Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (11) összesen

Téma: Az AVON forgatókönyv

  1. #1
    work. don't play. HAL9000 logója
    Csatlakozott
    09-05-31
    Hely
    Debrecen
    Hozzászólás
    1.205
    Begyűjtött 44 köszönetet
    19 hozzászólásával

    Alapbeállítás Az AVON forgatókönyv

    Egy szép történet hősei vagyunk

    Csini asszonykám van Tud főzni is (bár még van tanulni való), szoktunk volt közösen is kaját csinálni borral zenével habfürdővel, stb - filmbe illő idilli kompozíció... Szeretünk kirándulni, start trek-et nézni, haverokkal rallyzni pc-n, activity-t játszani... ritkán unatkozunk.
    A perspektívát erősen torzítja az a helyzet, hogy a kedvesem 3 műszakban dolgozik mint osztályos nővér. Hivatásból csinálja (picit több pénzért, mint a nooooomális életet élő kolléganői), de sokszor fáradt és elégedetlen. Mindkettőnkben kezd megfogalmazódni az igény egy élhetőbb hétköznapokra tervezett jövőre.

    Pár hónapja történt, amikor egyszercsak azzal állított be hogy avontanácsadónéni lett. Mondtam neki hogy: - Jó. Legyen hobbija - legalább lehet nekem is

    Aztán jött a siker (!) Munkahelyénél fogva sok munkatársnője van, akik hajlamosak összekenni magukat napi szinten mindenféle színes termékekkel, és ahogy kiderült, tetszik nekik ez a vásárlási forma. Lefoglalja őket az illatos katalógus, szeretnek kicsit "másképp" költekezni a megszokottnál - és egyáltalán a termék is rendben van. Még spórolni is lehet. Tényleg.

    A helyzet az, hogy sajnos pénzt is lehet vele keresni. Állítólag. Elméletben mindenképp.
    Nemrég - látva lelkesedését - egyik "feljebbvalója" ajánlattal hívta fel: Legyen avon kooooooordinátor. Az lett. Mondtam neki hogy: - Jó. Keressen pénzt - legalább marad nekem is

    Azért ennél a pontnál szerettem volna ha megnyugtat abban a tekintetben hogy ez nem lesz különösebb kihatással a mindennapjainkra. Amikor viszont kiderült hogy bevett szokásként az avon bemutató terem előtt, az utcán (!) szólítanak le embereket, akkor nálam az egyik biztosíték betöltötte funkcióját. Kérdeztem tőle hogy: - Mivan? Mitfogsztecsinálni kiscsillag? - Próbáltam (és ma is próbálom) meggyőzni arról hogy egy így bukta. Sok "munka" - kevés eredmény. Órabérért talán... de így? Ugyan nem kötelező, de azért "ajánlott" részt venni ebben a szánalomban... Mégilyet...

    Pici sikereket azért ért el így is, de a kitűzött cél közelében sincs. A rendszer a következőképpen néz ki:

    Vásárló: - Nooormális esetben sokan vannak (itt bukik a rendszer - szerintem). Végül mindenki tanácsadónő, vagy kooooordinátor akar lenni, mert úgy jobban "megéri".

    Tanácsadónéni: - Tőle vásárol az, aki nem akar tanácsadónéni, vagy koordinátor lenni (eddig a szintig rendben van a dolog - ha van potenciális ismeretségi kör, akkor szép rendeléseket lehet leadni, nagyobb kedvezményekhez jutni, és így egy kis zsebpénzt keresni arányos munkaidő-ráfordítással). Tehát ezen a szinten a kapott kedvezmény (mely egy bizonyos rendelési összeg felett jár rendelésenként) szabadon alkalmazható árrést biztosít. Erre mondtam hogy: - Jó...

    Koordinátor: - Biztosítékkiverő kategória. Avontanácsadónéniket toboroz, és az általuk leadott rendelések után (egy bizonyos összeg felett) az avon készpénzátutalás formájában honorálja kitartó munkáját. Valamiféle bónuszt is kap, ha bizonyos időn belül teljesíti a teljesíthetetlen célokat - és ez itt leamortizálja az egész biztosítéktáblát.
    Tehát nem csak arról van szó hogy ha szépen, természetes úton kialakul az üzleti kör, akkor annak teljesítménye alapján alakul a haszon... inkább egy "ámokfutás a bónuszért" című, agymosással betanított forgatókönyv színrevitelét gyakorolják - de a vastaps elmarad, a nézőtér üres. 99,99% menekül. Még a plaza-ban felállított avonos bemutatópult mögül való huszáros kirohanásokkal eszközölt járókelőkergetés viszonylag konszolidáltabb keretek közé mérsékelt "címszerzési" akciója is merő kudarc - ha a befektetett időt és az ebből származó hasznot próbálnánk egyazon lapon ábrázolni.

    Aki kitalálta: N/A - no comment

    Siker, nyereség, bármilyen ráció, és már lelkesedés hiányában ma hajnalban elhangzott az első "elegem van belőle" és "nincs is már kedvem hozzá" illetve az "én ma hamarabb eljövök". Jó kezdet!

    Még véletlenül sem örülök annak hogy a kedvesem bármilyen sikertelenséget kényszerű elkönyvelni, de ebből a történetből - legalábbis ebből a szerepkörből - Mi most szerintem jó eséllyel kikerülünk. Azt hiszem jobb lesz az időt inkább egymásra fordítani, társasági életet élni, nagyokat kirándulni... és ezt az avon történetet statisztaként játszani tovább. Esetleg valami értelmes dologba fogni.

    Konkrétan érdekelne hogy hogyan keveredett ilyen szánalmas helyzetbe egy amúgy nagy (125 éves) múlttal rendelkező, alapvetően jó termékeket képviselő cég. Ekkora melléfogást... mintha a végét járná, és kétségbeesésében végkiárusításba kezdett volna minden mindegy alapon - brandépítés helyett brandrombolás... avagy járassuk le magunkat, és süllyedjünk le a tukmálós bóvli kategóriába. Áruljunk "munkalehetőséget" az utcán kivétel nélkül mindenkinek. És pláne használjuk ki az ingyen munkaerőt erre a feladatra, csalinak jó lesz egy kizárólag az elméletben működő bónusz rendszer (ami ha működne, akkor sem érné meg csinálni)...

    Elnézést ha kicsit szubjektíven ábrázoltam a sztorit. Biztosan van Nektek is véleményetek, kíváncsi is vagyok rá.



  2. #2
    Szerkesztő mattika logója
    Csatlakozott
    10-12-03
    Hely
    BP
    Hozzászólás
    269
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Az AVON forgatókönyv

    Az avon az egyik olyan mlm ami hatásosan működik. Itthon is. Pedig a magyarok már hozzá vannak szoktatva az mlm-hez, hogy az milyen gáz (mert az is), meg sokan még az mlm-et mindig keverik a piramisjátékkal. Hát ez is N/A - no comment.

    A cég nem kényszerül rá ilyesmire, ahogy írtad, ez az alapvető működési modell. Új vásárlóréteg mindig is lesz, ahogy lányaink nővé érnek, a piac az biztosított. Sok ismerősöm avonozik, de mindenki csak hobbiszinten a barátnőinek teríti a sminkkészletet, parfümöt, satöbb... Ezzel a koordinátáskodással akkor éri meg szerintem foglalkozni, ha valaki mondjuk rengeteg szabadidővel rendelkezik. Egyébként meg kellene maradni a szimpla terjesztem-a-kolléganőimnek oldalnál.

    Vagy - mivel ez egy seo fórum - optimalizált webshopban kellene tolni, abból is biztos becsurranna valami Nézd meg az avonos longtaileket, biztos van rá kereslet.



  3. #3
    Celithrandil
    Vendég

    Alapbeállítás re: Az AVON forgatókönyv

    ha esetleg maradt cucc a nyakatokon, lehet hogy 1-2 dolgot elvinnénk belőle - így pm ha érdekes.



  4. #4
    Bölcs Andrea logója
    Csatlakozott
    08-03-26
    Hozzászólás
    1.033
    Begyűjtött 278 köszönetet
    213 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Az AVON forgatókönyv

    Avon - Faberlic - Oriflame - egy kutya.

    Engem valamikor a rendszerváltás után akartak beszervezni avonhoz - talán 1990-ben? Akkor még nagyon drágák voltak a cuccok - az átlagfizetéshez viszonyítva (vegyük figyelembe, még nem voltak ekkora jövedelemkülönbségek).
    Az avon egyeduralkodó volt ezon a piacon..

    Aztán jött az Oriflame is az országba (pontosan nem tudom mikor) - az avonnak ez piacvesztést jelentett. Még később a Faberlic, így már két céggel kellett osztozkodni az egyre szűkülő (népességcsökkenés) piacon. Igaz, utóbbi 2 évre kivonult - vezetési problémák miatt -, de tavaly visszatért.
    Talán nagyjából ekkor volt egy avonos tv reklám "hadjárat". Talán már érezték, hogy hárman már kicsit sokan vannak a piacon.
    Ehhez jött még 2-3 éve egy kis negatív hadjárat, amikor azt pletykálták a neten, hogy nem is annyira jók az avon cuccok, meg egyébként is minden 3. embernek nem jó a bőrének. Ez utóbbit meg tudom erősíteni a magam részéről, a zsíros bőrtípusommal egy vagyok a minden 3. emberből.

    Talán ezért kapkodnak össze-vissza.

    Oriflame, egy darabig csináltam. Persze csak olyan szinten, hogy amit magamnak megveszek az ingyen legyen. De. Ők is 40+ éves cég, az alsó szinten lévőket - azt kell mondjam, le se sz.rják. Érdekel? Történt, hogy amikor lejárt az éves (2000 Ft-os!) tagdíjam, éppen nem volt szükségem semmire, megrendelésem sem volt, azaz nem vásároltam. Még egy emailt is b.sztak megereszteni, hogy te marha, fizesd már be az éves tagságodat, mert épp most jár le. Na ennyit erről.

    Faberlic. Első körben is beszálltam, meg a második körben is. Tetszenek a termékek, tetszik, hogy a még megfizethető árkategóriában van.
    Gyakorlatilag én is a "bemutatóterem" előtt szólítom le az embereket. A bemutatóterem előtti utcát google.hu-nak (.com-nak) hívják. A bemutatóterem a weboldalam. Köszönöm. Jól elvagyok vele. A csapatom épülget, elutasítást nem kapok (aki nem célcsoportom, szépen tovább áll), nem kell lyukasra beszélnem a számat, nem kell nyomnom a nagy marketingdumát.

    Nem is erőltetem a "nagyban" űzést, mert az már egész embert (sok időt) kíván, nem erre a bevételre akarok alapozni.

    mattika, az optimalizált webshoppal az a baj - főleg avon és oriflame esetén -, hogy a vatera meg a teszvesz általában tele van fél/negyedáron kínált cuccaikkal. Ezzel nehéz versenyezni (árban). Most már kezdenek feltűnni a faberlic holmik is itt. Igaz, ennek ellenére én is megcsinálom a webshopot - a domain már megvan hozzá.



  5. #5
    Bölcs tibi1987 logója
    Csatlakozott
    09-06-08
    Hely
    Aba
    Hozzászólás
    1.113
    Begyűjtött 17 köszönetet
    7 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Az AVON forgatókönyv

    rengeteg szépségápolási termék v an már Mo-n és ez a szám évről-évre csak nő. Ez ellen nem tudsz tenni. A piacnak is igazodnia kell a vásárlókhoz, ezért csökkentik az árakat és ezért tesz meg mindenki, mindent, hogy ő tudja eladni a terméket. Valaki ezért áll ki az utcára, mert ő szeretne a legtöbbet nyerni a dolgod és nem érdekli a velejárója. Engem nagyon sok helyre akartak beszervezni, nem oriflame, meg avon, de rengeteg kiegészítő cucchoz itt fehérváron és szinte mindenki traktálta belém a hülyeséget.
    A modellel vagy már 10-15 éve megismerkedtem - már általánosban is tanulmányoztam - így pikk-pakk kiosztom a sok hülyegyereket, aki 75000 ft-ot akar befizetni a kezdéshez, mert akkor kap egy gyorstalpaló csomagot meg egyszeri belépési díjat... és még jutalékot is alig kapsz.
    Végig kell gondolni, ha nem a tápláléklánc csúcsán vagy akkor téged esznek meg. Így van ez a pókerben és a google-ben is. Ha elől vagy tied a világ, ha hátul vagy jó a lepattanó is



  6. #6
    ɯopǝǝɹɟ Freedom logója
    Csatlakozott
    09-11-02
    Hozzászólás
    5.974
    Begyűjtött 2.174 köszönetet
    1.396 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Az AVON forgatókönyv

    Idézet mattika eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Vagy - mivel ez egy seo fórum - optimalizált webshopban kellene tolni, abból is biztos becsurranna valami Nézd meg az avonos longtaileket, biztos van rá kereslet.
    Az egyik legjobb kulcsszó rá, az "otthoni munka". Pont van is egy ilyenem, eladó ha érdekel valakit
    1. helyezett weblap a Google-ben
    WordPress motor, egy kattintásra sablont lehet benne cserélni.
    Nem is kell ehhez jobb kulcsszó. Annyi alád-regisztrált személyed lesz, hogy nem fogod őket győzni



  7. #7
    work. don't play. HAL9000 logója
    Csatlakozott
    09-05-31
    Hely
    Debrecen
    Hozzászólás
    1.205
    Begyűjtött 44 köszönetet
    19 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Az AVON forgatókönyv

    El sem hiszem.

    Tegnap hazajön a zasszony járókelőüldözésből este 6:30-kor, és mosolyog mint a vadalma. Hát hurrá. Regisztrált két újabb avontanácsadónőt, és most boldog... hát ennyit arról hogy abbahagyja ezt a butaságot.

    Rendesen kezd érdekelni hogy milyen egyéb módszerek válthatnák ki ezt a műveletet.

    - optimalizáljak lokálisan egy weblapot otthoni munkára? A valóban jó ötlet, mert avon kulcsszóra senki sem keres rá - szerintem. Hozna ez sikert?

    A héten amúgy is webcsináló leszek...



  8. #8
    Törzsvendég Dorjee logója
    Csatlakozott
    10-12-28
    Hely
    Bp. Zugló
    Hozzászólás
    157
    Begyűjtött 19 köszönetet
    15 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Az AVON forgatókönyv

    Nem, szerintem a baj gyökere ott van, hogy egy nő (ember) nem tud megélni 3 műszakos tanult munkájából. Az Avonnal semmi baj, csak itt kénytelenek minden kis fillérért ugrani az emberek. Ez sajnos az összes MLM-re megy. Ezt nincs az a weblap, ami megoldja. Egyelőre.



  9. #9
    Új tag
    Csatlakozott
    11-02-07
    Hozzászólás
    32
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Az AVON forgatókönyv

    Idézet HAL9000 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    El sem hiszem.

    Tegnap hazajön a zasszony járókelőüldözésből este 6:30-kor, és mosolyog mint a vadalma. Hát hurrá. Regisztrált két újabb avontanácsadónőt, és most boldog... hát ennyit arról hogy abbahagyja ezt a butaságot.

    Rendesen kezd érdekelni hogy milyen egyéb módszerek válthatnák ki ezt a műveletet.

    - optimalizáljak lokálisan egy weblapot otthoni munkára? A valóban jó ötlet, mert avon kulcsszóra senki sem keres rá - szerintem. Hozna ez sikert?

    A héten amúgy is webcsináló leszek...
    hát én a seohoz meg a googlehez nagyon nem értek, az eladáshoz már inkább, és (sajnos vagy nem) az asszonykád a második legjobb úton halad a pénz felé. első és legjobb a létező kapcsolatokon keresztül értékesíteni, amin túlestetek, és most hogy elfogytak, jöhetnek a vadidegenek. ezt pedig - akármilyen átlátszó vagy ellenszenves is a gondolat - így kell csinálni. ne feledjük, hogy a célcsoport nőkből áll, akiknek egyszerűbb és könnyebb pillanatok alatt lerombolni minden kéretlen értékesítési móddal szembeni ellenérzését egy jó ajánlattal/érdekes termékkel/mosollyal.

    egyébként próbáld meg a jó oldalát nézni: valami olyanra képes az asszonyod, amire más/esetleg te nem. ha belegondolsz, még büszke is lehetsz rá. ha nem akarod a barátaidat/családodat/stb belekeverni a dologba az természetes, de hogy vadidegenek mit szólnak hozzá, azzal véletlen se foglalkozz (hisz az első oldalon landoló linked sem érdekel mindenkit, esetleg valaki még káromkodik is, ha meglátja - de neked az a fontos, akit érdekel ). ha ezt kitartóan fogja tudni csinálni, akkor lehet, hogy lassan hátradőlhetsz, mert folyni fog a pénz hajrá



  10. #10
    Mentor pinkfog logója
    Csatlakozott
    10-06-14
    Hely
    Angelland
    Hozzászólás
    329
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás re: Az AVON forgatókönyv

    Nos, én csináltam ezt. Igaz, én utáltam leszólítani embereket, így egy passzívabb formát választottam. Akkoriban még nem volt ennyi szórólap, tacepao, úgyhogy én erre álltam rá. Internet sem volt még ilyen elterjedt, egy-két hirdetést is adtam fel. Szépen fel is szaporodott a létszámom 70 körülire. Már akkor sem volt könnyű, de gondolom, most még nehezebb. Ugyanis vannak elvárások. A bibi csak ott kezdődik, hogy amikor felvesznek, akkor azt mondják, hogy Ó, csak annyit kell csinálni amennyit akarsz, nincsenek elvárások.
    Aztán fokozatosan jönnek az elvárások létszámban, aktivitásban, tréningelésben stb.
    De hogy hajtsak meg egy tanácsadónőt, akit úgy vettem fel, hogy nincsenek elvárások, annyit rendel amennyit akar?? Na nekem ehhez már nem volt pofám, ráadásul egy magánéleti mélypont miatt nem voltam toppon, így megváltunk egymástól, és más jól járt az embereimmel.
    Egyébként nem MLM, mert más az értékesítési rendszer, ez most nem részletezem...



Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •