Eredmény: 1 - 3 (3) összesen

Téma: Youtube videok kulfoldi celkozonsegnek. Ti hogy csinalnatok?

  1. #1
    Tag
    Csatlakozott
    14-08-23
    Hozzászólás
    59
    Begyűjtött 2 köszönetet
    2 hozzászólásával

    Alapbeállítás Youtube videok kulfoldi celkozonsegnek. Ti hogy csinalnatok?

    Youtube videok keszitesevel foglalkozok, de valahogy sosem sikerul a kulfoldi kozonseget megcelozni. Gondolom, ebben a Google is "segit" azzal, hogy azt hiszi, hogy ha magyar IP-rol toltom fel a videokat, akkor elsosorban a magyar kozonseg a celkozonsegem. Szeretnek ezen valtoztatni, s ebben kernem a segitsegeteket!
    Sokfele elkepzelesem van, de nem tudom, melyik lenne a legcelravezetobb, s persze a leghatekonyabb a leheto legrovidebb idon belul.
    A CEL tehat az, hogy sok kulfoldon /elsosorban USA, Japan, Oroszorszag, stb/ elo emberhez eljussanak a videok, s tisztesseges nezettseget produkaljanak rendszeresen. Ehhez jo marketing, megfelelo helyeken valo elhelyezes, mindenfele nepszeru honlapokra, blogokra valo beillesztes, akarmi kellhet. Azt szeretnem tudni, hogy Ti mivel novelnetek a nezettseget a videok nepszeruseget? Hova erdemes kitenni, vagy kitetetni a videokat az emlitett orszagokban, vagy mashol?
    Gondolkoztam azon, hogy erdemes lenne egy stabil Instagramos tabort felepiteni, ahol a rengeteg koveto a kesobbiekben elkeszult videokat is like-olgatnak, vagy at lehetne iranyitani oket a Youtubra. Vagy erdemesebb egy weboldalt csinalni, s oda kipakolni mindent, s onnan osztogatni az Instagramra?
    Vagy inkabb a Vine? Vagy FB? Utobbinal azt tapasztaltam, hogy a Youtube-os linkeket valahogy blokkolja a FB, mert mig mondjuk egy sima fenykep megjelenik mondjuk 100 ember uzenofalan, addig a belinkelt Youtube-os video ennek toredekenek, nagyjabol 10%-anal. Erdemes-e a linkeket penzert promociozni? Vagy inkabb Adwords-el kellene megtamogatni, hiszen a Youtube, s az Adwords is a Google-e? Vagy direktbe fizessen az ember valami nepszeru oldalnak, hogy tegyek ki a videokat valami kiemelt helyre a honlapjukon?
    Erdemes esetleg nezettseget vasarolni, hatha az altal a video kikerulhet a Youtube fooldalra, s ezzel sokkal tobb nezot generalva?
    Gondolom, meg lehetne kerdezni sikeres Youtube-osokat is, hogy az Analytic statisztika szerint mely weboldalakrol erkeztek a videoikra latogatok kozul a legtobben, hova erdemes megosztani a sajatokat mondjuk adott temaban. Volt peldaul az a malnaevo nyul a maga 13millios megtekintesevel, amit par nap alatt produkalt. Relevans lenne egy csomo oldal, ahol ez megjelent, amennyiben en is allatos videokat keszitek. Csak nem tartom valoszinunek, hogy a kedvemert megnezegetnek a statisztikat, plane nem hogy el is aruljak, honnan jottek a nezok.

    Esetleg alljak neki online marketinget, vagy barmi mast tanulni ahhoz, hogy a sajat videoimat jobban tudjam menedzselni? Vagy inkabb keressek egy-ket embert, akinek az ilyesmi a kisujjaban van, s ha megfizetem, akkor leveszik a vallamrol ennek terhet, s nekem csak gyartani kell a videokat? Egyaltalan kiket erdemes megkeresni ilyen tekintetben, milyen szakteruleten dolgozok tudnak a segitsegemre lenni hatekonyan? Gondolom, a legsikeresebb Youtube videosok mogott, akik akar napi szinten gyartanak videokat, komoly csapat van, akik menedzselik oket, promotaljak a videokat, vegzik a hattermunkat. Nyilvan nem mindenkinek, mert sokaknal a promotalast elvegzi a tobbmillios feliratkozo bazis.

    Varom a tippeket, otleteket, barminemu segitseget, akar olyan nepszeru kulfoldi weboldalakat, ahova erdemes kitenni a videokat /elsoorban olyanokat, ahova en magam tudom beilleszteni, masodsorban olyanokat, ahol az adminok dontik el, mi kerul ki, s mi nem?

    Elore is koszonom a tanacsokat!



  2. #2
    Törzsvendég Tapi logója
    Csatlakozott
    13-10-03
    Hely
    Pest megye
    Hozzászólás
    176
    Begyűjtött 68 köszönetet
    44 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Youtube videok kulfoldi celkozonsegnek. Ti hogy csinalnatok?

    Először is, üdvözöllek a fórumon.

    Úgy veszem észre, hogy egy picit rossz szemszögből közelíted meg ezt a témát. Tehát neked az a célod, hogy megélj, a YT-ből, ha jól értem.
    Ezeket gondold át szerintem:
    1. Hol kaphatnának nagyobb nézettséget a videóid mint YT-n? Ha megvan a válasz, akkor felejtsd is el a többi csatornát.
    2. Mindennek az alapja, a nagyon minőségi anyag, tehát jó videók, amik elszórakoztatják a népet, valamilyen okból.
    3. Sok idő, és kitartás. (LEGALÁBB 100-150 minőségi videó, és LEGALÁBB 1 év).
    4. Hogy vírusként terjedjen egy videód, ahhoz valami olyat kell produkálni, amit mindenki egyből megoszt, egy két ilyen videóval, gyorsíthatod a folyamatot. (azt hogy ezt hogy oldod meg, az már a te dolgod)

    Persze nekem csak 6,5k + sub-om van, és kb havi 100k megtekintésem, de gondolom, nagyobb szinteken is ez az alap.

    Végezetül:
    Nem akarlak elszomorítani, de azért annyira ne éld bele magad, hogy ez összejön.


    Utoljára módosítva: Tapi által : 2014-08-23 23:35

  3. #3
    Tag
    Csatlakozott
    14-08-23
    Hozzászólás
    59
    Begyűjtött 2 köszönetet
    2 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Youtube videok kulfoldi celkozonsegnek. Ti hogy csinalnatok?

    Koszonom a valaszt!
    Meg is szivelelem nemelyiket.

    Megis az erdekelne inkabb, hogy az alacsony feliratkozoszammal rendelkezo csatornak videoit, hogyan es hova kell vajon eljuttatni, hogy sokan lathassak? Milyen weboldalak vannak, ahova ki lehet tenni a Youtube videokat, s sok ember latogatja. Nem olyan oldalakra gondolok elsosorban, ahol a szerkesztoseg teszi ki a tartalmakat, hanem mint pl a 9gag, ahova barki tolthet fel kepet, s a kozonseg meg vagy felkapja, vagy sem. Itt is termeszetesen a kulfoldi kozonsegre szeretnek celozni, s oket megcelozni.



Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •