Oldal: 1 / 12 12311 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (118) összesen

Téma: Adblock - Mi legyen a válasz?

 1. #1
  Bölcs
  Csatlakozott
  11-06-24
  Hozzászólás
  1.233
  Begyűjtött 570 köszönetet
  374 hozzászólásával

  Alapbeállítás Adblock - Mi legyen a válasz?

  (lehet, hogy nem a legjobb helyen van a téma, ez esetben sry)

  Szóval régóta érlelődik bennem egy kérdés, de mind a mai napig nem tudtam meggyőzni magam, hogy mi lehet a helyes válasz. Így hát kíváncsi vagyok, hogy ti mit mondtok.
  Az Adblockot gondolom senkinek sem kell bemutatni.

  Adott egy oldal, kizárólag tartalomszolgáltatás - cikkek cikkek és cikkek minden mennyiségben. Egy kicsit üzlet, egy kicsit szerelem, az a 'munka' amiről mindig tudtam, hogy része kell legyen majd az életemnek. Az egyetlen bevételi forrás a reklám - ezen nem akarok változtatni, nem is nagyon lenne rá lehetőség ennél az oldalnál.

  Hogy az Adblock mekkora károkat okoz, az egyszer rendben van, de ahogy telnek a hónapok, évek, úgy terjed egyre jobban és most már simán vannak időszakok, amikor 40% fölötti az AB használók aránya. Ez mind szép és jó, de mivel nem összelopkodott félmondatos tartalomról beszélünk, egy picit becsapva érzem magam.

  Itt jön a képbe az, amin régóta töröm a fejem. Hogy mi legyen azokkal a látogatókkal, akik Adblockot használnak. Egy lehetőség, hogy udvariasan megkérem - ne tegye. Nincs gamestar kontaktom, de azt hiszem ez nem túl hatékony eljárás.
  A másik, hogy lesza*om. Ez van, elfogadom.

  A harmadik, -és egyre inkább kecsegtető- alternatíva, hogy az Adblock felhasználók számára az oldal elérhetetlen lesz. Mert ha nagyon nyers akarok lenni, szerelem ide, vagy oda, aki Adblockot használ, az számomra (üzletileg) értéktelen látogató.

  Ti hogy álltok ezzel a kérdéssel? Van valami tuti bevált módszeretek, megoldásotok? Mit választanátok a három lehetőség közül, vagy mit választottatok -és miért-? Van egyáltalán jó megoldás? 2. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  pooly (2016-04-05)

 3. #2
  Bölcs tolerancia logója
  Csatlakozott
  08-11-29
  Hely
  Szeged
  Hozzászólás
  509
  Begyűjtött 220 köszönetet
  109 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Adblock - Mi legyen a válasz?

  Szia!
  Én magam AdBlock párti felhasználó vagyok Utálom, hogy egy halom híroldalon már bogarászni kell, hogy hol a hír. Minden villog, ugrál, mozog, színes és elterelő. Viszont mint webfejlesztő, azt javaslom a cikkek oldalán legyen egy hasonló dolog belefejlesztve mint szokás (volt) a Facebook lájk gyűjtögető oldalaknál, (hogy csak lájkolás után elérhető a tartalom). Legyen a lead elolvasható, alatta meg egy gomb, hogy A további tartalom csak Adblock kikapcsolásával elérhető. Így elkezdik olvasni a cikket, látnak belőle valamit, de tudják hogy mi a teendőjük ha tovább szeretnék olvasni (látni akarják a teljes oldalt). Esetleg az ilyen gombra lehet egy link is ahol leírod, hogy hogyan kell kikapcsolni az Adblock-ot, vagy a saját oldaladat felvetettheted velük white list-re. Sokan ugyanis nem maguk, hanem más telepíti fel és fogalmuk nincs hogyan kell kikapcsolni vagy kezelni a kiegészítőt.
  Remélem segítettem Üdv! 4. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  Gregory Stone (2016-04-05)

 5. #3
  Törzsvendég
  Csatlakozott
  09-06-07
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  156
  Begyűjtött 9 köszönetet
  7 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Adblock - Mi legyen a válasz?

  Nem tudom, tudjátok-e, hogy a prohardver lapcsaládnál is előjött a probléma, és talán segít az iránykeresésben, hogy ők mit tettek.
  Nos először is kitettek egy információs könyörgő cikket, több oldalon keresztül. Ebben nagyon szépen megkértek mindenkit, hogy kapcsolja ki az oldalon az adblockot, mert ezzel segít nekik (és lám, én így tettem rögtön a cikk elolvasása után, a reklámok tényleg nem tolakodóak - persze ez máshol nem feltétlenül van így.
  Aztán bevezettek rögtön utánna egy prémium előfizetést, amit mindenkinek elküldtek és megjelent belépés után. Eszerint pár fillérért havonta nem látom a híreket oly módon, hogy az oldal az előfizetőknek le sem generálja a kódot, tehát se tiltani, se letölteni nem fogom. Hozzáteszem, hogy megítélésem szerint ez a megoldás csak nagy lapcsaládoknál működőképes.
  Ők ezt tették.
  Micsoda reklám... blokkolnám! - LOGOUT.hu Egyéb / IT-ipar / Szerkesztőségi blog / Café blog / PH!blog teszt 6. #4
  Bölcs earnnet logója
  Csatlakozott
  12-08-15
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.786
  Begyűjtött 799 köszönetet
  567 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Adblock - Mi legyen a válasz?

  Átérzem a helyzetet, bár azt gondolom, hogy sokan, akik letiltják a reklámokat, eleve nem kattintanak rájuk. Ez persze még mindig nem jelent semmit, mert 40%? baromi nagy arányról beszélünk.

  Én a következőt tenném: Észlelném javascripttel, hogy a reklám blokkolva van (igen, lehet ilyet). Ezután megjelenítenék a reklám helyett valami olyan tartalmat ami közvetetten vagy közvetlenül hasznot hoz. Néha másik reklámot is be lehet csempészni (ugyanazon a domainen van a banner, ugyanarra az oldalra mutat a link és az irányítja át, a mérete meg nem szokványos). De ha nem sikerülne, még egy hírlevél feliratkozás box is jöhet. Szóval nem kell feladni. 7. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  vidirita (2016-04-05)

 8. #5
  Bölcs Gregory Stone logója
  Csatlakozott
  09-09-27
  Hely
  Nyíregyháza
  Hozzászólás
  1.319
  Begyűjtött 529 köszönetet
  317 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Adblock - Mi legyen a válasz?

  Én is hasonlót javasolnék. Tartalom egy részért kitakarod és jelzed hogy az oldal hirdetésekből tartja fen magát, megkéred hogy kapcsolja ki ezen az oldalon. Így minden másik oldalon még használhatja azt. Útmutató kidolgozva, hülye biztosan.
  Egy külföldi oldalon már láttam ezt a megoldást, szerintem hatásos. 9. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  vidirita (2016-04-05)

 10. #6
  Bölcs esotanc logója
  Csatlakozott
  11-02-08
  Hely
  Törökszentmiklós
  Hozzászólás
  2.000
  Begyűjtött 1.245 köszönetet
  640 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Adblock - Mi legyen a válasz?

  Idehaza a Pannon Lapok próbálkozik a váltással:
  https://veol.hu/webshop
  Gazdaság: Ilyen még nem volt az internetben: fizetős lett egy hazai online híroldal - HVG.hu

  Amennyire tudom működik a dolog.

  Amúgy hogy lehet mérni az Adblock-erek számát?

  (Én is azt gondolom, hogy valamilyen módon korlátozni kell az Adblock felhasználók elérését. Sajnos a tárhely a cikkírás, a programozás a képek, stb, mind, mind pénzbe kerülnek. ) 11. #7
  Bölcs DomainFlotta logója
  Csatlakozott
  12-05-20
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  2.859
  Begyűjtött 1.167 köszönetet
  673 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Adblock - Mi legyen a válasz?

  Idézet esotanc eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

  Megnéztem a veol.hu -t és minden cikket el tudtam olvasni ingyen. Lehet nem jött be a modell? 12. #8
  a zsolti
  Vendég

  Alapbeállítás re: Adblock - Mi legyen a válasz?

  Szerintem is első körben próbálkozz szép szóval (nagy, jól látható felhívás az oldal tetején, hogy reklámokból élsz, és itt nem villog minden szar a szemébe, úgyhogy engedélyezze nyugodtan).

  Erre egyébként közös összefogással valami kampányt is lehetne indítani, lenne egy "minősítés" vagy plecsni, amit azok az oldalak tehetnének ki, ahol nem tolakodóak a reklámok, ezzel tisztába téve a dolgot az olvasók fejében. Mert akkor durrant el nagyon az AdBlock, amikor elkezdtek felfutni ezek az átverős, kamuhíres, lájkoltatós szennylapok, meg a mozis oldalak, ahol a videóplayerre teszik rá a bezárhatatlan reklámot. Miattuk telepítenek sokan blokkolót, miközben valójában a korrekt oldalakat nem is biztos, hogy büntetni akarják, csak éppen nem értenek az AdBlock beállításához.


  Utoljára módosítva: a zsolti által : 2016-04-05 10:05

 13. #9
  Bölcs Vittore1982 logója
  Csatlakozott
  10-06-07
  Hozzászólás
  2.838
  Begyűjtött 1.409 köszönetet
  958 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Adblock - Mi legyen a válasz?

  Nekem is van Adblockerem, de számos oldalon ki van kapcsolva, épp azért, mert megkértek rá. Amúgy én tartalomszolgáltatóként a Forbes megoldását fontolgatom, amíg az Adblock atív, egy baromi nagy téglalap kitakarja az oldalt és megkér, hogy kapcsold ki az Adblockert a továbblépéshez. Valahol jogos is, akinek Adblockere van, az úgysem látja a hirdetést, így nem is lesz bevétel belőle. 14. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  vidirita (2016-04-05)

 15. #10
  Bölcs Baross Ferenc logója
  Csatlakozott
  09-04-06
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  2.163
  Begyűjtött 828 köszönetet
  559 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Adblock - Mi legyen a válasz?

  Nem hinném, hogy a korlátozás jó út (sőt!) - az adblokker userek igazából nem kerülnek extra pénzbe (sávszélesség, tárhely... ugyanmár, aprópénz egy komoly oldal működése esetében; extra cikket se írsz miattuk).
  Az oldal tiltásával azokat az embereket örökre elűzöd. Nem fognak likeloni, ajánlani - ha lehet inkább leszólják az oldaladat. Azt se felejtsétek, h egy ember akár 2-5 eszközön is netezhet, ebből lehet csak 1-en van reklámblokkoló és a user azt se tudja mi az. De ha tiltással találkozik, akkor a többi eszközön sem fogja felkeresni az oldalt.

  A blokkolt felhasználókhoz más célt kell rendelni; egyedi hirdetések, saját szolgáltatások. Lehet nem hoz annyi pénzt mint az adsense - de valamit hozhat.Oldal: 1 / 12 12311 ... UtolsóUtolsó

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •