Eredmény: 1 - 6 (6) összesen

Téma: Weboldal magasztalása, mint online marketing eszköz

  1. #1
    Bölcs repjegyutazas logója
    Csatlakozott
    11-03-27
    Hely
    Győr
    Hozzászólás
    838
    Begyűjtött 277 köszönetet
    191 hozzászólásával

    Alapbeállítás Weboldal magasztalása, mint online marketing eszköz

    Most futottam bele egy Indexes cikkbe. Ahol arról írnak, hogy az Egyesült Államokban iparággá nőtte ki magát a weboldalak magasztalása. Nálunk még nem igazán lehet elterjedve, mert nincsenek olyan látogatottságú oldalak, mint például a Craigslist (apróhirdetés) vagy a TripAdvisor (utazás). Azért arra kíváncsi lennék, hogy egy szállás oldalon a kommentek, úgymond vendégértékelések, mennyi valódiság tartalommal rendelkeznek. Tény, hogy én mindig elolvasom a szálláshelyhez fűződő kommenteket (már ha van egyáltalán lehetőség ilyet írni), legyen az pozitív vagy negatív hangvételű. Ebből kifolyólag gondolom, hogy elég nagy jelentőséggel bírnak a szállásos oldalak esetében a vendégértékelések. Mi erről a véleményetek?

    http://index.hu/kultur/media/2011/09/21/iparagga_valt_a_weboldalak_magasztalasa/


    On-site SEO | WooCommerce webáruház | WordPress | Üvegfóliák értékesítése

  2. #2
    Mentor
    Csatlakozott
    08-03-01
    Hely
    Kisvárda
    Hozzászólás
    464
    Begyűjtött 16 köszönetet
    14 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Weboldal magasztalása, mint online marketing eszköz

    Éppen ezen agyaltam magam is...
    Gondolom a hír hallatán gombamód elkezdenek szaporodni kishazánkban az ilyen jellegű oldalak, majd nagy része kis idő múlva megy is a süllyesztőbe...



  3. #3
    Képszerkesztő Csurga logója
    Csatlakozott
    10-10-17
    Hely
    Hmvhely
    Hozzászólás
    1.101
    Begyűjtött 317 köszönetet
    206 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Weboldal magasztalása, mint online marketing eszköz

    Szerintem van sok kamu hozzászólás az itteni oldalak körében is, főleg, mikor beindítanak egy lapot. Nézzetek meg egy vendégkönyvet, ahova regisztráció nélkül be lehet írni és nem nagyon moderálnak. Tele lesz linkekkel, meg "magasztalással"...


    "Galaktikus logók, arculat, weboldalak a KKV-számára!"
    stargeckos.com

  4. #4
    a pulykakakas Kvarclovag logója
    Csatlakozott
    10-08-20
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.017
    Begyűjtött 8 köszönetet
    8 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Weboldal magasztalása, mint online marketing eszköz

    Minden infót ellenőrizni kell, a fontosságának megfelelően. Ez egy olyan alapszabály amit sokan nem tudnak, és aminek a nem tudását sokan kihasználják.

    Egy fórumon, egy blogon, egy vendégkönyvben egy bejegyzést csak annyira szabad komolyan venni amennyire az íróját ismerem. Tudom, hogy tényleg ő írta, és tudom mennyire érdemes adni a szavára. Adni a szavára, ugye mennyire régi kifejezés? Mennyire nem új keletű a probléma?

    Egy ilyen fórum például, azért is jó, mert kicsit megismerjük egymást és tudjuk kinek milyen témákban lehet adni a szavára. De egy új ember az nem tudja, ő nem fogadhatja el itt senkinek a kijelentését, lehet ez az egész egy álfórum csak azért, hogy pár katalógust jónak tüntessünk fel. Fordítva, bejön az új tag, mondja a frankót és nem érti mért nem hisz neki mindenki azonnal, mért jönnek a kétkedő kérdések. Hát mert nem ismerjük, ezért kell előbb szépen bemutatkozni, lassan, megfontoltan hozzászólni. Egy új ember mond valamit muszáj alátámasztania, egy régi tag mond valamit, lehet egy szóra elhiszem neki, mert már többször tapasztaltam, hogy nem beszél a levegőbe.

    És valóban létezik a feldicsérő iparág, sőt a konkurencia fikázó is. Minden állításnak utána kell járni, egy weblapon a sok elégedett bejegyzés semmit sem ér, ha nem ismered azokat akik a véleményt adják. Magán az oldalon az elégedett vevő ajánlása sem. A Facebook, és a G+ pont ebben lehet hatalmas erő, az ismerős véleménye sokkal többet ér. És persze ugyanúgy manipulálják majd.

    Ismeritek: van az a pénz, amiért korpásodik az ember haja ...



  5. #5
    Bölcs repjegyutazas logója
    Csatlakozott
    11-03-27
    Hely
    Győr
    Hozzászólás
    838
    Begyűjtött 277 köszönetet
    191 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Weboldal magasztalása, mint online marketing eszköz

    Idézet Kvarclovag eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

    Egy fórumon, egy blogon, egy vendégkönyvben egy bejegyzést csak annyira szabad komolyan venni amennyire az íróját ismerem. Tudom, hogy tényleg ő írta, és tudom mennyire érdemes adni a szavára.
    Ezzel teljesen egyetértek. Viszont szállásos oldalak esetében, nagy valószínűséggel csak is vadidegen emberek értékelésére számíthatsz. Ezt amúgy elég jól megoldotta a világ egyik legnagyobb szállásos oldala, mert csak azok írhatnak véleményt és értékelhetnek, akik az adott szálláshelyen meg is szálltak. Ez már mindjárt egy elég jó kis szűrő. Persze ehhez olyan rendszert is kell kialakítani. A budapesti Gellért szálloda kapott hideget és meleget is. Eddig 654-en véleményezték.

    http://www.booking.com/hotel/hu/gellert.hu.html?sid=5b760740f35fd88cd64f3269eb67fc 57



  6. #6
    a pulykakakas Kvarclovag logója
    Csatlakozott
    10-08-20
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.017
    Begyűjtött 8 köszönetet
    8 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Weboldal magasztalása, mint online marketing eszköz

    Nem minden egyes beírót kell ismernem, adott esetben egy komoly portál is lehet garancia arra, hogy ott a beírások többnyire (többnyire, mert a moderációt is ki lehet játszani azért) valósak. Itt a portál az amiben megbízok ilyenkor, és abban, hogy a kamu feldicsérést és fikázást moderálják. Az utazás témát nem ismerem, lehet, hogy az általad említett portál ilyen.

    Ezért is mondtam, valahol itt a fórumon régebben egy fél mondatban, hogy az üzleti ajánlatok esetén ne legyen komment a többi fórumos részéről, mert ronthatja a topiknyitó üzletét vélemény nem egészen helyes. Aki itt tesz üzleti ajánlatot, az az ajánlatához használja a fórum szakmai hitelesítő erejét (szerintem van neki), tehát egy átverős ajánlatot bizony szóvá kell tenni, ha a szakmai hitelét nem akarja kockára tenni a fórum.



A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •