Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (15) összesen

Téma: Ingyen Szállítás Nap

  1. #1
    Bölcs brendi2 logója
    Csatlakozott
    08-08-22
    Hely
    Vác
    Hozzászólás
    1.142
    Begyűjtött 61 köszönetet
    34 hozzászólásával

    Alapbeállítás Ingyen Szállítás Nap

    Lehet én nem látom a lehetőséget ebben? Kétszázvalahányadiknak kikerülni egy pici logóval 15 ezerért? Aki kitalálta jó buli. Még index cikkre is futja. Onnan tudom én is.
    http://index.hu/tech/2010/12/11/kozo...line_aruhazak/



  2. #2
    "W" serwer logója
    Csatlakozott
    09-07-01
    Hozzászólás
    680
    Begyűjtött 21 köszönetet
    13 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Ingyen Szállítás Nap

    Így, hogy index címlapos a dolog, talán megéri.
    Előtte nem biztos.



  3. #3
    Bölcs
    Csatlakozott
    08-01-02
    Hozzászólás
    1.271
    Begyűjtött 82 köszönetet
    53 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Ingyen Szállítás Nap

    A webáruházaknak a regisztráció 10+áfa. Amiért kapnak egy ebookot, nyitólapi viszontlinket, és minden bizonnyal párszáz látogatót. Ez a része szerintem végülis megérheti. Ha máshol hirdet ott sem kerül kevesebbe.

    Az ingyenes szállítás: Ez bizonyára a szállítási díjtól, és a terméktől is függ. Műszaki cikkeknél nem gond elengedni a szállítási díjat, de alacsony értékű terméknél valóban ráfizetéses is lehet akár. (bár lehet párszáz forintot megér egy törzsvásárló!!!)

    Ami picit aggasztó, hogy a webáruház motorokban le kell programozni, hogy 16-án ne számoljon fel díjat a szállításra, de sok helyen az akció sincs feltüntetve.

    A készítők fektethetnének bele annyi energiát, hogy kategorizálják a shopokat.



  4. #4
    system g-easy logója
    Csatlakozott
    07-04-26
    Hely
    n/a
    Hozzászólás
    4.311
    Begyűjtött 2 köszönetet
    2 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Ingyen Szállítás Nap

    A szállítási díj amúgy is egy nagy marketing eszköz..

    termék: 35.000
    szállítás: 2.000

    ha ezt úgy csinálod, hogy
    termék: 37.000
    kiszállítás: (h1-es betűvel) INGYENES!!

    valszeg többen fognak rendelni..

    csak ezzel vigyázni kell.. vannak emberek, akik azt hiszik, hogy a kiszállítás az alanyi jogon jár.. pl. nálam a termék ára: 5500 FT.. kiszállítás 1600, amiből átvállalom a 600Ft-t lekerekítve egy ezresre az árat..

    és akkor jön a futár, hozza vissza, hogy "nem vették át" és jön egy könnyed hangvételű két soros e-mail "üdvözletem xy vagyok, a futár nem engedte ellenőrizni, hogy van e benne áfás számla, pedig csak úgy vehetem át, ha azzal együtt szállítják, küldje el újra."
    Szal egy előre megírt "küldenek számlát?" kérdés helyett inkább visszaküldte.. ő nehogy bukjon (pl. átveszi és ha nincs benne, akkor utólag kér, de ha elolvassa az oldalt akkor tudta is volna, hogy mindben és kizárólag áfás számla van)


    szal a vége: 5500 -1600 = 3900, ha újra feladom a 600 ft-t átvállalva, akkor 3900 - 600 = 3300.. ha újra nem veszi át, akkor 3900-1600= 2300

    szóval ezt már nem kockáztatom meg.. és nem adom fel.. ő meg nem érti, hogy miért..


    tudom, hogy kicsit elkalandoztam, csak arra próbálok kilyukadni, hogy ha ingyenes a kiszállítás, akkor azt még inkább félvállról veszik.. akkor úgy gondolja, hogy nem csak neki ingyenes, hanem neked se kerül semmibe..

    az is ok, hogy csak egy napig van.. de ha betalál pár olyan, aki pont azért rendel, mert az "ingyenes" szót megtalálta.. és nem azért mert szüksége van rá (és esetleg 2 nap múlva már nem is érzi szükségét).. szal az ilyen akciók elég jól vonzzák azokat, akik kimerítik a "rossz ügyfél" fogalmát..


    ezen felül szép, meg jól is hangzik..



  5. #5
    pez
    pez nem elérhető
    Törzsvendég pez logója
    Csatlakozott
    10-02-03
    Hely
    Zalaegerszeg
    Hozzászólás
    131
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Ingyen Szállítás Nap

    Ez a weboldal hónapok óta él, az elején ha jól emlékszem még ingyenes is volt a regisztráció, akkor a nálam nyitott webáruházak közül többen is regisztráltak.

    g-easy-nek igaza van, ez egy egyszerű marketing eszköz, pszichológia, amit gyakrabban kellene alkalmazniuk az áruházaknak. Külföldi tanulámányok alapján a vásárlók akkor is az ingyenes szállítást választják, ha az nem hoz nekik annyi hasznot, mint mondjuk egy leértékelt termék szállítási díjjal. Egyszerűen úgy gondolják, hogy szállítási díj nélkül az eladó veszít valamit, így ők nyernek.



  6. #6
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    09-10-22
    Hely
    Szentes
    Hozzászólás
    115
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Ingyen Szállítás Nap

    Hiába olcsóbb valami 1-2 ezerrel egy webshopban, mint a boltban, akkor is mindenki a boltban fogja megvenni, mert erre még rájön a szállítási költség és akkor már ugyan ott van. Ráadásul a boltban megtudja nézni az ember, meg reklamálni is tud és nem kell hetekig levelezgetnie, hogy elérjen valamit.
    Én DVD-t csak a generalpack.eu-tól szoktam rendelni, mert ott feladják postán és így sokkal olcsóbb.
    Szóval szerintem nagyon jó ötlet az ingyenes nap, én is megnéztem a webshopokat (amelyekről idáig még nem is hallottam), igaz hogy nem az én érdeklődési körömnek megfelelőek, de legalább már ilyen is van.
    (Azzal együtt, hogy az aznapi forgalom növekedésük biztos abból is adódik, hogy sokan várnak inkább pár napot a rendeléssel, hogy ne kelljen még a szállításért is fizetniük.)



  7. #7
    Bölcs
    Csatlakozott
    08-01-02
    Hozzászólás
    1.271
    Begyűjtött 82 köszönetet
    53 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Ingyen Szállítás Nap

    Jó g-easy felvetése, de a szállítási díjak nem feltétlenül ilyen magasak. Az ebédfutárok, pizzafutárok... éhen halnának, ha a kiszállítás díja 2000 forint lenne.

    Nézegettem a webshopokat, és például a "biokalmar pont hu" dec 1-20-ig mindent ingyen visz ki, még ha 1 párszáz forintos terméket is rendelsz. Vajon nekik miért éri meg?

    Egyébként a webáruházból történő vásárlást én speciel pont a drága és megbízhatatlan kiszállítás miatt kerülöm.



  8. #8
    system g-easy logója
    Csatlakozott
    07-04-26
    Hely
    n/a
    Hozzászólás
    4.311
    Begyűjtött 2 köszönetet
    2 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Ingyen Szállítás Nap

    Visszafelé is igaz ám.. hogy egy üzletben meg pontosan tudják, hogy ha úgy rendeled, akkor az + szállítási költség és ezért ennyivel magasabbak is az árak (vagy nem tudják, de akkor meg az üzlet fenntartás költsége van hozzáadva, a lényeg, hogy neten szinte mindig olcsóbb a vételár)

    Persze, annak jó, aki pl. pest belvárosban lakik, mert ott egyszerűbb elsétálni akár.. és a verseny is jóval nagyobb, ami leszorítja az árat.. de egy vidéki faluban, ahol, ha beülsz az autóba és 30km-re van az első áruház (ráadásul még 30-ra a második és ezt tudják is).. annak már csak az üzemanyagon elment a szállítási költség.. és akkor még lehet drágább is..

    pl. egy full gép konfigurációnál (amit évek óta netről veszek) 20-30 ezreket lehet spórolni, tudom mi lesz a csomagban.. ilyen árnál már szinte mindig ingyenes a kiszállítás.. és még cipelnem sem kell, csak a kaputól a szobáig..



  9. #9
    SzG
    Vendég

    Alapbeállítás re: Ingyen Szállítás Nap

    Mi gondolkoztunk a dolgon, de abszolút veszteséges lett volna. 10 + áfa a regisztráció, + azok a vásárlók ingyenes szállítása akik egyébként is aznap rendeltek volna, + azoké akik csak az akció miatt, kb. 50.ezer forintba került volna nekünk ez az akció és biztos vagyok benne hogy ugyanilyen összeg adwords -be tolva több rendelést eredményez (amiből ugyanúgy lehet visszatérő). Mínusz azok a vevők akik csak az ingyenes szállítás miatt rendelnének, egyébként egyáltalán nem fognak.

    Ezen felül amit G-easy is írt, ha visszaküldenek valamit (csak mert, vagy nem volt otthon aki rendelte csak az anyukája aki nem tudott róla, elszámolta magát, nem olyat gondolt, stb.) ilyenkor vissza kell adni a termék árát, az oda-vissza szállítgatás költségét viszont a vevőnek kell állnia, de ha a termék árában van a szállítás költsége akkor ugye az egész hercehurcát (szállítás oda vissza) én állom (amit be is vállalok, ha tényleg valami garanciális dologról van szó, de ha szimpla eszetlenségről akkor nem), + a könyvelő bizonylatonkénti díja (számláért, stornóért), + csomagolóanyag, + termékdíj... így szép az élet

    Hát mi egy webáruházzal sem neveztünk be.



  10. #10
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    09-10-22
    Hely
    Szentes
    Hozzászólás
    115
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Ingyen Szállítás Nap

    Te most több 10 ezer forintos tételekről beszélsz, aminél már nagy az árdifferencia és amiket általában már ingyen is kiszállítanak, főleg hogy ezek általában nem egy nagy súlyú és terjedelmű dolgok szoktak lenni(számítógép alkatrészek).
    De ha könyveket vagy például dvd-ket nézzük, akkor sok esetben a szállítási költség majdnem annyi vagy némely esetben több is, mint maga az árú.
    Saját példám: pár hónapja kerestem DL lemezeket, de a környék boltjaiban irreálisan drágák voltak, pedig nem kis városban lakok. Megnéztem neten, jóval olcsóbbak voltak, viszont a postaköltséggel együtt már nem érte volna meg megrendelni őket.
    De szerencsére ráakadtam a fentebb említett cégre, akik postán elküldték és így már megérte megrendelni.)
    Pestiek esetében szerintem nem érdemes szállítási költségekről beszélni, mert nekik ha ez számít, akkor elballagnak érte.
    Árat meg mindenki úgy kalkulál ahogy akar, illetve tud. A Tesco, Media Markt, stb... nem hiszem hogy a netet bújná az árak miatt.



Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •