Eredmény: 1 - 3 (3) összesen

Téma: Feketelistás webszerver IP ellenőrzés

  1. #1
    Törzsvendég ceto logója
    Csatlakozott
    11-03-13
    Hely
    Buda, Budapest, Hungary, Hungary
    Hozzászólás
    120
    Begyűjtött 11 köszönetet
    8 hozzászólásával

    Alapbeállítás Feketelistás webszerver IP ellenőrzés

    Tény, hogy a keresők szemében fontos SEO faktor az oldalt hosztoló szerver megbízhatósága. Ha shared hoszton működtetjük oldalunkat, pl. egy hagyományos webtárhely előfizetésünk van. Számolni kell azzal, hogy ugyanazon az IP címen még sok-sok más weboldal is működik.

    Szomszédjaink esetleg nemkívánatos tevékenysége, hatással van a webszerver megítélésére is, így közvetve a MI megítélésünkre is.

    Kérdés:
    kb. milyen erős szerepet játszik a SEO-ban a nem megbízható szerver

    Kérdés:
    milyen eszközöket használtok ezen webszerverek vizsgálatára?

    mennyire mérvadóak az alábbi eszközök jelentései, ahogy elnéztem, ezek leginkább mailspam blacklist ellenőrzésre szolgálnak,

    hxxp://whatismyipaddress.com/blacklist-check
    hxxp://rbls.org/

    Kérdés:
    mailspam miatt blacklist-es servereket is érínt a google szemében a leminősítés?

    Szép napot!



  2. #2
    Képszerkesztő Csurga logója
    Csatlakozott
    10-10-17
    Hely
    Hmvhely
    Hozzászólás
    1.101
    Begyűjtött 317 köszönetet
    206 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Feketelistás webszerver IP ellenőrzés

    Igen, valóban létezik ilyen, tehát nem mindegy, hogy milyen minőségű szerver hostingot használunk. Viszont azért megemlíteném, hogy a Google első sorban weblapokat rangsorol, relevancia szempontjából, tehát ahhoz valami nagyon kritikus kihágás kell, hogy más lapokat is leminősítsen egy-egy lap hibája miatt.

    SEO-ban szerintem a több száz rangsorolási tényezőből a végén szerepelhet ez a dolog.

    Az már más kérdés, hogy ha az elérési idő mondjuk nagyon nagy, akkor az hiba, ha vírusos a szerver az hiba, ha rengeteg a duplikáció az hiba, de minden kiszűrhető egy kis odafigyeléssel. Úgy vélem, hogy az a legfontosabb ebben a kérdésben, hogy mennyi ügyfelet (és aktuálisan működő lapot) tud magának a tárhely szolgáltató, hiszen ha sokat, akkor ott azért biztosan odafigyelnek az ilyen hibákra.

    Annyi biztos, hogy néha érdemesebb a nem sokkal drágább tárhely-szolgáltatót választani, hogy nyugodtan hajtsuk álomra a fejünket...


    "Galaktikus logók, arculat, weboldalak a KKV-számára!"
    stargeckos.com

  3. #3
    Törzsvendég Caffe logója
    Csatlakozott
    11-05-22
    Hozzászólás
    161
    Begyűjtött 12 köszönetet
    8 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Feketelistás webszerver IP ellenőrzés

    SEO szempontból nem igazán valós veszély a szerver megbízhatósága. Ennek egyszerűen az az oka, hogy ha annyira szar szolgáltatást választasz, akkor nagyobb problémád lesz, hogy nem tudsz levelezni vagy elérhetetlen az oldalad.

    Shared hosting esetében sokkal valósabb probléma, ha olyan "szomszédod" van aki hozzá nem értésből, vagy szándékosan letérdelteti a szervert. Így a Te oldalad is elérhetetlenné válik, ami viszont már érdekli Googlet. Meg vannak a shared hosting gyengeségei és sajnos egyáltalán nem biztos, hogy a drágább szolgáltató jobb. Sőt!

    Másik oldalról viszont lehet, hogy ez egyáltalán nem következik be, vagy ha meg is áll néha a cucc pár órára vagy nem tudsz levelezni pár napig az nem fogja rontani a pozíciódat. Viszont baromi olcsó. 4-5 ezer forint/év-től teljesen korrekt szolgáltatókat lehet találni valós 99.9%-os rendelkezésre állással.

    A VPS-ek 60-80 ezertől indúlnak (évente), a dedikált szerverek pedig 200 felett. (Arról nem beszélve, hogy nem árt ha van egy szakid, aki ért is hozzá)



A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •