Oldal: 3 / 3 ElsőElső 123
Eredmény: 21 - 26 (26) összesen

Téma: Kerékpárra

  1. #21
    Plk
    Plk nem elérhető
    kakaó Plk logója
    Csatlakozott
    10-05-07
    Hely
    Farkashegy
    Hozzászólás
    295
    Begyűjtött 61 köszönetet
    42 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Kerékpárra

    Köszönöm véleményetek, tényleg hasznosak. Sokan jól látjátok, Contunak teljesen igaza van, hasznos a hasznos kritika és a szép hazugságokhoz is már öreg vagyok. Szórólap téma nem az én világom, ahogy a logótervezés sem. Megrajzolom, de nem tudom kitalálni. Megnéztem egy csomó sablont, tele vannak szép dizánjokkal, de egyformák. Hasonlóan a honlap sablonokhoz. Esetek többségében egyből látom, hogy WP vagy Presta (ezeket ismerem), mert bár máshogy néznek ki, de egyformák. Használom, szeretem is őket, de próbálom minél jobban átvariálni. És, ha lesz időm, továbbtanulok és készítek teljesen saját weboldalt (ami csak jobb lesz, mint a szórólapom ).
    Zoli is jól látja, ez egy élethelyzet, amiből természetszerűleg próbálok menekülni. Sajnos, van anyagi része is, de bevallom, az csak része az egésznek, ami elől futok. Ha nem lenne a többi szemét (bíróság, anyuka, iskola stb.), ami szétcseszi az ember elméjét, valószínűleg anyagilag is jobb lenne a helyzet, mert azon járna a fejem, amin hasznos lenne. Gondolataim, hogy ha nagyon elegem lesz az egészből (még jobban?), felpakolok és irány Izland. (Ha eladom a birodalmam, könnyen veszek lakást v. kis házat, a többi meg már nem nehéz. És szeretem a hideget.).
    Freedom, hogy mit lát, azt ő tudja. Sosem volt önbizalom hiányom (talán az tűnhet önbizalom hiánynak, hogy hiszek a tudásban és nem vagyok hajlandó, nagy szájjal eladni a fél tudást), ez néha még baj is volt, most 50 (hol van már a 30? hmm, a fiam 5m↔14y) évesen sincs. Kondi lehetne jobb, de a reggeli pár száz fekvő, guggolás stb. azért megvan. Shinai is sűrűn a kezemben. Szellemileg sincs nagy gond. A fél világ ellen küzdök és nem szokásom feladni (kiv., ha szórólap). Napi szinten tapasztalom az anyajogú világ nehézségeit, hivatalok egy elmebaj, de élet más területei is harcosak. Ne, menjünk bele, de az oktatás is tényleg gáz. Rengeteg önbizalommal (hiszem a győzelmem) küzdök mindennap, hogy egy kisember hasonló értékrendet tudhasson egyszer magáénak, mint amilyet én is kaptam a nagyapámtól. (Nagy önbizalom hiányomban, pár éve létrehoztam egy szervezetet is, merthogy valakinek csak meg kéne oldani azt a világbéke problémát. ).
    Hogy, Sanyi se kapjon frászt, kicsit szakmai téma: készítettem újabb szórólapot . Mert bár úgy döntöttem, hogy nem most fogok betörni a szórólap piacba, de azért számomra valami csak kéne. Valószínűleg az újabb sem egetrengető, ennyit tudok. Azt viszont nem tudom, hogy A6 vagy A7 legyen, meglátjuk. Szerintem a kisebbet könnyebben elrakják az emberek.
    Ezzel támadok (különben is, már 30 éve tudom, elmondta az autószerelő mesterem, hogy jó szerszámmal könnyű szerelni.):



    Köszönöm türelmetek, azt, ha törölni kell, hát törölve légyen.



  2. #22
    Bölcs Nero logója
    Csatlakozott
    08-10-16
    Hely
    határ
    Hozzászólás
    837
    Begyűjtött 33 köszönetet
    24 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Kerékpárra

    Idézet Sanyi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Contuval értek egyet és törölni kellene ezt a szemetelést...…. Ez egy szakmai fórum talán és azért ez a topic nem sok hasznos infót tartalmaz.
    azert ezt egy kicsit erosnek erzem



  3. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    Plk (2019-03-23)

  4. #23
    ɯopǝǝɹɟ Freedom logója
    Csatlakozott
    09-11-02
    Hozzászólás
    5.974
    Begyűjtött 2.174 köszönetet
    1.396 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Kerékpárra

    Idézet Plk eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Freedom, hogy mit lát, azt ő tudja. Sosem volt önbizalom hiányom (talán az tűnhet önbizalom hiánynak, hogy hiszek a tudásban és nem vagyok hajlandó, nagy szájjal eladni a fél tudást), .
    Nem "Otthon végezhető munkát keresünk", hanem "Egyedi fejlesztésű rendszerrel vállalok ..." vagy "Állok rendelkezésedre ..." vagy "Programozó szabadidejében munkát vállalna ..."Profi weboldal készítés garanciával ..." vagy "Több éves tapasztalattal rendelkező webfejlesztő vállalja ... " "Weboldalak, portálok, webes alkalmazások tervezése mellett vállalom ... ... " vagy "Kedvező áron vállalok ..." vagy "Céges weboldalra, egyedi webáruházra, vagy egyedi fejlesztésre van szükséged?" vagy "Trendkövető, modern, személyre szabott weboldalkészítés és webfejlesztés a legújabb technológiákkal" stb. stb ...

    Otthon végezhető munkát a gyesen lévő anyukák (vagy apukák) keresnek, te nem keresel ilyen jellegű munkát, hanem x.y feladatot vállalsz.
    És a neved nagy kezdőbetűvel önbizalmad adhat: Pál

    Illetve ez a sötét háttér jól át lett gondolva? Nem egy tintabarát szín...


    Utoljára módosítva: Freedom által : 2019-03-22 09:55

  5. The Following 2 Users Say Thank You to Freedom For This Useful Post:

    boya (2019-03-22), Plk (2019-03-23)

  6. #24
    Bölcs dolcsi logója
    Csatlakozott
    09-05-15
    Hozzászólás
    1.808
    Begyűjtött 358 köszönetet
    227 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Kerékpárra

    Idézet Plk eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    ... készítettem újabb szórólapot .
    Miért nem bízod ezt inkább másra?

    Szerintem ezek után már lesz itt jelentkező, aki baráti áron megcsinálja neked.

    - Lesz egy tényleg jó szórólapod.
    - Sokkal valószínűbb, hogy a kívánt hatást éri el, mint a sajátod.
    - Nagyobb eséllyel térül meg, mint az időd, amit belefektetsz.



  7. The Following 2 Users Say Thank You to dolcsi For This Useful Post:

    Freedom (2019-03-22), Plk (2019-03-23)

  8. #25
    Bölcs Vittore1982 logója
    Csatlakozott
    10-06-07
    Hozzászólás
    2.873
    Begyűjtött 1.411 köszönetet
    960 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Kerékpárra

    Az egész túl van lihegve. Vállalkozóként az elmúlt 3 napban meg kellett keresned 30000 Ft-ot, hogy minimálisan túléld a hónapot. Ha ezt nem tudod megcsinálni, neki se állj. Ehelyett te Photoshoppal bohóckodsz. Ezekkel a képességekkel nem lesz "normális" ügyfeled, mert ahhoz nem "jó grafikai érzék" kell, hanem advanced Photoshop, Illustrator, Indesign és más ismeret. Tudsz árnyékolni? Fényekkel élethűen játszani? Nyomdakész terméket kiadni a kezedből? Ha nem, akkor neked úgyis Marika néni az ügyfeled, aki 2000 Ft-ért akar "valamit" nagyon gyorsan. Neki meg teljesen jó, amit csinálsz.

    Ahelyett, hogy itt kérdezgeted a fórumtársakat, már meg kellett volna szerezni az első megbízást. Írd ki a városod FB csoportjába, a lakótelepi üzenőfalra, a Penny üzenőfalára, hogy kész weboldalt vállalsz 20000 Ft-ért. Sok embernek ez is megfelel, nekik meg WP-ben összedobod. Kicsit faragsz rajta, és kész is. Vállalj vírusirtást, Windows telepítést, Facebook posztolást és minden olyat, ami az átlag fodrásznak, kisboltnak, péknek, mosógép szerelőnek kell. Ez a te piacod, nekik teljesen felesleges ennyire rákészülni.



  9. The Following 4 Users Say Thank You to Vittore1982 For This Useful Post:

    Bolha09 (2019-03-22), Freedom (2019-03-22), koci (2019-03-23), Plk (2019-03-23)

  10. #26
    Plk
    Plk nem elérhető
    kakaó Plk logója
    Csatlakozott
    10-05-07
    Hely
    Farkashegy
    Hozzászólás
    295
    Begyűjtött 61 köszönetet
    42 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Kerékpárra

    Köszönöm dolcsi, jó ötlet, de olyan erdei ember vagyok, aki először megpróbálja maga megoldani a problémáját, azt, ha nagyon nem megy, kér segítséget. Meg emlékszem sok kezdetemre, mindegyik egy lépéssel kezdődött. Honlapkészítés sose volt a tervembe, azt, amikor szerettem volna egyet és mondtak egy árat, berohantam inkább egy könyvesboltba és vettem mindenféle szakmai könyveket. Ez kb. 9 éve volt és rajtaakadtam. Maga a tanulás folyamata élmény számomra. Szórólap meg most ilyen-amilyen, biztos variálok majd még rajta (szövegen biztos, jók amit Freedom írt, átgondolom.) de a célnak nagyjából jó lesz. Marika néniknek legalább is, és ráadásul még jobban is szót értek a Marika nénikkel, mint a szegmensvezetőkkel. (Múltkor beszélgettem egyel, vicces volt; húgom szerint nem vagyok elég simulékony.) És Marika nénik nem összedobott, kicsit faragott oldalt kapnak, nem is 20e.-ért, hanem olyat mintha magamnak csinálnám. (Mert valójában magamnak csinálom.)
    Szerencsére falunk elég nagy, azt mire elfogynak a Marika nénik, addig valamelyik újkeletű vállalkozásom is életre kell. A régieket is csinálhatnám, lehet velük szép pénzt keresni, de semmi kedvem hozzá. Ahogy Vittore1982 által írt programok ismeretével és még a renderelés tudományának magaménak tudásával sem szeretnék cégeknek dolgozni. Nehezen értek szót az „okos” emberekkel. A pékeket bírom, jöhetnek. Mint írtam nem nyomorgunk, csak most rögösebb az út, és egy cingával, ha nem is könnyebb, de szórakoztatóbb. Legalább is egy Cannondale-el valószínű.
    Azt, hogy ne csak itt kérdezgessem a fórumtársakat, meg hát Vittore1982 lelkesítése is hamarabb megékezett, mint írása, az éj során még összeraktam A4-re 8db-ot (A7), majd reggel kinyomtattam párat. Hogy a tintával milyen volt a barátság, nem tudom, de teljesen tuti, szép sötétkék. Vitt is belőle családtag és még páran (elfogyott, nyomtatok még), és bár még nincs meg az első megbízás (mert itt traccsolgatok), de már ketten is jelezték, hogy hú de jó, szeretnének, csak nem tudták, hogy ezzel is foglalkozom. Nem tervezek ebből siker storyt (nem is menne), mások a céljaim, és ha egy egyszerű matekot követek, nem is érné meg csak ezzel foglalkozni. Nincs olyan, hogy pik-pakk összedobom, szükségem van némi időre egy honlap elkészítéséhez.

    Köszönöm, hogy szavaim elolvastatik, szerintem is zárjuk az elmélkedést, kellően megtettük.

    Szépet, s jót!
    pal
    (minél többször megjárom a damaszkuszi utat, ez annál kisebb lesz, amúgy is csak egy azonosító, nincs jelentősége. Latin eredetű, a jelentése: kicsi.)


    Természetesen, az új vállalkozásom minden fórumtagnak 50% kedvezményt biztosít, bár kétlem, hogy szeretnétek használni, de van, ami elkerülhetetlen .



Oldal: 3 / 3 ElsőElső 123

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •