Oldal: 2 / 5 ElsőElső 1234 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 11 - 20 (48) összesen

Téma: Webáruház termék beszerzés

 1. #11
  Mentor Maximus logója
  Csatlakozott
  13-02-13
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  400
  Begyűjtött 95 köszönetet
  72 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Webáruház termék beszerzés

  Áhhh értem, tehát itt igazából csak nagyobb mennyiségben lehet vásárolni az ebayen meg inkább ugye darabos árú van. Szóval ebben az esetben ez inkább egy online nagyker ha jól értem. Köszi skacok én nem is tudtam erről az oldalról, amúgy mennyire megbízható? Az alibaba ugyanez nem? 2. #12
  SzG
  Vendég

  Alapbeállítás re: Webáruház termék beszerzés

  Arra figyeljetek azért, ha külföldről szereztek be árut annak lehet vám és áfa vonzata, termékdíj is felmerül és ha a termék gyártója nem az országban van akkor a termékkel kapcsolatban mindenért az felel aki az országba behozta. Nem csak azért, hogy működik, de ilyenekért is, ha tüzet, áramütést, mérgezést okoz, hibás konstrukció, bármi. Nem akarok eltántorítani ettől senkit, csak arra akarok rávilágítani, hogy termékeket importálni egyben felelősség is. Bár kikerülhető a nagyker, mégis általában nem véletlenül különül el a nagy és kiskereskedelem, a nagykereskedő az árréséért cserébe ezeket a terheket és kockázatokat is bevállalja. 3. The Following 3 Users Say Thank You to SzG For This Useful Post:

  earnnet (2015-10-04), Maximus (2014-05-16), pooly (2014-05-15)

 4. #13
  Mentor pooly logója
  Csatlakozott
  12-01-27
  Hely
  Magyarország
  Hozzászólás
  423
  Begyűjtött 86 köszönetet
  68 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Webáruház termék beszerzés

  Idézet SzG eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Arra figyeljetek azért, ha külföldről szereztek be árut annak lehet vám és áfa vonzata, termékdíj is felmerül és ha a termék gyártója nem az országban van akkor a termékkel kapcsolatban mindenért az felel aki az országba behozta. Nem csak azért, hogy működik, de ilyenekért is, ha tüzet, áramütést, mérgezést okoz, hibás konstrukció, bármi. Nem akarok eltántorítani ettől senkit, csak arra akarok rávilágítani, hogy termékeket importálni egyben felelősség is. Bár kikerülhető a nagyker, mégis általában nem véletlenül különül el a nagy és kiskereskedelem, a nagykereskedő az árréséért cserébe ezeket a terheket és kockázatokat is bevállalja.
  teljesen egyetértek.

  annyi megjegyzésem lenne, hogy Mo-on sok esetben az elkülönülés nem teljes a nagyker és kisker között, sajnos sokszor a nagyker "álnéven" kiskerezik is, ráadásul árversennyel lenyomja a partner kiskereit ez erősen piacromboló hatású.

  az ilyen negykereket el kell kerülni, mert nem lehet velük "versenyezni".... 5. #14
  Benjamin
  Vendég

  Alapbeállítás re: Webáruház termék beszerzés

  valóban van áfa és vám problematika ha EU-n kivül jön Most jár utána a könyvelőm mert nagyon érdekel a téma

  Ha union belül jön, ott elméletileg sokkal jobb a helyzet, meg kell találni innen is lehet jó áron vásárolni nagy tételben.

  Hát igen, a felelősség is probléma, kérdés milyen termékről van szó. orvosi, vagy elektrotechnikiai dolgokat én csak nagy elővigyázatosságal rendelnék be...

  De ha mondjuk kisebb dekortárgyakról van szó, úgy gondolom, annál sokat nem lehet hibázni, max ha ráesik az ember lábára, vagy lefejeli 6. #15
  Bölcs Botond logója
  Csatlakozott
  08-05-15
  Hozzászólás
  1.052
  Begyűjtött 46 köszönetet
  35 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Webáruház termék beszerzés

  Idézet Maximus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Áhhh értem, tehát itt igazából csak nagyobb mennyiségben lehet vásárolni az ebayen meg inkább ugye darabos árú van. Szóval ebben az esetben ez inkább egy online nagyker ha jól értem. Köszi skacok én nem is tudtam erről az oldalról, amúgy mennyire megbízható? Az alibaba ugyanez nem?
  Egy tulajdoni kör az Alibaba.com és az Alibabaexpressz.com, viszont más a célja. Előbbi inkább nagykereskedésként működik. Csak elvétve vannak "darabos' árak. Utóbbi pedig a nagytestvér népszerűségét kihasználva próbálja a végfelhasználók igényeit kielégíteni. Állítólag megbízhatóbb is. Azt azonban figyelembe kell venni, hogy igen sok a visszaélés. Érdemes rákeresni az "alibaba scams" kifejezésre, és olvasgatni a témában. Az eladó email címét célszerű mindig beütni a Googleben, valamint a gyártó oldalát is érdemes leellenőrizni, hogy például ki a domain tulaj, illetve ami általában lebuktatja őket, hogy feltűnően fiatal a domain. Fizetési opciónak érdemes Paypal-os megoldást keresni. Illetve van egy úgynevezett "e-Credit Line" opció, ami azt jelenti, hogy csak akkor kell fizetned ha a csomag megérkezett.Természetesen a biztonságnak ára van. Általában az ilyen opciót felkínáló kereskedők drágábban adják a termékeiket.

  Talán nyáron, a tőzsdére lépés után jöhet egy kis változás. Talán... Azt egyébként nem szabad elfelejteni, hogy az Alibaba csoportnak nagyobb a forgalma, mint az Amazonnak és az Ebaynek összesen. Tehát működő oldal, csak meg kell válogatni, hogy kivel üzletel az ember.

  Múltkor az importtal kapcsolatosan találtam ezt a (nem túl bizalom gerjesztő) oldalt: Kínai import biztonsággal | 9 év tapasztalat Elvileg ők átvállalják a felelősséget, és olyan mintha egy magyar cégtől vásárolnál, tehát nem te importálod a terméket papíron.

  Eu-n belül érdemes még a zentrada nagyker európai online vásár és shopok TradeSafe -fel -n körbenézni. Itt nem kell számolni a vámmal, illetve ha van közösségi adószámod, akkor az adóval sem.

  Magyar nagykereskedések pedig valóban vicc kategória (tisztelet annak az 1-2 kivételnek).... 7. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  Gregory Stone (2014-05-15)

 8. #16
  Tag
  Csatlakozott
  12-01-09
  Hely
  Gyergyószentmiklós
  Hozzászólás
  79
  Begyűjtött 10 köszönetet
  9 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Webáruház termék beszerzés

  Valakinek személyes tapasztalatai az alibaba.commal? Már régóta nézegetem a termékeket és vacilálok a vásárláson.Aki tud segíteni vagy rendelt irjon egy pm-et. Köszönöm. 9. #17
  Szerkesztő
  Csatlakozott
  11-06-06
  Hozzászólás
  240
  Begyűjtött 25 köszönetet
  17 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Webáruház termék beszerzés

  Dolgoztam olyan cégnél, akik importáltak nagy mennyiségben alibaba-ról termékeket. Nagy hasznot lehet realizálni, de mindenképp tőke, raktár és kapcsolat szükséges hozzá. Tőke, hogy bevásárolj nagy tételt. Raktár, hogy el tudd tárolni. Kapcsolat, hogy el tudd adni. Úgy kereskedni, hogy te rendelsz kínából és végfelhasználóknak árulod, max hobbi szinten működhet, megélni nem fogsz tudni belőle.
  Ha importálsz, gondoskodnod kell: kapcsolatfelvételről: tudj angolul, utalási lehetőségről, vámolásról-szállításról (speditőr cégek megoldják, de díja van), csomagolásról-magyar feliratokról-cimkékről, garanciáról. Kockázat van benne, mert sok selejt is érkezik. De a haszon is nagy tud lenni. Legfontosabb, hogy meglegyenek az értékesítési csatornáid és legyen pénzed. Egyéb esetben max játszadozni tudsz. 10. The Following 2 Users Say Thank You to Lopez For This Useful Post:

  gjoe (2014-05-16)

 11. #18
  Benjamin
  Vendég

  Alapbeállítás re: Webáruház termék beszerzés

  Mi a menete a közösségi adószám igénylésének? Tud erről valaki valamit? Mi kell hozzá stb. stb.

  Én is gondolkodok hosszabb távon webshopban, de eléggé elriaszt a sok vele járó macera... Én alibabát kihagyom, utánaolvastam rengeteg a probléma a vám, és egyéb dolgokkal, pedig onnan igazán nagy haszonnal lehetne dolgozni.... 12. #19
  Bölcs
  Csatlakozott
  07-04-28
  Hozzászólás
  1.097
  Begyűjtött 242 köszönetet
  176 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Webáruház termék beszerzés

  Kínából a szállítási költség, adminisztrációs ktg. stb. miatt csak konténer tételben éri meg behozni. A szállítási ktg. gyakran eléri az áruérték 50 %-át. Egy konténert idehozni kb. 1 millió (csak a szállítási ktg.). Ezért különül el a kisker és a nagyker. 13. #20
  Törzsvendég
  Csatlakozott
  11-01-06
  Hozzászólás
  108
  Begyűjtött 5 köszönetet
  5 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Webáruház termék beszerzés

  Ügyfélkapun keresztül lehet igényelni, egy könyvelőnek 2 perc - ha nagy dologba vágod a fejszéd (ha kicsibe is), akkor kell a könyvelő.Oldal: 2 / 5 ElsőElső 1234 ... UtolsóUtolsó

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •