Oldal: 2 / 2 ElsőElső 12
Eredmény: 11 - 13 (13) összesen

Téma: "Profi weblap" 90% kedvezménnyel

  1. #11
    Bölcs
    Csatlakozott
    12-08-31
    Hozzászólás
    1.032
    Begyűjtött 351 köszönetet
    239 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: "Profi weblap" 90% kedvezménnyel

    Kiegésztés:
    Azért egy kezdő, de tehetséges cégnek sok referenciája nem lesz és sok prémium ügyfelet is nehezen fog szerezni, a csak a referencia mutat valamit elvből kiindulva. Szerintem egy korrekt oldalon, ahol nem csak a vakítás van, hanem tények és előnyök, sőt legjobb marketing beismerni a hátrányokat is, attól emberibb az egész. Ezek meggyőzőek lehetnek. Esetleg egy demo felület, amivel máris ismerkedhet, beleszerethet az ügyfél aztán már csak meg kell rendelnie a szolgáltatást. És nagyon fontos a folyamatos kapcsolattartás az ügyféllel, érezze a törődést és, hogy mindig megfelelő információt kapjon az ingyenes konzultációkon.



  2. #12
    Képszerkesztő Csurga logója
    Csatlakozott
    10-10-17
    Hely
    Hmvhely
    Hozzászólás
    1.101
    Begyűjtött 317 köszönetet
    206 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: "Profi weblap" 90% kedvezménnyel

    Idézet Karessz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Bár magam ellen beszélek ezzel, de valamiben igazat adok neked, de van amiben nem. Azért ezek az általános célra írt "ingyenes" CMS-ek sem tudnak minden speciális igényt kielégíteni. Ha olyan a kérés sokkal többet lehet vele szívni, mint egy saját rendszerrel. Mivel a megrendelő nem ért hozzá, így az ingyenes rendszer átalakításához is pénzt fognak kérni ez igazából nem mérvadó, ez az üzlet. Ráadásul vannak olyan innovatív megoldások például az én rendszerembe, amit nem láttam máshol még és cache nélkül egy egyszerű telepítés után 99%os speed tesztet csinál, na ezt melyik ingyenes teszi meg? Nem írnám le a részleteket, mert üzleti titok, de vannak azok az apró különbségek, ahogy szokták mondani. Egy leadott projektünk egy iskolának a teljes betöltése a lapnak sliderrel, js-el, képekkel, szövegekkel: 0.39. (File cache nélkül) Nem rossz. WP néha az alap sablont egy szűz telepítés után nem tölt be ennyi idő alatt.
    Ha speciális az igény, akkor érthető. Úgy gondolom, hogy ha írtál egy egyedi CMS-t, akkor csak azért tudod könnyebben bővíteni, mert a te gondolatmenetedet használja és pontosan ismered a működését. Ha megtanulsz egy ingyenes CMS-t használni, akkor rájössz, hogy abban sem bonyolultabb egy adott problémára megoldást találni, mint egy egyedi rendszerben. Melyik éri meg jobban? Egyik sem. Mi is használunk egyedi rendszereket, ha kell. Ha meg nem indokolt, akkor felesleges. Én arra akartam rávilágítani, hogy egy átlag ügyfélnek nem feltétlenül kellene ezt megfizetnie.

    Idézet Karessz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Az, hogy a cégek a saját rendszerüket akarják mindenre ráerőltetni és ezt a megrendelő fizeti ki, erre mit mondjak. Kellemest a hasznossal, de ebben az esetben a fejlesztő cég volt felkészületlen. Nekem külön rendszerem van ugyan azzal a motorral, de külön célra specializálódva: webshop, magazin (nem blog) és általános bemutató oldal. Nincs így igazából szerencsétlenkedés vele, csak hát persze ehhez piszkosul sok munkát kellett beletenni, hogy meglegyen később ez a kényelem és felkészültség.
    Adott egy olyan rendszer, amit mondjuk 6.000.000 user/developer használ nap, mint nap a lehető legkülönfélébb célokra (ilyen pl a WP). Persze adott esetben sok lehet a hátránya, de azért nem véletlen, hogy ennyire elterjedt. Általános célokra tökéletes. Szinte bármilyen funkciójú témát lehet rá ugyanúgy fejleszteni.

    Idézet Karessz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A másik mit nevezünk ingyenesnek? Ingyenes, ha magadnak bütykölöd az rendben, de ha már belenyúlsz és tovább akarod számlázni, akkor érdemes megnézni bizony a liszenszeket és rájössz, hogy máris nem ingyenes. De persze csak, ha becsületesen játszunk. Tegyük fel adsz mindenről számlát, megveszed a licenszeket, esetleg bejelentesz 1 alkalmazottat és akkor még nem is vagy nagy cég. Számold ki csak ennek mekkora költsége van és mennyit kell termelned, ahhoz, hogy megélj belőle. Ott van webshop experts, nagyon jó marketing, nagyon magas árak, de mi van mögötte? Egy joomla, amire vettek fejlesztési licenszt és ezt fizettetik meg. Szerintem nincs olyan, hogy ingyen, semmi sincs ingyen, maximum az elején olcsóbb van és majd utána jönnek a járulékos költségek.
    Nem nagy összeg venni egy WP-hez való workframe-t, developer licence-el. Írni meg ingyen is lehet. Onnantól kezdve egy-egy különböző child-téma és mindenki boldog. Mindenki máshogy csinálja, de kevesen csinálják igényesen. Innen ered az a tévhit, hogy használhatatlanok az ingyenes CMS-ek. Valóban spagetti kód, mert sokféle a felhasználási terület.

    Nem akarom senkinek az üzletét rontani, ne vedd személyeskedésnek amiket írok. Valójában a kettőnk véleménye között lebeghet az igazság. Eléggé szubjektív az egész témakör. Ahogy az árak is szürreálisak néha egy-egy vállalkozónál.


    "Galaktikus logók, arculat, weboldalak a KKV-számára!"
    stargeckos.com

  3. #13
    Bölcs
    Csatlakozott
    12-08-31
    Hozzászólás
    1.032
    Begyűjtött 351 köszönetet
    239 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: "Profi weblap" 90% kedvezménnyel

    Ne viccelj, az én piacom ezzel nem rontod Nem neveztünk meg semmit és nem is tekintem ellenségeskedésnek, mások nézőpontjából is sokat lehet tanulni, ha erre nyitott az ember. Picit másképp közelítjük meg magát az üzleti részét és a szakmai részét. Én fejlesztő vagyok, Te lehet mást csinálsz és innentől más részét tekinted értékesnek egy ilyen rendszerről való beszélgetésben, ami egyáltalán nem baj. Én a teljesítményt tartom előtérben, míg te a könnyű konfigurálást. Tenném hozzá van pár landing oldal, ahol én is WP-t használok, tessék lebuktam Mert arra tökéletes, de nagyobb teherbírású weboldalaknál inkább a saját rendszeremben bízok, pusztán mert a nyers erőben, memóriafogyasztásban és sebességben veri az ingyeneseket, plugint meg ugyanúgy telepítesz rá, mint egy WP-ben, még a verzióját is képes követni és frissíteni, ha kell, ezek nem bűvésztrükkök. A WP attól lett baromi sikeres, hogy jókor kezdték, jó volt a szolgáltatásuk és nagyon sok plugin fejlesztőt és template fejlesztőt sikerült meggyőzniük, a többi meg már történelem. De a piac bővül és lesznek új felfedezettek még. Nem feltétlen az enyém, nem ezért írtam, de régen a Drupal is nagyon menő volt, meg a Joomla is, ezeket már torony magasan veri a WP, pedig utánuk jött. Mindig mindent lehet jobban csinálni és előbb utóbb felszínre fognak kerülne. No persze ilyenkor jönnek majd a tőkések és inkább beolvasztják majd.



  4. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    Csurga (2013-08-02)

Oldal: 2 / 2 ElsőElső 12

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •