Oldal: 2 / 4 ElsőElső 1234 UtolsóUtolsó
Eredmény: 11 - 20 (34) összesen

Téma: Hogyan lehet beindítani egy apróhirdető oldalt?

  1. #11
    "W" serwer logója
    Csatlakozott
    09-07-01
    Hozzászólás
    680
    Begyűjtött 21 köszönetet
    13 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Hogyan lehet beindítani egy apróhirdető oldalt?

    Igaz, nem az én témám, de azért mást is érdekelhet.
    Az eddigieket olvasva, akkor negatív hatással lehet a fődomainre az aldomainjére elhelyezett apróhirdető oldal, amiben duplikált tartalmú hirdetések vannak?
    Gondolom igen, akkor inkább megszüntettem.



  2. #12
    csótány
    Vendég

    Alapbeállítás re: Hogyan lehet beindítani egy apróhirdető oldalt?

    érdekes...
    http://www.hwsw.hu/hirek/47051/jofog...tera-ebay.html

    azért 250millát sem egy apróhirdetős oldalra költenék el az is biztos


    Utoljára módosítva: csótány által : 2011-07-15 09:29

  3. #13
    "W" serwer logója
    Csatlakozott
    09-07-01
    Hozzászólás
    680
    Begyűjtött 21 köszönetet
    13 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Hogyan lehet beindítani egy apróhirdető oldalt?

    Azért 100milliók elköltése előtt érdemes lett volna átfutniuk ezt a témát...
    Itt már le van írva a tuti.



  4. #14
    "W" serwer logója
    Csatlakozott
    09-07-01
    Hozzászólás
    680
    Begyűjtött 21 köszönetet
    13 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Hogyan lehet beindítani egy apróhirdető oldalt?

    Idézet serwer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Igaz, nem az én témám, de azért mást is érdekelhet.
    Az eddigieket olvasva, akkor negatív hatással lehet a fődomainre az aldomainjére elhelyezett apróhirdető oldal, amiben duplikált tartalmú hirdetések vannak?
    Gondolom igen, akkor inkább megszüntettem.
    Na töröltem a duplikált tartalmú hirdetésekkel operáló apróhirdető aldomaint, egy hét után négy helyet ugrott előre a fődomain.
    Lehet ettől, lehet mástól.



  5. #15
    Bölcs repjegyutazas logója
    Csatlakozott
    11-03-27
    Hely
    Győr
    Hozzászólás
    838
    Begyűjtött 277 köszönetet
    191 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Hogyan lehet beindítani egy apróhirdető oldalt?

    Jofogas.hu:

    Az alább belinkelt cikkből idéznék egy részletet:

    18 hónapja építgeti a szolgáltatást, ami ez idő alatt körülbelül 250 millió forintos befektetés árán a második legnagyobb szereplő lett az apróhirdetések piacán.

    Hát ezen jót derültem. Miből gondolja azt a cikk írója (pontosabban a weboldal megbízottja), hogy ez a weboldal lett az egyik legnagyobb szereplő (a nagyok már 8-12 éve jelen vannak). Én speciel több mint 4 éve üzemeltetek egy középkategóriás apróhirdető oldalt, ami 0 Ft-ból lett felépítve. A 4 év alatt nagyon sok konkurenciát ellenőriztem és látom, hogy a nagytöbbségük csak szenved. Az igazán nagyoknak az internetes megjelenés nullszaldos (sms kiemelésből nem lehet megélni) vagy veszteséges, ők offline terén vannak pluszban. Lásd Expressz, akiknek újságjában nem olcsó mulatság hirdetni, főleg ha kiemelt hirdetést kérsz.

    Visszatérve az ominozus weboldalra. Töb mint 271 ezer találata van, amiből csúpán 6500 van az indexben. Namár most ez oly kevés, hogy hatalmas látogatottságot prudukáljon, főleg úgy, hogy a fontosabb apróhirdető kulcsszavakra sehol sincsen (még).

    Ez az oldal nem más mint egy haszon továbbgörgetés. A cég hasznot termel, még mindig jobb azt tovább görgetni (fejleszteni stb.), mint leadózni, véleményem szerint.

    Na az meg külön érdekesség, bár nem tudom, hogy a hwsw cikke, az PR cikknek indult-e, de 2 konkurens apróhirdető linkje is benne van a jofogas oldalé meg nem. Végül is utobbiról szól javarészt a cikk.


    Utoljára módosítva: repjegyutazas által : 2011-07-15 10:38

  6. #16
    scs
    Vendég

    Alapbeállítás re: Hogyan lehet beindítani egy apróhirdető oldalt?

    Ez a 2. hely szerintem is kicsit erős. Azért ne feledkezzünk meg se az olx-ről (aki a kezdetektől szintén igen erősen tolja a reklámot), se a slando-ról, se pedig az ugyancsak új aprod.hu-ról sem. Meg ugye ott a topapro hálózata, ami most kezd ráerősíteni SEoval, meg hasonló nyalánkságok.
    A látogatószámban valóban lehet 2. az expressz mögött, de ez elsősorban csak az adwords-nek köszönhető, nem pedig a helyezéseinek és a visszatérő látogatóinak.

    Ugyanakkor azt is érdemes tudni, hogy ilyen mértékű kampány iszonyatos tartalmat generál. És nem csak a főoldalra és a kategóriákra, hanem az adott hirdetésekre is jönnek látogatói a gugliból. A napi 10-15ezer feladott hirdetés (már ha igaz a hír) azért nem egy piskóta. Még akkor sem, ha vannak nagyobb cégek is már, akik hirdetnek nála és XML-el átcsusszant pár ezret naponta. Ilyen tartalomfrissülés nem egy egyszerű eset. És arról se feledkezzünk el, hogy a jofogas.hu magyarországi ügyvezető igazgatója nem is olyan régen még a magyarországi guli főnöke volt. Nem kizárt ám, hogy tud ezt-azt, és azt kamatoztatja is.

    Hogy mást ne mondjak: keress rá a gugliban az eladó szekrény kifejezésre (ez egy a sok közül, csak épp ezt vettem észre először nála).
    Meg fogod találni az adwords hirdetések között a jofogas reklámját.
    Namármost páran azért hirdetnek ezekre a kifejezésekre. Tehát ott elől lenni és nem ráfizetni a gatyánkat is a kattintásonkénti díjra, az azt jelenti, hogy az oldalad releváns az adott kifejezésre. Most meg nézd meg a landing page-t. Hová visz? Hát a kezdőoldalra. Az mennyiben releváns az eladó szekrény-re? Semennyire.
    Tehát vagy iszony összegbe kerül egy-egy kattintás, vagy valami trükk van benne.
    A trükk az alábbi:
    Kód:
    http://www.jofogas.hu/#xtor=SEC-9-GOO-[szekreny]-[na]-S-[elad%C3%B3%20szekr%C3%A9ny]&xts=434551&gclid=CN2QoMiUg6oCFcos3wodKwuGxQ
    Erre az oldalra visz ha ráklikkelsz. Ergo a kezdőoldalra, de az URL-ben benne van a kifejezés. Egy ideje figyelem már, hogy ez mi is, de nem jövök rá, hogyan lehet elérni, hogy te is ilyen URL-eket alkalmazz az adwords-ben.
    - Egyik verzió szerintem az, hogy a nagyfőnök bevetette a tudását az adwords kapcsán, és ezzel a spec URL-el olcsóbban hirdet még irreleváns oldalakat is. Ugyan valószínűtlen, hogy ilyet tenne az illető, de kizárni nem lehet.
    - Másik lehetőség, hogy bizonyos adwords fizetőknek X összeg felett (hasonlóan az adsense-hez) extra lehetőségeik vannak arra, hogy megjelenítsék az oldalaikat. namármost pár hónap alatt 250 milliós költésnél ez nem kizárt.
    Szóval azért nem gyenge, amit a jofogas csinál. (Bár én sem erre költenék 250 milliót, ha lenne annyim. )


    Megjegyzésként azt is hozzátenném, hogy szerintem az expressz igencsak pozitív költségvetéssel játszik. ha megnézel egy kategóriát, akkor ott néha akár oldalakon keresztül vannak felsorolva az SMS-el kiemelt hirdetések. Naponta szerintem ezres nagyságrendben mennek oda SMS-ek, ami napi 1-2 millát szerintem igencsak behoz. Erre jönnek nála rá a hirdetési felületek, illetve a különböző cégek (ingatlanközvetítők, autókereskedések, webáruházak), akik spec hirdetési lehetőségért fizetnek nála.
    Szóval ha másnak nem is, de az expressz/ingatlan.com/hasznaltauto.hu triónak biztos megéri üzemeltetni az oldalt (meg szerintem sokan másoknak is).



  7. #17
    csótány
    Vendég

    Alapbeállítás re: Hogyan lehet beindítani egy apróhirdető oldalt?

    hát én már a jófogás kezdőlapját nem értem, az apróhirdetés pont az a terület szerintem ami nem régió függő, és egy térkép fogad.. ha valamit venni akarok manapság már a távolság nem számít, vagy szállítják hozzám, vagy érte megyek, ez a kézből kézbe nagyon ritka manapság szerintem, és csak bizonyos esetekben indokolt...
    nincs egy egyszerű kereső mező se, ahol beírhatnám, hogy mit akarok, aztán a találati oldalon majd szűkítem a dolgokat, ha akarom.
    viszont a reklámjaikat abból a szempontból eltalálták, hogy még a Józsi bácsi is tudni fogja, hogy a megunt cuccait hol tudja elpasszolni.
    ennek ellenére egy snassz mezei aprós oldal, amiből dunát lehetne rekeszteni, és ha ez alól kihúznánk azt az irdatlan nagy mennyiségű reklám lóvét megenné a fene, a cikk szerinti 3-4 év múlva a befektetett pénz visszajöttét meg hát, az internet világában kijelenteni elég meredek, mert jön egy 0pénzes ötlet, ami ráadásul szájról-szájra terjed, ergó nem zúzzák az agyadba, hanem a haveromnak inkább hiszek alapon elterjed, és leveri őtet... tehát lehet az emberke akármelyik cég feje, de ha ez az első komoly netes projektje akkor akár felkészülhet első buktájára, aztán lehet mondani, hogy tanulópénz
    (de az apróddal is így vagyok, kiköpött ugyanaz a kettő)



  8. #18
    scs
    Vendég

    Alapbeállítás re: Hogyan lehet beindítani egy apróhirdető oldalt?

    Többen alkalmazzák a megyék-települések szerinti rendszert az általános aprósok között. A topapro (korábban onlineapro) volt asszem az első, aki alkamazott ilyet (a nagyok közül), már jópár éve volt egy saját térképes rendszere hozzá. Majd jött a slando, és az olx - itt mindkettő aldomainekre rakta a megyéket/településeket. Ez mondjuk főként SEO szempontból történt náluk (nicns térképük), mert a slando rendszerén mind a mai napig megakadok, ha hirdeti akarok ott. Nem rossz a rendszer, de nem mindig tudom, hogy merre is vagyok arccal (bár az átlag felhasználót ez nem érdekli annyira, mint engem ). Később az expressz is berakta az aldomainekre a megyéket, szintén hasonló okból, és persze emiatt a koppintása, az apromix is így tett. És most jött a aprod meg a jofogas, szintén hasonló rendszerrel, de ezeknél van térkép is.

    Ingatlanok, állások és szolgáltatások esetében megkérdőjelezhetetlen a megyés/településes/térképes megoldás. De egyébként más esetben sem rossz. Egyrészt azért nem mindenki akar kutyát venni az ország másik végéből. És egy használt mobiltelóért sem feltétlen akar Győrből Debrecenbe utazni a páciens. Főleg nagyvárosiaknak jó ez, mert ha valaki mondjuk szegedi, akkor jó eséllyel találni fog mobilt Szegeden is. Akkor meg minek keresne országosan? És biza az ország nagy hányada nagyobb városokban ólazik már. Szóval nem rossz az a kereső, de (a jofogas esetében) én részemről nem csak a kategóriákban hagytam volna meg a szabadszavas keresőt, hanem a főoldalon is. De ezt már embere válogatja.



  9. #19
    Bölcs repjegyutazas logója
    Csatlakozott
    11-03-27
    Hely
    Győr
    Hozzászólás
    838
    Begyűjtött 277 köszönetet
    191 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Hogyan lehet beindítani egy apróhirdető oldalt?

    scs:

    Teljesen egyetértek amit az előző kommentekben írtál, de azt vallom, ha ez az irdatlan mennyiségű hirdetés (AdWords) továbbra is folytatódik, akkor a projekt halálra van itélve (távolodik a befektett munkától és anyagiaktól). Én az oldalon nem látok semmilyen olyan extrát, ami az oldalt hosszú távon a nagyok közé emelhetné. Bár lehet az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége.

    Na már most csak egyetlen egy dolgot nem értek. Az oldal hogyan termel pénzt? Mert semmilyen eladható felületet (banner vagy adsense) nem látok rajta, vagy csak én vagyon figyelmetlen. Így ezek nélkül egyenlőre számomra nem tünik másnak az oldal, mintha csak azért hozzták volna létre, hogy minnél gyorsabban hozza a linkeket, és azt adja át az oldal alján lévő társ apróhirdető oldalaknak.

    Átfuttam pár aprót ami az oldal alján is szerepel (volt amelyik elérhetetlen), és csak néhányon találtam valamilyen Adserver szerű banneres megoldást. Többön úgy mint a magyar oldalon semmilyen reklám nem volt található. Bár külföldi nyelvekkel hadilábon állok, de a translate kiegészítőmmel azért lefordítottam őket, hátha fizetősek, de ingyenesek, legalábbis az a pár (5-6) amit megnéztem.

    A regisztráció nélküli hirdetésfeladás lehet, hogy még lendít az oldalon egy kissé. Én is elgondolkoztam rajta, de aztán több szempont végett (hirdetés bármely paraméterének módosítása) elvetettem. Ennek a hátránya pedig, akkor jön ki igazán amikor valaki a hirdetését törölni akarja, mert ahhoz jelszót kér, amit gondolom emailben küldenek el, mert annak a mezőjét kötelező kitölteni.


    Utoljára módosítva: repjegyutazas által : 2011-07-15 17:54

  10. #20
    scs
    Vendég

    Alapbeállítás re: Hogyan lehet beindítani egy apróhirdető oldalt?

    Igazából nekem is kicsit felfoghatatlan, amit csinál. Mert nem tartana semmiből neki legalább pár adsense reklámot kirakni meg beleépíteni egy SMS kiemeléses rendszert (bár az SMS problémás lehet egyes országokban, de csak ki lehet találni rá alternatívát egy ekkora költségvetésből).
    De azt sem gondolom, hogy céltalanul költenének erre ennyi pénzt. Ugyan nem kizárt, hogy valakinek van éppen iszony mennyiségű lóvéja, és (ahelyett, hogy nekem adná a balga) el akarja költeni. De ezernyi olyan dolog van, ami jó befektetés, és elköltés esetén meg is térül (pl. a kakasos nyalóka biznisz, hogy másról ne is beszéljek).
    Így kizártnak tartom, hogy nincs céljuk ezzel. Biztosra veszem, hogy van - csak még nem tudjuk, hogy mi az.



A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •