Oldal: 2 / 4 ElsőElső 1234 UtolsóUtolsó
Eredmény: 11 - 20 (33) összesen

Téma: Logika, határozottság, képviselet

  1. #11
    work. don't play. HAL9000 logója
    Csatlakozott
    09-05-31
    Hely
    Debrecen
    Hozzászólás
    1.205
    Begyűjtött 44 köszönetet
    19 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Logika, határozottság, képviselet

    Ebben a témában innentől és visszamenőleg egyetértek mindenkivel és mindennel, az idézett gondolatot visszavonom, és utólag is elnézést kérek ha megbántottam az érintetteket.

    Ezúton szeretném kérni a téma törlését, ha van rá mód.



  2. #12
    scs
    Vendég

    Alapbeállítás re: Logika, határozottság, képviselet

    Hé, meg ne próbáld törölni!!!
    Még csak az kellene, hogy a sok okos gondolat eltűnjön innen. Írt itt mindenki sok jó hozzászólást. Te is. Attól, hogy pár dologban nem értetek egyet, vagy megváltozott a véleményed dolgokról, még írtál bőven olyat, ami igencsak hasznos volt; és szerintem nem csak nekem. Nem kellene emiatt törölni. Én pl. sokmindenben egyetértek a témaindító írással.
    Azért vagyunk itt, hogy tanuljunk, okosodjunk. Megbántani meg szerintem nem bántottál meg senkit. Ez nem az a hely, ahol a kritika bántásnak minősül.



  3. #13
    MAG
    MAG nem elérhető
    Bölcs MAG logója
    Csatlakozott
    08-08-15
    Hozzászólás
    578
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás re: Logika, határozottság, képviselet

    Szerintem sem kellene törölni, elég értékesek a gondolatok ebben a topicban.

    Kevés olyan iparos van aki úgy látja a helyzetet ahogy Te. A legtöbben nem jutnak el idáig a gondolatmenetben, sőt még a közelébe sem.

    Az én meglátásom az, hogy egy jó marketingesnek/honlapkészítőnek át kell látnia azt a piacot amivel megbízzák. Erre való a konkurrencia analízis, a személyes elemzések együtt a megrendelővel, a piac felmérése stb. Egy webmarketingesnek látnia kell a honlapot a megrendelő szemével is. Tudnia kell mikor, mire és miért fognak kattintani, melyek lesznek a használható kulcsszavak, milyen oldalakra fognak betévedni a keresőkről, mik azok az eszközök amivel a potenciális vásárlók érdeklődését fel lehet kelteni.

    A honlappal párhuzamosan érdemes a cég profilálására, arculatára is gondolni és arra, hogyan lehet elérni a célcsoportot más (nem csak internetes) csatornákon keresztül is.



  4. #14
    work. don't play. HAL9000 logója
    Csatlakozott
    09-05-31
    Hely
    Debrecen
    Hozzászólás
    1.205
    Begyűjtött 44 köszönetet
    19 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Logika, határozottság, képviselet

    Egy pohár vizet sem tudok anélkül meginni hogy ne lennék halálosan biztos a project sikerében. Kilögybölném mielőtt a számhoz ér a pohár :-) Néha túl sokat gondolkodok, bocsika... Ha biztos vagyok valamiben, biztos vagyok abban is hogy az a lehető legjobb, meg fogom tudni csinálni, sikeres lesz, és hasznomra válik. Nehéz kezelnie ilyen hozzáállással bárkinek is a tévedéseket, hibákat. Meg kell tanulni értékelni a kritikát, és hasznot hajtani belőle. Szóval ennyit a jellemhibákról. Olyan sok hülyeséget hallottam már hogy szokásommá vált elküldeni mindenkit a fenébe, ugyanakkor le tudom szűrni a hasznos információt.

    Néhány alapvető gondolat:

    - Biztos vagyok benne hogy JÓ az a stratégia amit igyekszem alkalmazni, mert beválik.

    - Sikerrel alkalmazom jelenleg is, de tudom hogy sokkal többet is ki lehetne hozni belőle - ezért vagyok itt.

    - Nem fogok tudni minden véleményt elfogadni mert egyrészt néha ellent mondanak egymásnak, másrészt nem akarok egy iwiw2-t csinálni, csupán eladni amit kell.

    - Hadd ne kelljen összepisilnem magam a megtiszteltetéstől akkor, ha olyasvalaki véleményére reagálok aki "fogalom a magyar weben évek óta". Hálás vagyok, megköszöntem, átgondolom, de egyetérteni és alkalmazni bármit csak akkor fogok ha meggyőződtem a helyességéről. Én, saját magam.

    Mégegyszer: véleményt olvastatok. Speciális, számomra aktuális módszert, egy erre létrehozott témában. Én nem weben rendelhető és gyorspostával elküldhető terméket vagy csengőhangot árulok, mégcsak nem is megfogható dolgokat, hanem a megrendelő saját elképzelését! Azaz végsősoron magamat. Jól csinálom, mert megélek belőle. Mégjobban szeretném csinálni. És ha minden megrendelőm a netről jön, és gyakran jó véleménnyel vannak mind a munkámról, mind az weblapomról... tisztelettel elnézést kérek, de van okom feltételezni hogy jó úton járok, és inkább az Ő véleményükre adok szemben egy, a lapomat földbedöngölő kritikával. Ez van.

    Mindazonáltal szeretném átfogalmazni a nevezetes mondatot, ezzel együtt beismerni hogy általánosítottam. Ugyanakkor megjegyezném hogy kitartok általános véleményem mellett, mely a "seo-s szakemberek"-et sérti. Sértse is akit kell, mert mert a nagyrészük kontár, okoskodó, tehtségtelen "kocsmamarketinges". Ugye egyetértünk abban hogy kevés az igazán jó szakember (minden szakmára vonatkozóan).
    Meggyőződésem hogy tiszteletre méltó kivétel nagy része ezen a fórumon lakik, tőlük elnézést kérek: nem rájuk gondoltam, és nem úgy ahogy azt többen félreértették. :-)
    Sok hülyeséget olvastam már, muszáj szelektálni. A web tele van bakkerekkel, és az is igaz hogy minden technikát egyszerűen nem lehet alkalmazni egy lapon. Ahogy a Winters-nek adott eredeti válaszomban is írtam, válogatni kell egy adott cél érdekében a lehetséges eszközök közt, és speciálisan csak az arra alkalmas módszereket alkalmazni. Pláne ha mondjuk már kipróbáltunk sokat, és tapasztalatok alapján keresünk újakat.

    Ennek megfelelően értelmezzétek újra így a szóbanforgó mondatot:

    Feltétlenül szükséges egy funkcióját tökéletesen betöltő weblap létrehozásához a megfelelő szakmai irányítás, mely a web-en kívüli tapasztalatokra építve segít a vállalkozás valós erősségeit, addig elért sikereit, üzleti technikáit - mint egyenértékű erőforrásokat - ötvözni a speciálisan alkalmazott, célzott marketing stratégiákkal. Önmagában nem lehet sikeres csak a szakmaiság, vagy csak a marketing. Egy rosszul működő vállalkozást nem ment meg a legjobb webes alkalmazás sem, és egy sikeres cég is nagyot bukhat egy rosszul alkalmazott, vagy számára alkalmatlan marketingtaktikával.

    És még egy kis magyarázat: Azért vagyok ilyen kurvaszigorú és szkeptikus, mert ez a szerencsétlen weblap nem játékszer. Ebből élek.



  5. #15
    insert_click bubu001 logója
    Csatlakozott
    08-05-19
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.296
    Begyűjtött 7 köszönetet
    5 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Logika, határozottság, képviselet

    Érdekes olvasni az írásaidat, van amivel egyetértek, vagy épp kezdeneém élvezni, majd a következő mondatrészben ledöntöd az addig felépített kis homokvárat.

    Egy jó saleses el tud adni szinte bármit, de ha van mögötte egy jó marketingstáb akivel összedolgozik, még többet fog eladni.

    Ameddig nem volt weblapod addig is volt (gondolom) megrendelésed, most hogy van megtöbbszöröződött.
    Az, hogy Te jónak látod és úgy érzed így tökéletes, még nem jelenti azt, hogy ez valóban így van. Felszereltem én otthon magamnak a konyhapultot, szerintem jó is, praktikus mert tudok rá pakolni, olcsó volt, szerintem szép is. Csak asztalos ne lássa mert visítva körberöhög. (és ez valóban így van)

    Jó, hogy van weboldalad, jó, hogy van belőle bevételed, ha ez neked elég, akkor nincs semmi gond. A kérdés az, hogy megelégszel ennyivel, vagy hajlandó vagy új célt kitűzni magad elé. Ez nem feltétlen a több megrendelőt jelenti, hanem hogy olyan megrendelőt keresel vele, aki állandó munkával lát el, vagy nagy összegű munkával esetleg különleges, szakmai kihívást igénylő munkára fáj a fogad.

    ui: ne töröltesd a témát, mert akkor küldöm a minusz hírnévpontot!


    Székelyderzs és vártemploma LinkkatalógusCuba hotel booking
    Alacsony törpe sokat bír!

  6. #16
    work. don't play. HAL9000 logója
    Csatlakozott
    09-05-31
    Hely
    Debrecen
    Hozzászólás
    1.205
    Begyűjtött 44 köszönetet
    19 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Logika, határozottság, képviselet

    Ez a lap olyan lesz, amilyenre legjobb tudásom szerint képes leszek megcsinálni :-) . Párszor leírtam már (hadd ne idézzem) hogy fejleszteni akarom, azt is leírtam hogy mi a cél. Sajnálom a homokvárad :-( Na jó, törlési kérelem visszavonva :-) Bár szerintem ez a téma kimerült :-( vagy mégsem? :-)

    :P



  7. #17
    scs
    Vendég

    Alapbeállítás re: Logika, határozottság, képviselet

    Idézet bubu001 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    van amivel egyetértek, vagy épp kezdeneém élvezni, majd a következő mondatrészben ledöntöd az addig felépített kis homokvárat.


    Felszereltem én otthon magamnak a konyhapultot, szerintem jó is, praktikus mert tudok rá pakolni, olcsó volt, szerintem szép is. Csak asztalos ne lássa mert visítva körberöhög. (és ez valóban így van)
    Teljesen egyetértek azzal, amit írtál. Főként azzal, amit idéztem.
    De látod, te már tudsz konyhapultot is összerakni. Énnekem fél délelőtt volt a számítógépes asztalomat összepakolni, holott kész alkatrészekből állt, és csak egybe kellett pakolgatni. Ha nem lett volna mellé használati útmutató, még mindig a földön ülve gépelnék.

    A marketinges dolga, hogy eladja a terméket. Mindegy, hogy mi az; legyen alma, WC ülőke, konyhaasztal vagy éppen egy szolgáltatás.
    Az eladás nem a terméktől függ. És nem is attól, ha az adott terméket ismeri az ember. Persze segít sokat rajta, ha a marketingesnek azért van némi lövése a témához. De nem attól jó marketinges, ha az eladandó árut/szolgáltatást ismeri.
    Hanem attól, ha a vásárlót, és annak gondolkodásmódját ismeri. Hiszen annak adja el.
    Ha ismerem Gézát, tudom, hogy mit szeret. Az almában szereti a pirosat meg az édeset. De nem szereti a savanyú zöldet. Érthetek én az almához akárhogy. Tudhatom róla, hogy a zöld alma egészségesebb meg szebb is. Hiába adom Géza elé, hiszen ha nem tudom, hogy Géza mit szokott enni, akkor valszeg bakot lövök a próbálkozással.
    Tudom, buta példa volt, de a marketingnél a legfontosabb, hogy a vásárló fejével tudjunk gondolkodni.

    A honlapkészítőnek valahol nem árt tudni szintén gondolkoldni a látogató fejével. Ő is hasonló, mint a marketinges. Csak őneki azt kell tudnia, hogy a látogatót milyen effektekkel/kinézettel/akármivel tudja megfogni, és egy adott irányba terelni.
    A jó honlapkészítő valahol ért a marketinghez is, mert eléggé nagy szüksége van rá. Egyébként nem ér el vele eredményt.
    Nem fog érteni sem az almákhoz, sem a konyhaasztalhoz. (Ha ért hozzá, az külön jó; abból születnek az igazán tetszetős honlapok, amelyeket nem csak pénzért, hanem szívvel-lélekkel csinál a gazdája. Mert szereti azt a témát.) De általában nem ért hozzá. Ettől függetlenül tudja (tudnia kell), hogy - témától függetlenül - egy adott alkalmazás, egy adott kinézet mit fog eredményezni.
    Szerintem.



  8. #18
    work. don't play. HAL9000 logója
    Csatlakozott
    09-05-31
    Hely
    Debrecen
    Hozzászólás
    1.205
    Begyűjtött 44 köszönetet
    19 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Logika, határozottság, képviselet

    Nekem 10 évembe került valamenyire megismerni azoknak a megrendelőknek a problémáit, vágyait, igényeit akiket igyekszem megcélozni, és akiket van értelme megcélozni.
    Komolyan össze tudna állítani nélkülem egy marketing szakember egy weboldalt úgy hogy ezek a keresők talájanak rá, magukénak érezzék, és fel is hívjanak? Sikerülne neki meggyőzni őket már a weben? Fogalmam sincs hogyan csinálná. Miket írna bele? :-)



  9. #19
    insert_click bubu001 logója
    Csatlakozott
    08-05-19
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.296
    Begyűjtött 7 köszönetet
    5 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Logika, határozottság, képviselet

    hmmm. egy jó marketinges ismeri a terméket, különben rossz irányból közelíti meg az eladási taktikát.
    írtam szöveget flexibilis csövekhez, ha nem lett volna lövésem, nem tudtam volna mit írni róla. Ehhez kellett, hogy 2 órát beszélgessek a cégtulajjal, aki műszaki végzettségű, de eladni nem tud. 2 órás huzavona után sikerült belőle egy a4-es oldalnyi anyagot kiszedni, ami használható volt.



  10. #20
    insert_click bubu001 logója
    Csatlakozott
    08-05-19
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.296
    Begyűjtött 7 köszönetet
    5 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Logika, határozottság, képviselet

    Idézet HAL9000 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Nekem 10 évembe került valamenyire megismerni azoknak a megrendelőknek a problémáit, vágyait, igényeit akiket igyekszem megcélozni, és akiket van értelme megcélozni.
    Komolyan össze tudna állítani nélkülem egy marketing szakember egy weboldalt úgy hogy ezek a keresők talájanak rá, magukénak érezzék, és fel is hívjanak? Sikerülne neki meggyőzni őket már a weben? Fogalmam sincs hogyan csinálná. Miket írna bele? :-)
    Amit tőled megtud a termékről és amit még hozzáolvas, majd ezt ehető formába önti a saját tapasztalatai alapján. Nagy valószínűség szerint, ő többféle terméket és több vásárlónak "adott el" mint te.



A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •