Oldal: 1 / 4 123 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (33) összesen

Téma: Brand és a SEO megfér-e jelen esetben?

  1. #1
    Seo-Titán hunprobalazs logója
    Csatlakozott
    10-05-30
    Hely
    Sin City
    Hozzászólás
    2.177
    Begyűjtött 381 köszönetet
    269 hozzászólásával

    Kérdés Brand és a SEO megfér-e jelen esetben?

    Ahoj fórumtársak!
    Google-ben rákerestem, nehogy véletlen olyat kérdezzek, ami már itt a fórumon elhangzott, őszintén szólva nem találtam,így bátran teszem fel a kérdést, ha netán tévednék, ami emberi dolog, kérem linkelje valaki és le is zártuk a témát nagy-nagy köszönetekkel!

    Tehát a lényeg a következő: adott egy domain, amit a megrendelő már 1-2 hónapja lefoglalt. Most készítettem el 2 hónap megfeszített erővel a portált és kiderült, hogy velem szeretné a keresőkben feltornáztattatni... Ez mind szép és jó, csak az a baj, hogy olyan domain-t foglaltstobb, ami két angol szó leveréke, ami a fülnek jól hangzó, valódi brand lehet, még ha külföldön más domain-ek alatt (.org, .nu ...) már üzemel ilyen. Állítása szerint nem tudott róla, de most nem ez a lényeg, hanem hogy önállóan nem lehet ezt seo-zni, azaz semmi kulcsszó nincs bent, arról nem is beszélve, hogy angolul nem tudóknak elmondani mondjuk telefonon vagy rádiós hírdetésben, h hogy kell írni...

    Mivel görcsösen ragaszkodik ehhez a névhez és állítólag olvasta, h a brandépítés is fontos a neten (de nem Coca Cola szerű múltija van, se cége, csak ez a jól hangzó domain), más ötletet nem tudnék seo szempontjából kitalálni, mint aldomain... Tehát azzal a témával, amivel foglalkozik a brand név elő ponttal elválasztva jönne ez a kulcsszó, annak is mondjuk a többesszáma. Bár utána néztem, hogy mi van akkor, ha csak egyesszámot írok, vagy csak többes számot a keresőbe, a google okos algoritmusa miatt természetesen felismeri egyi a másikat, azok ragozásait is, persze a keresett sztring a mérvadó leginkább...

    Talán ennyi bevezető után érkeztem el a kérdéshez, amit más topic-okban ellentmondásosnak érzek, hogy bár a fődomaint és az aldomaint külön kell kezelni, seo szempontjából valahogy mégiscsak összekapcsolódnak. Kérdésem akkor az, hogy magát a kezdőoldalt a fődomain-ra tegyem és a témához illő aloldalt meg az aldomainra? Mert gondolom a márkanév miatt nem az aldomain-est akarja hírdetni, hanem a simát. vagy az index is legyen az aldomain-en, max a fődomain-t átirányítom a subdomain-re...

    Utolsó gondolatmenet és a hozzá kapcoslódó kérdés, hogy akkor hogy is van a linképítés??? Melyikre koncertráljak? Mert olvastam itt a fórumon, h az átirányításokat nem igen szeretik a linkgyűjtemények tulajai, kettőt meg nem sok helyen lehet elhelyezni, vagy macerás...

    Remélem értitek a gondomat, mindenesetre nem egyszerű a helyzet, biztos vagyok benne, hogy jópáran közületek már találkoztak hasonlóval és sikerült kiküszöbölniük ezt a problémakört! Köszi szépen előre is a válaszaitokat!!! Üdv!!!

    U.I., jav: Még annyit, hogy ha minden igaz és nem jön közbe semmi, akkor a honlap kritikában hamarosan megtekinthető és véleményezhető, de addig top secret!!! xd:P Igazából már csak a domain kérdéstől függ leginkább meg a tag-tól, hogy mikor kerül fel élesben!!!



  2. #2
    scs
    Vendég

    Alapbeállítás re: Brand és a SEO megfér-e jelen esetben?

    Ha nem olyan rettenet erős kulcsszóra (kulcsszavakra) akarsz optimalizálni, akor azért nem egetrengetően fontos az a kulcsszavas domain ill. aldomain megléte. Lehet nem kulcsszavas domaint is első helyekre hozni adott keresésekre. Nem beszélve arról, hogy - gondolom - nem csak egy oldalból áll a honlap, hanem vannak/lesznek aloldalai is. Az aloldalak URL-jében meg szépen elférnek a rá jellemző kulcsszavak, és arra optimalizálható.
    Aldomaint tényleg csak akkor érdemes alkalmazni, ha vagy nagyon eltér a témától, vagy van időd és energiád többet foglalkozni vele. Igaz, valamivel többre lehet vele jutni, meg erős versenynél számíthat, de több is a meló vele (macerásabb is picit).



  3. #3
    Bölcs benedictus logója
    Csatlakozott
    10-04-23
    Hozzászólás
    1.574
    Begyűjtött 2 köszönetet
    2 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Brand és a SEO megfér-e jelen esetben?

    Egyetértek, ha minden más SEO a helyén van, akkor a kulcsszavatlan domain is lehet nyerő.
    Talán a hangzatos domain miatt több kattintást is provokál.


    Linkeld.be Linkmegosztó
    Indexeld.be - Linkgyűjtemény prémium funkciókkal!

  4. #4
    Buherátor Chati logója
    Csatlakozott
    07-12-03
    Hely
    Mohács
    Hozzászólás
    3.303
    Begyűjtött 267 köszönetet
    135 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Brand és a SEO megfér-e jelen esetben?

    Ahogy írták már előttem is... a domain az elején lehet erős, de később szinte elenyésző a szerepe... sokan viszont túlmisztifikálják (többen azért, mert anyagi érdekük)


    Nincs mit megmutatnom...

  5. #5
    a pulykakakas Kvarclovag logója
    Csatlakozott
    10-08-20
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.017
    Begyűjtött 8 köszönetet
    8 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Brand és a SEO megfér-e jelen esetben?

    Igaza van az előttem szólóknak, a kulcsszavas domian szerintem is csak induló lapnál ideig-óráig előny. Utána, amikor az azonos vállalkozások közül kell kitűnni, már nagy hátrány. Egy komolyan, hosszútávra gondolkodó cég márkát akar építeni, és nyilván a márka legfontosabb megjelenése ma már a márkával azonos nevű domain.

    Engem mindig elrettentenek a kulcsszó különböző, többesszámú, kötőjellel valamit hozzákapcsoló változatai. Megjegyezhetetlenek, nem lehet rájuk marketinget építeni mert akár a konkurenciára is tévedhet a látogató. (Nem véletlenül hiénázzák a márkáktól kicsit eltérő domain neveket.) Azonnal azt a benyomást keltik, hogy a cég csak gyorsan le akarja kaszálni a piacot, a jövőre nem gondol. Ezért eleve sokkal kevésbé veszem megbízhatónak.

    Egy nagy előnye a kulcsszavas domainnek van, ezt nem lehet elvitatni, a spontán (nem épített, mert ott nyilván figyelsz rá) linkekben többször fog szerepelni a kulcsszó.

    A kulcsszavas domainen viszont lehet egy szakmai, információs oldal, az amúgy is oly divatos szakmai blog, ami szépen támogatja a főoldalt. Ezzel, a szakmai információs oldallal, és annak kulcsszavas domainjával ráadásul az összes kulcsszavas domainű konkurens oldal orra alá törsz egy pici borsot.


    Utoljára módosítva: Kvarclovag által : 2010-08-26 17:20 Oka: kieg.

  6. #6
    Seo-Titán hunprobalazs logója
    Csatlakozott
    10-05-30
    Hely
    Sin City
    Hozzászólás
    2.177
    Begyűjtött 381 köszönetet
    269 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Brand és a SEO megfér-e jelen esetben?

    Azt hiszem meggyőztetek az ellentettjéről, hogy elég lehet a brand is...
    Bízom benne, hogy nem olyan veszélyes a mezőny, próbáltam legjobb tudásom szerint felmérni a piacot és ha nem tévedek, akkor talán ott lehet lenni a sürejében, de ez majd csak a közzététel után fog kiderülni, hogy honnan kell felkapaszkodni...
    Az mindenképpen igaz, hogy a márkanév egy bizonyos szint után megkülönböztetés, de először be kell törni a piacra (amit google-nél a megfelelő kulcsszóoptimalizással lehet nagyon lebutítva) és utána helyt kell állni és csak ezután jön a közvetlen forgalom, tehát egy kulcsszavas megkülönböztetett domain lett volna a nyerő igazság szerint!!!
    Köszönöm szépen mindenkinek a választ, aztán pár nap múlva a simítások után jelentkezem ez ügyben a honlap kritika topic-on belül!!! Üdv!!!



  7. #7
    lexxx7
    Vendég

    Alapbeállítás re: Brand és a SEO megfér-e jelen esetben?

    Természetesen egyetértek mindenkivel, csupán nem esett szó a másik vetületről.

    Értem, hogy top szikret a domén, na szóval az átlag felhasználó nem perfekt angol. Ha a bizonyos szó írásmódja magyar fejjel is könnyen megjegyezhető, akkor relatív szerencsés a dolog. Van viszont egy szint, amit már nehéz megjegyezni és ha az írásmódját betűzni kell (ahogy írtad is), az nem szerencsés.
    SEO szempontból persze mehet a dolog, csak hát...



  8. #8
    kgc
    kgc nem elérhető
    kgc for president kgc logója
    Csatlakozott
    07-05-01
    Hely
    Ouagadougou...
    Hozzászólás
    2.597
    Begyűjtött 32 köszönetet
    9 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Brand és a SEO megfér-e jelen esetben?

    Idézet Chati eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ahogy írták már előttem is... a domain az elején lehet erős, de később szinte elenyésző a szerepe... sokan viszont túlmisztifikálják (többen azért, mert anyagi érdekük)
    Csati, nem kötözködni akarok de ez nem igaz. A kulcsszavas domain-nel bizony, baromi nagyot lehet tarolni és bizony, kevesebb befektetett munkát igényel egy kulcsszavas domain előbbre juttatása mint egy nem kulcsszavasé sőt, hosszú távon még a jó pozicióban tartása is könnyebb, vagyis szakértő kezekben hatékonyabb megoldás lehet.

    Szilárd meggyőződésem, /és itt most tegyük félre a technikai dolgokat/ ha két teljesen ugyanolyan tartalmú, ugyanúgy linkelt, ugyanannyi idős, és ugyanolyan erős lapot csinálunk kulcsszavas és nem kulcsszavas domainnel akkor a kulcsszavas domain mindíg is előbbre fog jutni a listán és a nem kucslszavas legfeljebb mögötte fog totyogni.

    Mindenki:DE!!!
    A fentiekől függetlenül, semmilyen konkurenciával szemben nem kell kulcsszavas domain-t használni, a megfelelően elvégzett munka segítségével akár egy albértletes domain-t is simán fel lehet tolni a pontra mondjuk akár még hitel szóra is csak, hát ugye, a befektetett munka menyisége lesz erősen változó mértékű...

    SERP átkattintás: témakörönként változóak ugyan az arányok de Benediktusz írta jól bár kiegészíteném, vannak olyan olyan témakörök, ahol a márkaneves domain-re többen fognak kattintani mint a keresőszót tartalmazó domainre. Ehhez azonban ennek megfelelő márkásítás is kell ami viszont stzerintem komolyabb márkák esetén még mindíg inkább az analóg világban hatékonyabb.

    Balázs: Bocsi, hogy ilyen kioktató hangon írom, de a domain választás mint olyan megtörtént. A tulaj kiválasztotta a brand-esíthető domaint, a portál kész van, így nem azon kell filózni, hogy kulcsszavas aldomain meg ilyenek, hanem nemes egyszerűeséggel el kell kezdeni tolni a lapot egy jól megtervezett stratégia alapján és kézcsókom.

    Lényegében erről szól a keresőoptimalizálás.

    Hogy a domain-t hogyan kell írni? Ne a Te problémád legyen, a brand lényege az, hogy egy idő után megtanulják az emberek és mennek direkt találatként.
    Egyesszámban és többesszámban írt aldomainek meg a fene se tudja, hogy még miket lehet kitalálni, ezeket a szavakat tartogasd inkább a tartalomba ott hatékonyabban alkalmazható mnt egy domain-ben vagy adlomain-ben és, ahogy írták a goolge fel fogja ismerni és a listán a konkurenciádnak és tudásodnak megfelelően fogja értékelni is.

    Aldomain és domain összekapcsolódásának ellentmondása:
    Az aldomain lényegében egy másodszintű domain aminek a használata nemzetközi szinten elterjedt dolog. Mivel, technikailag ugyanolyanok ezért nem lehet különbséget tenni a magánkézben lévő elsőszintű alá általad létrehozott és a másodszintűként bérelt domain-ek között. A kapcsolat közöttük kizárólag a létrehozási jogosultságod miatt van.

    A linképítés: Melyik a fontosabb, a helyezés az adott keresőszavakra vagy maga a tényleges brand kiépítése? Ennek megfelelően kell elkezdeni a linképítést. Ha a keresőszavak a fontosak előbb kezdd el azt tolni, ha viszont a márkanévre akkor arra kell elkezdeni a linképítést.

    Ha a márkanév nem kommersz kifejezés /és ahogy azt értelemeztem egy szóösszetételről beszélünk tehát nem az/ akkor HA a lapod elégé megerősödik majd, lényegében önamágtól feljön a márkanévre kereséskor még akkor is ha a lapot kizárólag a keresőszavakra linkeled, de peresze ennek megfelelően kell felépíteni a lapodat aminek gondolom, ismered az alapvető kritériumait.


    Ha a márkásítás során kiderül, hogy a domaint számtalanszor rosszul írják, na hát szerintem akkor jön a az aldomain-ek ideje, méghozzá az un typo aldomain-ek vagyis az elírásokat tartalmazó aldomain-ek gyártása, landingpage-kkel és némi linkerő kiépítésével.

    Szerintem...



  9. #9
    Buherátor Chati logója
    Csatlakozott
    07-12-03
    Hely
    Mohács
    Hozzászólás
    3.303
    Begyűjtött 267 köszönetet
    135 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Brand és a SEO megfér-e jelen esetben?

    Góré én is ezt írtam... persze egyforma melóval a kulcsszavas, sőt a kulcsszóhoz legközelebb álló domain név szerepel jobban... de az igazán erős versenyektől eltekintve ez elenyésző előny... persze a legjobb ha a brand-ed kulcsszavas...



  10. #10
    Seo-Titán hunprobalazs logója
    Csatlakozott
    10-05-30
    Hely
    Sin City
    Hozzászólás
    2.177
    Begyűjtött 381 köszönetet
    269 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Brand és a SEO megfér-e jelen esetben?

    Hálás vagyok neked kgc, mindig sikerül sok-sok okosat hozzáfűzni az egyes témákhoz, csak fel tud nézni rád az ember... Nem hogy megbántva érezném magam, sőt csak köszönni tudom észrevételed! Annyiban pontosítanék, h írtad: meg van a domain, neki kell állni tolni. Ez így igaz, de az ember mért nehezítse meg feleslegesen a dolgát, ha nem muszáj? Te magad is kifejetted nagyon tudományosan xd, hogy nem ritkán kifejezetten előny. Mindenki azt modja, hogy fontos mind a kettő, ezért kérdeztem rá, hogy akkor a kettő összevonásával (brand és kulcszó) egy aldomain-t hozni létre, aztán meg van a megrendelő kedve, meg az enyém is, aztán tényleg lehet tolni... na csak ennyit, ha lehetne neked midnen hozzászólásodért 3 hálát adnék, hogy a realitások talaján maradjunk, amúgy számtalant xd... Köszi mindenkinek, valamint esedezve kérlek titeket, hogy majd a kritikánál is ilyen lelkesen osszátok az észt xd!!! THX!!! Majd jelentkezem!!! Üdv!!!



Oldal: 1 / 4 123 ... UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •