Eredmény: 1 - 2 (2) összesen

Téma: Mysqli átállás

 1. #1
  Mentor hetes logója
  Csatlakozott
  09-04-17
  Hozzászólás
  334
  Begyűjtött 35 köszönetet
  29 hozzászólásával

  Alapbeállítás Mysqli átállás

  Van egy pár handmade weboldalam, ahol a kézműves jelző a barkács megoldásokra utal. 8-10 évesek, még mysql_query függvényeket használnak. Most szólt a tárhelyszolgáltatóm, hogy bizony-bizony a következő PHP verzió frissítésnél már nem lesz támogatva a mysql, csak a mysqli. Nem teljesen világos, hogy ez miért jó nekem, viszont szeretném megúszni a lehető legegyszerűbben a dolgot.

  Az oldal úgy néz ki, hogy a script elején egy függvényben csatlakozom a mysql szerverhez, adatbázishoz és táblához. Ezt még átírom kézzel, na de a több száz/ezer mysql_query() módosítását az úgynevezett "keresés és csere" professzionális módszertan segítségével szeretném kivitelezni. A frontend oldalon csak egyszerűbb parancsok vannak (SELECT, UPDATE, UNION, INNER JOIN), azok viszont mindenhol, függvényekben, templateben, stb...

  Mire érdemes figyelni?

  Nézegettem a specifikációt és az angol nyelvű fórumokat, de eléggé megosztó véleményeket találtam, hogy szabad-e így frissíteni.


  Az aláírás nem lehet hosszabb 100 karakternél kivéve a BB kód jelölőt.

 2. #2
  Bölcs earnnet logója
  Csatlakozott
  12-08-15
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.251
  Begyűjtött 516 köszönetet
  369 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Mysqli átállás

  Keresés és cserével is le tudod tudni, ha procedurálisan használod a mysqli-t. Minden ugyanaz, a függvények nevébe bekerült egy i nyilván, plusz minden függvénynek van egy extra paraméterere, ahol a connection változót át kell adni. 3. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  hetes (2016-07-17)

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •