Oldal: 2 / 2 ElsőElső 12
Eredmény: 11 - 13 (13) összesen

Téma: Magyar virtuális chat world gyerekeknek.

  1. #11
    Moderátor sZeKo logója
    Csatlakozott
    09-07-01
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.379
    Begyűjtött 65 köszönetet
    39 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Magyar virtuális chat world gyerekeknek.

    Ha már WSzP szóba hozta a "dust no" -hoz való kortól független hozzáféréseket, elmondom mit olvastam a Second Life -ról.

    Ez az egész ugye valami fullos társadalom szimulátor. Valós nagy személyek és cégek is képviseltetik magukat bent. Pénz áramlás folyik a valós és virtuális társadalom között. Amennyiben ügyes vagy, kereshetsz vele. Viszont, ha nem akkor ciki más bevétel forrás nélkül maradni. Sok játékosnak nincs lehetősége igazi üzletet csinálni, ezért a már említett három ikszes tevékenység mellett dönt. A játékosok persze igazi emberek, nem program sorok, rájuk ez más hatással van.

    Kód:
    http://bit.ly/2jru7x
    
    (az URL neve miatt raktam bitlybe)

    sZeKo


    Coming soon...

  2. #12
    Bölcs princess logója
    Csatlakozott
    08-07-10
    Hozzászólás
    793
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Magyar virtuális chat world gyerekeknek.

    Ez igaz, a Second Life-nak valóban önálló gazdasága van, saját helyi pénznemmel, ami bármikor valós pénzzé váltható. Viszont azért a fenti cikk jócskán ki van élezve. A Second Life-nak komoly korigazolási rendszere van. Persze ez nem azt jelenti, hogy teljesen sérthetetlen világ, de abszolút nem ez a jellemző, sokkal inkább a teljesen normális közösségi tevékenységek, alkotás egy 3D-s világban. A korosztályigazolással egyértelműen kiszűrhetők a teen és a felnőtt fehasználók. Persze nem állítom, hogy ez nem kerülhető ki, mert számos esetben használják a szülők vagy idősebb testvér azonosítási információit, de ez bármilyen, akár fizetős felnőtt tartalmú oldalnál is előfordulhat. Azon mindig mosolygok, hogy néha cikkek úgy állítanak be valamit, hogy ez mennyire csorbítja a kiskorúak életképét. Őszintén, két pixel avatár között létrejött bármilyen kapcsolat hogyan is befolyásolhat bármit. Már önmagában is komolytalannak tűnik, nemhogy olyan ideológiákat gyártsanak drámahajhász újságírók, hogy márpedig ez a gyerekekben óriási törést okoz és ezzel egyben megvezetik a szülőket is. Vicces. A Southpark sorozat - amit előszerettel néznek gyerekek is - pl. sokkal rosszabb hatással van rájuk, mint egy ilyen világ. Szóval ez egy felfújt téma, legtöbbször alaptalan vádakkal a virtuális világok irányába és miután azért ez a világ felnőtteknek szól, sokkal nagyobb probléma az addikció, ami akár szét is tud húzni kapcsolatokat. Visszatérve a topik eredeti témájára, ettől függetlenül azért megfelelően ki kell dolgozni korosztályigazolással kapcsolatos dolgokat, főleg ha nemcsak a felnőtt felhasználókat célozza meg valaki.

    Ui: Azt is megkockáztatom, hogy a jövőben a 3D-s böngészők elterjedésével a közösségi tevékenységek egy része áttevődik az ilyen 'immersive' felületekre.


    Utoljára módosítva: princess által : 2009-10-22 06:12

  3. #13
    'Say Hello To My Little Friend'
    Csatlakozott
    09-02-07
    Hely
    Bjudapeszt
    Hozzászólás
    204
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Magyar virtuális chat world gyerekeknek.

    Az egész kezdeményezés abból indúlt ki, hogy van reá igény.
    Marketing? Igen egy jó szakember tudja hogyan kell ebből profitálni, de én nem vagyok az. Az én lelki világom akkor lenne nyugodt, ha egy ilyen jól kitalált tanárokkal bevont kviz játékokkal és egyébb okosító gamékkal felspékelt online világot alkotna vagy alkotnának valakik, de a fő csapás természetesen a chat és a kis világ amiben ismerkedhetnek okosodhatnak a gyerekek.

    2 fajta szülő van.

    az első nem tudja hol a gyereke mert az csavarog, lop kocsikat tör fel ect...

    a második tudja hogy a gyerek edzésen van, vagy otthon bent űl a szobában és ebbe az új online őrületbe szeretett bele ami tényleg egy jó hely végre játszva tanúl és ismerkedik.

    Mint gyakorló szülő én szeretnék a második lenni tudva azt hogy vannak ilyen helyek.

    Ez a baj ezzel a világgal hogy a profit az elsődleges szempont és nem a szándék vagy az értelem.



Oldal: 2 / 2 ElsőElső 12

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •