Eredmény: 1 - 3 (3) összesen

Téma: Új bolt kezdőárukészlet számítása

 1. #1
  Új tag
  Csatlakozott
  15-09-08
  Hozzászólás
  1
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Üzenet Új bolt kezdőárukészlet számítása

  Sziasztok!

  Segítséget szeretnék kérni. Egy élelmiszerboltot készülünk nyitni és eddig nagyon magabiztos voltam magamban de most már nem vagyok. Minden engedély megvan és egy rakat árajánlat különböző beszállítóktól. És ami problémát okoz hogy mind más tanáccsal szolgál a készletet illetően. Van némi elképzelésem hogy kell hogy álljon az árukészlet de hátha vannak akik tapasztaltabbak mint én. Hogy tudok utána számolni hogy megnyugtassam magam ezen a téren ? Nem szeretnék nagyon felsülni a nyitásnál. Mert már most be akarnak jönni a boltba pedig csak az arculat van kész jó helyen vagyunk.
  A bolt maga 65 m2 és egy vegyesbolt lenne. Pékáruval felvágottal. Családias környezettel és 35 m2 raktárral.
  Hogy kalkuláljak, mekkora értékkel? Volt beszállító aki 4 M Ft -t mondott volt aki 14 et na nem kis különbség van a kettő között.

  Előre is köszönöm 2. #2
  Bölcs charlie logója
  Csatlakozott
  09-11-23
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.477
  Begyűjtött 362 köszönetet
  282 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Új bolt kezdőárukészlet számítása

  Keress egy logisztikával foglalkozó céget, ott tudnak majd érdemi tanácsokat adni (vagy akár bérelj logisztikus, gondolom ilyet is lehet). 3. #3
  SzG
  Vendég

  Alapbeállítás re: Új bolt kezdőárukészlet számítása

  Kérdés milyen gyakran szállítanak árut. Nekem műszaki jellegű boltom van, ide akár minden nap, így olyanokon is tudok gondolkozni, hogy minek jár le a szavatossága - mert szavatosság a mi termékeinknél sajnos van - meg hogy ne álljon sokáig a polcon mert beporosodik, meg hogy tudok-e valamit nagyobb tételben olcsóbban, meg természetesen elsődleges, hogy mire milyen ütemezésben van szükség, de ezeket én már tudom követni, nem gond.

  Amikor először rendeltem árut - töredékét mint most - egyszerűen megkérdeztem egy srácot aki hasonló helyen dolgozik náluk miből mennyi fogy. Felírta egy papírra és ez elég is volt nekem.

  Első körben én az alap dolgokra koncentrálnék, aztán az igények függvényében lehet cifrázni.

  Nyitás után, hacsak nem éhező tömegek állnak a bolt előtt nem lesznek azért egyből hatalmas tömegek, lesz idő gondolkozni az igények függvényében mire van szükség.

  Attól ne félj, hogy ha lesz komoly fogyasztás nálad lesz aki ellát áruval, ma már ez nem szokott gond lenni.Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •