Eredmény: 1 - 5 (5) összesen

Téma: Facebook megosztások eredményessége

  1. #1
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    09-03-25
    Hozzászólás
    150
    Begyűjtött 6 köszönetet
    4 hozzászólásával

    Kérdés Facebook megosztások eredményessége

    Sziasztok!

    Van pár Facebook oldalam (50 000+ like, 25 000+ talking about) aminek az alapvető célja - a közösség építésen túl - az lenne, hogy a saját oldalaimra irányítsam a Facebook felhasználókat.

    A képek megosztását illetően alapvetően 2 fajta technikát követek:
    1, a képet feltöltöm facebookra - nagy elérés 1000+ like
    2, a képet a saját oldalamra töltöm fel és a linket osztom meg a saját oldalamról - kisebb elérés 30-60 like

    Korábban ez elég jól működött, felváltva használtam a két módszert. Anno 200-400 like is jött egy-egy külső linkre, csak az utóbbi pár hónapban esett vissza ennyire a linkek elérése.
    Emiatt mostanában főleg a Facebooknak csinálok forgalmat és nem magamnak... de kezd elegem lenni belőle.

    Korábban nálatok is jobban mentek a külső linkek, volt ilyen változás? Valami tipp? Erőltetni kell a külső linkes megosztásokat, hogy erősödjön a domain értéke Facebookban?

    Köszi,
    hamlet



  2. #2
    mnz
    mnz nem elérhető
    Mentor
    Csatlakozott
    11-04-02
    Hely
    Augsburg
    Hozzászólás
    305
    Begyűjtött 37 köszönetet
    31 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Facebook megosztások eredményessége

    Én egy picit másabb témában utazom, de ugyan ez a helyzet nálam is. Ha a linknél a teljes szöveget bemásolom, akkor 2-300 like jön rá, viszont alig kattintanak át... Ha nem másolom, akkor meg semmi like... Ez sajnos szerintem már maradni is fog így, sőt még rosszabb is lesz... A Facebook szeirintem rájött, hogy sokan nagyon kihasználják az általa adott lehetőségeket, ezért az eléréseket csökkentették. Mondjuk az is lehet, hogy voltak sokan, akik percenként postoltak külső linket órákon át és sok lett a negative feedback és emiatt :/ :/



  3. #3
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    09-03-25
    Hozzászólás
    150
    Begyűjtött 6 köszönetet
    4 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Facebook megosztások eredményessége

    Az a furcsa, hogy erről nem találtam semmit külföldi oldalakon ezért is kérdeztem meg, hogy nem csak az én oldalaimmal van-e a hiba.

    Amúgy most gyorsan ki is próbálom, hogy egy blog.hu -s megosztás jobban viselkedik-e. Anno azt vettem észre, hogy a blog.hu-s tartalmat sokkal jobban szereti a Facebook, mint a sajátomat. Hátha a domain erőssége a kulcs.

    Update: valamennyit számít a blog.hu domain... most abszolút csúcsidőben már többen látták, mint a saját oldalamról csúcsidőben. De még mindig sehol sincs a januári értékekhez képest. Szó szerint 10x annyira mentek a külső linkek akkor, pedig jóval kisebb volt a facebook oldalam és a "talking about" is. K*csögség.


    Utoljára módosítva: hamlet79 által : 2012-07-10 11:57

  4. #4
    Bölcs Gregory Stone logója
    Csatlakozott
    09-09-27
    Hely
    Nyíregyháza
    Hozzászólás
    1.319
    Begyűjtött 530 köszönetet
    317 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Facebook megosztások eredményessége

    Csőkéntétek az elérést a fizetett model miatt, nem kel sokat keresni rá és sok hírt írnak róla,de még itt fórumon is van róla topic amit én nyitottam speciel. Érdemes átolvasni.

    Emelet több érték is számít és ha folyamatosan kis aktivizációt kapnak a posztjaid akkor bizony az oldalad egyre kevesebb embert ér el,külföldön gyakori a halott oldal vagyis hiába pl 1 millió lájk nem való szinte semmire. Persze van megoldás folyamatos javításra és ezt a facebook szerencsére figyelembe is veszi.

    Erre a tippem hogy kérdéseket vagy olyan témákat kel felhozni ami megosztja a közösséget(és nem politika) egy képpel együtt. Nem nehéz trükkösnek lenni,és ezáltal rengeteg komment megosztás és like jön. Ezeket napi szinten 1-2x érdemes e lőni és nálam például az elérés 30% nőt a többi posztra is.

    Másik dolog ,kiismerni a közösséged. Nekem például legaktivabbak 4 után az emberek ekkor történnek a legjobb cikkek kitétele,neked is tesztelni és bújni kel a statisztikákat mikor aktivabbak a rajongóid,és elkel gondolkoznod azon is hogy vajon a tartalom amit kinálsz nem e idejét múlt ,és unják az emberek mert van ilyen is nem is egy. Folyamatosan változik a trend és muszáj követned a változásokat hogy ne maradj le vagy időben válts még.



  5. #5
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    09-03-25
    Hozzászólás
    150
    Begyűjtött 6 köszönetet
    4 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Facebook megosztások eredményessége

    Köszi, majd rákeresek, de nem általában az eléréssel van gondom - az nőtt is, csak a külső linkek elérésével. Ha feltöltök egy jó képet Facebookra akkor gyakran kap 2000 like fölött is.



A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •