Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (17) összesen

Téma: Ingyért x nap hirdetés, azaz próbaidős fizetős reklámhelyek.

 1. #1
  Törölve
  Vendég

  Alapbeállítás Ingyért x nap hirdetés, azaz próbaidős fizetős reklámhelyek.

  Itt szeretném a segítségetekkel összegyűjteni azokat a weblapokat, ahol a fizetős reklámokat ingyért kipróbálhatjuk.
  Ez jó lehet tesztnek is, hogy érdemes e azon a lapon fizetni a reklámért, és jó csak "úgy" is, sok látogatót szerezni.

  Egy jó példa erre:
  hxxp://www.nyuuz.hu (jó régi lap, megvan már lassan 10 éves!!! Ez a lap jó példája a kitartásnak, mert a '90-s évek végén indult a lap, úgy ~500-1500 fő/nap látogatottsága volt sokáig, mára már eléri a napi 20ezret!!!)

  Napi 16-20 ezer látogatója van, rajta fizetős hirdetést elhelyezni első látásra soknak tünhet (havi 30-100ezer Ft), ám szerintem az is megéri, de ez már egy másik téma.
  hxxp://www.nyuuz.hu/html/mediaajanlat.html
  Nos, azon a weblapon 1 napra kipróbálhatod a hirdetést (a főoldalon a lap közepén találod a reklámod helyét) - így 1 napra ingyért kaphatsz sok-sok látogatót.

  Kipróbáltam, nagyon full király, ajánlom mindenkinek!

  A próbaidő feltételei:
  - .hu illetve .com domain névvel kell rendelkeznie
  (pl.: .valami.hu), ingyenes tárhelyet használók kizárva!
  - a próbaidő csak kereskedelmi lapok részére vehető igénybe
  - 360x360-as saját banner (jpg, gif, png, animált gif, swf)
  - a beérkező igények feldolgozásra kerülnek, elbírálás után kerül ki illetve utasítjuk el azt.
  - próbaidő idején nincsen megjelenés és kattintási statisztika
  - aktív hirdető esetén és szombat, vasárnap a próbaidő zárva tart, csak igényeket tudunk fogadni.

  Próbaidő igénylése az ott megtalálható E-mail címen.

  Miután E-mailben "megkértem" a próbaidőt, rá vagy 2 hétre került ki a hirdetésem (nem küldtem érdeklődő E-mailt, hogy "mi van már a próbaidős hirdetésemmel" - nem zaklattam ilyenekkel őket, elvégre ami ingyen van, ne követeljük )
  Azután meg, hogy kikerült a hirdetésem, a leírtakkal ellentétben nem 1 napig volt látható a bannerom, hanem 2.5 fél napig kint volt!

  És, hogy mennyi az annyi?
  statgep.hu/stat/sorozatok-foodal/2007/9/visit.sx

  szeptember 3. 1253 fő/nap // még nem volt kitéve a hirdetés
  szeptember 4. 2661 fő/nap // hirdetés kint volt
  szeptember 5. 2435 fő/nap // hirdetés kint volt
  szeptember 6. 2299 fő/nap // hirdetés kint volt fél napra
  szeptember 7. 1509 fő/nap // már nem volt kitéve a hirdetés

  Igaz ugyan, hogy én a lehető legtrükkösebb bannert küldtem el hozzájuk.
  Olyan bannert, ami a lehető legjobban hasonlított az oldalukon megjelenő cikkek forma-, és színvilágához. Direkt erre a célra készült a banner, ám elfogadták (volt rá egy fogadásom, hogy majd ezt elutasítják - ám buktam a fogadást)
  A megtévesztő bannerom így nézett ki:
  hxxp://img204.imageshack.us/img204/5930/sorozatokforumabanneres3.gif

  Sok sikert kívánok hozzá, és ha tetszett a postom, ha bejött a tippem, úgy azt a hírnévrendszerben megköszönheted

  Ha te is tudsz hasonló próbahirdetést, úgy oszd meg velünk is!


  Utoljára módosítva: Törölve által : 2007-10-20 15:11

 2. #2
  Mentor ChrIsDrY logója
  Csatlakozott
  07-08-11
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  453
  Begyűjtött 12 köszönetet
  9 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Ingyért x nap hirdetés, azaz próbaidős fizetős reklámhelyek.

  Üdv.

  Előirat: Ne haragudj, s ne vedd kételkedésnek az alábbi észrevételem, csak helyreigazítok.

  A sorozatok fóruma ma (ha jól számolom), napi 5000-es nézettsége körül van...(forrás: Alexa.com). Jól értem-e, hogy napi cirka 800-1000 körüli egyedi látogatóval növelte a hirdetési napokban a portáladat a nyuuz? Tehát, ennyi napi plusz egyedi átklikkelés érkezett onnan? Irreálisan sok-szerintem (minden 17. rád klikkelt volna, ez nagyon jó arány lenne). Ha nem klikkelőprogram volt akkor/más egyén (szoktak ilyet csinálni próbanapra, hallottam erről a portálról is ilyet a tesztnapok esetében). Ha meg nem akkor meg ott kéne hirdetned folyamatosan, mert duplázta majdnem az egyedi látogatóidat (mindenhol csak az egyedi látogató a releváns). Amellett a statgép, freeaudit, extremetracking meg a többi nem elfogadott audit (ma Mo-on) s nem adserver sem, így nem lehet tudni, h ki vagy mi klikkel a háttérben...

  Ui.: A nyuuz 2007.ápr.-ig csak is 5000-es nézettsége volt, addig nem volt számottevő sem... most tényleg 15-17ezer/nap. (forrás: Alexa.com) Ill. 2005-02-02 00:01:04-kor bejegyzett domain, ez nem 10 éves... Elnézést a kiigazításért. További sok sikert a site-idnak. Ha valamit félreértelmeztem kérlek igazíts ki. Köszönöm.

  Ui2: Mellesleg sok cégnél lehet kérni próbaidőt (de ált. nincs médiaajánlatban, vagy csak személyes egyeztetéskor van a teszthétre/tesztnapokra lehetőség, s ez ált. féláron vagy megegyezés szerinti áron számítódik). 3. #3
  Törölve
  Vendég

  Alapbeállítás re: Ingyért x nap hirdetés, azaz próbaidős fizetős reklámhelyek.

  Idézet ChrIsDrY eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Üdv.

  Előirat: Ne haragudj, s ne vedd kételkedésnek az alábbi észrevételem, csak helyreigazítok.
  Hát valamit elszámolhattál, vagy nem tudom, mert a sorozatok napi látogatottsága mára: 2500-2800 látogató (ez egy hónapja még 1200-1500 látogató/ nap volt), és nem 5000 (de örülnék én neki, ha annyi lenne, de sajna nem annyi).

  Alexa.com -ról már hallottam, de nem értek hozzá.
  Egyáltalán, honnan veszi az Alexa.com hogy a lapomra mennyien jöttek egy nap? (a toolbar alapján? és az össz. netezőből mennyinek van ilyenje? nekem sincs. De ha még mindenkinek lenne is, akkor sem értem. Nem stimmel a hirdetések megjelenésének száma ahoz az 5ezer látogatóhoz.)

  A nyuuz.hu -nak egy éve, ezen a napon is 12.000 látogatója volt a freeaudit szerint:
  http://freeaudit.hu/?go=stat&id=6329...h=11&year=2006
  Illetve sokáig (ezek szerint 2005-ig?) valami aldomainként üzemelt a nyuuz.hu, továbbá csak én voltam szemtanúja 2001 környékén a szájtnak, de ha jól emlékszem már 1999-ben a Petőfi rádióba volt szó arról a lapról (mondom, egy kicsit megelőzte a korát, mert már akkor ilyen "képes"blogként üzemelt, amikor mág csak kezdődött a netezés Mo. -on.).

  Sokan klikkeltek át >>> nézted a "megtévesztő" bannert, amit kitettek nekem? És nézted is, hogy hová került ki? (tessék megnézni!)
  Még az a csoda, hogy nem mindenki klikkelt át, szó szerint úgy nézett ki a hirdetésem, mint a többi cikk, ami kikerül a lapjukra. Nem hasonlított rá, hanem szó szerint úgy nézett ki. Ezek után én nem csodálkoztam az 1000 átklikkelő látogatón.
  Ám persze, még így is megeshetett, hogy klikkelőprogram volt, de akkor a hirdetés lejárta után is egy kicsit (napi 200-300 látogató plussz volt utánna is) dolgoztahott a program, hiszen úgy tűnik, valamennyit abból az 1000 látogatóból meg is fogott a lapom (nem is 1000, mert 2.5 napig volt kint a hirdetés, átklikkelt a 2.5 napban úgy 3000 látogató)
  Persze - persze, még mindig igazad lehet, ám akkor a lapomon megtalálható hirdetésemre is klikkelt a program, ugyanis a százalékos klikkek száma a hirdetéseimre nem csökkent. Tehát mivel semmi sem biztos, ezért csak 99% tudom állítani, hogy az az összes 3000 látogató a 2.5 napban valós látogató volt.

  Jaja, az utóiratodra van ez a topic. Ha valaki tud konkrétumot adni ilyen lapról, és azt szeretné velünk megosztani, itt leírhatja (ha van konkrét tapasztalata is, úgy még jobb)

  És az én utóiratom.
  Miért nem próbálod ki? Semmibe sem kerül - és valamivel csak le tudod mérni, hogy valósak e az átklikkelések - ha más nem a hirdetéseidből. Miután kipróbáltad, és azután írnál, úgy valahogy más lenne. Pl. megírnád, hogy kipróbáltad, de a lapodon érdekes mód az 1000 látogatóból egy sem klikkelt a hirdetésidre, szal így valahogy megérteném.
  + meg is nézhetetted volna azt a bizonyos bannert, és hogy hová került ki, így már is nem csodálkoznál azon, hogy minden 17. látogatójuk átklikkelt. (mondom, csoda, hogy nem mind klikkelt át, vagy mondjuk az 50%, hiszen olyan "borzatóan" megtévesztő volt az a hirdetés).
  De ugye nem azt akarod mondani, hogy "csak úgy" nincs neked szükséged 1000 látogatóra? Vagy is mondhatod, de akkor emelem kalapom, hogy olyan rengeteg látogatód van, hogy számodra nem ér meg egy E-mailt 1000 látogató. Nekem (anyagilag is) megérte, és köszönöm szépen, jó volt (és valamennyit az össz. 3000 látogatóból meg is fogtam, illetve ha most lenne feleslegben pénzem, még fizetett hirdetést is kitennék hozzájuk, mert megérné az is)

  Bocs a hosszú postért, de meg kellett védenem valahogy állításaim, hiszen én ezt ki is próbáltam, és így adtam másoknak a tippet (szal nem osztottam szoroztam tippeltem, hanem valós kipróbálás volt, így viszont, ha ezt valaki kétsébe vonja, úgy a szavamat veszthetem itt) 4. #4
  Mentor ChrIsDrY logója
  Csatlakozott
  07-08-11
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  453
  Begyűjtött 12 köszönetet
  9 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Ingyért x nap hirdetés, azaz próbaidős fizetős reklámhelyek.

  Hi

  Alexia viszonyítás olyan portálokon ahol Adserver alapján tudom milyen érték közt ingadozik a napi egyedi látogató (az 5000 hozzávetőleges maximált adat).

  Freeaudit nem mérvadó. Nem is mondtam h 1 évval ezelőtt nem enyni volt, csak h 2006 jan-tól lett valami a semmiből...

  Aldomain lehet, de a nyuuz.hu az biztos nem volt annak utánanéztem.

  Sajna ha enm klikkelő progi volt akkor ember van ez így, teszthetek esetében...

  Az a site nem targetálható (semmi demográfiai vagy egyéb releváns kutatása adatot nem közöltek, ami alapán lehetne targetálni), s ami az oldalon van az nem nevezhető médiaajánlatnak (ha gondolod átküldök mintát, minek kell benne lenni), inkább nevezzük csak árlistának és technikai paramétereknek.

  Teszt: ahol dolgozom, webdoki.hu 18000 fős zárt orvosi site, be sem lehet lépni orvosi pecsétszám nélkül, eleve nem hirdetünk sehol, csak mások nálunk Kisebb project cégek, akinek bedolgozok, nem javaslok ilyen értékelhetetlen site-okat, inkább jobb barterban elintézni dolgokat promó-ajándékokért...

  A bannered aranyos, de egy a sok közül, pláne ha alatta-felette vagy más 4 villog...

  Örülök h neked bejött, én nekem ez nem megfelelő site.

  Kérdted, h konkrét páldűát írjak:

  port.hu (tudok róla-láttam), fix.tv, webdoki.hu, magi.hu, sg.hu (csak azokat a site-ket írom, ahol van, ill. a többi helyen melózom/tam, s itt mi is alkalmaztuk.. 5. #5
  Törölve
  Vendég

  Alapbeállítás re: Ingyért x nap hirdetés, azaz próbaidős fizetős reklámhelyek.

  Idézet ChrIsDrY eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Hi

  Alexia viszonyítás olyan portálokon ahol Adserver alapján tudom milyen érték közt ingadozik a napi egyedi látogató (az 5000 hozzávetőleges maximált adat).
  Értelek,
  megértelek.

  (hát ez csak olyanok jó, mint nekem, akik magunk vagyunk, és ilyen 400-500 látogatónk van egy weblapon)


  Utoljára módosítva: Törölve által : 2007-11-03 18:59

 6. #6
  'Say Hello To My Little Friend'
  Csatlakozott
  07-10-21
  Hely
  Közös többszörös
  Hozzászólás
  4.216
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Ingyért x nap hirdetés, azaz próbaidős fizetős reklámhelyek.

  hitetlen: az oldallal nincs semmi baj, ha te megtaláltad benne a számításodat, akkor ez a lényeg

  Chris: teljesen másról beszélsz. Főlhoztál olyan oldalakat amelyeknék egy heti hirdetés 1.000.000ft-ba kerül és a Sanoma intézi a reklám részét mint pl az sg.hu
  Az arányok azért nem ugyanazok valljuk be őszintén. A közönség és az elérendő közönség sem ugyanaz.Egy orvosi site nem kompetens, zárt közösség nem mérvadó.

  A freeaudit azon a szinten, ahol hitetlen keresi a közönségét teljesen megbízható adatokkal szolgál, de itt jöhet a képbe az analytics ami már kikezdhetetlen.


  "Az a site nem targetálható (semmi demográfiai vagy egyéb releváns kutatása adatot nem közöltek, ami alapán lehetne targetálni), s ami az oldalon van az nem nevezhető médiaajánlatnak (ha gondolod átküldök mintát, minek kell benne lenni), inkább nevezzük csak árlistának és technikai paramétereknek."

  Ez a targetálás márt az sg.hu nál sem volt használható, max az ott hirdető cégek hiszik azt, hogy azt érdemes ezzel foglalkozni.6 éve vagyok tag, és csak azt látom, hogy egyre jobban prostibb lesz az az oldal is, és az eredeti cél az már nagyon messze van.Ezen idő alatt egyszer sem kattintottam egyetlen hirdetésre sem ami az sg.hu volt megtalálható.

  ui: kb annyira hiteles ez az auditálási módszer, mint amit a kereskedelmi tv-ék használnak..semmi köze a valósághoz


  Utoljára módosítva: Stefan Weinenberger által : 2007-11-03 19:04

 7. #7
  Mentor ChrIsDrY logója
  Csatlakozott
  07-08-11
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  453
  Begyűjtött 12 köszönetet
  9 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Ingyért x nap hirdetés, azaz próbaidős fizetős reklámhelyek.

  Hitetlen: Biztos érdemes, szóval, nem azt mondom hogy nem jó, csak nem tudni milyen a korosszetétel stb. s ebből eredendően nem tudni hogy a te site-odhoz mennyire várható a tényleges olyan átkattintó aki nem 2mp-t marad a hpnalpodon, hanem reg. taggá avanzsálja magát... 8. #8
  Törölve
  Vendég

  Alapbeállítás re: Ingyért x nap hirdetés, azaz próbaidős fizetős reklámhelyek.

  Idézet ChrIsDrY eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Hitetlen: Biztos érdemes, szóval, nem azt mondom hogy nem jó, csak nem tudni milyen a korosszetétel stb. s ebből eredendően nem tudni hogy a te site-odhoz mennyire várható a tényleges olyan átkattintó aki nem 2mp-t marad a hpnalpodon, hanem reg. taggá avanzsálja magát...
  jó, igaz, de most komolyan, mit veszíthet vele valaki? A banner elkészítésére fordított időt. Mást nemhinném.
  (amúgy gondolom fiatalok látogatják azt a lapot, abból is - gondolom, a fiúk.) 9. #9
  Mentor ChrIsDrY logója
  Csatlakozott
  07-08-11
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  453
  Begyűjtött 12 köszönetet
  9 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Ingyért x nap hirdetés, azaz próbaidős fizetős reklámhelyek.

  Persze logikus érv. Mindaddig az, amig nem devalváló az a site a hirdetőnek. Tehát a brand szempontjából ne ártson többet mint amennyit erősít. (csak kis hirnevű cégeknek előnyös, akiknek nincs még ekkora hírnevük/látogatójuk sem mint a nyuuz. 10. #10
  system g-easy logója
  Csatlakozott
  07-04-26
  Hely
  n/a
  Hozzászólás
  4.311
  Begyűjtött 2 köszönetet
  2 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Ingyért x nap hirdetés, azaz próbaidős fizetős reklámhelyek.

  nahh nem tudtam elképzelni, hogy miért lett hirtelen 1700 látogató tegnap, ma meg 1200.. tessék:
  http:// www. nyuuz.hu/php/blogcsop.php vagyis itt pontosabb a link
  http:// www. nyuuz.hu/php/blogcsop.php?csoport=2
  kaptunk egy kis mhm.. mit is? mert kb. ahogy ők nem értik, hogy mit írtunk mi róluk.. úgy nem értem, hogy mit írtak ők rólunk.. szép .. de értem már.. és a statunk meg is mutatta mennyit jelent..
  amúgy 600 egyedi szokott lenni átlagban.. ez "rohamklikk" megnézik, de ha nem témba vág.. le is lépnek.. (mhm gondolom minden 20. embernek van weblapja és abból megint minden 10.-et érdekli a seo) szal nekünk mintha nem is lett volna semmi..
  ezt egy gátvédernek, vagy képtelenség.hu-nak érdemes.. de szerintem a képtelenség 2.0 (amit volt szerencsém tesztelni) hamarosan bezáratja az összes konkurenciát ..Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •