Eredmény: 1 - 5 (5) összesen

Téma: Látogatási Trendek

 1. #1
  Tag
  Csatlakozott
  07-06-08
  Hely
  Mindenhol
  Hozzászólás
  64
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás Látogatási Trendek

  Több nagyforgalmú magyar honlap google analytics féle statisztikájához is van hozzáférésem vegyesen (pályázatok, termékek/brand honlapja...stb.) és a minap teljesen véletlenül vettem észre a látogatótrendek közti összefüggést, mégpedig azt, hogy a hét elején általában nagyobb a forgalom mint a hét többi napján. Látogatottság szempontjából a hétvége a legrosszabb. Ami még figyelemfelkeltő a szerda van, hogy hét elején nincs forgalom és szerdán és csütörötkön van nagyobb forgalom, de a péntek-vasárnapra visszaesik, amikor semmi különös dolog/akció nem lett a honlapokon hirdetve és kampány sem indult.

  Aki ismer az tudja, hogy eBay-ben is jelen vagyok, viszont az eBay beépített analytics-e (omniture) kb használhatatlan, mert hol méri a forgalmat és hol nem. Most kipróbálok végre egy új mérőt (ugyanis az eBay-be nem lehet google analytics-et használni) és megnézem, hogy mi a helyzet külföldi webshop esetében.

  Ti mit vettetek észre látogatottság szempontjából? Helytálló, hogy a hét elején nagyobb a forgalom és a hétvége fele ez egyre jobban csökken? Mi lehet az oka? Mindenki munkahelyről nézelődik és a hét első napjain még nincs hajtás?

  Viszont mi újság webshop, internetes eladás esetén? Gondolom a legtöbben munkából neteznek és találnak rá a honalpra és ilyenkor nem feltétlen a vásárlás a cél, mint teszem azt hétvégén amikor magánéletet élhetünk.

  Vajon mi a helyzet PPC kampány esetén? Jelenleg egyiken sem fut, de az is érdekes megfigyelés lehetne. 2. #2
  webzsonglőr mulidesign logója
  Csatlakozott
  08-01-11
  Hely
  Budapest XIII.ker.
  Hozzászólás
  197
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Látogatási Trendek

  Teljes mértékben a honlapod által megcélzott látogatók szokásaitól függ szerintem. Van olyan oldalam , amire illik a te általad leírt látogatottság, de van amire egyáltalán nem. Célcsoport függő dolog... A diákok főleg hétvégén neteznek , a középkoró dolgozó emberek pedig hétfőtől péntekig a munkahelyen stb-stb... Csak ugyanazon témába tartozó honlapok látogatási trendjeit érdemes összehasonlítani, annak van értelme , hozzátezsem - szerintem! eBay-on nem vagyok ott így arról nem is tudok véleményt mondani. 3. #3
  Tag
  Csatlakozott
  07-06-08
  Hely
  Mindenhol
  Hozzászólás
  64
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Látogatási Trendek

  Idézet mulidesign eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Célcsoport függő dolog...
  Ezzel tisztában is vagyok, ugyanakkor nem hoztam volna létre a topicot ha ugyanolyan típusú oldalakról lenne szó. Vannak a repertoárban fiataloknak készített honlapok (pályázatok, mobiltelefon microsite) és idősebbek által érintett brandek (lakberendezés...stb.), webshopok is. Tehát viszonylag vegyes a felhozatal, mégis hasonló értékeket látok - nyilván nem a látogatás számában, de a forgalmak napi szintjében. Így a pályázat amin főleg fiatalok vettek részt (14-25 év között főleg) ugyanazt a látogatást produkálta mint egy lakberendezési webshop: tehát hétvégén alacsony volt a forgalom, kivéve a pályázat lezárása előtt ami hétvégére esett.

  Ezért érdekel, hogy másoknál mi a helyzet. Esetleg ha vannak vállalkozó kedvűek akkor típusokra lebontva lehetne (microsite, webshop, pályázat...stb.) megosztani az arányokat egy hétre levetítve.


  Utoljára módosítva: Re-D által : 2009-08-05 12:26

 4. #4
  Bölcs akrstf logója
  Csatlakozott
  08-09-20
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  687
  Begyűjtött 23 köszönetet
  17 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Látogatási Trendek  Nálam is hasonló a történet, hétfő szinte mindig erős. Hét közepe fele is erősödik, a hétvégén pedig leesik.

  Konzol piacról van szó, Webshop az oldal típusa.

  Ha gondolod megkérdezhetem egyik barátom is, neki szurkolói oldala van napi 4-5000 egyedivel.


  Felhasználó- és keresőbarát weboldalakat tervezünk szívvel, lélekkel: hellooo digitális ügynökség

 5. #5
  Bölcs
  Csatlakozott
  08-10-05
  Hozzászólás
  1.091
  Begyűjtött 139 köszönetet
  110 hozzászólásával

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •