Egy kis csemegével szeretnék szolgálni a fórumtársaknak! Az utóbbi időben munkám során szükséges volt, hogy beletanuljak a VBA makró programozásba, melynek segítségével akár napi monoton rutinjainkat tudjuk automatizáltan megoldani.

Például egyik ilyen feladat egy termeléstervező program készítése volt, mely az SAP-ból lehúzott kb 100 sorból álló adatokon végzett feladatokat. Többek között a munkatársnak ide-oda kellett másolgatnia az adatokat, azokon műveleteket végezni, majd unalmas sakkozós-kilogikázós-próbálkozós módszerrel kellett egy bizonyos optimumra törekedni a tervezésnél (lehetőleg minél kevesebb művelettel, minél kevesebb selejtet gyártatni, elkerülve a készletek növekedését raktározási célból stb)... Erre írtam egy kis progit, mely helyette végzi el a számításokat, az emberi tévedést kiküszöbölve. Amit neki minden héten meg kellett csinálnia és órái mentek el vele, egy gombnyomással és 10 sec várakozással el is készíthette vele a riportot, nyomtatásra készen.

A másik ilyen jellegű kérés egy olyan feladat volt, mellyel az illetőnek napi szinte 1 órája ment el arra, hogy az ugyancsak SAP-ból kinyert adatokat bizonyos szempontok szerint formázza, szintaktikailag ellenőrizze, majd Pivot táblából összesítve egy új munkalapra gyűjtse ki az adatokat a kívánt szempontoknak megfelelően. Neki is nagy könnyebbség, hogy egy gombnyomással hamar (1 min) alatt lefuttatja a makrót és kipipálja feladatát.

Szóval ilyesmikre kell gondolni. Nem vagyok profi, minden feladat kihívás, így mindenből tanulok is, de egy lehetőség a kedves fórumozóknak, hátha rajtuk is tudok segíteni és időt tudok megtakarítani nekik, hogy érdemi dolgokra menjen el az idejük, ne ilyen szükséges rossz idő és idegülő dolgokra!

Ide várom a jelentkezőket: hunprobalazs kukac gmail.com