Eredmény: 1 - 7 (7) összesen

Téma: Affiliate.hu nem hajlandó fizetni

 1. #1
  Tag
  Csatlakozott
  12-02-02
  Hozzászólás
  98
  Begyűjtött 19 köszönetet
  8 hozzászólásával

  Alapbeállítás Affiliate.hu nem hajlandó fizetni

  Hónapok óta hiába próbálok hozzájutni az affiliate.hu-n összegyűlt jutalékomhoz. Nem egy hatalmas pénz, mert ritkán raktam ki az oldalaimra a kampányaik közül, de 3-4 év alatt összejött egy 6 számjegyű összeg, amit nem hajlandóak kifizetni.

  A cég képviseletében Hódi Imrével váltottam néhány emailt, általában heteket kellett várnom a válaszra. Legutóbb az volt az álláspontja, hogy a 2016.01.01. előtti összeg (a teljes összeg legnagyobb része) "tájékoztató jellegű", így csak az utána keletkezett bevételről állítsak ki számlát.

  Tehát az ő értelmezésében "Tájékoztató jellegű összeg" = 0 Ft. A valóságban a jutalékom legnagyobb része természetesen e időszakban keletkezett, szóval elfogadhatatlannak találom, hogy ezt a pénzt ő semmisnek veszi.

  Tudom, előbb ki kellett volna kérnem a pénzt, vagy sűrűbben kellett volna számlákat kiállítanom. De úgy voltam vele, hogy néha olyan alacsony összegek jöttek össze néhány hónap alatt, hogy amiatt kár lett volna számlákat kiállítgatni. Naiv voltam, mert azt hittem, hogy az affiliate.hu egy megbízható cég, és nem lesz abból probléma, hogy egy hosszú időszak jutalékát egy összegben szeretném kikérni.

  Úgy tűnik tévedtem, a jutalékot nem hajlandóak kifizetni.

  Elküldtem nekik postán a számlát, majd később a fizetési felszólítást, semmi válasz nem jött, lassan egy hónapja kaptam tőlük bármiféle visszajelzést.

  Rettenetesen inkorrektnek tartom ezt a hozzáállást, egyáltalán nem profi és nem etikus. Nem egy eget rengető összegről van szó, de az a pénz engem illet, nem pedig őket.

  Ti mit tennétek a helyemben? 2. #2
  Szerkesztő Koala logója
  Csatlakozott
  14-01-29
  Hozzászólás
  237
  Begyűjtött 97 köszönetet
  85 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Affiliate.hu nem hajlandó fizetni

  Nekem is volt egy számlám náluk amin összegyűlt pár hónap alatt 60ezer forint, de akkor még nem voltam vállalkozó így nem tudtam számlázni, aztán 1 évre rá eszembe jutott, hogy na akkor most kikérem, de eltűnt az összeg a számláról. Én nem mentem utána a dolognak, nem ért volna nekem ennyi levelezést a dolog, de 6 számjegyű összegnél már lehet meglátogatnám őket személyesen is, hogy most akkor mi is van? Én ezt tenném a helyedben. Személyesen nehezebb lerázni mint emailen. 3. #3
  Tag
  Csatlakozott
  12-02-02
  Hozzászólás
  98
  Begyűjtött 19 köszönetet
  8 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Affiliate.hu nem hajlandó fizetni

  Nekem ott van az összeg a fiókomban, és visszamenőleg, napi lebontásban látom hogy melyik oldal, milyen kampánnyal, mennyi bevételt termelt.

  Azért az nagyon bosszantó, hogy eddig kivétel nélkül csak magyar cégekkel volt ilyen jellegű problémám, nemzetközi partnereknél előfordult, hogy csúszott a kifizetés stb. de az utolsó forintig mindig megkaptam a pénzemet.

  Én megértem, ha épp nem megy nekik annyira a szekér (nem igazán vannak friss kampányaik) de attól még semmi joguk nincs lenyúlni a jutalékomat, ami után nyilván ők is zsebre tették annak idején a saját részüket... 4. #4
  ɯopǝǝɹɟ Freedom logója
  Csatlakozott
  09-11-02
  Hozzászólás
  5.523
  Begyűjtött 2.075 köszönetet
  1.321 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Affiliate.hu nem hajlandó fizetni

  Idézet Gabman eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  eddig kivétel nélkül csak magyar cégekkel volt ilyen jellegű problémám, nemzetközi partnereknél előfordult, hogy csúszott a kifizetés stb. de az utolsó forintig mindig megkaptam a pénzemet.
  Ennyi.
  A hazai cégek többsége tanulópénzt fizettetnek meg az ügyfeleivel. Most épp veled 5. #5
  Tag
  Csatlakozott
  12-02-02
  Hozzászólás
  98
  Begyűjtött 19 köszönetet
  8 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Affiliate.hu nem hajlandó fizetni

  Sikerült velük megegyeznem, egy némileg csökkentett értékű számlát kiállítottam nekik, azonnal ki is fizették. Szerintem a történetből mindketten tanultunk, és belátom, hogy nem kellett volna évekig ülnöm az összegen, én is hibáztam, hogy nem kértem ki a jutalékomat korábban.

  De azt teljesen korrektnek tartom, hogy egyből elfogadták az ajánlatomat az alacsonyabb összegről, és a számla kiállítását követően 1 órán belül már át is utalták az összeget. 6. #6
  Új tag
  Csatlakozott
  18-04-19
  Hozzászólás
  1
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Affiliate.hu nem hajlandó fizetni

  Sziasztok!

  A magyar affiliate piac helyzetéről készítek szakdolgozatot. Ennek kapcsán szeretnélek meghallgatni benneteket, hogy mi a véleményetek, miért nem tud fejlődni Magyarországon az affiliate, milyen tapasztalataitok voltak a magyarországi affiliate hálózatokkal kapcsolatban stb.

  Nagyon nagy segítség lenne, ha beszélhetnék veletek erről a témáról skype-on.
  Írjatok nekem gmail-re az affstat.hungary címre, vagy skype-ra, ahol a felhasználónevem ugyanaz, mint itt a fórumban.

  Előre is köszönöm a segítséget!

  Üdv:

  András 7. #7
  Új tag icewall79 logója
  Csatlakozott
  18-07-27
  Hely
  Kecskemét
  Hozzászólás
  20
  Begyűjtött 4 köszönetet
  3 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Affiliate.hu nem hajlandó fizetni

  E-mail ment andreianus!Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •