Eredmény: 1 - 4 (4) összesen

Téma: affiliate szabályok

 1. #1
  Bölcs uniquevisitor logója
  Csatlakozott
  08-07-25
  Hozzászólás
  823
  Begyűjtött 2 köszönetet
  2 hozzászólásával

  Alapbeállítás affiliate szabályok

  sziasztok,

  ha jól gondolom, akkor azért indítanak affiliate rendszereket a különböző oldalak, hogy plusz forgalmat (látogatottság és pénzt) termeljenek.

  Ezek a programok kiszűrik azokat az ajánlókat, akik nem plusz forrást visznek, hanem a központi oldaltól veszik el a forgalmat, átterelve a saját ajánlói linkükre a látogatókat?

  Illetve mi a helyzet, ha másik partner forgalmát csapolja meg egy ilyen partner? Mit tesz a visszaszoruló partner, vagy a program üzemeltetője?

  veszélyes terep? vagy lehet ezzel valamit kezdeni? vagy csak úgy lehet affiliatezni, ha új plusz forgalmat szerzek?

  köszi 2. #2
  Bölcs yatoo logója
  Csatlakozott
  09-02-18
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.842
  Begyűjtött 524 köszönetet
  302 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: affiliate szabályok

  Ezek a gondolatok ilyen tipikus "kelet európai" mentalitást feltételeznek(nem akarlak vele megbántani). Amerikába ahonnan ez származik ez egy nagyon jól müködő rendszer, le van írva minden affiliate szabályzatban, hogy csak legális eszközöket használhatsz, amennyiben nem így teszel kizárnak a programból és elveszted az addig ösze hozott ügyfél allományodat is. Ma már a legtöbb jó affiliate rendszer "life time" jutalékot biztosít, ez azt jelenti hogy egy életen keresztül fogod kapni a megszerzett ügyfél után a jutalékot.
  Csak úgy érdemes bele kezdeni egy ilyen munkába ha mindent úgy csinálsz ahogy a program üzemeltetője engedi, ebbe általában belefér hogy a természetes találatokba megelözd a program üzemeltetőjét, de az nem hogy vírusok segítségével elhalászd más weboldalak forgalmát. 3. #3
  SzG
  Vendég

  Alapbeállítás re: affiliate szabályok

  Ezek a kérdések a gyakorlatban nem igazán merülnek fel. Az üzemeltető tudja, hogy mit ér meg egy bizonyos vásárlás neki és aszerint állítja be a jutalékokat. Megvannak a szabályok, hogy mit hogyan lehet, azokat be kell tartani.

  Pontosan hogy érted, hogy elszipkázod a központi oldal elől a forgalmat? Nem fogod tudni. Az egyetlen hely ahol elé kerülhetsz a kereső, de könnyen lehet hogy egy nagy és sikeres partnerprogram esetén az összes keresőkből érkező konverzió mindössze 1-2%. Épp azért indítják a partnerprogramot, mert a hagyományos csatornákon (seo, adwords, bannerek, facebook) elérhető konverzió nem elég, vagy drága.

  Mit jelent az, hogy az egyik partner forgalmát megcsapolja egy másik partner? Hisz mindenki a saját látogatóit tudja ajánlatokkal, reklámokkal megcélozni, másét nem. Arra tudsz befolyással lenni akit elérsz. Legfeljebb többen is elérik ugyanazt az embert esetlegesen, ilyenkor általában az kapja a jutalékot akinek a linkjéről először átkattintott az illető.

  Én nem találom veszélyesnek ezt a dolgot egyáltalán. Inkább előnyösnek minden félnek. Kóklerek vannak mindenütt, szerintem ha ezen a fórumon rákérdezel nincs az a partnerprogram amit ne ismernének páran és meg tudják mondani korrekt-e az üzemeltető. 4. #4
  Bölcs uniquevisitor logója
  Csatlakozott
  08-07-25
  Hozzászólás
  823
  Begyűjtött 2 köszönetet
  2 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: affiliate szabályok

  Nem vírus, teljesen legális a dolog, csak nehéz megfogalmazni. Azt hiszem inkább konkrétan megnézek pár partnerprogramot.

  Jöhetnek még vélemények, ötletek. kösziKönyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •