Eredmény: 1 - 5 (5) összesen

Téma: mysql config wizard lefagy

  1. #1
    Tag
    Csatlakozott
    10-06-28
    Hozzászólás
    66
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás mysql config wizard lefagy

    Sziasztok!

    Mysql-t próbálok telepíteni, és a Server Instance Configuration Wizard minden alkalomnmal lefagy. A mai napot kereséssel töltöttem, és nem sikerült rá megoldást találni, rengetegen járnak így a fórumok szerint, és senki sem tudott még használható ötlettel előállni. Olyanokat lehet olvasni, hogy kézzel töröljem a mysql maradványait uninstalláláskor, meg engedélyezzem a portot a windows tűzfalon, meg hasonlók, csupa limlom.

    Az érdekes az, hogy ezerszer végigcsináltam már a telepítést korábban más gépeken, és soha nem volt gondom vele. Most új gépet vettem, windows 7 SP1 van rajta, és rögtön belefutottam ebbe. Semmilyen tűzfalnak nincs köze hozzá, az biztos. Utolsó reményem, hogy valaki közületek járt már így, és tudja a megoldást.

    A mysql verzió 5.0.41.



  2. #2
    Rubyist Geri logója
    Csatlakozott
    07-12-15
    Hely
    \x90
    Hozzászólás
    5.749
    Begyűjtött 1.432 köszönetet
    895 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: mysql config wizard lefagy

    A megoldas az, hogy felraksz egy ubuntut virtualboxba es azon fejlesztesz. Hosszutavon rengeteg fejfajast lehet megsporolni. A windows nem igazan tamogatott open source fejleszto eszkozokhoz.


    If debugging is the process of removing software bugs, then programming must be the process of putting them in.
    Ruby blog
    Give a man a fish and you feed him for a day. Teach a man to fish and you feed him for a lifetime.
    Respect all, fear none

  3. #3
    Tag
    Csatlakozott
    10-06-28
    Hozzászólás
    66
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: mysql config wizard lefagy

    Tudtam, hogy fog jönni ilyen hozzászólás Gondolkodtam is, hogy beleírjam-e a nyitó posztba, de végül nem tettem. Köszönöm, hogy segíteni akarsz, ne érts félre, de az én helyzetemben kevés irritálóbb dolog lehet, mint ez, hogy dobd el a windowst és használj linuxot. Ez nem csak kontraproduktív, de szerintem kirívóan közösségellenes is. Látom, hogy sokezer hozzászólásod van már, így még kevésbé értem a dolgot, mert amúgy egy építő szándékú embernek gondolnálak. Egy konkrét problémára kerestem megoldást, nem azt kérdeztem, hogy milyen operációs rendszert válasszak a hátralevő életemre. Ezzel az erővel azt is írhatnád, hogy amúgy dobjam el az ájfónomat is, mert csak az android az igazi.

    15 éve csinálok weboldalakat, gyakorlatilag a kezdetektől. Mindig informatikai területen dolgoztam, és soha egy percre se fordult meg a fejemben, hogy ne windowson dolgozzak. Ez a legelső eset, hogy nem megy valami. És amúgy nem, nem egyszerűbb az ubuntun, lényegesen nagyobb szenvedés felrakni localhostra egy fejlesztőkörnyezetet.

    Szóval ha van valakinek használható ötlete, megköszönném. Ezt a windows vs linux vitát jó lenne egy másik topikba áttenni, mert engem sajnos nem érdekel.



  4. #4
    Rubyist Geri logója
    Csatlakozott
    07-12-15
    Hely
    \x90
    Hozzászólás
    5.749
    Begyűjtött 1.432 köszönetet
    895 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: mysql config wizard lefagy

    En nem irtam sehol, hogy dobd el a windowst . Tartsd meg arra mire jo, de a fejleszteshez, jobb egy linux. Marcsak azert is, mert a vegtermek valoszinuleg linuxon fog futni, es az csak elony, ha a fejlesztokornyezet egyezik azzal amin a vegtermek is futni fog. Azt meg mar fentebb is irtam, hogy a legtobb fejlesztoeszkoz a linuxot jobban tamogatja mint a windowst. Nade nem akarom, hogy veletlenul is azt hidd hogy gyozkodlek.
    A kerdesedre egyebkent nehez segito valaszt adni, mert ez kb olyan mintha valaki azt irna, hogy nem indul az autoja. Millio oka lehet, es tavolrol eleg nehez megoldast talalni. A lefagyast lehetne reszletezni egy kicsit, esetleg a logfajlokba belenezni stb.
    Az nekem furan hangzik, hogy 15 ev alatt ez az elso gondod ha windowson fejlesztessz PHP+MySQL-el. En is azzal kezdtem, de nekem idonkent elojott valami problema.
    A sok hozzaszolas meg ne tevesszen meg, mert az nem sokat jelent.



  5. #5
    Tag
    Csatlakozott
    10-06-28
    Hozzászólás
    66
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: mysql config wizard lefagy

    Szóval az volt a megoldás, hogy újratelepítettem az egész windowst, és így elsőre felment, ahogy szokott. Sosem fog kiderülni, mi volt a baja, de mindegy is. Kár volt emiatt beírni, csak flamet generáltam.



Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •