Eredmény: 1 - 2 (2) összesen

Téma: counter

 1. #1
  Mentor Zaphod logója
  Csatlakozott
  08-01-21
  Hely
  Veszprém
  Hozzászólás
  324
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Boldogtalan counter

  Problémám akadt, így hát megosztom és megkérdem

  Van egy abszolut saját fejlesztésű webstatom. Statisztikákat gyűjt és szolgáltat az oldal látogatóiról. viszont ezt real time teszi. A minden esetben védett területen (admin) elérhető olvasási részében a lap tulajdonosa látja a látogatók számát, visszatérőket, botokat, böngészőket, országokat, referereket, google kulcsszavakat, fórumokat, blogokat, tematikus és a megrendelő által spec. figyelt oldalakat, ad words-ot, és a legfontosabbat, az oldalán belüli látogatásokat (mely aloldalt, menüt hányszor látták). Baromi könnyen konfigurálható, teljesen speciáls dolgokra is. keresések, levélküldés, ajánlóküldés naplózására. Nagyjából 200 különböző webbotot, crawlert, spidert ismer fel és azonosít a host-ja alapján. Ezt rendszeresen bővítem, így mindig ismeri az újabban érkezőket és egy erre a célra készült spec. progival az elmúlt látogatásokat is upgradeli. Mindezt teszi real time (nem awstat ami x időnként frissül) a megrendelőim imádják.
  Egyszóval nagyon sokat tud.

  Viszont gondba ütköztem.

  Mégpedig a google-ba. Többször ,,panaszkodtam,, már, e fórumon is, hogy akár napi több száz alkalommal is bejár az oldalaimra. Ez most veszettül megugrott és pl. a mai napon a serverem már 3x leállt too many connection miatt. Nem igazán tudjuk emelni az értéket, mert már a határt feszegetjük. A real time-ot úgy érem el (gondolom hamar kitalálta mindenki) hogy db-be írok minden látogatást. Sok adatot már a látogatáskor átalakítom és a már értelmezett értéket is beírom, hogy a usernek a visszaolvasáskor gyors legyen. pl. a google keresések értelmezése, a hostok kiolvasása, stb.. Sikerült a rögzítéskori átalakítások, adatbeírások és értelmezések arányát úgy megtalálni hogy a látogató nem érez belőle semmit.

  Szóval ez a gondom: too many connection....
  Valami ötlet? 2. #2
  Törzsvendég
  Csatlakozott
  08-12-06
  Hozzászólás
  104
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: counter

  Kedves Zaphod!

  Ahogy olvasom, erőforrások tekintetében egyelőre nem tudod bővíteni a rendszert, tehát mindenképpen a kódot kell optimalizálni.

  1. Elsőre talán a realtime műveleteket kéne egy kicsit visszavenni. Már egy 10 perces cache is nagyon sokat tud segíteni. Próbálj meg minden olyan információt gyorsítótárazni, ami adatbázisból jön, de nem létfontosságú mindig aktuális legyen. A cache lehet adatbázis alapú is, hiszen adatbázis kapcsolat úgyis lesz és egy lekérdezés nem olyan nagy dolog, ha 10 másikat helyettesít.

  2. Darabold szét a kódot. Elsőre csak a fontosabb adatokat rögzítsd (ip, referer, user-agent) és jelöld meg a rekordot, hogy az adatok hiányosak. A cél, hogy minél előbb lefusson a program, minél kevesebb memória felhasználásával. Később, egy 10 percenként lefutó CRON kiegészítheti az adatokat, és csak egy kapcsolatot fog az adatbázisnál lefoglalni.

  Üdvözlettel
  kjaronA téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •