Üdvözletem!

Néhány napja új figyelmeztetések tömkelege jelentkezett weboldalunk W3C ellenőrzéskor. Eddig hiba és figyelmeztetésmentes volt az üzleti weboldalunk teljes HTML kódolása. Erre nagyon büszke is voltam évek óta, mivel manapság ez igencsak ritka. Legutóbbi ellenőrzéskor viszont több száz figyelmeztetést küldött a W3C validátor.

A zárócímkékkel van probléma, a /> nem felel meg. De mit lehetne tenni? a HTML5 nem fogadja el pl. a sima <br> tag-et. Megpróbáltam a Google blogomban is cserélni (ahol a sablon forráskódjához is hozzáférek), de ott sem megy.
A Google HTML/CSS Style Guide szerint: "ne zárja be az üres elemeket, azaz <br>-t írjon, ne pedig <br />-t". Nos, ha még a Google saját weboldala sem fogadja el, akkor miért piszkálja a validátor és idegesíti a szerencsétlen felhasználót egy üzleti weboldallal kapcsolatosan?
Üzleti tevékenységre használt weboldalam egy ismert webáruházrendszerben működik, de az ügyfélszolgálatos hölgyike figyelembe sem vette az információt kérő levelemet. Nem is írt vissza.
Mit tehetnénk, hogy az oldalunk ismét validálható legyen és ne csúfítsa el a több száz figyelmeztetés?
Tudom, az egyszerű válasz az, hogy ne gondoljak rá... de nem megy, minden nap bánt és bosszant.

A figyelmeztetések szövege a következő:

Warning: Self-closing tag syntax in text/html documents is widely discouraged; it’s unnecessary and interacts badly with other HTML features (e.g., unquoted attribute values). If you’re using a tool that injects self-closing tag syntax into all void elements, without any option to prevent it from doing so, then consider switching to a different tool.

Előre is hálásan köszönöm, ha valaki tudna tanácsot adni.