Eredmény: 1 - 3 (3) összesen

Téma: értékátadás

 1. #1
  Mentor Zaphod logója
  Csatlakozott
  08-01-21
  Hely
  Veszprém
  Hozzászólás
  324
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás értékátadás

  Nem biztos, hogy jó a topc címe, de mind1.

  A kérdés.
  Adott egy form, (amit egy AJAX hívás nyit meg) egy rakat mezővel, ami most mellékes. Van köztük 1 (vagy több) <select> aminek az értékei egy adatáblából jönnek. Azt szeretném elérni, hogy úgy tudjam az adott <select> tartalmát bővíteni, hogy nem lépek ki az űrlapból és nem töltöm újra a lapot. A megoldás: AJAX.
  De ez két részből kell álljon, ez ok.
  Az egyik, hogy pl. egy OnClick-re meghívok egy másik <div>-be egy új űrlapot, amiben felviszem a kívánt értéket. Ezt elmentem,db-be. Ez eddig nem gáz, ez alap.
  A lap és a form nem töltődik újra, a beírt adat megy a db-be, de az eredeti <select> csak akkor vesz fel friss értéket, ha frissítem az űrlapot. No ezt szeretném elkerülni.

  PHP kód:
  <input type="button" class="dropdown" value "mentés" OnClick="rejt(\'add\'), load(\'load_alap.php?add_mentes='.$mitadd.'&nev=\'+document.getElementById(\'nev\').value+\'\',\'add\');"
  Ezzel a sorral mentem a db-be a motyót. Ez meghívja a load_alap.php-t az ADD nevű div-be, aholis az add_mentes nevű táblába, beírja a nev változó értékét és eltűnik az új div, marad az eredeti. No de ezzel a sorral szeretném az eredeti form xxx id-ű <select>-jét is frissíteni.

  Talán sikerült értelmesen leírnom. És mivel írás közben sem jöttem rá a megoldásra, ezért el is küldöm.

  Arra azért rájöttem írás közben, hogy valószínűleg vagy kivitelezhetetlen, vagy nemtom

  Mivel: az eredeti form, az ott beállított <select> mezőt, a hozzá tartozó érték, adatbázisban elfoglalt ID-je alapján rögzíti. Tehát a fenti scripttel elmentem db-be, az új id-t visszaküldöm az eredeti form <select>-be és kiirom. elég izgalmasan hangzik.

  szóval ez lenne a kérdés 2. #2
  Adminisztrátor BagiZoli logója
  Csatlakozott
  07-04-26
  Hely
  8200, Királynék városa
  Hozzászólás
  3.855
  Begyűjtött 320 köszönetet
  154 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: értékátadás

  Hát valószínű, hogy én vagyok a legkompetensebb, de azért dobok egyet. Mi lenne, ha a mentést levezénylő js oncompletjébe tennéd az ismételt select get-et. 3. #3
  Mentor Zaphod logója
  Csatlakozott
  08-01-21
  Hely
  Veszprém
  Hozzászólás
  324
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: értékátadás

  na sikerült bár elég trükkösen, de sikerült. Köszönöm az ötletet, de a db-be írást egy php script végzi, amit egy ajax hívás indít el, ergo az oncomplet nem jó sajna.A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •