Oldal: 1 / 3 123 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (27) összesen

Téma: Messenger chatbotok

  1. #1
    Bölcs DomainFlotta logója
    Csatlakozott
    12-05-20
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    2.859
    Begyűjtött 1.167 köszönetet
    673 hozzászólásával

    Alapbeállítás Messenger chatbotok

    Fejlett chatbot, ami egy kiállításon eladta a könyvem

    Ahogyan ígértem itt van az a chatbot (vagyis a klónja, hogy ne keveredjenek az adatok), amit az üzletanyu konferenciára készítettem.

    Szuperül bevált.

    • 45 könyvet adtunk el vele a helyszínen.
    • 66 látogató próbálta ki a botot, így a bot konverziója azonnali 68% :O



    Azt tudom, hogy 130 szórólapot vettek el és volt aki a kiállítás másnapján kezdte el nyomkodni a szórólap alapján. Bár az is látszik, hogy annyira ismeretlen, hogy aki elvitte a szórólapot, az otthon nem biztos, hogy tudja használni, ha le is van írva, hogyan kell


    2,5 óra volt a tervezése és kb 8 óra alatt építettem fel, beleértve a grafikákat, a tesztelést és a Facebook oldal létrehozását.

    Ott a konferencián 135.000 Ft azonnali bevételt hozott.


    [Chatbot kiállítóknak]

    Röviden elmondom mit tud a chatbot.

    A fő feladata, hogy aki beszélget vele, attól begyűjtse az elérhetőségeket (lead gyűjtés), hogy később el lehessen érni őket egy személyre szabott ajánlattal (lead gondozás).

    A másodlagos célja, hogy helyben eladja a könyvet.


    A beszélgetés elején külön szedjük azokat, akik vállalkozás indításán gondolkoznak, már vállalkoznak vagy csak infókat gyűjtenek. Így nem csak más tartalmat és beszélgetést folytat velük a chatbot, de a későbbiekben pontosan tudom, hogy kinek milyen tartalmakat érdemes küldenem.

    KUPONT AD, AZ AZONNALI ELADÁSHOZ

    A beszélgetés egy pontján, ha a válaszai és az interakciói alapján érdekli mindez, ami a könyvben van benne, a bot felkínál egy egyedi kupont, amit csak aznap, ott a kiállításon tud beváltani, ha odajön a standunkhoz és felmutatja a kupon kódját.

    BEGYŰJTI AZ E-MAIL CÍMÉT
    Ha érdekeli jobban a könyv, akkor megadhatja a chatbotnak az e-mail címét és azonnal kiküldjük neki az ingyenes fejezeteket. Ezzel feliratkozik a hírlevél listára. Így a chatbotból lényegében felkínáltuk neki a csali terméket.

    Számomra fontos, hogy ne csak egy csatornán tudjak kommunikálni velük, ezért tudnak feliratkozni az e-mail listámra is.


    LISTA ÉPÍTÉS
    A chatbottal beszélgetve, eleve bekerül a szegmentált listákba. Ha kéri az ingyenes fejezeteket, akkor pedig az e-mail listámba is bekerül.
    Ezen felül felkínálom nekik egy ponton a Facebook oldal kedvelését is, így likeokat is gyűjtök.
    Ha megtetszett neki a chatnot, akkor a menüből és a beszélgetés bizonyos pontján fel tud iratkozni a Chatfuel - chatbot készítés és oktatás oldalon a chatbot oktatásra.

    Ezt dobtam még meg annyival, hogy a feliratkozók adatit a chatbot, automatikusan kimenti egy google sheetbe (táblázat), így nem csak szép statisztikákat lehet készíteni és egyben látom az adatait (név, e-mail, telefonszám, cím vagy amit bekérek), de arra is tökéletes, hogy megvan a messenger ID is, ami pont olyan, mint az e-mail cím. Ha tudom a messenger ID-t akkor tudok neki automatán messenger üzenetet küldeni. Így nem függök a jövőben a chatfuel felületétől.


    DEFAULT ANSWER

    Minden chatbotnak van egy alapértelmezett válasza arra az esetre, ha a felhasználó olyat kérdezne tőle, amit nem programoztunk bele.

    Ennél a chatbotnál az történik, hogy elmondom neki: "hogy nem beszélgetésre terveztek, de szívesen utánanézek a kérdésednek a tudásbázisomban"

    Ekkor egy Google keresést futtat az üzleti blogunkon és a találat cikkeket elküldi neki lapozható messenger üzenetként. Az üzenetre kattintva pedig el tudja olvasni azokat a weboldalon.

    Ha tetszett neki a találati lista eredménye, akkor pedig fel tud iratkozni rá. Így ha olyan újabb cikket publikálok az üzleti blogomra, ami megfelel ennek a keresésnek, akkor automatikusan meg fogja kapni azt messenger üzenetben.


    HA VÉGIGMENT A BESZÉLGETÉSEN

    Amikor végigmegy egy beszélgetési szálon, akár úgy, hogy megkapja a kupont, feliratkozik a chatbot építési tanfolyamra vagy kéri valamely csali termékemet, esetleg semmit sem akar, akkor a chatbot felkínálja neki a chatszobát.

    A chatszoba egy titkos hely, ahol a konferencia résztvevői egymással és velem, mint kiállítóval tudnak beszélgetni.

    Az eredmény az volt, hogy sokan kérdeztek tőlem a könyvről, többen biztatták a többieket, hogy vegyék meg bátran. Egy helyen megvolt a social proof és a lehetőség, hogy míg az előadásokon ülnek, tudjak nekik információt adni a vásárlási döntés meghozatalához.


    SZEGMENTÁLT LISTÁKKAL TÖRTÉNŐ KOMMUNIKÁCIÓ

    Mindenki, aki beszélgetett a chatbottal a válaszai és a döntései alapján több különböző csoportba kerül.

    Tudom kik azok, akik letöltötték az ingyenes csalit, kik iratkoztak fel a chatbot oktatásra. Tudom ki az akinek már van vállalkozása és ki az, aki csak most tervezi.

    Az információk birtokában a különböző listáknak előre beállított tartalom sorozatot tudok küldeni, olyan cikkekkel, amik biztosan érdekelni fogják őket.

    Így teljesen automatizáltan megoldottam a lead gondozást. A meglévő adatok alapján, lézerpontosan tudom célozni az üzeneteket, így megvalósul az adatvezérelt marketing.



    CHATBOT REKLÁMOZÁSA


    Minden Facebook felhasználónak és oldalnak van egy messenger kódja, ami olyan, mint egy digitális névjegykártya. Ha beolvasod másét, akkor ismerősök lesztek és tudtok egymással beszélgetni.

    Ha a céges oldalad mögé teszel egy chatbotot, akkor a felhasználók vele tudnak beszélgetni.

    A messenger kódot egyszerűen be tudod olvasni a messenger alkalmazással.

    A beolvasás módját bemutattok egy végtelenített videóval, illetve volt egy 4 oldalas szóróanyagunk, amiben egy hasznos cikk volt. A cikk végén egy messenger kód, amit be kellett olvasniuk.

    Beolvasták és máris indult a beszélgetés.

    Összesen 130 szórólapot vittek el és 9 ember volt, akinek nem volt messenger a telefonján


    MI A KIÁLLÍTÓ CÉLJA?


    Szerintem az, hogy minél többen megismerjék, hogy létezik és mivel foglalkozik. Ezt eléri maga a tény, hogy ott volt a kiállításon. Az, hogy ez mennyit ér, milyen sokáig marad fenn az így szerzett ismertség, nem tudom.

    Ezért is szoktak a kiállítók címeket (lead) gyűjteni. Így már tudnak kommunikálni és beszélni azokkal, akik ott voltak a rendezvényen és érdekelte őket az, amivel foglalkozol.

    Ha mail címeket gyűjtesz, azokat aztán valakinek be kell gépelni és mindaz, amit tudsz annyi, hogy ott volt a rendezvényen.

    Ha ismersz bevált módszereket, mint pl azt, hogy az első levél tárgya a Kiállítás neve legyen, akkor is korlátozott, hogy a listádból mennyien fogják megnyitni a kiküldött levelet.

    Itt a chatbot a messengerre küldöd neki az üzenetet, ahol a megnyitási arány 90%.

    Ráadásul pontosan tudod, hogy kinek milyen üzenetet kell küldened, mert rengeteg információd van a listád tagjairól. És ahogyan az e-mail esetén itt is teljesen automatizálható a küldés.

    A kiállítás másik célja az értékesítés.

    Ha előadó voltál, akkor egyszerűbb a dolgod, mert a színpadon egyszerre beszélhetsz sok emberhez, akik aztán elmennek a standodra vásárolni. Ha nem vagy előadó, akkor a lehetőséged az, hogy aki odamegy hozzád, annak mindnek elmondod, hogy miről szól a terméked, kinek ajánlod, miben segít stb. Ezt minden egyes embernek el kell mondanod. Ez nem csak fárasztó, de az idő is véges és a módszer sem túl hatékony.

    Míg nálunk elég volt elmagyarázni, hogyan kell a messenger kódot beolvasni és a többit a chatot elmondta nekik. Sőt volt egy chatszoba is, ahol a résztvevőkkel tudtunk egyszerre beszélgetni, mintha egy mini előadás lett volna.

    Ha szoktál kiállítani, akkor érdemes neked is építeni egy chatbotot, mert elképesztően hatásos. Még úgy is, hogy senki sem ismerte az üzletanyu konferencián. Viszont az 50+ nagymamik is magabiztossan tudták kezelni, ha már elindult a beszélgetés.

    Ha szeretnéd megtanulni a chatbot készítést, akkor iratkozz fel rá ezen az oldalon: Chatfuel - chatbot készítés és oktatás



    PRÓBÁLD KI A CHATBOTOT

    Az oldalon az üzenetküldésre kattintva, majd az indítás gombra, máris kezdheted a beszélgetést.

    Illetve ha erre a linkre kattintasz, akkor megnyílik egy új lapon:
    https://m.me/1809426342719526


    Stabil növekedési pályára állítanád a vállalkozásod?
    Tartalommarketing a Gyakorlatban Könyv

  2. #2
    Bölcs DomainFlotta logója
    Csatlakozott
    12-05-20
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    2.859
    Begyűjtött 1.167 köszönetet
    673 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Messenger chatbotok

    Az Azkarbot 4 hónap alatt gyűjtött 15 Millió felhasználót a Facebookról.

    Sokkal jobban hasít, mint anno a Facebook applikációk és még kiskapukat sem kell használni hozzá.

    Az azkarbot rendkívül egyszerű, simán építek egy ilyet vagy hasonlót.

    Van itt olyan csoporttag, aki fb appokkal épített magának egy népszerű recept oldalt. Ugyanezt meg tudom csinálni chatbottal. Akár 2 napon belül készítek olyan chatbotot, aminek ha megadod az alapanyagokat, akkor pl visszaadja a recepteket.

    Miért nem vágok bele?

    • Mert sosem érdekelt a hirdetési bevétel annyira, hogy elkezdjem a nulláról.
    • Sok tartalom kellene, amit nem akarok gyártani
    • Inkább társulnék valakivel, akinek megvan hozzá a kapacitása és van bejáratott rendszere, amit pikk-pakk tud klónozni.


    A chatbot képes felépíteni facebook oldalakat és közvetlen forgalmat vinni bármilyen weboldalra. Ha brandben gondolkozol, akkor a honlap, a Facebook oldal és bot neve is azonos legyen.

    Külföldi piacra ugyanúgy megvalósítható.

    Szóval, ha érdekel a dolog és volt már 800.000 Ft feletti adsense bevételed, keress meg. Gondold át, hogyan tudnánk együtt működni. Ki mit tesz bele. A kezdeti bizalom megalapozása érdekében használhatjuk a te adsense kódodat, így minden reklám bevétel felett maximális kontrollod lesz

    További szép napot



  3. #3
    ɯopǝǝɹɟ Freedom logója
    Csatlakozott
    09-11-02
    Hozzászólás
    5.974
    Begyűjtött 2.174 köszönetet
    1.396 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Messenger chatbotok

    Idézet DomainFlotta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

    További szép napot
    Ehhez nullához közeli látogatottságú oldal kellene, szerintem. Különben nehezen tudnád elkülöníteni a már meglévő népszerű oldal látogatottságát a te alkalmazásod látogatottságától.



  4. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    DomainFlotta (2017-06-01)

  5. #4
    Bölcs DomainFlotta logója
    Csatlakozott
    12-05-20
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    2.859
    Begyűjtött 1.167 köszönetet
    673 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Messenger chatbotok

    Idézet Freedom eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ehhez nullához közeli látogatottságú oldal kellene, szerintem. Különben nehezen tudnád elkülöníteni a már meglévő népszerű oldal látogatottságát a te alkalmazásod látogatottságától.
    Igen, mindenképp egy szűz oldal építése lenne a cél.

    Ha valakinek van hozzá kapacitása, akkor nem lehet gond.
    Új oldalt felhúzni 1 nap, ha korábban is ezzel foglalkozott, akkor megvan a jó szerver is, ami bírja a forgalmat.

    A tartalmak gyártása meg amúgy is valamilyen bejáratott módszer szerint működik. A chatbonak adni kell egy löketet, hogy beinduljon, azát az egészet rá lehet tenni a viral hatásra. Ha működik, akkor pedig fb reklámot neki.

    Valójában azt is meg tudnám tenni, hogy tartalom nélkül felépítem, egyszerűen azzal, hogy más oldalakról húzom be a tartalmat a chatbotba. Megcsinálhatnám ezt hírkeresőnek, vagy recept keresőnek, vagy az összes vicces oldalról behúzhatnám a nap legjobb képeit, a legjobb youtube videókat stb. Már ezzel lehetne követőbázist építeni egy fb oldalra, de akkor már miért ne építene fel egy brandet a nulláról? Ugyan az a munka, de hosszabb távon nagyobb eredmény.

    Nem beszélve arról, hogy aki játszik a bottal azt utána el tudom érni messenger üzenettel. Mintha minden hirkereső vagy nosalty olvasónak tudnék üzenetet küldeni és nem csak bannert megjeleníteni nekik.
    De nem csak ezt tudom, hanem a szokásait, a válaszait és ennek megfelelő szegmensekbe pakolhatom, hogy neki csak a megfelelő üzenetek jelenjenek meg. Csak vegán, csak laktózmentes, csak gluténmentes stb.

    Ha elkaptad a fonalat, akkor látod, hogy van benne potenciál bőven


    Utoljára módosítva: DomainFlotta által : 2017-06-01 14:52

  6. #5
    Bölcs Gregory Stone logója
    Csatlakozott
    09-09-28
    Hely
    Nyíregyháza
    Hozzászólás
    1.319
    Begyűjtött 529 köszönetet
    317 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Messenger chatbotok

    Idézet DomainFlotta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Igen, mindenképp egy szűz oldal építése lenne a cél.

    Ha valakinek van hozzá kapacitása, akkor nem lehet gond.
    Új oldalt felhúzni 1 nap, ha korábban is ezzel foglalkozott, akkor megvan a jó szerver is, ami bírja a forgalmat.

    A tartalmak gyártása meg amúgy is valamilyen bejáratott módszer szerint működik. A chatbonak adni kell egy löketet, hogy beinduljon, azát az egészet rá lehet tenni a viral hatásra. Ha működik, akkor pedig fb reklámot neki.

    Valójában azt is meg tudnám tenni, hogy tartalom nélkül felépítem, egyszerűen azzal, hogy más oldalakról húzom be a tartalmat a chatbotba. Megcsinálhatnám ezt hírkeresőnek, vagy recept keresőnek, vagy az összes vicces oldalról behúzhatnám a nap legjobb képeit, a legjobb youtube videókat stb. Már ezzel lehetne követőbázist építeni egy fb oldalra, de akkor már miért ne építene fel egy brandet a nulláról? Ugyan az a munka, de hosszabb távon nagyobb eredmény.

    Nem beszélve arról, hogy aki játszik a bottal azt utána el tudom érni messenger üzenettel. Mintha minden hirkereső vagy nosalty olvasónak tudnék üzenetet küldeni és nem csak bannert megjeleníteni nekik.
    De nem csak ezt tudom, hanem a szokásait, a válaszait és ennek megfelelő szegmensekbe pakolhatom, hogy neki csak a megfelelő üzenetek jelenjenek meg. Csak vegán, csak laktózmentes, csak gluténmentes stb.

    Ha elkaptad a fonalat, akkor látod, hogy van benne potenciál bőven
    Elsőre nem tűnt nekem nagy ötletnek de a napi kapcsolattartás az nagyon jó lehet. Napi receptet ami neki való, ezt sokan díjaznák. Kérdés az hogy facebook meddig díjazná ezt. 10 chatbot már napi 10 spam üzenet kb



  7. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    DomainFlotta (2017-06-01)

  8. #6
    ɯopǝǝɹɟ Freedom logója
    Csatlakozott
    09-11-02
    Hozzászólás
    5.974
    Begyűjtött 2.174 köszönetet
    1.396 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Messenger chatbotok

    Honnan lesz a listán új user?



  9. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    DomainFlotta (2017-06-01)

  10. #7
    Bölcs
    Csatlakozott
    11-06-24
    Hozzászólás
    1.271
    Begyűjtött 576 köszönetet
    379 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Messenger chatbotok

    Idézet DomainFlotta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

    Nem beszélve arról, hogy aki játszik a bottal azt utána el tudom érni messenger üzenettel.
    ez baromi jól hangzik. szerintem ne sokat tökölj vele, mert amint erre többen is lecsapnak, végül a FB is le fog és ott vége a játéknak. Lovagold meg a hullámot, amíg lehet.



  11. #8
    Bölcs DomainFlotta logója
    Csatlakozott
    12-05-20
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    2.859
    Begyűjtött 1.167 köszönetet
    673 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Messenger chatbotok

    Idézet Gregory Stone eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Elsőre nem tűnt nekem nagy ötletnek de a napi kapcsolattartás az nagyon jó lehet. Napi receptet ami neki való, ezt sokan díjaznák. Kérdés az hogy facebook meddig díjazná ezt. 10 chatbot már napi 10 spam üzenet kb
    Nem spam. A user iratkozik fel rá vagy épp le, ha nem akar többet kapni. A Face nem csak engedi, de külön hirdeti a chatbotokat. Mint mondtam 15M user lett 4 hónap alatt az Azkarbotban és ők napi több üzenetet kapnak (nemtudom mennyit kell naponta imádkozni)


    Idézet Freedom eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Honnan lesz a listán új user?
    Ha beszél a bottal. Ami több módon lehet:

    • Gomb, mint az fb like
    • linkre kattintva
    • ha kommentel egy posztot
    • fb hirdetéssel




  12. #9
    Bölcs DomainFlotta logója
    Csatlakozott
    12-05-20
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    2.859
    Begyűjtött 1.167 köszönetet
    673 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Messenger chatbotok

    Idézet Contu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    ez baromi jól hangzik. szerintem ne sokat tökölj vele, mert amint erre többen is lecsapnak, végül a FB is le fog és ott vége a játéknak. Lovagold meg a hullámot, amíg lehet.
    Én nem értek a tartalomgyártáshoz és a reklám bevételekhez. Nem is akarom megtanulni. Félni nem kell, mert ez a hivatalos messenger platform. Most még úgy támogatja a botokat, mint anno az oldalakat és az appokat. Mindenkit elérsz az üzenetekkel stb.

    Lehet később itt is korlátozás lesz. Hiába van 15M user a botodban, mert csak pár százalékát éred majd el. Ki tudj...

    Addig meg oktatom a chatbot készítést és használom a saját bizniszeimben



  13. #10
    Bölcs
    Csatlakozott
    11-06-24
    Hozzászólás
    1.271
    Begyűjtött 576 köszönetet
    379 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Messenger chatbotok

    Én értek (az előbbihez legalábbis nagyjából, az utóbbihoz meg "sajnos" csak valamennyire). Ha már van 15m, ott az 5% is elég egyszeri elérésre, az 750k user. Kérdés, hogy mekkora tartalommennyiségre mekkora felhasználószám prognosztizálható.



Oldal: 1 / 3 123 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •