Oldal: 2 / 2 ElsőElső 12
Eredmény: 11 - 13 (13) összesen

Téma: Hogyan ismert fel a Google?

 1. #11
  Bölcs vidirita logója
  Csatlakozott
  07-05-09
  Hely
  Equilibrium
  Hozzászólás
  1.215
  Begyűjtött 250 köszönetet
  172 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Hogyan ismert fel a Google?

  nekem innen a fórumról valaki írt már cookie plugint wordpresshez, és gyanítom, hogy ezt a végtelenségig meg lehet turbózni különféle adatokkal, meg mindenfélével.
  szerintem akkor mindenképp szükség van ilyen bonyolultabb fh követésre, amikor gamifikált folyamataink vannak (márpedig lassan - de inkább gyorsabban - erre is rá kell állni). Nemtom, ez miben sértheti az EU-s jogot, de sztem előbb legyen meg maga az alap, aztán majd hozzá lehet igazítani a joghoz, mintsem a "ja, az EU-s jog elég szigorú" gondolat miatt bele se kezdjen az ember semmibe . 2. #12
  Bölcs
  Csatlakozott
  08-10-05
  Hozzászólás
  878
  Begyűjtött 77 köszönetet
  65 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Hogyan ismert fel a Google?

  Idézet vidirita eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  ha thor-ral netezel, akkor nagyon-nagyon keveset tud rólad...
  Azért ne bízz ebben nagyon, pl. nem régi hír, hogy az egérmozgatásod alapján is tudnak azonosítani, mert az is egyedi, hogyan mozgatod az egeret:

  Tor users can be identified by their mouse movements | Apps and Software | Geek.com

  Ehhez persze kell javascript, ami a tor böngészőben alapból engedélyezve van, úgyhogy default beállításokkal azonosítható vagy. A javascriptet persze ki lehet kapcsolni, de akkor egy csomó oldal nem működik, amire a szokásos megoldás az, hogy bizonyos oldalakra engedélyezed a javascriptet. Ez viszont lekérdezhető, úgyhogy egy megfelelő erőforrásokkal rendelkező támadó ez alapján is képes lehet azonosítani, mert az oldalak halmaza, amikre engedélyezted magadnak a JS-t megintcsak egyedi ujjlenyomat lehet. 3. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  vidirita (2016-06-12)

 4. #13
  Új tag
  Csatlakozott
  12-01-26
  Hozzászólás
  45
  Begyűjtött 11 köszönetet
  11 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Hogyan ismert fel a Google?

  Tor - "It helps with anonymity of traffic, but it doesnt promise privacy."

  Elég sok lehetőség van arra, hogy elveszítse valaki az anonimitását, attól függetlenül, hogy feltesszük, hogy a hálózati forgalom anonim a tor-nak hála. Bár vannak azért hírek arról, hogy hogyan törték fel azt is.

  Ezt amiatt írtam egyébként le, mert eszembe jutott ez az érdekes videó. Azt mutatja be, hogy buktak le olyan emberek, akik a tor-t használták. Meglepő, hogy mennyi módon lehet még így is megtalálni valakit. Nem valami különösen nagy erőfeszítésre kell gondolni. Például megnézték, hogy hol jelent meg az első link a keresett weboldalra. Vagy találtak egy stackoverflow bejegyzést, ahol ahhoz kért segítséget

 5. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  vidirita (2016-06-20)

Oldal: 2 / 2 ElsőElső 12

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •