Oldal: 1 / 4 123 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (38) összesen

Téma: Új iwiw és az fb

 1. #1
  Bölcs sitebuilder logója
  Csatlakozott
  09-08-23
  Hely
  Debrecen
  Hozzászólás
  1.005
  Begyűjtött 8 köszönetet
  5 hozzászólásával

  Alapbeállítás Új iwiw és az fb

  Az iwiw-es arculatváltás, és fészbúkodásáról vélemények.

  A legtöbb ismerősöm törölte magát (az ismerősöm ismerősei is, és stb...), alig járnak fel, és mégse látszik a statisztikában, hogy kevesebben látogatnák az iwiw-et.

  Miért kék színű minden közösségi oldal? (iwwi, facebook, orkut, mywip default...). Elvileg a facebook MZ színtévesztése miatt kék, de most ez a trendi, vagy ez osztja meg legkevésbé a látogatókat?

  Ez nagyon viccesen hangzik:

  "Facebookosodik az iWiW? Nem annyira

  Elsőre könnyen mondhatja bárki, hogy facebookos lett (esetleg azt, hogy indexes), de a zárt körű előzetes bemutató után azt mondhatjuk, hogy a kinézet egyedi, működőképes, s pont annyira hasonlít a Facebookra, amennyire a két szolgáltatás azonos szerepet tölt be. - _http://www.hwsw.hu/hirek/45846/iwiw-origo-kozossegi-web-facebook.html"

  Ilyesmi véleményekkel van az új desing-ról az egységsugarú user (bár ebben az is benne van, hogy csak sírni tudnak, ha valami megváltozik...):  Még egy kis olvasgatni való: _http://doransky.hu/?p=2094

  Interjú: _http://vimeo.com/17449446


  main()

 2. #2
  Bölcs sitebuilder logója
  Csatlakozott
  09-08-23
  Hely
  Debrecen
  Hozzászólás
  1.005
  Begyűjtött 8 köszönetet
  5 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Új iwiw és az fb

  A színekhez van egy érdekes dolog ( _http://www.colourlovers.com/business/blog/2010/09/15/the-most-powerful-colors-in-the-world ): 3. #3
  Szerkesztő Szikar logója
  Csatlakozott
  07-12-31
  Hely
  Kemenesszentmárton
  Hozzászólás
  213
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Új iwiw és az fb

  Próbálnak kapaszkodni. Miután a FB átvette a piacvezető szerepét tőlük, valamit lépniük kellett, hogy ne nagyon maradjanak le. De hiába alakították át a design-t (ami valljuk be azért erősen hajaz a FB-ra), az iwiw nem változott semmit: ugyanolyan lassú, mint eddig volt. Ha ezt a sebességbeli problémát nem oldják meg, akkor csinálhatnak bármit, akkor is csak a piacvezető után kullogók csoportját fogják gyarapítani.

  A szín felvetésedre: ez a kép már szerepelt egyszer egy topicban, illetve maga a téma is. Egyszerűen a kék szín az ami a weben a legjobban megfogja a szemet. 4. #4
  scs
  Vendég

  Alapbeállítás re: Új iwiw és az fb

  A sírás-rívás csak annak tudható be, hogy a felhasználók nem szeretik, ha a megszokott dolgok megváltoznak. Anno mikor megváltozott az üzenőfal, legalább 3 olyan klubbal találkoztam, ahol visszakövetelzék a régit. Mégsem lett semmi belőle, használták tovább az újat.
  Most nyilván lesz vagy 10-20 "Vissza a régi iwiwünket!" klub, utána majd elhal az is.
  ha a facebookon csinálnának egy ilyen radikális átalakítást, akkor ott is menne a rinya ugyanúgy. Emberi sajátosság.

  A facebook egyáltalán nem vette át Magyarországon az iwiwtől a vezető szerepet. Még mindig az iwiw rendelkezik több felhasználóval, és szerintem az aktív felhasználók szempontjából is bőven vezet még. Sokan ugyan átmentek a facebookra, de a legtöbb ilyen maradt az iwiw-en is mellette. Arányaiban elég kevesen törölték magukat. legalábbis az ismerőseim közül egy sem - a facebookon meg jó, ha az ismerőseim 10%-a ott van.
  Ez részben annak tudható be, hogy az ismerőseim egy jó része még csak nem is hallott a facebookról. Na igen, többségük nem a "tini-divat-rajongjunkasemmiért" korosztályt képviselik, ezért nagy ívben tojnak a tinik legújabb hóbortjára meg hülyeségeire.

  A facebook semmivel sem tud többet, mint az iwiw. Az viszont valóban probléma, hogy sok dolgot az iwiw lemásol, ahelyett, hogy új dolgot alkotna. Hozzáteszem, az új fejlesztésekben van pár olyan, ami lényegesen jobb megoldás, mint a facebook hasonló cucca. Amit utálok, azok az un. alkalmazások, amik mindig ott kötnek ki mindkét honlapon a szemem előtt. ... Nem, nem vagyok divattini, nem érdekel sem a farmland sem a többi baromság!
  Amit én csinálnék az iwiw helyében, az az lenne, hogy felvenném a kapcsolatot a barátikörrel és egyesíteném a kettőt - mindkettőből beleraknám a jó dolgokat. Bizonyos részeket meg indexelhetővé tennék a gugli számára (fórumok, stb.), és máris meg lenne lőve a facebook mifelénk; később talán Európában is. Egy jó marketinggel meg pláne.

  Az iwiw nálam semmivel sem lassabb a faceboknál. Talán az okozhatja nálad a problémát, hogy tele van reklámmal és azok belassítják. Erre csodálatos módszer a Firefox egyik kiegészítője, név szerint AdBlockPlus. Nekem nem ugrálnak, vilognak, csillognak a reklámok egyik honlapon sem - csak akkor, ha én is akarom. És nem is lassítják az oldalak betöltését a 728X90-es meg 160X600-as bannerek hordái.
  Az origo helyében én nem bazi nagy bannerekkel operálnék, hanem létrehoznék egy belső reklámfelületet (na ez jó ötlet a facebook részéről, mert ezt érdemes lemásolni - bár a facebook is a giugliról másolta), szöveges linkekkel. Ez nem lassítaná az oldalt annyira, élhetőbb is lenne, és relevánsabb hirdetéseket tudnának megjeleníteni.

  Személy szerint én az okát nem látom, hogy miért ilyen felkapott a facebook. Pontosabban látom, csak nem értem. ... Sőt, még értem is, csak baromságnak tartom.
  Ez egy divathóbort. Pont az játszódik le világszinten, mint ami nemrég lejátszódott nálunk a myvip kapcsán.
  Kik regeltek főként a myvipre? Tinik. Tizenéves kis csitrik meg porbafingó gyerekek. Ott élték ki a keménységüket, ott játszottak és ott neteztek. Az volt a menő, aki myvipezett. Hurrá.
  Most meg a myvip szépen csorog hátra, lefelé a lejtőn. Van még vagy 2millió felhasználója, de már nem az igazi. Na ott tényleg hanyatlás van. Mert az csak egy fellángolás volt. olyan, mint most a facebook.
  A facebook semmivel sem jobb az iwiwnél (persze ez nézőpont kérdése) vagy a barátikörnél. Egyedül csak azért sikeres, mert amerikában valóban az volt a legjobb. És mivel ott szerzett egy rakás felhasználót, ezért itt is megszerzi. Mert most épp az a divat, hogy rajta legyél a fészbúkon. Mert milyen lúzer vagy már, ha nincs fészbúk profilod. Divathóbort, szintén tiniknek, meg tini felfogású népeknek, akik mindig követik a divat aktuális hullámait. Amerika-majmolás felsőfokon.
  Majd később meg jön egy másik divathullám, ami talán meg a facebook-ot fogja lehúzni a klotyón. A facebook csak a divatból él. Ha ebbe hosszú távon bele tud kapaszkodni és valami érdemit is tud alkotni (eddig ilyet még nem láttam benne), akkor azt mondom, hogy megmarad. Ha nem, akkor kb. 1 évtized, és bezár a bazár.

  Én ha jelenleg valakit keresek, akkor az iwiwen keresem. Ott rajta van Magyarország internetezőinek nagy többsége. A facebokon nincs. Ott csak tiniket meg amerika-majmolókat látok, illetve azokat, akik reklámozzák saját magukat meg az üzletüket. 5. #5
  Bölcs lexxx7 logója
  Csatlakozott
  10-07-09
  Hely
  BP
  Hozzászólás
  1.299
  Begyűjtött 327 köszönetet
  227 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Új iwiw és az fb

  Az üzenőfalról készített PrintScreen tényleg gáz. Mármint a tartalma...

  Gondoltam, benézek az iwiw-re, hogy tényleg olyan fenemód használhatatlan lett-e. Nem... Ugyanúgy megtalálható bármi, mint eddig. Egyszerűen az említett üzenőfalon morgó hölgyeknek ki kellene nyitniuk a szemecskéiket. Gyorsabban megtalálnák, amit keresnek, mint ami idő alatt bepötyögték a követeléseiket.

  Az iwiw-nek tényleg vannak hibái és lassú. De ha a fejlesztések láttán mindig követelnénk a régit, még ott tartanánk, hogy máglyán elégetnénk, aki fel akarja találni a kereket. 6. #6
  Barát ariel logója
  Csatlakozott
  07-07-13
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  882
  Begyűjtött 114 köszönetet
  80 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Új iwiw és az fb

  Idézet scs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  .... facebook csak a divatból él. Ha ebbe hosszú távon bele tud kapaszkodni és valami érdemit is tud alkotni (eddig ilyet még nem láttam benne), akkor azt mondom, hogy megmarad. Ha nem, akkor kb. 1 évtized, és bezár a bazár.
  addig is összegyűjt minden infót vagy 1 milliárd emberről...
  aztán olcsón (vagy drágán) lehet majd usereket venni nála... 7. #7
  Moderátor sZeKo logója
  Csatlakozott
  09-07-01
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.379
  Begyűjtött 65 köszönetet
  39 hozzászólásával

  Szuper re: Új iwiw és az fb

  Jaj de gagyi az iwwi még mindig. Gondoltam megnézem belülről az újításokat. Lassan be is jelentkezett, de ahogy az üzenetekre kattintottam egy üres fehér oldal fogadott, ezt is jó sokáig töltötte...

  Na ez probléma az iwiw -el...


  sZeKo


  Coming soon...

 8. #8
  Coolfox zsolti logója
  Csatlakozott
  07-05-04
  Hozzászólás
  712
  Begyűjtött 2 köszönetet
  2 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Új iwiw és az fb

  engem állandóan kidobál és újra be kéne jelentkezni. kattintok vhova, aztán kirak a loginra, ennyi. mobilon is elsőre "ismeretlen hiba"-val eldobta a bejelentkezést. egyéb dologban nem tudok nyilatkozni, mert csak az üzenetküldőjét használtam eddig is, nah meg ha vkit el kellett érni akkor rákerestem, ez meg most is tök logikus. az új dizájn amúgy tetszik.

  közbe ismi is rálesett volna,

  [21:08:11] Vica: na akkor már megnézem én is h milyen
  [21:08:51] Vica: Hoppá!

  Szerverhiba miatt az oldal átmenetileg nem elérhető.
  Nézz vissza később!
  [21:09:06] Vica: akkor nem nézem meg


  Utoljára módosítva: zsolti által : 2010-12-18 21:13 Oka: kiegészítés
  FoxWeb.hu Weboldal készítés + Keresőoptimalizálás. Mobilbarát honlapok. | SEO Támogató Weboldalak

 9. #9
  ɯopǝǝɹɟ Freedom logója
  Csatlakozott
  09-11-02
  Hozzászólás
  5.519
  Begyűjtött 2.074 köszönetet
  1.320 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Új iwiw és az fb

  Skacok, ezeket az oldalakat nem használni kell, hanem kihasználni. Én nem mint felhasználó tekintek rájuk, hanem mint pénzkereseti lehetőséget. Arra a célra éppen megfelelőek. 10. #10
  Mentor pinkfog logója
  Csatlakozott
  10-06-14
  Hely
  Angelland
  Hozzászólás
  329
  Thanked 1 Time in 1 Post

  Alapbeállítás re: Új iwiw és az fb

  Sziasztok! Egyetértek sok mindenben SCS-vel. Szerintem a ráérő anyukák, és tinik csetelni járnak a facebook-ra, és nagyon trendi (szerintük), hogy pl. az apuci által megvett mobillal azonnal tudnak üzeneteket küldeni a falra. Viszont, ha valakit keresni kell, akkor azt az iwiw-en érdemes.Oldal: 1 / 4 123 ... UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •