Oldal: 1 / 4 123 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (35) összesen

Téma: Piros pontozás

 1. #1
  system g-easy logója
  Csatlakozott
  07-04-26
  Hely
  n/a
  Hozzászólás
  4.311
  Begyűjtött 2 köszönetet
  2 hozzászólásával

  Alapbeállítás Piros pontozás

  Kérek mindenkit, hogy új tagnak, amíg nem éri el a KETTŐ ZÖLD pontot, ne adjon senki pirosat. Ha spammel, jelentsd, ha káromkodik jelentsd, ha személyeskedik, jelentsd stb.

  Továbbá..
  Sajnos mostanában nagyon nagy szokás lett, hogy a régi tagok, akiknek már erős a hírnevük és ezzel együtt, az azt befolyásoló értékük is, rányomnak egy-egy számukra ellenségesnek tűnő/konkurensnek tűnő stb. tagokra. Ezzel elveszi egy életre a kedvét a fórumozástól. A piros pont "nem értek egyet" szövegét módosítani fogom a "ez engem nagyon sért" vagy hasonló szövegre. Az, hogy szerinte ez így van, más szerint meg máshogy, nem érdelem piros pontot. Ahányan vagyunk, annyi vélemény.

  Tessék azt is figyelembe venni, hogy a nagyobb hírnév, nagyobb felelősséggel jár. Arányosan, csak a kiugróan jó, vagy rossz hozzászólásra tessék adni. Ráadásul egy nagyobb lepontozás láncreakciót indít el és más is rányomkod.

  Sok megkeresés érkezik ezzel kapcsolatban, illetve olyan vitákat is szül, ami nem a fórumra való.

  Adminból látjuk, hogy ki kinek mire adott hírnevet és azt is, mit írt hozzá. Aki olyanra ad, ami egyértelmű, hogy csak az ő érdekeit sérti, az ő múltjában történt, vagy onnét származó információkból meríti a hozzászólás helytelenségét, valótlanságát stb. de a fórumon ez nem derül ki. De egyáltalán, ami egyértelműen nem lenne jogos, annak le fogom venni nullára a hírnév befolyásoló erejét. 2. #2
  nembölcs nemvalid logója
  Csatlakozott
  09-06-25
  Hely
  Szeged
  Hozzászólás
  462
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Piros pontozás

  Korrekt. Velem is előfordult már egy vagy két alkalommal, hogy utólag nem adtam volna pöttyöt, de abban a pillanatban nagyon felment a pumpa.
  Egyébként negatív HP-t nem lehet adminból tiltani új tag esetében? Lehet, hogy az lenne a megoldás... 3. #3
  Bölcs ARTidas logója
  Csatlakozott
  09-09-15
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.465
  Thanked 1 Time in 1 Post

  Alapbeállítás re: Piros pontozás

  Ma már én is elvesztettem az első világoszöld pöttyömet ...

  Tény, hogy nem kellemes, de ilyen egy szociális háló, gondjai is vannak, nem csak jó oldalai. Elgondolkodásra kényszerít és sajnos mindenkinek más a véleménye, hogy mi az, ami igazságos mi nem, természetesen mindenki a saját önérzetét tartja ezzel szem előtt és eléggé elvakultak tudnak lenni az osztályozások.

  Lehet bíráskodni, de úgy is a nagyobb győz, ez a rendszer lényege. Csak reménykedni tudok, hogy ezek után tényleg kicsit jobban meggondoljuk a piros pöttyözést.

  Majd visszanyerem az elvesztett önbizalmam idővel

  Respect, Cheers, 4. #4
  nembölcs nemvalid logója
  Csatlakozott
  09-06-25
  Hely
  Szeged
  Hozzászólás
  462
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Piros pontozás

  Még egy dolog: a zöldpöttyök szerintem nem szorulnak szigorításra, hiszen az nem árt senkinek
  Az egyetlen buktatója az lenne, ha ész nélkül, egész nap lehetne nyomni valamelyik havernak a zöldgombot, de ez nagyon jól meg van oldva a fórumon. Szóval szerintem csak az ész nélküli pirosozás az, ami árthat a fórumnak. Vagyis hát konkrétan kirekesztővé, belterjessé teszi.
  Én pl. kimondottan szeretek hírnevet adni, egyrészt persze azért, mert tudom, hogy tőlem nem fog aránytalanul sokat kapni a delikvens, tehát inkább csak jelzésértéke van. Ha több ezres hírnevem lenne, talán egyáltalán nem adnék, vagy tényleg csak nagyon indokolt esetben.
  Van viszont olyan, akinek talán csak akkor adnék hírnevet, ha fegyvert tennének a fejemhez. Ezen nem lehet segíteni, az ember már csak ilyen


  Utoljára módosítva: nemvalid által : 2010-02-16 11:13

 5. #5
  'Say Hello To My Little Friend'
  Csatlakozott
  09-07-09
  Hely
  Erdély.MArosvásárhely
  Hozzászólás
  2.070
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Piros pontozás

  Ha már itt tartunk és idehoztad a témát, akkor hadd kérdezzek én is valamit, csak úgy mellékesen:

  Szerinted ezek alapján fair, ha egy admin azért ad pirosat, mert te is adsz valakinek pirosat? Meg lehetett volna írni emailben, vagy ezt a topicot létre lehetett volna hozni hamarabb, de nem... Csak úgy a semmiből kapok egy pirospontot, megjegyzem az elsőt mióta a fórumon vagyok, csak azért, mert valakivel nem értettem egyet. A szöveg akkor még és most is az, hogy nem értek egyet. Eddig mégis honnan kellett volna tudnom, hogy ti másként gondoltátok?

  Ráadásul egy nagyobb lepontozás láncreakciót indít el és más is rányomkod.
  Azt akarod mondani, hogy azért mert én vagy valaki más pirosat ad, automatikusan még pár ember fog? Szerintem inkább az van, hogy vannak olyan tagok, akik megérdemlik ezt hozzászólásaik alapján, és erről több ember hasonlóan vélekedik, még akkor is, ha az adminok nem.

  Talán azt kellene tisztázni, hogy mi jobb a fórumnak, ha a több hírnévvel rendelkező tagok elmennek azért, mert elegük van abból, hogy bárki beszólhat nekik a második hozzászólásában, de ők nem adhatnak pirosat, hogy nehogy összetörjék az új tag sérülékeny lelki világát.


  Utoljára módosítva: WSzP által : 2010-02-16 11:57

 6. #6
  WordPress Maniac mahone logója
  Csatlakozott
  08-08-22
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  4.609
  Begyűjtött 249 köszönetet
  170 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Piros pontozás

  WSzP, szvsz teljesen igazad van, de szerintem nem érdemes belemenni a vitába, ezt kell elfogadni, mert ez a szabály!

  Amikor én pontoztam le valakit, nem azért tettem, hogy jól szórakozzak.

  Szerintem mi, régi tagok elég sok mindent tettünk a fórumért, és ha nem is az enyém a fórum, nem nézem jó szemmel, ha jön valami újonc, és telek*rja a saját szemetével a sokszáz vagy sokezer óra közös munkával felépített "közös" kincset. De ha ez a szabály, többé nem nyomok rá senkire, még ha 15 linket is tesz a bejegyzésébe.

  A piros pont "nem értek egyet" szövegét módosítani fogom a "ez engem nagyon sért" vagy hasonló szövegre.
  Na idáig nem kellene eljutni, hogy anyázás menjen a fórumon. Szerintem jobb az elején rövidre zárni a dolgot (ha ez piros ponttal megy, akkor úgy), nem kell arra a sorsra jutni emiatt, mint anno Hitetlen.

  De ha ez a szabály, mégegyszer írom, elfogadom, és ezután sem fogok "visszaélni" (szerintem eddig csak indokolt esetben [spammelés, pofátlanság] adtam) a pirosom erejével. 7. #7
  'Say Hello To My Little Friend'
  Csatlakozott
  09-07-09
  Hely
  Erdély.MArosvásárhely
  Hozzászólás
  2.070
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Piros pontozás

  Én is elfogadom a szabályt, félreértés ne essék, ezután nem fogok pirosat adni, csak nagyon extrém esetben, és akkor is csak ha az illetőnek van legalább két zöldje.

  Örülök, hogy ez tisztázódott. 8. #8
  MinderBinder edem logója
  Csatlakozott
  09-09-02
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.093
  Thanked 1 Time in 1 Post

  Alapbeállítás re: Piros pontozás

  Szerintem azért van különbség pirospont és pirospont között. Pl. amikor megjelenik a fórumon VérPistiCrackerHUN és arról kezd el értekezni, hogy mit hogyan tört fel, és ez egyeseknek - jogosan - szemet szúr, akkor indul a piroszuhatag és szerintem minden jóérzésű ember azt mondja, hogy "aha, igen", meg van, amikor van valamilyen téma, amiben 2 ember között van éles véleménykülönbség és egymást kezdik el pontozni. Engem mondjuk eddig nem pontoztak pirossal, talán csak 1x tehát annyira nem tudom átérezni, de szerintem vannak olyan esetek, amikor jogos lehet az elején lepontozni valakit. Ha jól emlékszem én sem adtam csak párszor pirosat, de akkor pont ilyen okból, hogy valaki nem etikus dolgokról beszélt, vagy spammolt.

  Egy másik dolog meg az, amikor az illető neve mellett látom a 2 piros pöttyöt és olyan neve van, hogy 'Lagzi Lajcsi', vagy ilyesmi, akkor valószínűleg én is kicsit kritikusabb leszek az illető felé, még akkor is, ha próbálom megőrizni az objektív szemléletemet. 9. #9
  Bölcs yatoo logója
  Csatlakozott
  09-02-18
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.842
  Begyűjtött 524 köszönetet
  302 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Piros pontozás

  Hasonló az én véleményem is, ritkán szoktam pirosat adni, de akkor azokban a helyzetekben ez azért van mert elszáll az agyam attól amit egyesek írnak. Lehet inkább azt kellene megoldani, ha lehet hogy a piros pötty visszavonható legyen mondjuk egy órán keresztül, mert addig lehiggad az ember és kétszer átgondolja, amit tett.
  Szerintem a Gizi arra gondol egyébként a láncreakcióval, (volt már rá példa)amikor egy ember kezd el eszetlenül mindenkivel hadakozni és akkor több embertől is kaphat egy időben pirosat. Mondjuk, szerintem a sok lúd disznót győz elve itt is érvényesül, de ha valaki így viselkedik, akkor az meg is érdemli. 10. #10
  Bölcs ARTidas logója
  Csatlakozott
  09-09-15
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.465
  Thanked 1 Time in 1 Post

  Alapbeállítás re: Piros pontozás

  A piros zuhatagot inkább úgy kéne elképzelni, hogy van egy topic,
  Ráírsz egy gondolatot, ami eszedbe jut, ötlet, bármi
  Nem tetszik a topic nyitójának és OFF kategóriában lepontoz, túléled, de mégis válaszolsz,
  Jön egy másik, újra,
  beszólás, tovább

  Nagyon nehéz tisztázni a dolgokat ha elindulnak az érzelmek és pláne onnan visszabarátkozni.

  Én tartom magam az ötlethez, hogy csakis a fórum nyitójának lehessen "joga" pirosozni bárkit, megfelelő indokkal, de jobbal, mint az OFF kategória.

  Ez szerintem a legegálabb. Feljelentést mindenki tehet továbbra is.

  Cheers,Oldal: 1 / 4 123 ... UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •