Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (18) összesen

Téma: Like Vásár

 1. #1
  Bölcs Marchello logója
  Csatlakozott
  09-10-14
  Hozzászólás
  1.025
  Begyűjtött 63 köszönetet
  37 hozzászólásával

  Kérdés Like Vásár

  Talán többen találkoztatok a fenti céggel facebook hirdetés formájában, érdekelne a véleményetek. A szolgáltatás, amiről szó van a Like Vásár (likevasar.hu a hivatalos weboldal szerint az üzemeltető: ASDF Informatika Kft. ), a facebook oldalukről, a facebook.com/likevasar oldalról idézem az alábbiakat. Mielőtt félreértés esik, távolról sem szeretném őket reklámozni, más céllal hoztam létre a topikot, de akik régi motorosok nyilván pontosan tudják ezt, ez egy fórum, szeretjük megtárgyalni a visszautasíthatatlan ajánlatokat, márpedig igen kecsegtetőnek tűnik a nemzetközi lájk vásárlás, szinte fillérekért, vagy ahogy ők fogalmaztak "ötöd áron". A teljesség miatt, a teljes idézet:

  "Ez a megoldás is kísértetiesen hasonlít egy reklámkampányra, így kérdésessé válik büntethetősége. Igazából nem is válik kérdésessé, hiszen már 100 ügyfelünk élvezi szolgáltatásainkat, büntetés nélkül.
  Természetesen több oldal felől támadnak és támadni is fognak a hasonló szolgáltatással rendelkező marketing cégek, mivel mi ötöd áron biztosítjuk a számokat."


  Felmerült kérdésként, hogy magyar lájk van-e?

  Kérdés:
  Külföldi??? Magyar nincs? :O"

  Válasz:
  "A likevasar.hu kizárólag nemzetközi rajongókat szállít. A magyar rajongókra való szűrést hónapokkal ezelőtt kiiktattuk szolgáltatásaink közül, mivel sem nekünk, sem ügyfeleinknek nem volt gazdaságos. A magyar rajongók nagyságrendekkel drágábbak, és legalább annyira irrelevánsak mint a külföldi rajongók.

  A likevasar.hu szolgáltatásának ereje akkor mutatkozik meg igazán, ha Ön azt reklámkampány alappilléreként használja. Egy-egy reklámkampány során, amikor a potenciális ügyfelei találkoznak oldalával, a nagyobb rajongó szám bizalmat kelt bennük. Ez a bizalomkeltés a szolgáltatásunk lényege.

  Facebook-on a magyar rajongókkal való kommunikáció is pénzbe kerül, mivel alapesetben egy-egy posztot a rajongótábor 10%-ának mutat meg ingyenesen. Ahhoz, hogy elérjük minden rajongónkat, már fizetnünk kell (Promoted Post), és ha már fizetünk, akkor már tudjuk a reklámot is célozni (földrajzi adatok, nem, életkor, stb.). Ez esetben már tulajdonképpen szükségtelenné válik a közönségünket elérni, hiszen minden ajánlatunkat célzottan tudjuk közvetíteni. Így a 10.000 fős rajongótábort már mindegy, hogy külföldiek, vagy magyarok alkotják, igaz?!"


  Kérés:
  Sziasztok!
  "Nagyon tetszik ez a szolgáltatás. Kérnék pár (5db) referenciát, s akkor talán én is rendelnék! Köszönöm!"


  Válasz:
  Kedves Norton!

  "Az anonim ügyfélkezelést mi igen szigorúan vesszük, így referenciát sem most sem később nem áll módunkban közzétenni. Sajnáljuk, hogy emiatt nem láthatunk ügyfeleink között."


  Gyorsan azért a teljesség kedvéért álljon itt, hogy a facebook oldalon fellelhető ajánlások során József, Csaba, és Zsuzsa, vezetéknév és cégnév nélkül vállalta, hogy megosztja tapasztaltait a nagyérdeművel, itt: hxxps://www.facebook.com/likevasar/app_203805313100453

  Idézet a cégtől, a facebook oldalról:

  "Mi megértjük, hogy sokan nem értik a szolgáltatás lényegét, és vádolnak, hogy kamu lájkok, robot lájkok, és nem ér az egész semmit...

  Viszont 50 megrendelés kevesebb mint egy hét alatt minket meggyőzött arról, hogy ezt a szolgáltatást igenis igényli a piac, és igenis hasznos azoknak, akik ki tudják használni."  A cégnek egyébként igen erős török érdekeltségei lehetnek, hiszen a lájkjaira rákattintva Isztambul városa jön ki, mint az a város, ahol a Like Vásár a legnépszerűbb.  És végül a konklúzió:

  "Az elmúlt napokban, amióta a likevasar.hu kampánya fut, rengeteg kritikát kaptunk. Vannak, akik szerint a szolgáltatás nem ér semmit, vannak, akik egyenesen csalóknak kiáltottak ki minket - na ők az a konkurencia, akik a sokszoros költségen felállított (kétes végeredényű) alkalmazások által - egyébként pont ugyanannyira irreleváns - like-olók gyűjtése mellett voksolnak. ÉBRESZTŐ!!! Ez 2013, a régi, akár 1 éves technikák már nem működnek."

  És legvégül Fiverr-en egy ajánlat, 3.000 külföldi lájk a világ minden tájáról, 5 dollárért:
  hxxp://fiverr.com/facebook______/give-you-2500-facebook-likes-or-facebook-fans-to-2-facebook-fanpages-so-you-will-get-1250-facebook-fans-in-each-facebook-fanpage-in-24-hour


  Utoljára módosítva: Marchello által : 2013-06-12 22:24

 2. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  Vlasszov (2013-06-13)

 3. #2
  búgócsiga Akka logója
  Csatlakozott
  10-05-06
  Hozzászólás
  3.821
  Begyűjtött 1.428 köszönetet
  731 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Like Vásár

  Ez sugalmazásnak tűnik... mintha azt akarnád sugallni, hogy ők az 5 dolcsis cuccot értékesítik tovább.
  Vagy félreértek valamit? 4. #3
  Bölcs Marchello logója
  Csatlakozott
  09-10-14
  Hozzászólás
  1.025
  Begyűjtött 63 köszönetet
  37 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Like Vásár

  Idézet Akka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Ez sugalmazásnak tűnik... mintha azt akarnád sugallni, hogy ők az 5 dolcsis cuccot értékesítik tovább.
  Vagy félreértek valamit?
  Távol álljon tőlem, hogy bármi sugalmazzak, csak emlékeztem, hogy Fiverren vannak fent iráni és pakisztáni gyerekek akik ezzel foglalkoznak és lám nem csalt a megérzésem. Anno mi sajnos belebuktunk egy ilyen drága ember szerető lájkbuzgalmába és töröltek egy hatszámjegyű külföldi oldalunkat. Azóta távolról elkerülöm a külföldi ismeretlen eredetű lájkokat. A facebook sem hülye megnézi, hogy miért lenne egy magyar oldalnak több külföldi lájkja, pláne ilyen harmadik világbeli országokból, mint a sajátjából. Kicsit utánamegy a sztorinak, hogy hogyan lettek a lájkok és rögtön azon kapja magát, hogy törölték az oldalt. Azért a pakik elég durva módszereket használnak a lájkok szerzésére, de erről itt a fórumon többen is tudnak érdekes sztorikat mesélni.

  Lehet, hogy félreérthető volt. Fogalmam sincs, hogy a fenti cég, hogyan és milyen módon szállítja a lájkokat, de a leírások alapján nagyon hasonlít ezekre a módszerekre, amiket a közel keleten alkalmaznak. Ehhez kell ugyanis csak egy linket megadnod és máris dől a lájk. Én személy szerint a saját tapasztalataim miatt nem tartom szerencsésnek a külföldi lájkok vásárlását, semmilyen célra, még akkor sem ha ennyire olcsó, pont azért, mert bármikor törölhetik az oldalt. Az pedig, hogy ki milyen haszonkulccsal dolgozik megint más kérdés...

  A honlapról vett adatok alapján náluk 2.500 külföldi rajongó bruttó 29.900 Ft.


  Utoljára módosítva: Marchello által : 2013-06-12 23:45

 5. #4
  Bölcs Petya0426 logója
  Csatlakozott
  12-05-15
  Hozzászólás
  514
  Begyűjtött 74 köszönetet
  49 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Like Vásár

  Idézet Marchello eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

  A honlapról vett adatok alapján náluk 2.500 külföldi rajongó bruttó 29.900 Ft.
  Távol álljon tőlem, hogy önreklámot csináljak, s nem is akarom Őket leminősíteni, viszont kikérem magamnak, hogy Ők ötöd áron gyűjtenék a kamu külföldi tagokat, mint én a valós aktív magyar réteget..


  Utoljára módosítva: Petya0426 által : 2013-06-13 00:39
  Facebook megosztást és oldal növelést vállalok !

 6. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  Bruk (2013-06-13)

 7. #5
  Törzsvendég
  Csatlakozott
  10-04-14
  Hely
  Székesfehérvár, Hungary
  Hozzászólás
  122
  Begyűjtött 19 köszönetet
  14 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Like Vásár

  Létezik magyar like is. Én a facebookreklam.hu oldalról vásároltam 1000 likeot és meg voltam elégedve a szolgáltatással. Bár őszintén szólva FB like vásárlásba (különösen nagy tételben) akkor érdemes befektetned, ha képes vagy napi több (3-10!) posztra a FB-on és folyamatosan fenn tudod tartani az érdeklődést, folyamatosan tudod valami érdekes hírrel, képpel, kérdéssel aktívan tartani a rajongóid.

  A FB-al az a gond, hogy túl gyors a hírfolyam, túl sok a reklám poszt és emiatt magam se tudom már követni a dolgokat a személyes profilomban se. Pedig nincs több ezer ismerősöm, sőt több száz se.

  A FB és a G+ -nak inkább közösségi seo haszna van a megosztások és a honlapodra gyűjtott like és G+ ok miatt, már ha nagy százalékban rá tudod venni erre a rajongóid. 8. #6
  Bölcs Marchello logója
  Csatlakozott
  09-10-14
  Hozzászólás
  1.025
  Begyűjtött 63 köszönetet
  37 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Like Vásár

  Idézet giyandeva eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Létezik magyar like is. Én a facebookreklam.hu oldalról vásároltam 1000 likeot és meg voltam elégedve a szolgáltatással.
  Igen, és itt a kulcs, hiszen ezek MAGYAR lájkolók, valós személyek, és bár feltehetően alkalmazással lettek gyűjtve (ami egyébként nem ördögtől való) de mégis magyarok, egy magyar cég oldalán, nem pedig külföldi emberek, hiszen nem életszerű, hogy egy magyar cég oldala, hirtelen néhány nap alatt kap több ezer lájkot és ezt a facebook is tudja, a mi oldalunkat sem véletlenül törölték, az indoklásban kerek perec le volt írva, hogy spamelték az oldalt, így nyertek rá tömeges lájkokat és kapaszkodj meg, nem keleti, hanem Amcsi és UK lájkokat gyűjtöttek nekünk. 9. #7
  Mentor Gergő(ke) logója
  Csatlakozott
  12-08-08
  Hozzászólás
  493
  Begyűjtött 215 köszönetet
  136 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Like Vásár

  Szerintem a titkosba kellet volna indítani a témát, mert hamarosan "like vásár" szóra ott fogunk virítani az első oldalon.
  Nekem már az első pillanatban volt egy olyan megérzésem, hogy itt nem a már jól bevált, a fórumon többek által kínált like szerzési módszerekről van szó. Egyszer volt szerencsém egy 5 dollárért épített Facebook oldalt az admin oldaláról megvizsgálnom. Ott azt tapasztaltam, hogy ezek a külföldi emberkék (Irán, Pakisztán, India) minden valószínűség szerint nem is valós személyek. Üres profilok tömkelege, sajtófotónak tűnő képecskék stb...
  Ráadásul soha, semmilyen esetben nem aktivizálódtak. Pont ezért kellett ránéznem az oldalra. Volt 5.000 tag, lájk meg egy darab sem. Még a vicces képekre sem...

  Nem akarok párhuzamot vonni a szolgáltatás és az én "külföldi élményeim" között, de...


  50 szavas publikációk: gergelyblasko.com | munkahelyem: bestmachinery.hu| LiuGong @ Totalcar

 10. #8
  Bölcs DomainFlotta logója
  Csatlakozott
  12-05-20
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  2.809
  Begyűjtött 1.146 köszönetet
  659 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Like Vásár

  Őszintén szólva nem látom a különbséget a magyar cégtől vásárolt külföldi Like és a fiverr én vásárolt Like között. Csak annyit, h az utóbbi 5 dollár. Vagyis olcsóbb!

  Én is láttam olyan admin felületet, ami ilyen likeokból épített be magának 3000 -t.
  A statisztikán látszik h 1 nap alatt 500 ember eltűnt. Másnap 700.
  Valószínű törölte őket a Facebook.

  A kamu profilok ideje lejárt. Egyre szigorúbban ellenőríz a Facebook. Tőlem már többször kért SMS megerősítést és volt h kaptam egy automata levelet, h igazoljam magam. Egy kamu profil ezeken mind fennakad. Idő kérdése mikor fogják őket törölni.

  Ha a Like építő nem kér jogosultságot az fb oldaladhoz, akkor menekülj tőle. Bármilyen olcsó.


  Stabil növekedési pályára állítanád a vállalkozásod?
  Tartalommarketing a Gyakorlatban Könyv

 11. #9
  Bölcs dolcsi logója
  Csatlakozott
  09-05-15
  Hozzászólás
  1.756
  Begyűjtött 341 köszönetet
  214 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Like Vásár

  Idézet DomainFlotta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

  Ha a Like építő nem kér jogosultságot az fb oldaladhoz, akkor menekülj tőle. Bármilyen olcsó.
  Miért ? 12. #10
  Bölcs Petya0426 logója
  Csatlakozott
  12-05-15
  Hozzászólás
  514
  Begyűjtött 74 köszönetet
  49 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Like Vásár

  Idézet dolcsi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Miért ?
  Mivel bárhogy is nézzük, a leghatékonyabban jelenleg alkalmazással lehet csak tagokat gyűjteni.
  Viszont azzal egészíteném ki DomainFlotta hozzászólását, hogy csak is kizárólag Tartalomkezelői (régebbi nevén content creatori) admin jogot adjatok annak, aki gyűjti a tagokat ! Így nem áll fenn az oldallopás veszélye !Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •