Oldal: 3 / 7 ElsőElső 12345 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 21 - 30 (66) összesen

Téma: Felhasználói kitiltások

 1. #21
  a pulykakakas Kvarclovag logója
  Csatlakozott
  10-08-20
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.017
  Begyűjtött 8 köszönetet
  8 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Felhasználói kitiltások

  Idézet Geri eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  bubu001 pont azt irta le, ami az en velemenyem is. nem hiszem hogy indokolni kellene mindeki szamara a kitiltasokat. Freedom ki lett tiltva, o latja az okot ha be szeretne lepni. ennyi.
  Szerintem meg egy fórum kicsit olyan mint egy jó kocsma, amihez kell a tulaj, kell a csapos és kellenek a törzsvendégek is. És érthető, ha érdeklődnek egymás iránt.

  Nem akarok olyat tudni, ami nem tartozik rám, de azt igen, hogy valaki lesz még itt vagy nem, ha lesz mikor lesz újra. Egyébként nem én találtam ezt ki, hanem Harder, és igen jó kezdeményezésnek tartottam. Én azt is hittem, hogy ez az a topik, amit Harder nyitott, de nem. Az ez:

  http://seo.forum.hu/seo-forum-f56/buntetesek-es-atmeneti-kitiltasok-t9994/ 2. #22
  system g-easy logója
  Csatlakozott
  07-04-26
  Hely
  n/a
  Hozzászólás
  4.311
  Begyűjtött 2 köszönetet
  2 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Felhasználói kitiltások

  Visszaállítottam a kommenteket, ami az okozója volt.

  (azóta megint töröltem, aki kérdezte, látta)

  Én töröltem, más úgy ítélte meg, hogy ez a szabályok alapján 1 hét.. utólag úgy gondolom, arányos. A témához való hozzászólás vs. személyeskedés irányába való elindulás.

  Ehhez tartozik, hogy nem a moderátorok vették először észre, nem a 2 érintett közül valaki, hanem egy harmadik személy jelentette, mert ő is úgy gondolta, hogy nem oda való. 3. #23
  MinderBinder edem logója
  Csatlakozott
  09-09-02
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.093
  Thanked 1 Time in 1 Post

  Alapbeállítás re: Felhasználói kitiltások

  Kicsit elvesztettem a fonalat, de legalább már képben vagyok. 4. #24
  insert_click bubu001 logója
  Csatlakozott
  08-05-19
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.296
  Begyűjtött 7 köszönetet
  5 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Felhasználói kitiltások

  Akkor leírom mi a gondom ezzel.

  1. Aki ki lett tiltva, az megkapja az indoklást.
  2. Általában valaki jelenti, tehát oka van.
  3. Aki kitiltja/moderálja, szabadidejében teszi.
  4. Ha mindent meg kell nyilvánosan indokolni, több idő megy el a vitára, egy idő után, ha én lennék a moderátor feladnám. Van jobb dolgom is.


  Lehet, hogy bennem van a hiba, bár ha visszanézitek a hozzászólásaim, írtam jó pár hülyeséget, mégsem tiltott ki soha senki.
  Félreértés ne essék, az említett kollégával nekem nincs bajom, azt sem tudom miért lett kitiltva. Bízom abban, hogy volt oka a kitiltásnak. Ha úgy érzi, hogy nem volt jogos, gondolom tud egyeztetni a "főnökséggel".


  Székelyderzs és vártemploma LinkkatalógusCuba hotel booking
  Alacsony törpe sokat bír!

 5. #25
  Bölcs rendszergazda logója
  Csatlakozott
  09-07-25
  Hozzászólás
  565
  Begyűjtött 108 köszönetet
  65 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Felhasználói kitiltások

  Indokolni a "nyilvánosság" számára szerintem sem kell egy moderátori döntést, az érintett számára kell csupán, de ez úgy gondolom minden esetben meg is történik.

  Az ellenben szerintem hasznos lenne, ha egy bejelentést azért feldobnátok ide arról, hogy XY tiltva lett Z időre/örökre, mert a titulushoz beíródó 'Say Hello To My Little Friend' szerintem sokak számára nem teljesen egyértelmű, hogy ez azt jelenti, az illető ki van tiltva, ill. az időtartama ebből nem derül ki, pedig ez esetleg fontos lehet, hogy tudjam, csak 1 napra lett tiltva és utána tud a privát levelezésünkre pl. reagálni, vagy 1 hetet kell várnom erre, esetleg többé nem fog tudni fórumozni, felesleges várnom, hogy a fórumon belül tud majd nekem válaszolni.

  Régebben a Moderációs topikban meg lettek hirdetve a felhasználói kitiltások, szerintem ez hasznos volt.


  x

 6. #26
  scs
  Vendég

  Alapbeállítás re: Felhasználói kitiltások

  Idézet DaveeD eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Szerintem ezek az indoklások minél részletesebbek annál hasznosabbak az új tagoknak. Sok mindent megtanulhatnak belőle, és talán ők már nem követik el ugyanazt a hibát.
  Ők jó eséllyel nem fogják elolvasni.

  Idézet DaveeD eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Lehet érdemes lenne a kitiltásokat azonnal bejelenteni, mert pl ha most írtam volna egy privátot Freedom-nak értetlenül állnék előtte, hogy miért nem válaszol...
  Kitiltás esetén a kitiltott tag neve alatt az egyedi cím megváltozik.
  Ha azt látod, hogy 'Say Hello To My Little Friend', akkor ne írj neki, mert tiltva van.

  Bizonyos esetekben valóban van értelme bejelenteni, mert egyes kitiltások érdekelhetik a nagyközönséget. De rendszert szerintem nem érdemes csinálni belőle. Ha téged kitiltanak és közzé is teszik az indokot, az neked sem tetszene, mert ront a hírneveden. Szinte mindenkinél el tud gurulni néha a gyógyszer, és ír olyat, amit később megbán. Ha ezt nagydobra verjük, mindenki látja, és ez nem feltétlen jó neki. Helyette a legtöbb esetben szépen-csendben kitakarítunk utána, kap egy kis pihit, hogy lenyugodjanak a kedélyek, utána majd jön újra 1-2 hét múlva. Jobb esetben ő sem jön vissza indokért hőbörögni, hanem végiggondolja az okot, és megvárja a kitiltás végét. És senki nem tud róla, hogy tiltva lett volna.
  A legtöbb esetben ez a célravezető.
  A háttérben egy óriási virtuális porszívóval, meg egy Nimbusz 2010-es seprűvel takarítunk utánatok, aminek jó, ha egy töredékét észreveszitek. És ez így van rendjén - a fórum elsősorban a SEOról szól, nem a kitiltások okairól. 7. #27
  Bölcs DaveeD logója
  Csatlakozott
  09-07-23
  Hely
  Göd
  Hozzászólás
  1.877
  Begyűjtött 4 köszönetet
  4 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Felhasználói kitiltások

  Úgy látom Kvarclovag is kb azon az állásponton van mint én, mindenki más az ellenkezőjén.


  @G-easy: Kb ilyen szintű indoklásra gondoltam, de elsősorban nem is az indoklást tartanám fontosnak, hanem ezeknek egy topicban való bejelentését. Ha nem akartok benne vitát, akkor tegyétek zárt témává, amibe csak a modik tudnak írni, így nem kell vele sokat foglalkozni, csak 1 mondatban léírni:

  Pl:

  XYZ 2 hét kitiltást kapott spamelésért/trágárságért/bunkó viselkedésért...

  Ez nem hinném, haogy hatalmas pluszmunkát jelentene a moderátoroknak, viszont a tagok így tájékoztatva vannak, és nem kell folyamatosan azt keresgélni, hogy már megint ki van kitiltva, hanem mindenki látja.

  @SCS:

  Nem hiszem ,hogy titkolni kéne, ha valaki kitiltást kap. Neki kellemetlen, de a hozzászólások (mik kellemetlenek lehetnek számára) alapból törölve vannak, a kellemetlenséget pedig mindenki magának csinálja.

  Ez a topic és amit kvarclovag is említett ha jól sejtem pont a kitiltásokról és azok okairól szól... 8. #28
  scs
  Vendég

  Alapbeállítás re: Felhasználói kitiltások

  Idézet DaveeD eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Neki kellemetlen, de a hozzászólások (mik kellemetlenek lehetnek számára) alapból törölve vannak, a kellemetlenséget pedig mindenki magának csinálja.
  Ebben is van igazság. De ha már hülyeséget csinál, akkor egyben felvállalja azt is, hogy nem tudják itt a fórumon keresztül megkeresni. Így járt - ez is a büntetés része, hiszen nem csak a kommentelési lehetősége veszik ezzel el.
  Akit meg csak a fórumon keresztül lehet felkeresni, máshogy nem (mail, honlap, telószám, stb.) az meg vessen magára, ha ilyen sok esze volt.
  Én biztos nem fogok minden bannolásról jelentést készíteni a nagyérdeműnek. Majd szólok róla, ha úgy érzem, hogy szólnom kell. 9. #29
  a pulykakakas Kvarclovag logója
  Csatlakozott
  10-08-20
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.017
  Begyűjtött 8 köszönetet
  8 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Felhasználói kitiltások

  Köszönöm a moderátorok állásfoglalását. Azt hittem Harder bejegyzése egy egyeztetett álláspont a büntetésekkel kapcsolatban. Nekem tetszett és teljesen egyetértek vele, de ha nem így van akkor azt is elfogadom. Csak ez eddig nekem nem volt világos. 10. #30
  Rubyist Geri logója
  Csatlakozott
  07-12-15
  Hely
  \x90
  Hozzászólás
  5.610
  Begyűjtött 1.336 köszönetet
  831 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Felhasználói kitiltások

  Idézet Kvarclovag eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Köszönöm a moderátorok állásfoglalását. Azt hittem Harder bejegyzése egy egyeztetett álláspont a büntetésekkel kapcsolatban. Nekem tetszett és teljesen egyetértek vele, de ha nem így van akkor azt is elfogadom. Csak ez eddig nekem nem volt világos.
  Kód:
  A topicba azok az átmeneti vagy végleges kitiltások fognak kerülni, melyek 1-1 tagot érintenek (minden egyes spammer nyilván nem fog ide kerülni).
  mindenki nem fog odakerulni, ahogy Harder is irta.
  az ertheto, hogyha veglegesen ki lett rakva egy regi tag, akkor tobben is szeretnenek rola ertesulni, ilyenkor szerintem barmelyik modi nyit neki szivesen egy topic-ot. de az, hogyha akarki ki van rakva 3 napra vagy egy hetre, topic-ot kelljen nyitni, szerintem kicsit tulzas. foleg egy olyan tagrol mint Freedom, aki mar szerintem rekordot dontott a kitiltasok kierdemleseben. legalabbis en mar tobbszor is kitiltottam rovidebb idore.


  If debugging is the process of removing software bugs, then programming must be the process of putting them in.
  Github Rake tutorial
  Give a man a fish and you feed him for a day. Teach a man to fish and you feed him for a lifetime.
  Respect all, fear none

Oldal: 3 / 7 ElsőElső 12345 ... UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •