Oldal: 4 / 4 ElsőElső ... 234
Eredmény: 31 - 34 (34) összesen

Téma: Divi telepítés (lifetime license)

 1. #31
  Rubyist Geri logója
  Csatlakozott
  07-12-15
  Hely
  \x90
  Hozzászólás
  5.654
  Begyűjtött 1.362 köszönetet
  851 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Divi telepítés (lifetime license)

  Idézet Gregory Stone eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Egyébként saját oldalunkra 10 év alatt szántunk összesen 3 órát. és nem is WP.
  Ez eleg gyenge kifogas. Ha wp lenne, az csak mentseg lehetne, hogy bedobatok egy templatet es az szar, de ha azt ti igy raktatok ossze 0-rol, akkor az sokat elarul, mert 3 ora alatt ezt ugy is ossze lehetne dobni hogy gyors legyen, mert ha a kezdetektol ez van szem elott tartva, akkor semmivel sem telik tobb idobe.

  Idézet Gregory Stone eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Fejlesztőként nekem is fájt, hogy ilyen megoldások vannak. Másik oldalról, pedig nem kell várnom heteket kisbeb módosításokra mert (még ha igaz is) több idő megcisnálni néhány módosítást.
  Te meg mindig kevered a weboldalkeszitest a webfejlesztessel, de nem baj.


  If debugging is the process of removing software bugs, then programming must be the process of putting them in.
  Github Rake tutorial
  Give a man a fish and you feed him for a day. Teach a man to fish and you feed him for a lifetime.
  Respect all, fear none

 2. #32
  Bölcs Gregory Stone logója
  Csatlakozott
  09-09-27
  Hely
  Nyíregyháza
  Hozzászólás
  1.317
  Begyűjtött 528 köszönetet
  316 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Divi telepítés (lifetime license)

  Örülök, hogy átmentünk fikázóba.

  Kezdjük elején. 700 ügyfelünk van, szarig vagyunk melókkal. Több alválalkozói szerződésünk van nagy multiknál és cégeknél mint pl szerencsejáték zrt. Nem egy hónapja hanem évek óta.
  Oldalunkra akkor se szánnék időt ha lenne mert sosem az hozta be a melót. Jól mosolygok azon amikor valaki szarig hirdeti és optimalizálja kis webes lapját mert kb 9000 másik van. Nincs olyan témakör világon ahol ennyire sok konkurens lap lenne, és 900 ctr kattintási költség. Sosem térül meg.
  A tetőfedős hasonlatra pedig, elmész megnézni az ő házát és az alapján döntesz? Tudod ez inkább a suszter cipője illik oda. Inkább ügyfelekre szánom az energiánkat.
  Ennek ellenére azt mondom, hogy egy középszer cég vagyunk semmi kimagaslót nem mutattunk amiért én nagy melénnyel járkálnék. Viszont egy dologhoz értünk, ez pedig az ügyfél.

  Egy ügyfél olyan mint egy házasság, ha nem figyelsz az igényeire, kommunikációra akkor mindegy, hogy 0.3 vagy 2mp alatt tölt be a weboldala. Neki egy társ kell hogy jobban érvényesüljön. Egy bizalom. A szakmák nagyrésze nem ilyen hosszútávú. Dugulás, tetőfedés? egyszeri munka ami után ajánlást kapsz vagy vissza hiv. De egy webfejlesztés/weboldal készítés más. Csapatunk sok átalakuláson ment át, válság, klikkesedés, koronavirus.. mégis vagyunk létezünk dolgozunk és keresnek minket 10 éves ügyfelek is.

  Véleményem pedig továbbra is adott. Volt és van is egyedi fejlesztésű crm rendszerünk. Gyorsabb, jobban kézre esik és egy zsák pénzbe került megcsinálnunk. Viszont nem tudjuk úgy módosítani ügyfél igényei szerint, hogy költséghatkékony és eredményes legyen. Mondok egy érdemi példát. Van egy kis EV ügyfelünk. Kovácsoltvas kerítéseket csinál, kézzel. Mikor elkezdtük a munkát nálunk hagyott 150.000 Ft-ot. Megcsináltuk neki wpben divivel a weblapot. Szép átlátható oldal volt.
  Hirdetést akart feladni, mondtam árakat és várható költségeket. Egy kudarc volt. Kitartott mellettünk és 1 hónap után már jöttek az eredmények.

  Mit csináltunk? Figyeltük a látogatói mozgásokat, AB teszteltünk. Ez divivel pár óra és minimális órabér volt. Egyediben új frontend stb sokkal költségesebb főként hogy nála 9 aloldalból 1 lett sikeres. Számlázzak ki neki 300e amivel elhirdet egy évig? Miközben 30e megoldottuk? Ügyfél mit látt? 3 új alkalmazott, egy évre megrendelések. Hálás? igen. Érdekli, hogy minden készült az oldala vagy nem tiszta a kódja? Nem. Azt látja hogy van végre több ügyfele és kenyeret ad magának és munkatársainak. Vállalkozások többségének nincs szükség csili vili clear kódra. felesleges.

  Másik véglet 2 senior kollégával hátér fejlesztéseket csinálunk nagyobb cégeknek. Pl Callcenter szoftvert jutalék kezelésekkel csomagolás kezeléssel bérszámfejtéssel stb. Itt viszont szükséges a megfelelő minőségű kód, főként hogy ügyfélnél 2000 megrendelés kerül rögzitésre kb cirka 6 munka óra alatt és 150 aktiv operátor végzi a munkát.

  Nem azt mondtam, hogy nincs helye már egyedi fejlesztésnek. Hanem azt hogy weboldalak nagyrészének nincs szüksége egy jó wps kollégára aki diviben összerakja az oldalt és optimalizálja azt.
  Ha netaantán szükség lenne rá, akkor lesz elég tapasztalata és pénze hogy oylat csináljon amire tényleg szükség van.
  Ezt elmondtam korábban is, ritkán szólok mostanában hozzá mert elvan kopva a fórum erre én vagyok szétszedve mert vérprogramozók nem fogadják el azt, amit én is megértettem elmúlt években.
  Semmi sértődés, de úgy nosztalgikus ide járni. Viszont nincs sok értelme már. Viszlát. 3. The Following 5 Users Say Thank You to Gregory Stone For This Useful Post:

  Baross Ferenc (2020-07-30), Bolha09 (2020-07-29), esotanc (2020-07-29), Freedom (2020-07-30), lexxx7 (2020-07-29)

 4. #33
  Plk
  Plk nem elérhető
  kakaó Plk logója
  Csatlakozott
  10-05-07
  Hely
  Farkashegy
  Hozzászólás
  277
  Begyűjtött 55 köszönetet
  36 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Divi telepítés (lifetime license)

  Bár Elementort nyomkodok jóideje (majdnem Divi), kedvelem, jól el lehet vele játszani Ha már ismered, tényleg egész szépeket lehet vele alkotni. Viszont sok teszt után állíthatom, hogy egy normális WP sablonnal sokkal gyorsabb lesz az oldalad. Egyedi fejlesztéssel meg főleg.
  Ezek a honlapépítős cuccok szerintem arra jók, hogy egyszerűen összerakd amit szeretnél, aztán, ha tényleg gyors oldalra vágysz, akkor írd meg rendes kódokkal. Egyébként csak kívülről szép, belül elég rusnya, sok munka kicsit is rendezettebbé tenni, nem biztos, hogy megéri vele annyit foglalkozni. De, ettől még szeretem és használom. (Olyan, mint az oldalbordám.) 5. #34
  Bölcs DomainFlotta logója
  Csatlakozott
  12-05-20
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  2.836
  Begyűjtött 1.159 köszönetet
  668 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Divi telepítés (lifetime license)

  Idézet Gregory Stone eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Szerintem teljesen legaális. Wordpressre minden ami készül, free licenc. Tök mindegy gyártó mit mond. Nem tehet jogilag semmit. Ezért ennyi feltört licencü program. Van aki jobban levédi magát.
  Az más kérdés hogy más szellemi tulajdona ami sokszorsításra kerül, de divi esetén ezt nagyon is jól tudják, hogy korlátlan licenncel lépnek el a konkurenciától. Lásd avada hol volt 5 éve és hol van most az 1lap/1licenc megoldásával.

  Valóban ingyenes minden amit wp hez írnak free licensz.
  De ha így van, akkor miért korlátozzák egyes pluginokat domain nevekre?

  Ha kiszedem a kódból ezta korlátot, akkor azt szabályoan megtehetem?
  Bárki válaszolhat

  Idézet Gregory Stone eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Ezt elmondtam korábban is, ritkán szólok mostanában hozzá mert elvan kopva a fórum erre én vagyok szétszedve mert vérprogramozók nem fogadják el azt, amit én is megértettem elmúlt években.
  Semmi sértődés, de úgy nosztalgikus ide járni. Viszont nincs sok értelme már. Viszlát.
  Én kicsit továnn borzolnám a kedélyeket...

  Szerintem landing oldal készítéshez nincs szükség wp -re.
  Vannak jobb megoldások.

  Pl a mobirise, amivel gyorsan lehet bootstrap oldalt készíteni. Vagy a nicepage, ami olyan, mint a divi vagy az elementor, de a kód aztán lehet sim html is, amitől az egész gyorsabb, nem kell frissíteni és nem tudják feltörni sem


  Stabil növekedési pályára állítanád a vállalkozásod?
  Tartalommarketing a Gyakorlatban Könyv

Oldal: 4 / 4 ElsőElső ... 234

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •