Oldal: 1 / 4 123 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (35) összesen

Téma: Onsite SEO - alapok

 1. #1
  Mentor golax logója
  Csatlakozott
  10-04-05
  Hely
  Budapest, Hungary, Hungary
  Hozzászólás
  312
  Thanked 1 Time in 1 Post

  Alapbeállítás Onsite SEO - alapok

  Sziasztok!

  Találtam egy jó cikket (jó sok vitát fog legalábbis indítani ) és rájöttem, hogy keveset beszélünk onsite dolgokról, mert egyértelműnek vesszük. Adok most egy kis áttekintést az alapokról, a hozzászólás végén lévő link fordításával. (Néhány dologba belepiszkáltam)


  12 alapötlet weboldalunk belső seozásával kapcsolatban

  Az off-site technikák (linképítés, blog kommentelés, közösségi portálok használata stb.) többnyire jól ismertek SEO körökben és sokat is beszélünk róluk. Ne felejtsük el azonban, hogy léteznek a saját weboldalunk felépítésével, kulcsszósűrűségével stb. kapcsolatos, belső, úgynevezett onsite SEO tényezők is.

  Mikre érdemes mindenképpen odafigyelni:

  1, Meta tagok (Keywords, Description és Robots tag)
  A Google a descriptiont használja az oldalad leírására a találatok között így nem csak a helyezésre, de a kattintásra is hatással lesz. Bizonyosodj meg róla, hogy a sitemap.xml folyamatosan elérhető a keresők számára.

  2, A Title Tag
  Az onsite seo legfontosabb része.

  3+4, A tartalom, a szöveg

  Ne felejtsük el a kiemeléseket, és az úgynevezett leadeket megtervezni. Az oldal első pár mondata (lead) és a kulcsszavak mennyisége az első sorokban kiemelt fontosságú.

  5, A keresőbarát URL
  Talán nem kell nagyon kifejtenem, miért fontos, hogy a kulcsszó minél többször és minél jobb helyen legyen benne a domain perjel utáni részében. Artiads foglalta össze remekül itt:

  Javasolt:
  "domain.hu/kategoria/cikkcim/
  domain.hu/cikkcim
  domain.hu/kategoria/marka/termekleiras

  és a h1 az mindig vagy a cikk címe, termékleírása
  és nagyon ügyesen választod meg a longtail kulcsszavas címedet"

  6, H1-H6 tag azaz a Címsorok
  Amit átláthatóvá teszi az oldalt, jó a usernek. Ami jó a usernek, jó a Googlenek is. Emellett a H1–H6 tag elvileg a tartalmat foglalja össze, egyfajta tartalomjegyzéke a cikkeknek. Ha ebben szerepel a kulcsszó, valószínűleg a szöveg is relevánsabb. Fontos, hogy az oldal címével is megfelelő összhangban legyen!

  7, Belső linkelés
  Az linkek, amelyek az oldalon belüli közlekedést segítik. Szerencsés, ha a kulcsszót tartalmazzák ezek a linkek, a kezdőoldal minden aloldalról elérhető és a link nem "főoldal" vagy hasonló irreleváns anchorral bír. Természetesen sokkal természetesebbnek hat, ha nem csak és kizárólag a fő kulcsszó szerepel ezekben...

  8, Belső linkek URL-je
  Javasolt a keresőbarát URL-ek használata.

  9, Kimenő linkek szövege
  Eleve fontos. hogy kimenő linkeink (dofollow linkek) megfelelő minőségű oldalakra mutassanak, de szintén szerencsés, ha kulcsszavas és mindkét oldalra nézve releváns linkszöveget tartalmaznak. Például, ha te internet marketinggel foglalkozol, egy email marketinges cégre a leghelyesebb így hivatkozni: "Tegye üzletét robotvezérelte üzemmódba és dőljön hátra, amíg az itt ajánlott <hivatkozás>internet marketinges email szoftver</hivatkozás> elvégzi a munka nehezét.

  10,IMG Alt Tagok
  Minden képnek érdemes ALT tagot adni, ráadásul a kulcsszó használatával. Ha a kép a saját tárhelyeden van, érdemes lényegre törő, kulcsszavas címet is adni neki. Pl 1.jpg helyett rokamanguszta.jpg

  11, Kulcsszó sűrűség
  Vitatkoznék a szerzővel, aki 8%-ot javasol. Szerintem írjuk bele annyi kulcsszót és olyan sűrűn, amennyi csak a természetesség határainak feszegetésével belefér. A ragozott alakok körül komoly vita van. Személyes véleményem szerint a rövid ragok a szövegtörzsben (pl.: haj-haja) kifejezetten növelik a természetességet, míg a címsorokban a tiszta kulcsszó javasolt (valakitől olvastam, de nem találom). Vigyázat! A Keyword Stuffingot (kulcsszóhalmozás) a G bünteti!

  12, HTML kommentek
  Szintén vitatkozom a szerzővel, aki szerint a kommentekbe bezsúfolt kulcsszavak sokat számítanak. Régi álláspont, jórészt túlhaladott. Ha izgalmas szavak, miért nem láthatók mindenki számára?  forrás:http://www.searchenginejournal.com/1...-results/5966/ 2. #2
  Mentor gendacsongi logója
  Csatlakozott
  08-03-24
  Hely
  Nagyvárad
  Hozzászólás
  442
  Begyűjtött 15 köszönetet
  8 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Onsite SEO - alapok

  Igen, ezzel mind egyetertek. a 8%-os kulcsszosuruseg azonban huzos, spam-szagu... Szerintem az 1%-os kulcsszosuruseg is megfelel, G nem hulye, tudja, mirol szol az oldalunk a bejovo linkek szovegebol, Title-bol, stb 3. #3
  Mentor golax logója
  Csatlakozott
  10-04-05
  Hely
  Budapest, Hungary, Hungary
  Hozzászólás
  312
  Thanked 1 Time in 1 Post

  Alapbeállítás re: Onsite SEO - alapok

  Háát,, azért az 1% nagyon halvány. Ezzel együtt a sűrűséget nem hiszem, hogy bárki is mérné... Előfordulások száma még inkább, de teljesen életszerűtlen szerintem azt nézni, hogy hány szóból hány kulcsszó... 4. #4
  I2S
  I2S nem elérhető
  Törzsvendég I2S logója
  Csatlakozott
  10-11-04
  Hozzászólás
  102
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Onsite SEO - alapok

  A sűrűséget relatívan méri a G szvsz, első sorban ennek alapján próbálja kitalálni hogy miről szól a site / page.
  Hozzátenném hogy megijedni nem kell, az elmebeteg szintet el nem érő "Keyword Stuffing"-ot nem bünteti a google. (elmebeteg szint : csak a kulcsszó van az oldalon, vagy teljesen természetellenesen többszázszor fordul elő) 5. #5
  Új tag Okkwebmedia logója
  Csatlakozott
  11-01-13
  Hely
  Kolozsvár
  Hozzászólás
  36
  Begyűjtött 2 köszönetet
  2 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Onsite SEO - alapok

  Alapjában véve egyetértek a felsoroltakkal, de azért ami kulcsszósűrűséget illeti ne feledjük, hogy a szöveget elsősorban a látogatóknak írjuk. Az pedig visszataszító lehet amikor ugyanazokat a kulcsszavakat egyre másra ismételve találja a szövegben az olvasó.

  Árpád 6. #6
  Bölcs repjegyutazas logója
  Csatlakozott
  11-03-27
  Hely
  Győr
  Hozzászólás
  831
  Begyűjtött 284 köszönetet
  203 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Onsite SEO - alapok

  Golax nagyszerűen összefoglalta az Onsite SEO alapjait és jelentőségét. Láthatjuk, hogy rendkívüli körültekintést igényel. Van vele munka bőven. De még mindig a legolcsóbb befektetés, és az is marad. A legtöbb webmester elköveti azt a hibát, hogy nem a hasznos tartalom gyártásával, és azok megfelelő kialakításával kezdi, hanem a félkész honlapjával egyből a linképítésnek áll neki.

  Az Onsite SEO-val a baj csak az, hogy…

  1 - Azok a webmesterek, akik ilyen magas szinten művelik ezt az Offsite SEO-val egyetemben, azok még nem érdemelték ki vele kellőképpen a megfelelő pozícióikat. Sajnos még mindig vannak olyan tényezők, amikkel ez a bődületes munka ellensúlyozható. Nem részletezem, mert felesleges. Remélhetőleg eljön az az idő is (akár a Panda által) amikor mindenki a méltó helyére kerül.

  2 - Az Onsite és Offsite SEO jelen pillanatában nincsen megbecsülve. Se a szőke nők, se a KKV-k nem is merik fel még kellőképen ennek jelentőségét és hasznát. Azok kezdenek el kutakodni utána többnyire, akiknek már nem annyira megy mint azelőtt, és gondolják a hirdetés drága, hát akkor belevágnak, maguktól vagy éppen egy szakavatottat felkérve. (a baj meg ott kezdődik, amikor a cég megtudja, hogy már a 4-5 éve is elavultnak számító honlapját először le kéne cserélnie)

  3 - Maga a SEO nem elismert tevékenység nálunk, de még lehet a fejlettebb nyugat világban sem. Legalábbis én így látom, de majd lehet valaki megcáfol. Ez nem szakma, hanem autodidakta módon megtanulható tevékenység (a gyorstalpaló plecsniket hagyjuk ki), ezért nincs is annyira megbecsülve. 7. #7
  work. don't play. HAL9000 logója
  Csatlakozott
  09-05-31
  Hely
  маленькая работa
  Hozzászólás
  1.205
  Begyűjtött 42 köszönetet
  18 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Onsite SEO - alapok

  Egyik állam sem fog egy ilyen cég (G) hóbortjaitól függő, megfoghatatlan, ellentmondásos és saját érdekei szerint fejlesztett helyzet (rendszer) kezelésére szakembereket képezni.

  De... nem baj az hogy titokzatos. Legalább mi - akik sejtjük (természetesen én a legkevésbé) - tudni vélhetünk valamit, amiből talán megélhetünk. Azért nem ártana viszont ha mi tudnánk valamit. Vagy legalább a Google.

  Sikereket kell generálni kéremszépen! Azzal ijesztgetni a népet hogy kimarad ha lemarad - az már nem hatásos, mert 100 vállalkozóból 1 tervez előre, a többi csak meg akar gazdagodni de még ma!
  Ha viszont látja hogy a szomszéd bété gyakrabban jár számlatömbért - mert új weboldala lett - akkor neki is kell majd.

  Ezért bukta az amerikai modell nálunk elvtársak! (Nem is baj, mert gusztustalan.) Nálunk úgy kell csinálni, ahogy a politikusok csinálják. Meg kell találni a módját annak, hogyan lesz a webes jelenlétből mindenki számára elérhető, hasznos, fenntartható szükség; minden üzlet alapköve, a vállalkozások első számú lételeme.

  És meg kell mondani mindenkinek hogy ez könnyű! Mert ha 1 cég 5 évig gondolkodik rajta hogy kell-e egyáltalán neki honlap, akkor lóphasz lesz itt, nem acél uraim...

  Hát, ez off lett. Bocs. 8. #8
  Új tag
  Csatlakozott
  10-07-02
  Hozzászólás
  41
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Onsite SEO - alapok

  A kulcsszó sűrűség számokban szerintem már nem mond semmit. A Google elég jól tud olvasni a sorok között, így nem érdemes arra játszani, hogy pont elérd a X%-ot, mert az mennyire jó. Csak írj (és kicsit nyúlj bele)

  A Meta Description-nek emlékeim szerint nincs már hatása a rangrosolásra, a keywordsnek meg egyáltalán nincs. A keyword-et nem muszáj kitöltened, szerintem opcionális.
  A Description jó ha egyedi és kulcsszavas. Itt a kulcsszó a félkövér kiemelés miatt fontos, ami javíthat a CTR-en, ami meg a rangsorolásra hathat. De csak azért, mert kulcsszavas a descripton nem fog előrébb kerülni az oldalad.

  Matt Cutts a Metákról. 9. #9
  Mentor golax logója
  Csatlakozott
  10-04-05
  Hely
  Budapest, Hungary, Hungary
  Hozzászólás
  312
  Thanked 1 Time in 1 Post

  Alapbeállítás re: Onsite SEO - alapok

  A desc. kerül ki a keresőbe. Szerintem ez azért több, mint fontos 10. #10
  Új tag
  Csatlakozott
  10-07-02
  Hozzászólás
  41
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Onsite SEO - alapok

  Idézet golax eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  A desc. kerül ki a keresőbe. Szerintem ez azért több, mint fontos
  Ebben megegyezhetünk, de inkább terelő jellege van szerintem, mint rangsorolási értéke.Oldal: 1 / 4 123 ... UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •