Eredmény: 1 - 7 (7) összesen

Téma: Demagógiatorta

  1. #1
    work. don't play. HAL9000 logója
    Csatlakozott
    09-05-31
    Hely
    Debrecen
    Hozzászólás
    1.205
    Begyűjtött 44 köszönetet
    19 hozzászólásával

    Nyíl Demagógiatorta

    ...ahogy kiderült, fogékonyak vagyunk és lelkesek. Talán szomorú dolog ez, viszont az eredményből tanulhatunk. Ezt a gondolatsort le is zárom...

    A helyes értékítélet viszont - mint vételi szándékká fejlődött megrendelői tulajdonság - ebben a pillanatban mindössze a kapacitásom felét képes kihasználni. Valamit talán kihagytam.

    Demagógia, mint üzleti alkalmazás

    Nekem ugyan nem szimpatikus, de a tömeg kétharmada láthatóan megeszi. Innentől viszont úgy gondolom, hogy az üzlet az üzlet. Komp sem lettem, vadakat terelő juhász, tűzoltó, vagy katona sem - így nem muszáj tartanom magam az általam ízlésesnek és elegánsnak tartott őszinte stratégiákhoz, hiszen alkalmazkodni kell.

    Sajnos nem értek hozzá. Legalább 15 + 5 kérdésem van! Abban sem vagyok biztos hogy ebben az irányban van a jövő. A véleményeteket ebben a témában is nagyra fogom tartani, és megköszönök előre minden hozzászólást.

    A topic központi kérdése számomra az, hogy vágjak-e egy szeletet ebből a demagógiatortából én is, vagy inkább legyek kitartó, és várjak a soromra amíg az evolúció azonos intelligenciaszintre hozza az egész lakosságot. Aztán az is érdekelne, hogy milyen módszereket érdemes alkalmazni, és milyen hatás várható. Nyilván mindenki le tud húzni egy számot az árjelzőn, és melléírni egy kisebbet - ez nem tartozik a felháborodás kategóriába, mert már megszoktuk (sőt, talán így is várjuk el). Pl: fél jogsit nyertem az asszonynak a múltkor a rádióban - vagy mégsem - ez dühítő, de nem veszélyes. Ennél hatékonyabb megoldásokra gondolok. Őszintén szólva halvány gőzöm sincs mit hazudjak össze ahhoz, hogy meggyőzzek bárkit is arról amire nem tudom rávezetni logikus érvekkel.

    Tény viszont, hogy enélkül kihagyok egy csomó melót.

    Na, hajrá - de csak őszintén!


    Utoljára módosítva: HAL9000 által : 2010-05-28 00:20

  2. #2
    "W" serwer logója
    Csatlakozott
    09-07-01
    Hozzászólás
    680
    Begyűjtött 21 köszönetet
    13 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Demagógiatorta

    Csak megnyugtatásul, vagyunk még jó páran, akik így gondolkodnak.

    De a tény az, hogy alá kell rendelni az egónkat, önérzetünket az esetleges megrendelői ostobaságnak.
    Ő fizet, mi szolgáltatunk!

    Másrészt a demagógia-tortából sokan jól megélnek, pedig biztosan van köztük is, aki nem vallják, csak alkalmazzák a módszereket.



  3. #3
    Bölcs DaveeD logója
    Csatlakozott
    09-07-23
    Hely
    Göd
    Hozzászólás
    1.877
    Begyűjtött 4 köszönetet
    4 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Demagógiatorta

    Én is csak nevetni tudok az ilyen árleszállításokon, amikor ezt egy újságban, vagy bárhol máshol látom, és közben anyázok, mert tudom, hogy a 30-50%-al leakciózott árakon még mindíg haszna van a terméken.

    De az emberek nagy részének ez kell, aki meg átlát ezen az ugyanúgy megveszi, ha tetszik neki amit kínálsz.

    Én nem szeretem ezt a stratégiát, de alkalmazom, mert " haladni kell a koral" (működik is)



  4. #4
    Bölcs yatoo logója
    Csatlakozott
    09-02-18
    Hozzászólás
    1.842
    Begyűjtött 524 köszönetet
    302 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Demagógiatorta

    Elég sokáig dolgoztam az FMCG-ben mint kereskedő, és elég rendesen megcsömörlöttem az egésztől. Fiatalként elhittem, hogy nekem hazudnom kell a cég érdekében a vevőnek! Ma már tudom, hogy ez nem igaz, nem szükséges hazudni, ha igazat mondasz és olyan terméket vagy szolgáltatást kínálsz amire szükségük van az embereknek akkor előbb, utóbb meg lesz az a vevő köröd akik egymás kezébe adják a kilincsedet.



  5. #5
    Bölcs brendi2 logója
    Csatlakozott
    08-08-22
    Hely
    Vác
    Hozzászólás
    1.142
    Begyűjtött 61 köszönetet
    34 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Demagógiatorta

    Sose kamuzzál, ne menj bele ebbe a játékba. Neked jól kell dolgoznod, és akkor a megrendelők egymásnak fognak ajánlani előbb utóbb, illetve legközelebb is téged hívnak.
    Hosszútávú megoldásként csak ez a járható út, nem a "demagógia torta".
    Lehet, ha én a környékeden laknék, rendelnék nálad valami bútort, és te rosszat készítenél, átvágnál, pontatlan lennél stb. soha nem hívnálak többet, és nem is ajánlanálak, hiba nyitsz ilyen "az evolúció azonos intelligenciaszintre hozza az egész lakosságot" felhangú topikokat
    Más kérdés, ha ilyen Wolf G. és Goldmann D. féle ebook marketing seo guru eladó lennél a neten. Akkor a demagógia tortát neked találták ki. Ja az marketing torta.



  6. #6
    work. don't play. HAL9000 logója
    Csatlakozott
    09-05-31
    Hely
    Debrecen
    Hozzászólás
    1.205
    Begyűjtött 44 köszönetet
    19 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Demagógiatorta

    Ok, ahogy látom itt mindenki azonos véleményen van. Ez derék. Lépjünk viszont túl ezen.

    Konkrétan említenék két módszert így hirtelen:

    Sulykolás

    Tukmálós topic volt már, én most nem erre gondolok. A lényeg annyi, hogy addig nyomják a földművesbe az okosságot, hogy akármekkora ökörség is - végül elhiszi.
    Manapság látni a tv-ben minden szinten (Így fognak lecsukni pl néhány nyakkendős csókát nemsoká, közfelháborodás kiváltása nélkül).
    Kitűnően alkalmas a konkurencia, vagy termékének lejáratására. Ennek viszont kell a háta mögé valamilyen projekt, és alkalmas felület ahhoz hogy a köztudatba épüljön az ige. Számomra ezért ez alkalmatlan bármire is.

    Vakítás (a címekkel kapcsolatban elnézést kérek, nem vagyok kiképezve)

    Ha azt mondom hogy az éves átlag alapján arányosan 1000 megrendelőből 950 választja ezt vagy azt a bútortípust, akkor nem hazudok. Azt sugallom hogy ez milyen népszerű, és milyen sok gyalogost győztem meg magamnak.
    Az igazság viszont az, hogy évente ha 48 megrendelőt kiszolgálok, akkor telítve van a kapacitásom. Az arány megállapítására használhatnék más számokat is, pl. a 48-hoz igazodva: 48-ból 45,6 megrendelő választja ezt a bútortípust. Az eredmény ugyanaz, viszont ez nem hangzik olyan szépen. (Évente 1000 megrendelés teljesítéséhez 20 szakmailag agyonképzett, vállalkozói múlttal rendelkező alkalmazottra lenne szükségem, és valószínűleg elpatkolnék szívinfarktusban pár éven belül.)

    Ilyen még az is, ha azt mondom: ebben az évben 6000-el kevesebben vannak munka nélkül. Azt ugyan nem említem hogy a 600.000-ből éhenhalt-e 6000, vagy állást adtam nekik, ahogy azt sem hogy a bázis 600.000 fő, és az eredmény csupán 1%. A 6000 nagy szám, ezt kihasználva nagyot mondhatok.

    Nem jut több eszembe (megyek sörözni)

    Írhatnátok Ti is hasonlókat - ha lehet használhatót.


    Utoljára módosítva: HAL9000 által : 2010-05-28 16:46

  7. #7
    work. don't play. HAL9000 logója
    Csatlakozott
    09-05-31
    Hely
    Debrecen
    Hozzászólás
    1.205
    Begyűjtött 44 köszönetet
    19 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Demagógiatorta

    Hátnemistudom.

    Debrecenben fegyverropogástól visszhangzik a beton. Szerintem most lövik agyon azokat akik nem értenek egyet. Még jó hogy itthon maradtam.



A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •