Eredmény: 1 - 5 (5) összesen

Téma: A Ahrefs általános célő keresőt épít, a Google ellenfelének szánja

 1. #1
  Bölcs Vittore1982 logója
  Csatlakozott
  10-06-07
  Hozzászólás
  2.438
  Begyűjtött 1.293 köszönetet
  876 hozzászólásával

  Alapbeállítás A Ahrefs általános célő keresőt épít, a Google ellenfelének szánja

  Ahrefs is working on general purpose search engine to compete with Google. Sounds crazy, right? But lets talk about two huge problems with Google which they will never want to fix:

  First one is obviously privacy and it was discussed so much that I will switch to the second one - profit share. Google is making $100B from its search service. Imagine they suddenly implement 90/10 profit share model sending $90B per year to publishers who create content.

  That could have been quite a different world. Remember that banner on Wikipedia asking for donation every year? Wikipedia would probably get few billions from its content in profit share model. And could pay people who polish articles a decent salary.

  We are talking about hundreds of thousands of people who can make living by organizing knowledge. In our imaginary world websites might remove their paywalls since they get profit share from serving a good content, and it makes sense to make it convenient so people come back.

  We've seen how profit share on YouTube made a whole new industry of videomaking for living. So why not Google would not share profit from ads within search results? The answer is the drive for profits to please investors.

  By the way, situation is actually even worse than just taking all the profit, Google is showing scraped content on search results page more and more so that you don't even need to visit a website in many cases, which reduces content authors' opportunity to monetize.

  We see the Internet as a global effort by humankind to preserve and multiply knowledge, which is as frequently coordinated as chaotic, often driven by economic forces, often by personal impulses.

  Nonetheless it is a huge and unprecedented in history multiplicator of knowledge power, as well as entertainment, and infinite education source, merciless Wild West of free speech and ever-reaching communication medium.

  Naturally such a vast resource, especially free, attracts countless efforts to tap into it, privatize and control access, each player pulling away their part, tearing holes in the tender fabric of this unique phenomena.

  As a countermeasure, there must be a mechanism that will make the ties stronger and self-repairing and shall keep the web strong and transparently interconnected, how it came to be. It is natural to view search engines as an attempt to bring order to the messy bazaar of the Web.

  But structure wielded upon chaos should not be rigid and containing as a glass box around a venomous serpent, but rather supporting and spreading as a scaffolding for the vine, allowing it to flourish and grow new exciting fruits for humanity to grok and cherish.

  For chaos needs structure to not get torn apart by its own internal forces, and structure needs chaos as a sampling pool of ideas to keep evolution rolling.

  https://twitter.com/botsbreeder/stat...J_NKUAs0MDnwZs


  angol szövegírás, PR cikkek, tartalommarketing magyarul és angol nyelven

 2. #2
  Bölcs BoGyesz logója
  Csatlakozott
  07-09-17
  Hely
  Sydney
  Hozzászólás
  1.067
  Begyűjtött 435 köszönetet
  198 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: A Ahrefs általános célő keresőt épít, a Google ellenfelének szánja

  Támogatok minden új search engine ötletet, legyen az DuckDuckGo vagy akár Bing. A konkurencia jó a piacnak és jelenleg az angol nyelvű területeken a Googlenak nincsen igazi konkurenciája.


  "Rank Doesn’t Matter, Conversion Does"

 3. #3
  Új tag
  Csatlakozott
  14-03-12
  Hozzászólás
  32
  Begyűjtött 7 köszönetet
  5 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: A Ahrefs általános célő keresőt épít, a Google ellenfelének szánja

  Szerintem az igazi kihívás egy új keresőnél az, hogy hogyan vegyük rá a tömegeket, hogy az adott keresőt preferálják a Google helyett. Egy jó gazdasági modell bevonzhatja a weboldal tulajdonosokat, de a felhasználókat mi vonzaná be? Nem lenne elég, ha egy kereső ugyanolyan jó lenne, mint a Google. Még akkor is azt mondaná a felhasználó, hogy "minek váltsak?". Nagy előnye a Googlenek sok minden mellett, hogy rengeteg különböző típusú keresést lehet indítani, ami egyből rohadtul tőkeigényessé teszi az egészet. Ugye ha van egy jó szöveg alapú keresőd, még mindig inkább a Google-t használja az, aki más típusú kereséseket hajt végre, pl képeket keres. Elképzelhető, hogy pusztán a filozófiát és a döntések mögött rejlő stratégiának a megfejtése is bődületesen sok időt venne igénybe, és akkor a kereső fejlesztése még el sem kezdődött Nem lehetetlen, de ha nem Jeff Bezos lesz a tulaj, akkor nagyjából mégis az D És miután beleteszi az ember azt sok millió dollárt, majd még olyan gazdasági rendszert is csináljon, ami nem a saját cégét preferálja, hanem a tartalomgyártókat... a jelenlegi gazdasági rendszerben ez még viccnek is rossz. 4. #4
  Barát ariel logója
  Csatlakozott
  07-07-13
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  887
  Begyűjtött 114 köszönetet
  80 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: A Ahrefs általános célő keresőt épít, a Google ellenfelének szánja

  Minden tekintetben behozhatatlan előnye van a Google-nek. Okosan rászoktatta az emberek a rengeteg ingyenes szolgáltatásra. Egy új kerső szolgáltatónak fizetni kellene a felhasználóknak, hogy átcsábuljanak hozzá...... de még így se menne. Ez a veszélyes polip rátette a csápjait már mindenre. Senki nem merne vele komolyan kesztyűt húzni, mert hosszú távon csak bele rokkana! És hiába a milliárdos EU büntetések a sorozatos visszaélések miatt..... 1-2 napos bevétel max. Mondjuk még egy fillért se fizetet be az utóbbi évekbe a túlzottan liberális és bürokratikus végrehajtási folymamatok miatt. Esetleg, ha belülről lesz valami katasztrófális baklővés a cégen belül és hosszútávon leáll a szolgáltatás, na majd akkor oda lehet férni valakinek a piachoz. 5. #5
  Új tag
  Csatlakozott
  12-02-08
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  18
  Begyűjtött 5 köszönetet
  5 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: A Ahrefs általános célő keresőt épít, a Google ellenfelének szánja

  Hát ezt én sem látom, hogy hoznának be ekkora előnyt. Ráadásul a google-nek ott egy sereg szolgáltatás is, mint a drive, az analytics, a gmail amit még plusszban el lehet érni és szintén segít a találatok finomításán, meg a felhasználók megtartásában.Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •