Eredmény: 1 - 3 (3) összesen

Téma: Mérőállás bejelentés online / SMS

 1. #1
  Törzsvendég
  Csatlakozott
  12-10-03
  Hozzászólás
  150
  Begyűjtött 63 köszönetet
  51 hozzászólásával

  Alapbeállítás Mérőállás bejelentés online / SMS

  Sziasztok!

  A címben említett téma megoldására várnék árajánlatokat.

  A feladat röviden:
  Szükség volna egy rendszerre, amely nyilván tartja az ügyfelek adatait, és visszakövethetően a bejelentett mérő állásokat ügyfelenként. Az aktuális havi mérőállásoknak egy előre definiált excel formában kinyerhetőnek kell lenniük. Ahol nem történt lejelentés ott lehetőséget kell biztosítani a kezelőnek kézzel feltöltésre.

  Ehhez kellene egy weboldalba ágyazható megoldás, amin keresztül az online bejelentés történik. Egyedi azonosítás után a mérőállás megadható az adott hónapra.

  Plusz kellene egy kiegészítés androidra/bármire, amely ugyanezt megvalósítja a fogadott sms-ek alapján. Tehát ügyfél küld egy sms-t a megadott számra, melynek tartalma az egyedi azonosítója és a mérőállás. Válaszban megkapja a sikeres vagy sikertelen visszajelzést.

  Szerintem a bázis rendszer web alapú kellene legyen, ez házon belül futna, ezért kell weboldalba illeszthető kód, amely megvalósítja a bejelentést. Az sms fogadó rendszer szintén házon belül futna, és a fogadott üzenetek adatait betolná a bázis rendszerbe, ahol a kezelőnek lehetősége a már említett utómunkákra, vagyis feltölti az adatokat azoknál az ügyfeleknél akik nem jelentettek mérőállást.

  Az előre definiált excel kinyerése azért fontos, mert az ügyviteli rendszer amely a számlázást végzi ezt a formát képes feldolgozni.

  Ha van kérdés szívesen válaszolok itt vagy privátban, illetve az ajánlat adáshoz kérjetek elérhetőséget szintén privátban.

  Köszönöm előre is. 2. #2
  Bölcs Baross Ferenc logója
  Csatlakozott
  09-04-06
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  2.124
  Begyűjtött 781 köszönetet
  532 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Mérőállás bejelentés online / SMS

  OFF: az lenne az igazán frankó, ha az appban lefotózom a mérőórát és úgy küldhetem el; sokkal praktikusabb, mint bepötyögni az azonosítómat + az óraállást 3. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  ariel (2017-09-06)

 4. #3
  Törzsvendég
  Csatlakozott
  12-10-03
  Hozzászólás
  150
  Begyűjtött 63 köszönetet
  51 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Mérőállás bejelentés online / SMS

  Idézet Baross Ferenc eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  OFF: az lenne az igazán frankó, ha az appban lefotózom a mérőórát és úgy küldhetem el; sokkal praktikusabb, mint bepötyögni az azonosítómat + az óraállást
  Álmodni szabad, de jelenleg nem a világot kell megváltani, csak kicsit modernizálni a jelenlegi helyzetet. A felhasználók többsége egyébként nyugdíjas korú digitális analfabéta. Talán egy SMS küldéssel boldogulnak, de a mobil app szerintem nem opció nekik és az online felület sem. Erre született válaszul az SMS. Ahhoz feltételezhetően ennek a korosztálynak is van eszköze és tudása használni.Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •