Eredmény: 1 - 7 (7) összesen

Téma: Megböntetett a Google, vagy csak új még az oldal?

 1. #1
  Új tag
  Csatlakozott
  18-05-31
  Hozzászólás
  6
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Üzenet Megböntetett a Google, vagy csak új még az oldal?

  Valószínűleg a túl gyorsan épített linkek miatt hátrasorolt a Google. Mit lehet tenni?

  Pár hetes oldalról van szó. Történt egy kis félreértés, most az mindegy, hogy mi, a lényeg az, hogy az általunk megbízott emberke az megvette a linkeket, fizetett érte, ami ugye nem is baj, ha az nem spam, meg nem feltűnő. A helyzet az, hogy egyszerre 3 embertől is vett kb. 3 héten belül, így 3 hét alatt rengeteg oldalra került ki a honlap URL-je. Igaz, ebből a legtöbb szimpla profilok adatlapján van, a valódi weboldalakra jutott link pár 10db., de maximum 100-150 (vagy ki tudja mennyi, ennyiről tudok...).

  Viszont érdekes, hogy egy-, maximum két kulcsszóra (a számunkra legfontosabbra) sorolt jóval hátrébb a Google, pedig nem csak arra az egyre lettek horgonyszövegek csinálva. Előtte stabil 3. oldal volt, és lassan ment felfele, azóta viszont össze-vissza van. Néha 5. oldal, néha 4. oldal, néha 3. oldal, sőt, néha 2. oldal is, de van olyan, hogy egyik oldalon sem adja ki. Inkognitóban szoktam nézni 2-3 telefonról és egy laptopról + Serplab. Az az érdekes, hogy mobilra jobban van optimalizálva az oldal (Google szerint 99-es), mégis ott mutat rosszabb helyezéseket, laptopról szokott előfordulni a 2. oldal. Lehet, hogy csak Google Dance, hogy új az oldal? Vagy a szerverek pont nincsenek szinkronban? Elvileg ha megbüntet a Google, akkor nem is indexel, de a többi kulcsszóra változatlan a helyzet, 2-3. oldal, és a "site:" paranccsal is bejön a weboldal. Szokott olyan is lenni, hogy egyik oldalon sincs, de a site:weboldal.hu "kulcsszó" paranccsal akkor is mutatja. Szerintetek mi lehet a probléma? (Kulcsszó halmozás megszüntetve, nem témába vágó bejegyzések nagy része törölve lett).

  Nem nagyon értek én ezekhez a dolgokhoz, a weboldal is ez az első, amit készítettem, úgyhogy ne nevessetek ki!
  Weboldal: tippvadasz pont hu (Nem engedett linket elhelyezni)
  Legfontosabb kulcsszó, amire sokat változik: tippmix tippek 2. #2
  Új tag
  Csatlakozott
  18-05-31
  Hozzászólás
  6
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Megböntetett a Google, vagy csak új még az oldal?

  *Megbüntetett

  Bocsi az elírásért! 3. #3
  Bölcs Baross Ferenc logója
  Csatlakozott
  09-04-06
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  2.029
  Begyűjtött 718 köszönetet
  487 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Megböntetett a Google, vagy csak új még az oldal?

  Pár hetes oldallal 30. hely szerintem egyáltalán nem rossz. Erre a kifejezésre az utánad lévők is 90%ban releváns oldalak.
  Egyébként inkább a search console-ben nézd a helyezést, sokkal megbízhatóbb, mint ha Te nézegeted.

  Büntetésről szerintem nincs szó, de azért a profil adatlap linkeket én nem erőltetném ( sőt, küldeném disavow-ba ). 4. #4
  Bölcs esotanc logója
  Csatlakozott
  11-02-08
  Hely
  Törökszentmiklós
  Hozzászólás
  1.913
  Begyűjtött 1.142 köszönetet
  581 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Megböntetett a Google, vagy csak új még az oldal?

  BF-nek igaza van. Ez a Dance egy új oldal esetén teljesen normális, belefér és az is lehet, hogy hátrébb kerülsz. De az tény, hogy ez a linkprofil nem túl jó indítás.
  Próbálj meg kevesebb, de relevánsabb linket szerezni.

  azcentrum.com
  multiapro.com
  maxlap.com
  honlapcentrum.com
  webkozpont.com
  idreamad.com
  firmcenter.com
  idreampage.com
  zakazanedbl.pl
  blogcindario.com
  lap.hu
  jiliblog.com
  indulopont.hu
  csajozasitanacsok.hu
  indavideo.hu
  icsi.edu
  tipplap.hu
  chatroll.com
  great-quotes.com
  pen.io
  iktogo.com
  khanhanh.net
  blog2learn.com
  slink.hu 5. #5
  Bölcs djarni logója
  Csatlakozott
  08-05-08
  Hely
  Székesfehérvár
  Hozzászólás
  5.142
  Begyűjtött 538 köszönetet
  412 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Megböntetett a Google, vagy csak új még az oldal?

  Az írásodban rengeteg hibás gondolat van, amit te SEO tényként ismersz, rosszul.

  Csak pár:

  Valószínűleg a túl gyorsan épített linkek miatt
  Nem mindig probléma a túl gyorsan épített link.

  Pár hetes oldalról van szó
  Pár hetes oldal esetén nem vonunk le következtetéseket. Természetesen nagyon sok múlik az első benyomáson, és a legelején elég durván el lehet rontani, és akkor már később se lehet mit tenni.

  mobilra jobban van optimalizálva az oldal (Google szerint 99-es)
  Ez nem SEO, page insight-ról beszélsz, de teljesen mindegy, hogy 50 vagy 99, de akár még 30 is lehet, valószínűleg nem fog befolyásolni semmit. Ez több tényezős dolog.

  Elvileg ha megbüntet a Google, akkor nem is indexel
  Több féle büntetés van, nem csak indexből való törlés.

  nem témába vágó bejegyzések nagy része törölve lett
  A nem témába vágó bejegyzések nem feltétlen okoznak károkat. Ugyanakkor csak úgy nem szokás törölni, remélhetőleg a halott url-ek rendezve lettek.

  **

  Egyébként az FB csoportban már jeleztem, hogy etikus módszereket kellene használnod. Úgy kisebb a kockázat és a félelem. Ez a SEO-ban hatványozottabban igaz.

  Üdv.


  Prémium Linképítés - sikerek, kockázatok nélkül - Linképítés számokban.

 6. #6
  Új tag
  Csatlakozott
  18-05-31
  Hozzászólás
  6
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Megböntetett a Google, vagy csak új még az oldal?

  Köszönöm a válaszokat!

  Hát az a baj, hogy konkrétan fogalmam sincs már, hogy melyek a profilok, meg azokat míg egyenként kikeresném és letiltanám, nem jutnék a végére sosem. Persze ha muszáj belevágok, de ez tényleg ilyen sokat számít? Tiltsam az egész linket akkor, amelyek profilokhoz tartoznak?

  Ahogyan írtam, nem igazán értek ehhez, azért is nem vagyok tisztában mindennel. A törölt bejegyzések után a bejegyzéseket újra beküldtem (webhelytérkép), nem tudom, hogy ezt így kellett-e, lehet, hogy rosszul csináltam... Azért jócskán eltért a téma. Az egyik pl. egy filmről szólt (sportfogadásos oldalon) és a Google be is rakta első oldalra, sokszor első találatnak is arra, hogy "bosszúállók 3 online". Lehet, hogy rosszul tettem, hogy töröltem, de nem akartam félrevezetni másokat, hisz nem erről szól az oldal és valójában ott sem volt a film, csak kíváncsi voltam, hogy egy ilyen kulcsszóra, amelyet eddig nem használtak, csak majd a film megjelenésével fognak, hogy mit tudok elérni. Hát első találat lett. Töröltem, mert tényleg nincs ott a film és nem akartam, hogy bárki is azt higgye (akár a Google is?), hogy erről szól az oldalam. 7. #7
  Új tag
  Csatlakozott
  18-05-31
  Hozzászólás
  6
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Megböntetett a Google, vagy csak új még az oldal?

  Egyébként kihagytam egy fontos dolgot, ami nagy összefüggésben van ezzel az ingázással kapcsolatban. 22-én észrevettem egy vírust az oldalon (ami egyébként eddig is ott tevékenykedett), csak az én IP-met szépen kizárta, így nem mutatkozott meg, viszont aznap észrevettem az oldalon egy felugró ablakot, reklámot. Egyből lefuttattam a Wordfence-t és talált érdekes dolgokat + a wp-tmp.php és wp-feed.php fájlokat. Ebből tudtam, hogy ez nagyon nincs rendben. Tapasztalatok nélkül és programozási tudás nélkül belefogtam, és nagy nehezen , pár óra alatt helyrehoztam. Ezalatt az idő alatt az oldal többször elérhetetlen volt, vagyis csak egy fehér háttér jött be (a próbálkozások miatt, mindig visszatöltöttem a functions.php fájlt, mert ott volt a vírus). Mivel kikapcsoltam minden plugint, hogy azok se befolyásolja a dolgokat, meg hogy azok között is szűrjek, nem vettem észre, hogy a SEO-s plugin kikapcsolásával törlődött a webhelytérkép fájl is. 3 nap után újra létrehoztam a webhelytérkép fájlt és újra beküldtem, a hibák akkor meg is szűntek (azelőtt felkiáltójeleket mutatott a fájloknál a search console). Szóval ez volt 25-én, kb. 1 hete még csak, hogy újra be kellett küldeni a webhelytérképet. Lehet, hogy ez az oka? Meg még annyi, hogy volt egy ingyenes domain az odalhoz amelyet már 1-2 ember ismert, így 301-es átirányítássál meghagytam, de rájöttem, hogy azzal elég sok mindent próbálgattam és sok olyan helyre linkeltettem, ami eléggé spam jellegű, linkfarm weboldal. Így ezt is megszüntettem, az a domain már nem irányít át.Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •