Eredmény: 1 - 1 (1) összesen

Téma: Webmaster tools furcsaság

  1. #1
    Törzsvendég jobkereso logója
    Csatlakozott
    12-11-04
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    153
    Begyűjtött 16 köszönetet
    13 hozzászólásával

    Alapbeállítás Webmaster tools furcsaság

    Kb. egy hónapja domaint váltottam, és egy darabig a régi domain átirányított az új domainra, de ettől az új domain is megkapta a régire mutató linkeket, márpedig pont azoktól akartam megszabadulni, ezért azt csináltam, hogy a régi domainre egy linket tettem ki. Ez a link nem az új domainre mutatott, hanem azzal a szöveggel hogy "állások egyenesen a munkáltatótól!" egy google keresést indított el. Erre a szövegre az én oldalam jön fel, tehát az indirekció után a látogató nálam landol, de a keresés már közvetett kapcsolat, és megszabadulok a régi (épített) linkektől.

    Ennek hatására viszont megjelent a webmaster tools-ban egy tétel a keresési lekérdezések között, pontosan ezzel a szöveggel, és minden korábbinál nagyobb megjelenést rendel hozzá, átklikkelés is van, a legtöbb látogató innen jött egy darabig.
    Mostanra ez visszaesett, de az elején elég sok keresés ment erre, több mint ami napi forgalmat én korábban mértem.

    Mi lehet a jelenség magyarázata? Az nyilvánvaló, hogy akik a linket követték, azok letöltötték a google keresést,és ezt gondolom a robotok is kiváltották, amelyek a linket követték. Viszont vannak átkattintások is, tehát akad köztük emberi felhasználó is jócskán. Ezt a keresést nem lehet a google instant-al kiíratni, tehát csak a linket követve jöhettek.



  2. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    hunprobalazs (2014-09-01)

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •