Oldal: 2 / 3 ElsőElső 123 UtolsóUtolsó
Eredmény: 11 - 20 (22) összesen

Téma: Bolt nyitási költségek?

 1. #11
  Bölcs
  Csatlakozott
  07-04-28
  Hozzászólás
  1.115
  Begyűjtött 241 köszönetet
  176 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Bolt nyitási költségek?

  Szerintem akkor érdemes ebben gondolkodni, ha van legalább 10 milliód erre. Csak egy rövid számítás:
  költség/hó:
  két alkalmazott: 400.000 Ft (jó esetben)
  könyvelő: 50.000 Ft
  bank: 30.000 Ft
  telefon/net: 60.000 Ft
  Biztosítás: 10.000 Ft
  közlekedés: 50.000 Ft
  reklám: 100.000 Ft
  Egyéb: 100.000 Ft
  Ezeket akkor is kell fizetni, ha nincs egy Ft bevételed sem.
  Ebben még nincs benne a készlet, a rezsi és a bérleti díj, a kaució, a bolt kialakítása, ami több millió Ft is lehet. 2. #12
  Bölcs T.Gergely logója
  Csatlakozott
  11-05-08
  Hely
  Pest megye
  Hozzászólás
  548
  Begyűjtött 146 köszönetet
  114 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Bolt nyitási költségek?

  Itt azért elég nagy túlzások vannak.

  Ha nincs egy deka bevételed, addig:
  • nem kell két alkalmazott
  • nem 50 000 Ft a könyvelő
  • 30 000 Ft bank? Mire, ha nincs semmilyen pénzmozgás?
  • Telefon, net 60 000 Ft? Net ~5 000 Ft, telefon max. 15 000 Ft
  • A közlkedésre sem lehet összeget meghatározni, hiszen nem ismertek a helyszínek

  Csak nem elrettentésnek írtad a hozzászólásod? 3. #13
  Bölcs Gregory Stone logója
  Csatlakozott
  09-09-27
  Hely
  Nyíregyháza
  Hozzászólás
  1.310
  Begyűjtött 514 köszönetet
  311 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Bolt nyitási költségek?

  Ezek az árak olyan túlzóak. Reklám 100e? Egyébb 100? könyvelő 50? Nekem jó könyvelőm van és havi 7e ft.. az alkalmazott sincs ennyi főleg hogy az elején én ülök bent.

  A havi költségekkel egyébként tisztában vagyok mert nem most lettem vállalkozó, és köszönöm a válaszokat. Inkább ami jobban érdekelne és nagyon ködös az az engedélyek költségei. Egy garázsszerű bolt legyen ABC , milyen induló költségei vannak (árukészlet és berendezésen kívül)? Gondolok itt a különféle engedélyekre, önkormányzat, tüzoltoság, stb. 4. #14
  SzG
  Vendég

  Alapbeállítás re: Bolt nyitási költségek?

  Egyáltalán nem olyan vészes, mint ahogy sokan írják itt. Nem a bejelentgetés az igazi gond, talán az a legkevesebb.

  Ha nincs bevétel nincs mit könyvelni, utalni, szállítani, mi után telefonálgatni, így ezek a költségek is csak a forgalommal nőnek meg.

  Ennyire azért nem kell félni mindentől.

  A kérdés az, hogy mit nyitsz, hova, mért pont oda, ki fog bemenni, milyen minőséget, mennyiért adsz. Rengetegen zárnak be fél év után. Általában akkor amikor letelik a támogatás amit felvettek és még mindig nem tudnak annyit felmutatni amiből a járulékot elutalják. Körülöttem 10 üzlethelység van, ezt nézegetem már évek óta. A boltok fele nem éli túl a fél évet. Kidobott pénz az ezekre adott támogatás. Mondjuk, ha azt mondjátok azért írom ezt, mert én nem kaptam, hát igaz.

  A Kis Hercegben olvastam, nem tudom melyik részben: "Ha kinyitod az ajtód nem tudod ki megy be rajta". Azóta se találom ezt az idézetet, igaz nem is olvasgatom már a könyvet, de nagyon igaz erre a tevékenységre. Kinyitod az ajtód - mert máshogy nem lehet - és bemegy a társadalom. Általában az emberek sokfélék, mindenkit meg lehet érteni a maga módján, de be fognak menni olyan emberek is akikkel soha nem akarnál találkozni. Kb. a kultúrbugristól a lejmolóson át a mindenbe hibát találóig. Ezekkel az emberekkel egy légtérben normális esetben nem tartózkodnál. Azért erre fel kell készülni, persze ez is a forgalommal erősödik.

  Ha valaki kicsiben kezdi és nincs nagy tőke meg tapasztalat hogy erőből sikerre vigye a dolgot, akkor egy jó módja van a fennmaradásnak, mégpedig az ha magad vagy az üzletedben és van elfoglaltságod egész napra. Úgy kell elképzelni, most is gondolom dolgozol valamit neten, vagy másutt és azt a tevékenységet az üzlet helységbe teszed át. Így egész nap csinálhatod a dolgaid, nem telik feleslegesen a napod, nem tartod fenn feleslegesen a helységed még akkor se ha egy vevő se jön be aznap. Igen lassú, de ha beindul egy öngerjesztő folyamat amikor már a vevők visszajárnak egy helyre, meg másoknak elmondják. Csak addig ki kell húzni valahogy. 5. The Following 4 Users Say Thank You to SzG For This Useful Post:

  Contu (2014-02-11), Gregory Stone (2014-02-11), Nero (2014-02-13), Wirg (2014-02-12)

 6. #15
  Törzsvendég Tygryss28 logója
  Csatlakozott
  11-10-20
  Hely
  Cegléd
  Hozzászólás
  164
  Begyűjtött 5 köszönetet
  5 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Bolt nyitási költségek?

  Üdv!

  Az engedélyekről érdeklődj a hatóságoknál. Legegyszerűbb végigjárni, egy du. alatt megvan. Kezd az önkormányzatnál. Ott az építési felügyelet, ántsz általában egy helyen van. Területileg eltérhet hogy mik az igények, és el is mondják, hogy még mi kell hozzá. Tűzoltóság, stb... Oda is beugrasz, elmondják ők mire figyelnek, mit kérnek, mennyi az annyi. Sok felesleges szaladgálástól, találgatástól kíméled meg magad. És időben sem csúszik meg a nyitás. Illetve bérelt üzlethelyiségnél adott esetben elvégezheti a tulaj is, ez megegyezés kérdése. 7. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  Gregory Stone (2014-02-11)

 8. #16
  Törzsvendég Dorjee logója
  Csatlakozott
  10-12-28
  Hely
  Bp. Zugló
  Hozzászólás
  157
  Begyűjtött 19 köszönetet
  15 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Bolt nyitási költségek?

  A hivatalok és a papírmunka talán az a rész, amivel a leggyorsabban meg lehet lenni. Viszont ami a lényeg szerintem, hogy hol van a hely és mivel foglalkozik? Ne abból indulj ki, hogy Te mit látnál szívesen, hanem abból hogy ott mi az üzlet, mit vennének, mi az amire az adott környéken kereslet van?
  Az ügyfeleimből is látom, hogy sokaknak van egy álma és a saját álmukat akarják letolni a piac torkán és ez nem megy többnyire. Csóró környéken befuccsolt már biotermékes bolt, sőt egy ruhás is, mert csak neki tetsző ruhákat és egyebeket árul.
  Valóban, nagyon sokféle emberrel találkozik a boltos és a helyzeteket kezelni kell.
  Szerintem próbálkozz egy webshoppal (az olcsóbb, de azzal is sok meló van)) és utána, ha van egy kis piacod, akkor nyiss az utca felé, de csakis jó helyen. Azt látom, hogy sokaknak akkor lesz sikeres, ha online és offline együttesen jelen tudnak lenni, a két rész kiegészíti egymást.
  De pénz 8-10 milla kell hozzá, hogy az első évet túléld. meg lelkesedés és nagyon sok meló.
  Vagy lehet még, ha francise-t veszel, ott készen adnak sok bevált eszközt, árut, stb. 9. The Following 2 Users Say Thank You to Dorjee For This Useful Post:

  Gregory Stone (2014-02-11), Sanyi (2014-02-12)

 10. #17
  Bölcs
  Csatlakozott
  07-04-28
  Hozzászólás
  1.115
  Begyűjtött 241 köszönetet
  176 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Bolt nyitási költségek?

  Nem elrettentés, hanem gyakorlati tapasztalat. Hol van olyan céges net, ami 5000? Ha nincs két alkalmazott akkor nem sokat lesz nyitva a bolt. Hétvége? A könyvelő díja a mennyiségtől függ. Egy bolt esetében, ahol sok kicsi tétel van közel lesz az 50 e Ft. Nézd meg egy vállalkozás esetében a banki költségeid. Simán meglesz a 30 e Ft. Manapság a forgalom 1 %-át éri el a díj. 11. #18
  Bölcs
  Csatlakozott
  07-04-28
  Hozzászólás
  1.115
  Begyűjtött 241 köszönetet
  176 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Bolt nyitási költségek?

  Reklám nélkül nem lesz forgalom. Persze lehet ezen spórolni, de nem biztos, hogy célszerű. A SEO is reklám és ezért vagyunk itt. Egyéb: szerintem a lopáskárból összejöhet ennyi. Napi 12+ óra és hétvégén is? A 7 e Ft-os könyvelő hihetetlen nekem. 12. #19
  Bölcs Gregory Stone logója
  Csatlakozott
  09-09-27
  Hely
  Nyíregyháza
  Hozzászólás
  1.310
  Begyűjtött 514 köszönetet
  311 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Bolt nyitási költségek?

  Ezek az árak valósak lennének minden faluban és panelban lévő kisbolt,kocsma,kozmetika stb rég nem lenne. Ez egy nagy boltra lenne igaz, belváros szívében 200 NM2 -en olyan termékekkel és tőkével ahol van pénz hirdetni. De hogy az egyéb... közlekedés, és telefon számla, könyvelő miért ilyen nagy..

  -50.000 FT benzinre? Én mindennap járom a várost (mindennapra van valami) és a felét nem fizettem
  -Könyvelőt megkérdeztem, azt mondta ha Coop szintű boltom lenne akkor kérne el 15E ft-ot.
  -Telefon? Net? Net (mobil 3e) Telefont mindig nem értem Ennyiből ott a Vodafone Red havi 10-15ben megis vagyunk ezzel is.
  -Reklám sok mindentől függ, lehet szorólapozni és újságban is hirdetni mindössze havi 20-25ből és ezzel le is fedhetsz egy lakótelepet.
  -Bankot mindig nem értem.

  Enyhén túlzóak ezek a dolgok. Bár lehet hogy én Nyíregyházi vagyok és itt minden putri egy Pesti szemében de azért ez nagyon elnagyolt számok , szerintem.

  Indulási költségek ,macerra engem ami elriaszt a dologtól, de jövőhéten bemegyek és utána kérdezek. Nincs más út 13. #20
  SzG
  Vendég

  Alapbeállítás re: Bolt nyitási költségek?

  Egy bolt esetében lehet, hogy sok kicsi tétel van beütve a pénztárgépbe, de valójában lehet akármennyi, mivel nem az összes nyugtát egyesével, hanem csak a napi zárást kell könyvelni, ami egy tétel naponta, azért ez nem olyan extrém terhelés a könyvelőknek, ha már egyébként is könyvel a vállalkozásnak. Sőt, ha a kp -es számlák is a pénztárgépbe be vannak ütve akkor még azok is könyvelhetők naponta abba az egyetlen egy tételbe. 14. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  Gregory Stone (2014-02-12)

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •