két megoldáshoz képest még így is a legolcsóbb lesz ez).

  Azért csinálják, gondolják végig a harmadikat kevesen szerintem, mert a legszőrözősebb (szabályok kreálása, bevezetése, ellenőrzés kivitelezése stb.) és most nem konkrétan csak topic-indító témára gondolok, hanem bármilyen belső problémára. 3. #3
  In love with pixels hápi logója
  Csatlakozott
  09-03-10
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  353
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Tiltsuk vagy inkább ösztönözzünk a közösségi hálózatok használatát?

  House-nak több ponton is igaza van, viszont a harmadikkal nem értek egyet. Hol-mi nadrágszíj lazítással egy Twitter függőt Te nem veszel rá arra, hogy ne lógjon ott a 10órás munkaidőből 9:59-et. Abban teljesen igazad van, hogy vállalati szinten ezek letiltása lehetetlen, hála a rengeteg alternatívának.
  Igazi megoldást nem tudok, de abban biztos vagyok, hogy a House megoldása sem százas. 4. #4
  dry
  dry nem elérhető
  Bölcs dry logója
  Csatlakozott
  08-03-26
  Hely
  Nyíregyháza
  Hozzászólás
  671
  Begyűjtött 39 köszönetet
  30 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Tiltsuk vagy inkább ösztönözzünk a közösségi hálózatok használatát?

  Az az igazság, hogy próbálkozhatsz, de nem tudod tiltani. Így jobb, ha megbarátkozol azzal, hogy együtt kell élned vele. Ha meg nagyvállalat vagy, akkor jobb, ha figyelemmel kiséred mi hangzik ott el, mert akár válságba is kerülhetsz miatta. Pont tegnap olvastam ezzel kapcsolatban egy netkimutatást, hogy a hozzászólásokban rendszeresen szerepel márkanév. Az pedig akár tönkre is mehet, ha sok embernek ugyanaz a véleménye egy-egy termékről, szolgáltatásról. Nem véletlen, hogy akárcsak a blogokat, ma már a twittert és a Facebook-ot is használják imagejavításra.A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •