Oldal: 1 / 3 123 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (29) összesen

Téma: Törölt topik + minden hosszászólásom

  1. #1
    Törzsvendég wzol logója
    Csatlakozott
    14-05-31
    Hozzászólás
    118
    Begyűjtött 36 köszönetet
    32 hozzászólásával

    Kérdés Törölt topik + minden hosszászólásom

    Üdvözletem,

    Bár írtam privátot is, de most láttam, hogy erre van külön téma, illetve már feltűnt, hogy nemcsak a "Honlap kritika" témán belüli topikom (*moderálva*), de még az összes hozzászólásom is törölve lett mindenhonnan. Nem tudom mivel húztam ki ennyire a gyufát valakinél, de a FAQ szerint, kultúráltan, és ahol tudtam segítőkészen szóltam hozzá, és nem utolsósorban érdekelt a fórumozók véleménye egy honlappal kapcsolatban.

    Tehát a kérdésem az lenne, hogy hol és milyen hibát követtem el.


    Utoljára módosítva: sZeKo által : 2014-06-07 01:13 Oka: moderációs szekció, nem reklám

  2. #2
    Bölcs Bruk logója
    Csatlakozott
    12-04-06
    Hozzászólás
    704
    Begyűjtött 251 köszönetet
    184 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Törölt topik + minden hosszászólásom

    Azzal, hogy a hozzászólás gyűjtésre mentél rá (célod a honlapod hirdetése volt), nem pedig a hasznos hozzászólások írására. Pl. én láttam, hogy több éve kihalt témához szóltál hozzá, ami már aktualitását vesztette. Ezzel együtt a hozzászólásod is, amit többek között én is jelentettem.

    Javaslatom: használd a fórumot fórumozásra. Abból nem lesz gond és egy nagyszerű közösség tagjává válhatsz. :-)


    -

  3. The Following 2 Users Say Thank You to Bruk For This Useful Post:

    earnnet (2014-06-02), Gregory Stone (2014-06-02)

  4. #3
    búgócsiga Akka logója
    Csatlakozott
    10-05-06
    Hozzászólás
    3.841
    Begyűjtött 1.442 köszönetet
    741 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Törölt topik + minden hosszászólásom

    Amikor jön egy új tag, és 1-2 nap alatt egy csomó helyre írogat, mindig kíváncsian lessük, mit akar majd reklámozni. Aztán jön egy modi, és helyre teszi (töröl, szól, stb.).
    Ez a fórum azért értékes közösség, mert szigorú szabályok és szigorú rendfenntartók vannak.
    Demokráciát ne várj, a modikat sem a közösség választotta, de ők a közösség érdekeit szolgálják.
    Érdemes türelmesnek lenned, mert a szpem jellegű kommentek miatt nem csak téged nem vesznek majd komolyan, hanem az oldaladat/oldalaidat sem.
    Lazíts kicsit, ha 2 hét múlva mutatod be az oldalad, akkor sem fogsz lemaradni semmiről.



  5. The Following 5 Users Say Thank You to Akka For This Useful Post:

    arpi75 (2014-06-07), Gregory Stone (2014-06-02), gyenge (2014-06-02), koci (2014-06-07), Tizedes (2014-06-02)

  6. #4
    Törzsvendég wzol logója
    Csatlakozott
    14-05-31
    Hozzászólás
    118
    Begyűjtött 36 köszönetet
    32 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Törölt topik + minden hosszászólásom

    Ezzel nem vitatkozok, elismerem, a célom az volt, hogy a lehetőségekhez képest minél előbb hozzáértőktől véleményeket gyűjthessek az oldalról - hirdetésnek nem nevezném, azért akkora forgalmat nem generál itt egy topik (nem is abba a témába került).

    Viszont mindezt úgy tettem, hogy semmilyen szabályt nem sértettem meg, és a lehetőségeimhez képest építő jellegűen szóltam a témákhoz. Hozzászólni elsősorban a FAQ-ban lévő topikokhoz szóltam hozzá, és tény, hogy egy régi infót tartalmazó hozzászólásom is volt (bár ez is inkább a tévedés, vagy ha úgy jobb, akkor a tájékozatlanság kategória, mintsem szabálytalanság), de a "Milyen STAT programot hasznalsz?" vagy az "Pénzkeresés AdF.ly-al" miért vesztené el aktualitását, azt nem értem. A viccek, és a "mit hallgatok éppen" fórumtémákról nem is beszélve.

    Vállalom, hogy gyorsan akartam a célomat elérni, viszont semmiképpen sem érzem azt, hogy ártottam volna a közösségnek, a fórumnak, vagy kijátszottam, megszegtem volna a szabályokat.

    Mindamellett, köszönöm a gyors válaszokat, megértettem az itteni rendszert. Majd meglátjuk, hogy alakul.



  7. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:


  8. #5
    Bölcs Gregory Stone logója
    Csatlakozott
    09-09-28
    Hely
    Nyíregyháza
    Hozzászólás
    1.319
    Begyűjtött 529 köszönetet
    317 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Törölt topik + minden hosszászólásom

    Láttam a hozzászólásaid, nem te voltál a legroszabb eset csak az itt lévők picit unják az efajata spamelést amivel felhigul(t) már a fórum. Részben igazad van de sok a rossz tapasztalat szerintem. Én napi 10-20 friss téma-hsz helyet most 60at is átnyálazok aminek legtöbbje érdemtelen épp az ilyen cselekedetek miatt. (szerintem ezzel más is így van) Értelmes srácnak tünsz, szerintem második nekifutásnál nem lesz baj.



  9. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    Bruk (2014-06-03)

  10. #6
    Moderátor sZeKo logója
    Csatlakozott
    09-07-01
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.379
    Begyűjtött 65 köszönetet
    39 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Törölt topik + minden hosszászólásom

    Kedves wzol!

    Azt hiszem én magam csináltam a moderációt az accountodon, mivel több jelentés is érkezett rá. Azzal nem növeled a fórumunk színvonalát - sőt - hogy egy nap alatt telehányod a fórumot egy-másfél soros hozzászólásokkal.

    Ilyenkor néhányat elolvasunk, aztán ahogy látni a terjedelemből és a pár perces idő eltérésekből, általában végig kaszáljuk egy mozdulattal. Jelezve ezzel, hogy mi nem egészen erre gondoltunk a fórum felhasználását illetően.

    Azért pedig külön köszönet, hogy mindezek után még itt se bírtad ki, hogy - habár magad is rádöbbentél, hogy valami nincs rendben - ide is beírd a honlapod címét. Na pont az ilyen hozzáállással van a probléma.


    sZeKo


    Coming soon...

  11. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    Bruk (2014-06-07)

  12. #7
    Törzsvendég wzol logója
    Csatlakozott
    14-05-31
    Hozzászólás
    118
    Begyűjtött 36 köszönetet
    32 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Törölt topik + minden hosszászólásom

    Kedves sZeKo,

    Értem, hogy mindent megtesztek a fórumért, de nem kell átesni a ló másik oldalára. Több sebből vérzik a moderációd érvelése.

    1. Ahogy a fentiekben is leírtam: mindent megtettem, hogy ne csak a hozzászólás számot növeljem: átnéztem a témákat, elolvastam a szabályokat, kerestem olyan dolgokat, amihez hozzá tudok érdemben szólni, közel sem "Köszi", "Ez jó", "Ilyet én is láttam" jellegű hozzászólásaim voltak, hanem rászántam az időt, hogy olyan topikokat keressek, amihez hozzá tudok tenni valamit.

    2. Leírjátok az újoncoknak, hogy milyen témákhoz érdemes hozzászólni, hogy növelhessék a hozzászólás számukat, majd "végig kaszáljátok egy mozdulattal" mert nem várt eleget két hozzászólás között? Mégis mennyi az ideális, az elfogadott idő két hozzászólás között? 10 perc? 10 óra? 10 nap?

    3. ... De meg is válaszolom: az igazság az, hogy a hozzászólások között eltelt idő nem áll kapcsolatban a hozzászólások színvonalával. Miért ne lehetne valakinek akár 2 óra alatt 20 értelmes hozzászólása? Ha ennyire zavar ez benneteket, akkor állítsatok be rá időlimitet. De egy "Ne spamelj!" gumiszabályra hivatkozni, hogy finoman fogalmazzak, elég kényelmes megoldás. Ez már a blog(pont)hu-s "neked még csak 4 hozzászólásod van, mit értesz te ehhez" színvonalat súrolja. Kedves sZeKo, a moderálás egy időigényes, felelősségteljes, komoly munkakör, persze csak akkor, ha színvonalasan csinálják. Szerencsés lehetsz, hogy itt engedik, hogy ilyen minőségben végezd ezt a munkát.

    4. A moderációs kultúrád és képességeidet kiválóan minősíti, hogy még egy privátot se küldesz a szerencsétlennek, válogatás nélkül mindent törölsz (viccet, zeneajánlót is... ), és miután az áldozat elfogadja, hogy nem nyerte el tetszéseteket az első megnyilvánulása (tehát még egyszer: nem szabályt sértett, csak nem tetszett), még egyet azért itt is rúgsz bele. Most, komolyan, szerinted amiatt 252 ember miatt írtam ide a honlap címét aki ezt a témát látta? Moderáció "oka: moderációs szekció, nem reklám" *sóhaj*... Azért írtam ide, hogy aki még értesíteni sem képes arról, hogy miért "kaszálta" minden hozzászólásaimat, talán magára ismer az egykori téma nevéből.

    Nem folytatom, mert így is több időt szántam erre hozzászólásra, mint amennyi idő alatt rábökhetsz majd a törlés gombra. Lehet, hogy jó a fórum, lehet, hogy vannak jó képsségű tagok, lehet, hogy van lehetőség színvonalas eszmecserére, de amíg ilyenné teszitek az első "élményeket", addig ezt nehéz elhinni.



  13. #8
    Bölcs Bruk logója
    Csatlakozott
    12-04-06
    Hozzászólás
    704
    Begyűjtött 251 köszönetet
    184 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Törölt topik + minden hosszászólásom

    Figyelj, miután elindítottad ezt a témát és idézem, ezt írtad:

    megértettem az itteni rendszert
    Mit látok? Ismét egy 2010-es hozzászólásra reagáltál valami "hasznosat". Több, mint 4 éves témához szóltál hozzá. Az internet változik, fél év alatt is rengeteget, nemhogy évek alatt. Ergo az új hozzászólásod nemcsak aktualitását vesztette, hanem haszontalan is.

    A moderációval pedig semmi gond, a legtöbben elégedettek vagyunk vele. Azt pedig ne felejtsd el, hogy ez nekik csak hobbi (vagy hasonló). Éppen ezért teljesen érthető, hogy 4-5 haszontalan hozzászólás után rányomnak a delete gombra és törlik az összeset. Én is ezt tenném. Naponta pedig több olyan ember van, akit moderálni kell.

    Te vagy itt az újonc, neked kell alkalmazkodnod.



  14. #9
    Bölcs Andrea logója
    Csatlakozott
    08-03-26
    Hozzászólás
    1.033
    Begyűjtött 278 köszönetet
    213 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Törölt topik + minden hosszászólásom

    De azért kesergésre semmi okod, hisz máris kaptál 4 köszönetet 3 hozzászólással.
    Ezen a "tortúrán" meg szinte mindannyian átestünk Mindenki volt itt a fórumon újonc.
    És hidd el, ez az ország egyik legszínvonalasabb fóruma, ha nem a legszínvonalasabb. Megéri beilleszkedni.



  15. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    Freedom (2014-06-07)

  16. #10
    Törzsvendég wzol logója
    Csatlakozott
    14-05-31
    Hozzászólás
    118
    Begyűjtött 36 köszönetet
    32 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Törölt topik + minden hosszászólásom

    Most már nemcsak értem, de sajnálom is az itteni rendszert.

    - Tehát, ha van egy véleményem, tapasztalatom, elméletem, vagy információm, azt az illetékesek körbeülik, majd tesznek rá egy hasznos vagy haszontalan pecsétet. Ez alapján megy a felhasználó spammer kategóriába. Szép. Nem kéne összekeverni a moderálást a tartalom minőségével. Nyilván nem mindenki egyformán tájékozott, vagy egyforma mélységben ismeri az adott szakterületet: hadd legyen már jogom tévedni, vagy "haszontalant" írni, ha már ez egy "fórum". Ha nem beszélgetni akartok, akkor csináljatok egy blogot, vagy zárjátok le a regisztrációt.

    - "Semmi gond a moderációval." - Amit nem látsz, arról nem tudsz. Nekem ez eleget elmond: Összes tag 9.728 Aktív tagok 438 - vajon hányan lettek kiszórva, mert "haszontalanok" voltak a kemény mag számára?

    - Sohasem fogadtam el mentségnek a "csak hobbi" választ. Felnőttek vagyunk, elvállalunk valamit: el kell dönteni, hogy képes rá hogy igényesen csinálja, vagy nem. Továbbá a szalvétagyűjtés a hobbi - egy fórum moderátorának lenni az feladat.



Oldal: 1 / 3 123 UtolsóUtolsó

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •